Anksiyete :(

Bu okb ile anksiyetenin karışımı. İkisininde tedavisini gördüm ama sanırım tamamen iyileşemiyorsun. Dönem dönem yokluyor işte. Psikologlardan öğrendiklerini yapmak gerekiyor. Bana böyle yapmamı psikolog söylemişti. Yap gör işe yarayacak diye . Tabi okb büyük etki burada. Kapıyı 4 kere kilitlemeliyim, zeytini çift yemeliyim gibi takıntılar çok büyük sorun teşkil etmiyor. Ama anksiyete başka şeylere bağlıysa daha zor başetmek.
Anksiyete de var beynim hiç susmuyor sürekli kuruyor kafam bi ara kanser olucam beyin kanaması geçircem felç olucam korkusuydu şimdi de şizofren miyim psikoz muyum 😪

Yok sen ona bir daha gitme hastalığından anlayıp çok cana yakın oluyorlar birden fazla kez sormak evet onları bunaltıyor çünkü hastalık ve tedavisi neler yapmak gerektiği konusunda konuşulamıyor o yüzden kızıyorlar ama psikolog ve psikoterapistler cana yakın oluyor çünkü önce size güven vermeliler gitmeyin bir daha ona
Benim ilk deneyimimdi o yüzden şaşkınım. Bakalım başka birine gideceğim inşallah. Sağolun cevabınız için.

Çok mu geri kafalıyim nedir bilmiyorum ama dönemin uydurma hastalıklarından biri gibi geliyor anksiyete... Aslında bu konu ile ilgili okuduğum bir iki makalede bir de manipulasyon ile ilgili bir kitapta bu hastalığın nasıl uyduruldugundan bahsediyordu. Biraz kişisel gelişim kitabı okunsa hallolabilecek meseleler gibi geliyor. Kişisel telkin gerektiriyor sanırım. Hayatı abartmadan yaşamak gerek..
Allah vermesin yaşamayın da yaşarsanız şayet o zaman kişisel gelişim kitabı okuyup ben iyi oldum diye buraya yazın lütfen olur mu yoksa öbür türlü bilmediğiniz yaşamadığınız hastalıklara boş yorum yapmamış olursunuz

Canım seni öyle ıyi anlıyorum ki bi oksurukten kaç dr gezdim anlatamam sürekli kendimi dinliyorum neden ağrıyor kötü bir şey var kesin

Artık bununla basedemeyince solugu psikiyatriste aldım çünkü hep acile gidiyordum kalp krizi geçiriyorum diye bunları düşünürken kalbim inanilmaz değişik atiyor çünkü

Psikiyatrisim 3hafta önce iki tane farklı ilaca başlattı ıyi geldi çarpıntım nefes darligim geçti
Çok şükür
Bi ilacı 10 gun sonra birakacagim digerine devam 1ay sonra kontrolüm var

Benimki baslangicmis
Mrb bende tedavi goruyorum sikayetlerimiz ayni siz hangi ilaci kullanmistiniz

Bu konuda daha önce de yazılmış ben de üzerine basa basa söylerim izzet güllü. Adam olayı aşmış. Bir sürü seansa gittim bir yıl boyunca allah karşıma izzet hocayı çıkarmasaydı hala hasta olduğuma inanacaktım. Kitabı da var. Benim mucizemdir kendisi. Şükürler olsun.

Bu konuda daha önce de yazılmış ben de üzerine basa basa söylerim izzet güllü. Adam olayı aşmış. Bir sürü seansa gittim bir yıl boyunca allah karşıma izzet hocayı çıkarmasaydı hala hasta olduğuma inanacaktım. Kitabı da var. Benim mucizemdir kendisi. Şükürler olsun.
Tamam ben de dinledim kendisini. Hasta değiliz o da doğru ama mesela bana atak gelince bekledim geçmesini bu beni depresyona doğru sürüklemeye başladı. Konuşmak istememeye başladım. Sonra mecburen doktora gittim. Siz nasıl başardınız ki? İzzet güllü atak gelince savaşmayın diyor tamam bekledim ben de hiçbir şey yapmadım ama başaramadım. Hatam neydi acaba?

Tamam ben de dinledim kendisini. Hasta değiliz o da doğru ama mesela bana atak gelince bekledim geçmesini bu beni depresyona doğru sürüklemeye başladı. Konuşmak istememeye başladım. Sonra mecburen doktora gittim. Siz nasıl başardınız ki? İzzet güllü atak gelince savaşmayın diyor tamam bekledim ben de hiçbir şey yapmadım ama başaramadım. Hatam neydi acaba?
Bir şey yapmayından kastı kendinizi panikletecek evhamlı düşüncelerle boğuşmayın anlamında.telkin yöntemi hocanın en büyük söylemi zaten. Bir de ilaçı Her gün almayı ihmal etmiyorsanız telkini de ya da videoları izlemeyi de tamam ben iyiyim şu an diyip bırakmamalısınız. Ancak izzet hoca videoların tamamını kaldırmış. Ben çareyi doktorda bulamamıştım ama bence herkesin bunu atlatma yöntemi farklı.
Şunu unutmayın kesnlikle atlatacaksınız. Doğru yöntemi er ya da geç bulacaksınız. Sakın korkmayın

Sanırım anksiyete ile tanisali 1 sene olacak bu bir sene de neler cektigimi tarif edemem bu illet insani öldürmüyor adeta süründürüyormus..
İlk zamanlar hergun acile doktora koştum. Sonra sonunun olmadigini kurcaladıkça daha kötüye gittigimi gördüm. Antideprasan da kullanmadim daha dogrusu kullanamadim daha kotu oldum cunku.
Simdi eskisinden iyiyim en azindan kendi kendime yenmeye çalışıyorum telkin verebiliyorum lakin hastalik hastasi oldum
Surekli vucudum da birşey oldugunu düşünüyorum internetten araştırdıkca belirtilerin aynisi olduğunu gordugumde bayilacak gibi oluyorum.
Basimda basinc hissi bazen agri bas donmesi nefes darligi sersemlesme siskinlik gaz vs hergun bu donguyle gelip geciyor .
Uykusuzluktan bahsetmiyorum bile..
Hayat hic çekilir gelmiyor boyle insana. Namaz kilarken cok zorlaniyorum nefesim kesiliyor basim donuyor seytan da haliyle bu durumu.kullanip vesvese veriyor namazi birakayim diye birde onunla.ugrasiyorum..
Baya uzun oldu ama anksiyete yasamis olan hanimlardan yorum bekliyorum..Anksiyete omur boyu bizimle birlikte mi kaliyor atlatan yenen hic kimse yokmu yendi ise nasil yendi gelin birbirimizle paylasalim rahatlayalim..
Ben gecen 1 sene Boyunca doktor doktor hastahane hast gezdim. Senin gibi cok internetten okudum. Kendime hastalık teşhisi koydum hayat zevk vermez oldu uyumuyordum aglıyordum oturamıyordm bile. Sonra ailemin desteğiyle bi psikologa gittim fayda görmedim psikiyatri ilaç başlayınca kendime geldim ne günlerdi hayat berbattı benim için bugünlere şükür. Bu hep böyle kalmayacak. Bir gün gececek.çaba sarfedin ailenizle paylasın

Bir şey yapmayından kastı kendinizi panikletecek evhamlı düşüncelerle boğuşmayın anlamında.telkin yöntemi hocanın en büyük söylemi zaten. Bir de ilaçı Her gün almayı ihmal etmiyorsanız telkini de ya da videoları izlemeyi de tamam ben iyiyim şu an diyip bırakmamalısınız. Ancak izzet hoca videoların tamamını kaldırmış. Ben çareyi doktorda bulamamıştım ama bence herkesin bunu atlatma yöntemi farklı.
Şunu unutmayın kesnlikle atlatacaksınız. Doğru yöntemi er ya da geç bulacaksınız. Sakın korkmayın
Ama diyordu ki atak gelince gitmesi için bir şey yapmayın. Yapmayınca daha çok dibe battım. En azından nefes egzersizi diyor beyhan Budak hoca. İzzet hoca ona da karşı. Bakalım ben hangi yöntemle atlatabilirim. Çok sağolun cevabınız için.

Anksiyete hastası günde bı milyon tane kötü senaryo kurar. Günün sonunda hangisi gerçekleşir. Hiçbiri. Zaten bir tanesi gerçekleşse insan belkide bu kadar ızdırap çekmez. O bir milyon tane kötü ihtimali tek tek düşünmek insanı yoran.. on yıldır kuruyorum hiçbiri gerçekleşmedi.
Aynı sizin gibi düşünüyorum. Sadece kendimize yapıyoruz ne yapıyorsak. Çocuğumu da lendim gibi yaptım maalesef. Boğazı acısa depresyona giriyor. Sizde Terapi işe yaradı mu bilmek istiyorum

Sanırım anksiyete ile tanisali 1 sene olacak bu bir sene de neler cektigimi tarif edemem bu illet insani öldürmüyor adeta süründürüyormus..
İlk zamanlar hergun acile doktora koştum. Sonra sonunun olmadigini kurcaladıkça daha kötüye gittigimi gördüm. Antideprasan da kullanmadim daha dogrusu kullanamadim daha kotu oldum cunku.
Simdi eskisinden iyiyim en azindan kendi kendime yenmeye çalışıyorum telkin verebiliyorum lakin hastalik hastasi oldum
Surekli vucudum da birşey oldugunu düşünüyorum internetten araştırdıkca belirtilerin aynisi olduğunu gordugumde bayilacak gibi oluyorum.
Basimda basinc hissi bazen agri bas donmesi nefes darligi sersemlesme siskinlik gaz vs hergun bu donguyle gelip geciyor .
Uykusuzluktan bahsetmiyorum bile..
Hayat hic çekilir gelmiyor boyle insana. Namaz kilarken cok zorlaniyorum nefesim kesiliyor basim donuyor seytan da haliyle bu durumu.kullanip vesvese veriyor namazi birakayim diye birde onunla.ugrasiyorum..
Baya uzun oldu ama anksiyete yasamis olan hanimlardan yorum bekliyorum..Anksiyete omur boyu bizimle birlikte mi kaliyor atlatan yenen hic kimse yokmu yendi ise nasil yendi gelin birbirimizle paylasalim rahatlayalim..
Hiç tedavi görmedim ama bendede var aynı sorunlar

Anksiyetesi olan bir insana korktuğun şeyi beynin başına getirir denir mi ya. Yok anneannem kör olmaktan korkuyordu sonra kör oldu falan. Allahım yarabbim. Her düşündüğümüz, korktuğumuz olsaydı ohooo

Merhaba bende bir sene önce tanıştım anksiyete ile. Ilaç içmekten bile korkan biri oldum ilaç ictigimde yan etkileri görecekmişim gibi oluyorum. Kendimi dinliyorum az çok baş etmeyi öğrendim. Bence bilinç altında yatan güvensizlik kızgınlık yasadigin travmatik bir olaydan sonra başlıyor. Bende aldatıldığımi öğrendikten sonra ortaya çıktı tam olarak

X