Anksiyete :(

Canım o atak zamanı Varya o atak zamanı düşman başa.. bende de ciddi bir ölüm korkusu vardı, ya şunu yaparsam ölürsem vs gibisinden burda konularım bile var... Piskiyatriste gittim ilaç kullandım, baya iyi oldum eskisinden de iyi. Bu ay sonu ilaçlarla vedalasacagiz bakalım nasıl olcak. Ben de bitkiselden devam edeceğim. Burda bir arkadaş da demiş ne olur ki en fazla misal ölürüm, e zaten ölcem birgün o zaman niye eziyet ediyorum kendime. Surekli beynine bu düşünceyi ver. Güzel şeylere odaklan. Biliyorum zor ama oluyor. Ben de balatalari sıyırdım artık eskisi gibi olamam derdim daha iyi oldum Rabbime bin kez şükür. Sen de iyi olacaksin

Ben de yasadim bir yil boyunca ama terapi falan almadim.Ilac da kullanmadim..Kendim yendim.Zihnimi ve bedenimi surekli baska islerle mesgul ederek..Zihnini senden iyi kimse bilemez ve yonetemez..

Atak zamanını yaşıyorsunuz bu dönem en dibi görürsünüz. Enseniz, basınız yanmaya başlar kalbiniz çarpar. Ciddi bir atak zamanında başımı ıslatıp beş dakikada kurudugunu bilirim kışın.o esnada yapacağınız en iyi şey hemen duşa girmek. Bol bol inşirah okumak. Size telkin verecek biriside olursa atağı atlatirsiniz. Bı dahakine kadar
Bende atak olmuyor daha yani soyle soyliyeyim ilk zamanlar aşırı fazla idi solugu hastanede aliyordum. Suan sadece düşünce kismindayim ve bu beni deli ediyor.

Bana da iki sene çnce anksiyete teşhis i kondu deli gbi hastalıkları araştırıyor dum bi ara inanmayacaksun ama kanserdim hala ölmedim :KK70:psikiyatr bna ilaç verdi kullanmadım hiç birini kendimi kendim sakinleştirdim. Dedim ki kendime “hasta olsam nolur ki ! En fazla ölürüm zaten sonuçta hepimiz ölmeyeceğiz mi ? Boşver !” Dedim her aklıma geldiğinde. Şimdi bi hastalığı m olsa değil doktora gitmek aradtırmıyorum bile. İşin kötü yanı evliyim kadınsal bi rahatsızlığım var onun için bile doktora gitmiyorum :KK70: baska takıntılarım olultu sanırım artık onkarı da namaz kılarak her namazda inşirah okuyarak atlatıyorum cok şükür. Bence sakin ol sen de düşünmemeye calış olmuyorsa terapi , yapacak bişey yok . Allah şifa versin inşallah sana bana hepimize. Amin
Amin canim amin ınşallah. Adet öncesi coşuyor zaten hormonlardan daha cok dibe çöküyorum heralde. Bazen hiçbir sorun olmuyor ama hop bir bakiyorum ayni yerdeyim :) İnsan kendi kendine bunlari nasil yapar anlamis degilim. Kalp doktoruna gittim dahiliyeye gittim genel cerrahiye gittim saglik ocaginda kansizligima vs baktirdim :))) cekap yaptirdim resmen ki bundan 1 sene once hasta olsam kendi kendimi iyilestiren korkusuz bi kadındım . Ne olduysa bi anda gecen sene kış ta oldu..
Kurtulucaz insallah.

Amin canim amin ınşallah. Adet öncesi coşuyor zaten hormonlardan daha cok dibe çöküyorum heralde. Bazen hiçbir sorun olmuyor ama hop bir bakiyorum ayni yerdeyim :) İnsan kendi kendine bunlari nasil yapar anlamis degilim. Kalp doktoruna gittim dahiliyeye gittim genel cerrahiye gittim saglik ocaginda kansizligima vs baktirdim :))) cekap yaptirdim resmen ki bundan 1 sene once hasta olsam kendi kendimi iyilestiren korkusuz bi kadındım . Ne olduysa bi anda gecen sene kış ta oldu..
Kurtulucaz insallah.
Netten hastalıklara da bakmamaya çalışsanız. O da çok tetikliyor anksiyete yi

Kurtulucaz insallah.
Aslında hastalıkları kontrol etmeemeye calıssanız ne neyin belirtisi diye bide ölmekten korkmasanız bu kadar atağıınız olmaz sanki ? Hı ? 🙄 ben hep psikiyatri lerin verdiği ilaçların bağımlılık yapacağını sürekli beni uyutacağını düşünerek almadım hiç içmedim içmem 🤷‍♀️ Uyuyarak tedavi olunuyosa ben kendim uyurum ilaca gerek yık 😀

Sanırım anksiyete ile tanisali 1 sene olacak bu bir sene de neler cektigimi tarif edemem bu illet insani öldürmüyor adeta süründürüyormus..
İlk zamanlar hergun acile doktora koştum. Sonra sonunun olmadigini kurcaladıkça daha kötüye gittigimi gördüm. Antideprasan da kullanmadim daha dogrusu kullanamadim daha kotu oldum cunku.
Simdi eskisinden iyiyim en azindan kendi kendime yenmeye çalışıyorum telkin verebiliyorum lakin hastalik hastasi oldum
Surekli vucudum da birşey oldugunu düşünüyorum internetten araştırdıkca belirtilerin aynisi olduğunu gordugumde bayilacak gibi oluyorum.
Basimda basinc hissi bazen agri bas donmesi nefes darligi sersemlesme siskinlik gaz vs hergun bu donguyle gelip geciyor .
Uykusuzluktan bahsetmiyorum bile..
Hayat hic çekilir gelmiyor boyle insana. Namaz kilarken cok zorlaniyorum nefesim kesiliyor basim donuyor seytan da haliyle bu durumu.kullanip vesvese veriyor namazi birakayim diye birde onunla.ugrasiyorum..
Baya uzun oldu ama anksiyete yasamis olan hanimlardan yorum bekliyorum..Anksiyete omur boyu bizimle birlikte mi kaliyor atlatan yenen hic kimse yokmu yendi ise nasil yendi gelin birbirimizle paylasalim rahatlayalim..
Ben de şuan anksiyeteden ağlıyorum geçmiyor sürekli bir kaygı fena olacaksın kendini kaybedeceksin seni daha kötü günler bekliyor falan filan sabahtan beri yedi bitirdi beni beynimdekilerle mücadele edemiyorum çok yoruldum ilaç da kullanıyorum psikoterapi de alıyorum nasıl geçer hiç ama hiç bir bilgim yok tek bildiğim var o da çok yorulduğum ailemin yorulduğu

Terapi almazsan geçmez, net. Düşüncelerinle nasıl bahşedeceğini öğrenmen lazım. Ben 2 yıl tedavi gördüm, hem terapi hem ilaç, üstünden geçti 10 yıl hala ufak çapta anksiyetem var. Ama başetme yolunu biliyorum. Boşverme, umursamama, üstüne gitme yöntemini biliyorum ki bunu bana psikolog öğretti. Bunu tek başına yapamazsın.
Ben de şuan hem ilaç tedavisi hem psikoterapi alıyorum aynı Dr yapıyor 1buçuk hafta iyiydim dünden beri yine çok kötüyüm fena olacağım korkusu delircem kontrolü kaybedicem gelecek korkusu daha kötü olacağım korkusu beynimi yiyip bitiriyor önleyemiyorum yarın yine de Dr uma gidicem inşallah

Sanırım anksiyete ile tanisali 1 sene olacak bu bir sene de neler cektigimi tarif edemem bu illet insani öldürmüyor adeta süründürüyormus..
İlk zamanlar hergun acile doktora koştum. Sonra sonunun olmadigini kurcaladıkça daha kötüye gittigimi gördüm. Antideprasan da kullanmadim daha dogrusu kullanamadim daha kotu oldum cunku.
Simdi eskisinden iyiyim en azindan kendi kendime yenmeye çalışıyorum telkin verebiliyorum lakin hastalik hastasi oldum
Surekli vucudum da birşey oldugunu düşünüyorum internetten araştırdıkca belirtilerin aynisi olduğunu gordugumde bayilacak gibi oluyorum.
Basimda basinc hissi bazen agri bas donmesi nefes darligi sersemlesme siskinlik gaz vs hergun bu donguyle gelip geciyor .
Uykusuzluktan bahsetmiyorum bile..
Hayat hic çekilir gelmiyor boyle insana. Namaz kilarken cok zorlaniyorum nefesim kesiliyor basim donuyor seytan da haliyle bu durumu.kullanip vesvese veriyor namazi birakayim diye birde onunla.ugrasiyorum..
Baya uzun oldu ama anksiyete yasamis olan hanimlardan yorum bekliyorum..Anksiyete omur boyu bizimle birlikte mi kaliyor atlatan yenen hic kimse yokmu yendi ise nasil yendi gelin birbirimizle paylasalim rahatlayalim..
Ne oluyor bu ? Ayni şeyler bendede var😣

Ben de şuan anksiyeteden ağlıyorum geçmiyor sürekli bir kaygı fena olacaksın kendini kaybedeceksin seni daha kötü günler bekliyor falan filan sabahtan beri yedi bitirdi beni beynimdekilerle mücadele edemiyorum çok yoruldum ilaç da kullanıyorum psikoterapi de alıyorum nasıl geçer hiç ama hiç bir bilgim yok tek bildiğim var o da çok yorulduğum ailemin yorulduğu
Oncelikle ayni düşüncelerle birtek sen savaşmıyorsun canim ben ve niceleri ayni şeyleri paylaşıyoruz. Benim de gun icinde tirilyon tane sey geliyor aklima tamam diyorum simdi ölücem heralde kizima sonkez bakiyorum ! Evet aynen boyle sacma sapan düşünceler. Beynim.bazen okadar yoruluyorki gozlerim bile agiriyor. Cok dusunuyoruz cok biseylerle mesgul olmak terapi almak şart . Ben o hastaneye kosma olaylarıni falan atlattim ama bu ardi arkası kesilmeyen dusuncelerle boğuşmak daha zor. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Ben regl zamanima 1 hafta veya 5 gun kala cok cok kotu oluyorum ama regl olduktan sonra cok cok daha iyi hissediyorum hatta bazi gunler tamamen geciyor. Hormonlardan diye dusunuyorum. Basaricam de herseye inat kalk oyna zipla gul ben inanirmisin cok kotu olurdum sarki acip kizimla oynadigimi bilirim :))))) beynimizin bize oynadigi oyun nasil hissetmek istiyorsak kendimizi oyle hissediyoruz

Netten hastalıklara da bakmamaya çalışsanız. O da çok tetikliyor anksiyete yi
Hic sorma vallahi bakmicam diyorum seytan dürtüyor bi bakiyorum hastalik belirtilerini okuyorum..
Hepsi mi tutar yani kanser den tumore kadar sanki hepsi bende varmis gibi sanki.doktorlar bosuna okuyor ya. Aslinda inanmiyorsun sonradan ama onu okurken inaniyorsun bayilacak gibi oldugumu bilirim okurken tansiyonum düşüp te. Daha gecen yutkunmakta zorluk cekiyodum tabi sebebini kbb doktorum soylemisti geniz akintisi alerjik rinit te oluyormus . Ben tabi dururmuyum.netten arastirmaya başladım anam.yemek borusu kanserimi çıkmadım girtlak kanserimi cikmadim oldum oldum dirildim :))))))

Hic sorma vallahi bakmicam diyorum seytan dürtüyor bi bakiyorum hastalik belirtilerini okuyorum..
Hepsi mi tutar yani kanser den tumore kadar sanki hepsi bende varmis gibi sanki.doktorlar bosuna okuyor ya. Aslinda inanmiyorsun sonradan ama onu okurken inaniyorsun bayilacak gibi oldugumu bilirim okurken tansiyonum düşüp te. Daha gecen yutkunmakta zorluk cekiyodum tabi sebebini kbb doktorum soylemisti geniz akintisi alerjik rinit te oluyormus . Ben tabi dururmuyum.netten arastirmaya başladım anam.yemek borusu kanserimi çıkmadım girtlak kanserimi cikmadim oldum oldum dirildim :))))))
Hepsi kansere çıkıyor zaten. Bende ayniydim sizinle. Baktım ki sonu yok.artik bakmıyorum. Baya rahatladım. Baktığınız hicbisey olmiycak Allah'ın izniyle. İnşirah okuyun çok çok bir de meşguliyet bulun. Doktor bana öyle demişti. El işi olur kitap okumak olur

Bu hastalık sadece psikolojik değil vucududa etkiliyor. Başınızda hissettiginiz basınç gerçek örneğin. İlaç tedavisi mutlaka olmalı. Dünyaya yeniden geliyorsunuz. Şu an emzirdigim için tedavim yarım kaldı ama. En kısa zamanda tekrar kullanacam ilaçlarımı. Üç günlük dünyada bu zulmü çekmek istemiyorum

Sürekli kör olacağım bir gün diyen eşimin anneannesinin ölmeden sebepsiz kör olması

Hanımefendi böyle bi şey yok. Uzman bir psikiyatrist değilseniz de evet sizden çok biliyorum. Başınıza gelen bi tesadüfle nasıl hasta olduğunu belirten bir insanı korkutabilirsiniz? Hiç mi vicdanınız yok? Bu nasıl bir cahil cesareti inanamıyorum!

Ya valla kotu oldum canim anneannem.kor olucam dedi sebepsiz yere kor oldu deyince annemde diyor biseyi devamli dersen o olur diye. Hakli aslinda.ama.cok korktum :KK43: kalbim daraliyor sanki.. melisa cayi mi ? İyi mi geliyor anksiyeteye

Kardeşim nolur şu olayı ciddiye alma böyle bir şey yok. Seni çok iyi anlıyorum bir dönem ben de yaşadım. Anksiyetenin nasıl oluştuğunu ve insana neler düşündürttüğünü bilen biri olarak üstelik yaşadım bunu. Destek al lütfen, evet bir hastalığın var ama bu kanser vb değil anksiyete bunu unutma.

Ben de şuan hem ilaç tedavisi hem psikoterapi alıyorum aynı Dr yapıyor 1buçuk hafta iyiydim dünden beri yine çok kötüyüm fena olacağım korkusu delircem kontrolü kaybedicem gelecek korkusu daha kötü olacağım korkusu beynimi yiyip bitiriyor önleyemiyorum yarın yine de Dr uma gidicem inşallah
Sürekli inşirah oku güzel kardeşim faydasını göreceksin inşallah 🙏 Rabbim ferahlatsın

Oncelikle ayni düşüncelerle birtek sen savaşmıyorsun canim ben ve niceleri ayni şeyleri paylaşıyoruz. Benim de gun icinde tirilyon tane sey geliyor aklima tamam diyorum simdi ölücem heralde kizima sonkez bakiyorum ! Evet aynen boyle sacma sapan düşünceler. Beynim.bazen okadar yoruluyorki gozlerim bile agiriyor. Cok dusunuyoruz cok biseylerle mesgul olmak terapi almak şart . Ben o hastaneye kosma olaylarıni falan atlattim ama bu ardi arkası kesilmeyen dusuncelerle boğuşmak daha zor. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Ben regl zamanima 1 hafta veya 5 gun kala cok cok kotu oluyorum ama regl olduktan sonra cok cok daha iyi hissediyorum hatta bazi gunler tamamen geciyor. Hormonlardan diye dusunuyorum. Basaricam de herseye inat kalk oyna zipla gul ben inanirmisin cok kotu olurdum sarki acip kizimla oynadigimi bilirim :))))) beynimizin bize oynadigi oyun nasil hissetmek istiyorsak kendimizi oyle hissediyoruz
Çok zor bu yaşadığım şey çok zor bazen ölsem de kurtulsam diyorum evet ben de regle yakın daha kötü oluyorum

Amin inşallah zaten hep okuyarak geziyorum inşirah Felak Nas hasbünallahi ve ni mel vekil ni mel mevla ve ni men nasir Vela havleyi okuyorum bazen rahatlıyorum sonra yine aynı Rabbim yardım etsin çok zor
Amin şimdi bakarken bir tane daha buldum. Kendimde yapacağım inşallah özelden atayım sizede

Hepsi kansere çıkıyor zaten. Bende ayniydim sizinle. Baktım ki sonu yok.artik bakmıyorum. Baya rahatladım. Baktığınız hicbisey olmiycak Allah'ın izniyle. İnşirah okuyun çok çok bir de meşguliyet bulun. Doktor bana öyle demişti. El işi olur kitap okumak olur
Aynen ben de belirtileri okumuyorum 2 ay öncesi şizofrenim ben diye Dr Dr gezdim bir daha mı okumammm

X