- 29 Aralık 2019
- 111
- 397
Evet baya yaygın bende öğrenirim umarım hergün bi değişik belirtiyle gelen oanik bozukluk anksyeteyle yaşamayı :)
Takılırsan bana sorabilirsin. böyle böyle gülücez geçicez dalgamızı napıcaz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet baya yaygın bende öğrenirim umarım hergün bi değişik belirtiyle gelen oanik bozukluk anksyeteyle yaşamayı :)
Tamam yazdım seni Aloha anksiyete acil bende serapTakılırsan bana sorabilirsin. böyle böyle gülücez geçicez dalgamızı napıcaz
Bence anksiyetesi olan insan hayatinda kaybetmekten korktuğu biseyler olan insandır. Bende de vardi. Birini çok seviyodum ama sürekli ölmekten hasta olmaktan falan korkuyoum. Onu birakip gitmek üzecek olmak daha yasayacak seylerimizin cok olmasini istemem bende hastalik endisesini arttiriyordu. Kac kere hastaneye kalp krizi geciriyorum diye gittim. Ayrıldiktan sonra hic anksiyete krizi yasamiyorum. Cünkü ölsem de umursamam. Hayatim cok kötü giittigi icin her seye amaaaan derken buluyorum kendimi. Bence şunu düşünün "ben neyi yada kimi kaybetmekten korkuyorum"
bittimi tamamen nekadar sürdü tedavi süreciBen ilaçla atlattım. O kullandığınız ilaç iyi gelmemis olabilir. Farkli bi ilaç deneyebilirsiniz doktorun yazmasıyla tabi.
Bende çok fazla hatta kalbimi sıkıştırıp hastanelik etti defalarca nefes aldırmaz o gaz bogazda düğüm olur kalbin üstünde taş olurArkadaşlar şişkinlik gaz yine bu lanet hastalıktan dolayı. Stres midede fazla asit salgılıyor ve bunlar mide rahatsızlıkları yaratıyor nurtopu gibi şişmiş bağırsaklarınız oluyor. Mide rahatsızlıkları yediklerimizle değil bizi yiyenlerle alakalı☺
Bitti canım. Ama epey uzun sürdü. En az 1 yılım gitti bununla. Terapi de alsaydım daha kısa sürede biterdi belki. Ilaç+terapi bir arada tavsiye ediyorum o yüzden.Benim kızım bu hayatda herşeyim bende onun bana
bittimi tamamen nekadar sürdü tedavi süreci
Bendede ilaç yok terapi var ilaç korkusuda var çünküBitti canım. Ama epey uzun sürdü. En az 1 yılım gitti bununla. Terapi de alsaydım daha kısa sürede biterdi belki. Ilaç+terapi bir arada tavsiye ediyorum o yüzden.
Bak sende benim gibi büyük küçük diye ayırmışsın büyükler acillik hastanelik yapan özellikle gece Allah dan hastane yakın bana ama artık büyükleride dizginliyo gibiyim bende istifra yok hiç ama fulll ağrı varİşte ya istifra ettiriyor ya da öyle birikiyor ve sancı oluyor. Ben iyi ki diyorum çünkü kötünün biraz iyisi, istifra etmişim. Sersemliğime iyi gelirdi ve rahatlardım fiziksel olarak da. Büyük nöbetler olmasın da küçükler hallolur inşallah bir şekilde ♥
Bu hastalıklara sahipmisiniz ?Çok mu geri kafalıyim nedir bilmiyorum ama dönemin uydurma hastalıklarından biri gibi geliyor anksiyete... Aslında bu konu ile ilgili okuduğum bir iki makalede bir de manipulasyon ile ilgili bir kitapta bu hastalığın nasıl uyduruldugundan bahsediyordu. Biraz kişisel gelişim kitabı okunsa hallolabilecek meseleler gibi geliyor. Kişisel telkin gerektiriyor sanırım. Hayatı abartmadan yaşamak gerek..
Çok mu geri kafalıyim nedir bilmiyorum ama dönemin uydurma hastalıklarından biri gibi geliyor anksiyete... Aslında bu konu ile ilgili okuduğum bir iki makalede bir de manipulasyon ile ilgili bir kitapta bu hastalığın nasıl uyduruldugundan bahsediyordu. Biraz kişisel gelişim kitabı okunsa hallolabilecek meseleler gibi geliyor. Kişisel telkin gerektiriyor sanırım. Hayatı abartmadan yaşamak gerek..
Yok sen ona bir daha gitme hastalığından anlayıp çok cana yakın oluyorlar birden fazla kez sormak evet onları bunaltıyor çünkü hastalık ve tedavisi neler yapmak gerektiği konusunda konuşulamıyor o yüzden kızıyorlar ama psikolog ve psikoterapistler cana yakın oluyor çünkü önce size güven vermeliler gitmeyin bir daha onaMerhaba arkadaşlar. Bugün ilk defa bir psikoloğa gittim. Tavırları biraz değişik geldiği için belki aranızda daha önce psikologa giden vardır diye sormak istedim. Ben ilk kez böyle bir seans aldığım için biraz merak biraz da heyecanın etkisiyle birden fazla iyileşebilecek miyim diye sordum. Ki zaten bu endişeli tavırlarımdan bunaldığım için oradaydım. Bana çok kez bu soruyu sorduğumu biraz da soğuk bir dille ifade etti. Bir de bunu sormam beynimin bir tarafının iyileşmek istemediğini gösteriyormuş. Acaba böyle mi oluyor bu işler. Bir de hiç güler yüzlü falan değildi. Gerildiğimi hissettim. Eğer cana yakın olsaymış ben ona daha çok sorarmışım iyileşecek miyim diye. Bu da beni tedavi etmezmiş demeye getirdi. Ne düşünsem bilemedim. İnşallah bir bilen ya da aramızda psikolog varsa yardımcı olur.
Nasıl üstüne gidiyorsunuz benim beynim sürekli kuruyor terapi de ilaç da alıyorum ama nafileTerapi almazsan geçmez, net. Düşüncelerinle nasıl bahşedeceğini öğrenmen lazım. Ben 2 yıl tedavi gördüm, hem terapi hem ilaç, üstünden geçti 10 yıl hala ufak çapta anksiyetem var. Ama başetme yolunu biliyorum. Boşverme, umursamama, üstüne gitme yöntemini biliyorum ki bunu bana psikolog öğretti. Bunu tek başına yapamazsın.
Şöyle ufak bir örnek vereyim. Arabada ses çift sayılarda olmalı diye takılıyorum dönem dönem. 10,16 gibi. Eğer olmazsa büyük bir kaza yapacağımızı ve kızımın zarar göreceğini düşünüyorum. Bu panik geldiği zaman sesi tek sayıya indiriyorum ve 10 dakika tekte kullan bakalım ne olacak diyorum. Bir şey olmuyor tabi. Sonra gördün mü, tüm önlemleri aldığın zaman böyle şeyler olmayacak diyorum ve bir iki ay rahat oluyorumNasıl üstüne gidiyorsunuz benim beynim sürekli kuruyor terapi de ilaç da alıyorum ama nafile
Ay evet bu saçma şeyler bana da geliyor farklı konularda şöyle yapmazsan şu olacak gibi neden oluyor Dr unuz bu konuda bişey dedi mi kafayı mı yiyorum diyorum bu düşünceler gelinceŞöyle ufak bir örnek vereyim. Arabada ses çift sayılarda olmalı diye takılıyorum dönem dönem. 10,16 gibi. Eğer olmazsa büyük bir kaza yapacağımızı ve kızımın zarar göreceğini düşünüyorum. Bu panik geldiği zaman sesi tek sayıya indiriyorum ve 10 dakika tekte kullan bakalım ne olacak diyorum. Bir şey olmuyor tabi. Sonra gördün mü, tüm önlemleri aldığın zaman böyle şeyler olmayacak diyorum ve bir iki ay rahat oluyorum
Bu okb ile anksiyetenin karışımı. İkisininde tedavisini gördüm ama sanırım tamamen iyileşemiyorsun. Dönem dönem yokluyor işte. Psikologlardan öğrendiklerini yapmak gerekiyor. Bana böyle yapmamı psikolog söylemişti. Yap gör işe yarayacak diye . Tabi okb büyük etki burada. Kapıyı 4 kere kilitlemeliyim, zeytini çift yemeliyim gibi takıntılar çok büyük sorun teşkil etmiyor. Ama anksiyete başka şeylere bağlıysa daha zor başetmek.Ay evet bu saçma şeyler bana da geliyor farklı konularda şöyle yapmazsan şu olacak gibi neden oluyor Dr unuz bu konuda bişey dedi mi kafayı mı yiyorum diyorum bu düşünceler gelince