Anksiyete dikiş atılan yara izi gibi kalıcı bir şey karşısında küçülmemeyi, büyümeyi öğrenmedikçe Baş etmek imkansız. Öncelikle onunla yaşamayı öğreneceksin malesef.. üniversite yıllarımda tanıştım ilk olarak aRkadaşlarımla aram bozulunca bir anda kendimi güvende hissetmemeye başladım (zaten travmalar tetikliyor bu hastalığı) sürekli bana zarar vereceklerini, şu an eşim olan sevgilimden ayırtacaklarını falan düşündüm. Laptop bırakmıyordum odada kamerasından beni giyinirken çekerler diye bir şekilde bilgisayarıma girmiş olurlar vs
yani şu an gülüyorum çünkü çok saçma şeylerdi ancak o an hiçbir şey o kadar gerçek gelmiyordu.. ailemin yanına döndüm okulu bırakmayı bile düşündüm. Psikiyatr desteği aldım ve mecbur olarak hap kullanmaya başladım. 6 aylık tedavi sonunda artık daha iyi hissediyordum. Sonrasında birkaç kere daha atak geçirdim doktora başvurdum tekrar ilaçla tedavi... evlendikten sonra da hastalık konusunda anksiyete bozukluğu yaşamaya başladım dediğiniz gibi. Ağlaya ağlaya doktorlara anlatıp derdimi çok kez gülünç duruma da düştüm. Mesela, anlatayım şöyle biraz da siz gülün ☺ Kapıya çöpü çıkardım apartman görevlisi alsın diye, sonra başka çöplerde oluşunca içeri aldım diğerlerini de koymak için. Elime bi ıslaklık geldi poşeti tuttuğum yerden. O an önemsemedim. Gece yatağa girdim ve başladı.. kuduz bir kedinin salyası bulaşmışsa, bendr ona dokunmuşsam ya bana da bulaşmışsa gibi seyler( gülmenizde hiçbir sakınca yok gerçekten ben eşe dosta gülerek anlatıyorjm çünkü gerçekten böyle baş edildi) sonra acilde aldım soluğu ve tabii doktor güldü.. psikologa gitmemi önerdi. Yolda biri üç saniyeden fazla yüzüme baksa benle ilgili bir şey mi var diye düşünüyordum. Veeee en sonunda, dedim yeter... başıma bişey gelecekse ben kıvransam da gelecek. Bir gün öleceğimi bildiğim halde yaşamak gibi düşün dedim. Boşuna gerçekleşmeden daha büyük eziyetler ediyorum kendime dedim. Olsun da öyle üzüleyim dedim. Hep kendimle konuştum. Birine anlatmak iyi gelmiyor herkes saçmalama yaaaa olur mu öyle şey diyip geçiyor hatta bazen sizinle ilgili fikirleri değişiyor. Gerek yok.. senden başka sana iyi gelen bir şey yokmuş inan bana.