Anksiyete :(

Arkadaşlar mesela bende durduk yere midemden gelen bir baygınlık hissi tüm vücudu saran bir ateş basması oluyor. O esnada sanki ben etrafı rüyada gibi görüyorum. Bende anksiyete var. 50 mg lu.... l kullanıyorum ama böyle bir şeyin ilaç alırken olması mümkün mü? Bir buçuk senedir ilaç alıyorum bu arada.
Midenizden yani bedeninizin alt kısmından gelen baygınlık hissi adrenalin salgısı olmuş oluyor bu anlsiyetede oluyor baygınlık güçsüzlük hissi verir ateş basması ter basması beraberinde olur..kendinizi rüyada gibi hissetmeniz vs.. bunların hepsi anksiyete ve panik atakta görülüyor aynılarını bir çok defa yaşadım hiç paniğe kapılmayın bir rahatsızlığım mı var diye herhangi bir mide rahatsızlığı baygınlık hissiyle göstermez kendini

Midenizden yani bedeninizin alt kısmından gelen baygınlık hissi adrenalin salgısı olmuş oluyor bu anlsiyetede oluyor baygınlık güçsüzlük hissi verir ateş basması ter basması beraberinde olur..kendinizi rüyada gibi hissetmeniz vs.. bunların hepsi anksiyete ve panik atakta görülüyor aynılarını bir çok defa yaşadım hiç paniğe kapılmayın bir rahatsızlığım mı var diye herhangi bir mide rahatsızlığı baygınlık hissiyle göstermez kendini
Allah razı olsun sizden. Mesajınız çok rahatlattı beni. Öyle olunca çok korkuyorum çünkü. Allah tüm hastalara şifa versin inşallah. Bakalım ilaç yetmiyor galiba. Tekrar doktora gitmem gerekli. Kendi kendime atlatmak çok isterim. Buraya yazma sebebim de benim gibi olanlar o durumda ne yapıyor nasıl kendini kontrol altında tutuyor belki yardımcı olan olur diye. Tekrar çok teşekkür ederim.

mrb lar. Benim de uyku sorunsalım var. uyuyamayacağım hisse beyni yiyiyp kemiriyor. Farklı farklı antidepresanlar kullandım. Uykusuz kalınca daha bi artıyor tabi mutsuzluk hissi. Geçmişi de düşününce herşeyi çok kafaya takan. fazla sorgulayan birisi olduğumu düşünüyorum. Hatta stresten sırt ağrılarım bile olmuştu. Bu biraz genetik de etkiliyor galiba. İlaç tedavisi ile düzelir inş.

Allah razı olsun sizden. Mesajınız çok rahatlattı beni. Öyle olunca çok korkuyorum çünkü. Allah tüm hastalara şifa versin inşallah. Bakalım ilaç yetmiyor galiba. Tekrar doktora gitmem gerekli. Kendi kendime atlatmak çok isterim. Buraya yazma sebebim de benim gibi olanlar o durumda ne yapıyor nasıl kendini kontrol altında tutuyor belki yardımcı olan olur diye. Tekrar çok teşekkür ederim.
Allah sizden de razı olsun böyle olduğunuzda paniğe kapılmayın panik paniği getiriyor her defasında kısır bir döngü gibi...bazı semptomlar hissetmeniz çok doğal siz o sırada kendinizi oyalamaya bakın ahım şahım bişey olmasına gerek yok çiçek sulayın kitap okuyun kirli sepetinden iki parça kıyafeti elinizde yıkayın yürüyüş yapın video izleyin dans edin makyaj yapın vs...ama o hisse takılmayın panik atak rahatSızlığım var bunları yaşamam normal Deyin Kendinize Siz bu semptomların ne kadar umursamayip ne kadar normal olarak görürseniz o kadar çok hafifleyecek ve gerileyecektir

Allah sizden de razı olsun böyle olduğunuzda paniğe kapılmayın panik paniği getiriyor her defasında kısır bir döngü gibi...bazı semptomlar hissetmeniz çok doğal siz o sırada kendinizi oyalamaya bakın ahım şahım bişey olmasına gerek yok çiçek sulayın kitap okuyun kirli sepetinden iki parça kıyafeti elinizde yıkayın yürüyüş yapın video izleyin dans edin makyaj yapın vs...ama o hisse takılmayın panik atak rahatSızlığım var bunları yaşamam normal Deyin Kendinize Siz bu semptomların ne kadar umursamayip ne kadar normal olarak görürseniz o kadar çok hafifleyecek ve gerileyecektir
Doğru diyorsunuz. Aslında başka şeyle ilgilenince geçiyor gibi oluyor sonra tekrar aynı his midemden baygınlık hissi geliyor. Paniğe kapılıyorum. Ama yenilmeyeceğim inşallah. Bir de annemler her şeyin var niye böyle oluyorsun dedikçe suçluluk duyuyorum. Sanki herkese yükmüşüm gibi geliyor. Çeken bilir ama ben de böyle olmak istemezdim.

Doğru diyorsunuz. Aslında başka şeyle ilgilenince geçiyor gibi oluyor sonra tekrar aynı his midemden baygınlık hissi geliyor. Paniğe kapılıyorum. Ama yenilmeyeceğim inşallah. Bir de annemler her şeyin var niye böyle oluyorsun dedikçe suçluluk duyuyorum. Sanki herkese yükmüşüm gibi geliyor. Çeken bilir ama ben de böyle olmak istemezdim.

nasıl bir duygu o rüyada gibi mi hissediyorsunuz? ben de bi an rüyadan uyanmısım gibi hissetmistim acıkcası baya korkmustum.. aslında zararsız ve dusuncelerden oluşan bişey tamamen ama anksiyete degil mi işte. şuanda ya tekrar yaşarsam diye kafayı takmıs durumdayım. siz bu durumu doktora anlattınız mı? anlattı iseniz dedigi seyden beni de haberdar edebilirseniz cok sevinirim, gecmis olsun..

nasıl bir duygu o rüyada gibi mi hissediyorsunuz? ben de bi an rüyadan uyanmısım gibi hissetmistim acıkcası baya korkmustum.. aslında zararsız ve dusuncelerden oluşan bişey tamamen ama anksiyete degil mi işte. şuanda ya tekrar yaşarsam diye kafayı takmıs durumdayım. siz bu durumu doktora anlattınız mı? anlattı iseniz dedigi seyden beni de haberdar edebilirseniz cok sevinirim, gecmis olsun..
Aslında şöyle rüyada gibi her şey ben de etrafa bakıyorum sanki. Görmem bile puslu sanki. Doktor anksiyete demişti. Yani olabilecek şeyler. Ama bir kaç kezdir yaşadığım şey ilk defa başıma geldi. Tüm vücudumu sıcaklık basıyor ve midemden gelen bir bayılma hissi oluyor. Yeniden doktora gideceğim daha gitmedim. Belki ilacımı değiştirir.

bir uğraşınız, işiniz , çocuğunuz meşgaleniz yok mu? kafada boş yer kalınca bunlara fırsat verebiliyor beyin,sürekli koşturmaca içinde hızlı geçen bir hayatta buna pek yer kalmıyor. ben de bir süre bu aşamaya gelmiştim tedavi görmek istedim ama sonra hayatım öyle yoğun bir tempoya girdi ki kendimi dinlemeye fırsat bulamıyorum

bir uğraşınız, işiniz , çocuğunuz meşgaleniz yok mu? kafada boş yer kalınca bunlara fırsat verebiliyor beyin,sürekli koşturmaca içinde hızlı geçen bir hayatta buna pek yer kalmıyor. ben de bir süre bu aşamaya gelmiştim tedavi görmek istedim ama sonra hayatım öyle yoğun bir tempoya girdi ki kendimi dinlemeye fırsat bulamıyorum
Öğretmenim ben. Anlık boş kalınca geliyor anksiyete. Aslında şundan da sıkıldım sürekli bir şeylerle meşgul almak çok yorucu. Bazen ömrümün sonuna kadar böyle mi olacak diye daralıyorum. Allah yardımcımız olsun.

Öğretmenim ben. Anlık boş kalınca geliyor anksiyete. Aslında şundan da sıkıldım sürekli bir şeylerle meşgul almak çok yorucu. Bazen ömrümün sonuna kadar böyle mi olacak diye daralıyorum. Allah yardımcımız olsun.
haklısınız bazen kafa dinlemek istiyor insan, boşlukları olsun istiyor kendine ait ama beynimiz boş kalmak istemiyor gibi, hoşa giden hobiler yorucu olmayan bişeylerle kafayı boş bırakmamak lazım. tabi destek almanız da işinizi kolaylaştırabilir ilaçlarla antidepresanlarla değil ama psikolojik destek faydalı olabilir.

Bende çok kötüyüm.Umut aramak için sayfaya girdim.Bir yıldır 4 ilaç ve psikiyatri değiştirdim.Hiçbiri fayda etmedi,2 haftadır da başka ilaca başlandı.Gün geçtikçe beter oluyorum.Ayağım bile ağrısa kötü oluyorum.Tüm maaşımı dr.lara veriyorum.Maddi manevi bitiğim.Bir yerim ağrısa kanser olsun sanıyorum,felç olucam sanıyorum.Kalbim ve başım ağrıyınca da o an ölücem sanıyorum.Lütfen yol gösterin bana...Ankarada oturan varsada iyi psik.tavsiye edebilir mi?

Canım seni öyle ıyi anlıyorum ki bi oksurukten kaç dr gezdim anlatamam sürekli kendimi dinliyorum neden ağrıyor kötü bir şey var kesin

Artık bununla basedemeyince solugu psikiyatriste aldım çünkü hep acile gidiyordum kalp krizi geçiriyorum diye bunları düşünürken kalbim inanilmaz değişik atiyor çünkü

Psikiyatrisim 3hafta önce iki tane farklı ilaca başlattı ıyi geldi çarpıntım nefes darligim geçti
Çok şükür
Bi ilacı 10 gun sonra birakacagim digerine devam 1ay sonra kontrolüm var

Benimki baslangicmis
hangi ilac size iyi geldi?

hangi ilac size iyi geldi?
Canım ilaç ismi vermem doğru olmaz
Üniversite deki bi psikiyatrise gidiyorum ilk basta 2degisik ilaçla başladım birisi 20 li iki kutu bitirdim onu bıraktirdi

Digerine devam ediyorum dozunu yükseltmek istemiyorum dedi daha yeni gittigimde benimki baslangicmis 5ay sonra durumuna göre kesebiliriz ilaçini dedi

Çok şükür iyiyim

Ya gercekten mi...
Surekli kalp krizi gecircegimi düşünüyorum korkuyorum veya beynimde.tumor olabilcegini dusunuyorum . Simdi bu gece gecmez bana :KK43:(( of ya rahatlamak istemistim sadece cok kotu oldum bi an kesin benimde basima gelecek okadar cok dusunuyorum kii
bu belirtilerin aynısını bende yaşadım bunlar üzüntüden stresten oluyor canım bende annemin kanser olduğunu öğrenmem ve internette araştırıp üzülmemle kendimi koca bir kaosun içinde buldum,üzüntü stres çok kötü bende doktor doktor gezdimm en sonunda 1 yıl pskatriyle kurtuldum ağrılarımdan

Canım bende sana kendimi anlatayım,ilk başta internette annemin kanser rahatsızlığını araştırıken karşıma başka hastaları gördüm ve onlarada üzülmeye başladım,annemin yanında güçlü olmak için rol yaparken sabahlara kadar ağladım,sonra çocuklarım biryerimiz ağrıyor dediklerinde hemen kötüye yorup ellerim ayaklarım titremeye başladı onlara birşey olursa diye hemen doktora götürdümm zaman geçtikçe iki boğazımın ortası boğulmaya sıkışmaya başladı azcıkda göğsüme yakın hemen göğüs kanseri oldum dedim bende korkuyorumda doktora gitmeye kafama taktıkça ayaklarım uyuşmaya başladı,damarlarım çekildi sanki,gece ben fenalaşıyorum diye ağlamalar eşime benim ağrılarım var benimle ilgilenmiyorsun diye ağlamalar, evde 3 çocuk eşim bende bakım istiyen bu arada annem kemoterapı alıyor canım anneme bakmak gerekirken yatağa ben düşmüşüm annem bana yemek yapıyor üzüntü benmi öyle bir sarmışkii artık yataktan çıkamıyorum heryerim ağrıyor bacak kaslarımı kontrol ediyorum ikisi aynımı diye açıp eşime önüme gelene soruyorum herkez aynı desede inanmıyorum orda beze var görmüyorlar diyorum ,eşim internetten bak kaslar böyle desede ben aynı görmüyorum,bu arada dahiliye,beyin cerrahi,göğüs,genel cerrahi,nöroloji,gece acil,fizik doktoru,gezdim herkez birşey yok diyor,doktorlar yok dedikçe eşim abarttığımı söylüyor ama var ağrılarım kabul etmiyor kimse,dahada ilerledi,yolda yürürken birden durup bacaklarımı açıp arka kaslar aynımı diye kontrol ediyordum,ayna karşısında sürekli kıyafetlerini çıkar vücuduna bak diyor beynim,ağrılar nerden geliyor diye kafayı yemiştim,en son dahiliye doktoru beni gördü kan tahlileri temiz bunu psikatriye götürün dedi,ve Allah razı olsun o doktordan psikatri doktorum ilaçlarıma başladı ve baktı düzelme yok yükseltti bir kaç ay sonra kuş gibiydim benim durumuma göre yavaş yavaş kesti tam 1 buçuk yıl sürdü düzelmem ama rahatsızlığım somatoform bir bak istersen sürekli doktor doktor gezen doktorlerın ağrı bulamadığı ama ağrıların gerçek olduğu başka insanların inanmadığı bir hastalık üzüntüyle geliyor ve bizde beyinde bazı hormınlarmı ne bozuluyormuş biz komut veremiyormuşuz

Canım ilaç ismi vermem doğru olmaz
Üniversite deki bi psikiyatrise gidiyorum ilk basta 2degisik ilaçla başladım birisi 20 li iki kutu bitirdim onu bıraktirdi

Digerine devam ediyorum dozunu yükseltmek istemiyorum dedi daha yeni gittigimde benimki baslangicmis 5ay sonra durumuna göre kesebiliriz ilaçini dedi

Çok şükür iyiyim
ankarada oturuyorsanız banada dr.adı verebilir misiniz?Gitmediğim yer kalmadı.olmuyor

Terapi almazsan geçmez, net. Düşüncelerinle nasıl bahşedeceğini öğrenmen lazım. Ben 2 yıl tedavi gördüm, hem terapi hem ilaç, üstünden geçti 10 yıl hala ufak çapta anksiyetem var. Ama başetme yolunu biliyorum. Boşverme, umursamama, üstüne gitme yöntemini biliyorum ki bunu bana psikolog öğretti. Bunu tek başına yapamazsın.
Gerçekten geçiyor mu ben de terapi alıp ilaç kullanıyorum ama tam geçmiyor terapiye başlayalı 2 buçuk ay oluyor bazen çok daralıyorum nasıl geçecek bu diye çok yoruluyorum az önce ağladım yine ilaç da çözüm olmuyor ya

Gerçekten geçiyor mu ben de terapi alıp ilaç kullanıyorum ama tam geçmiyor terapiye başlayalı 2 buçuk ay oluyor bazen çok daralıyorum nasıl geçecek bu diye çok yoruluyorum az önce ağladım yine ilaç da çözüm olmuyor ya
Çok geçmiş olsun. 2.5 ay daha çok yeni, böyle hissetmen çok normal. Muhtemelen şu an ilaçların işe yaramayacağını tedavinin iyi sonuçlanmadığını, başkalarında yarasa bile sende olmayacağını düşünüyorsun çünkü anksiyete böyle bir şey zaten. Biraz uzun sürecek ama bir yılın sonunda kontrolü ele aldığını hissedersin. İyi bir terapiyle 2. Yılında umursamamayı öğrenirsin. Birde psikolog çok önemli, mümkün olduğunca deneyimli psikolog seçmeye çalış :)

X