Anksiyete :(

Aynen ben de belirtileri okumuyorum 2 ay öncesi şizofrenim ben diye Dr Dr gezdim bir daha mı okumammm
Hayır hayır öyle şeyler düşünmeyin. Derdi veren Allah dermanı da verir. Siz çoktandır bu sıkıntıyı yaşıyorsunuz artık yavaş yavaş sizi terkedip gidecek inşallah

Hanımefendi böyle bi şey yok. Uzman bir psikiyatrist değilseniz de evet sizden çok biliyorum. Başınıza gelen bi tesadüfle nasıl hasta olduğunu belirten bir insanı korkutabilirsiniz? Hiç mi vicdanınız yok? Bu nasıl bir cahil cesareti inanamıyorum!
Evet çok cahilim, sürekli apha makaleleri okuyan, beyin ve psikoloji ile ilgili onlarca kitap okumuş bir cahil :KK70: Kork yada korkma bu bir gerçek, önlemini alıp engel olmak daha etkili bir yöntem. Bilinçaltın seni hasta edebilir çünkü telkine çok açıktır. Bununla ilgili onlarca deney var, kendine neyi empoze edersen onu alırsın. Net. Bende eski anksiyete hastasıyım ve aman şunu okumayayım, aman bundan uzak durayım gerilmeyeyim dersen daha çok takılırsın bu konuya, işin kenarından köşesinden okb var çünkü. Ayrıca psikologlar da seni korkutmayayım diye yaklaşmıyorlar, olabilecekleri bama güme söylüyorlar.

Sürekli kör olacağım dersen kör olursun. Bunu yapmamayı öğrenmen lazım. Bu fikir aklına geldiğinde defetmeyi, umursamamayı öğrenmen lazım. Kaçmak değil başetmeyi öğrenmek gerekiyor.

Ben de şuan anksiyeteden ağlıyorum geçmiyor sürekli bir kaygı fena olacaksın kendini kaybedeceksin seni daha kötü günler bekliyor falan filan sabahtan beri yedi bitirdi beni beynimdekilerle mücadele edemiyorum çok yoruldum ilaç da kullanıyorum psikoterapi de alıyorum nasıl geçer hiç ama hiç bir bilgim yok tek bildiğim var o da çok yorulduğum ailemin yorulduğu

Şu an bende öyleyim iki ay önceki o yoğunluk azalmış olsa da var. Hep kötü bir his anlamsız bir kaygı. Nasıl çözülecek bilmiyorum hiç. İlaç kullanıyorum sadece beyinsel uyuşukluk veriyor.

Evet çok cahilim, sürekli apha makaleleri okuyan, beyin ve psikoloji ile ilgili onlarca kitap okumuş bir cahil :KK70: Kork yada korkma bu bir gerçek, önlemini alıp engel olmak daha etkili bir yöntem. Bilinçaltın seni hasta edebilir çünkü telkine çok açıktır. Bununla ilgili onlarca deney var, kendine neyi empoze edersen onu alırsın. Net. Bende eski anksiyete hastasıyım ve aman şunu okumayayım, aman bundan uzak durayım gerilmeyeyim dersen daha çok takılırsın bu konuya, işin kenarından köşesinden okb var çünkü. Ayrıca psikologlar da seni korkutmayayım diye yaklaşmıyorlar, olabilecekleri bama güme söylüyorlar.

Sürekli kör olacağım dersen kör olursun. Bunu yapmamayı öğrenmen lazım. Bu fikir aklına geldiğinde defetmeyi, umursamamayı öğrenmen lazım. Kaçmak değil başetmeyi öğrenmek gerekiyor.

Hmm demek “psikologlar” böyle söylüyor :KK48:
Özür dilerim sizden ve okuduğunuz onlarca kitaptan lol

Bir dönem bende de vardı bu hastalık. Babamı kaybedince hem annemin hem de kendimin ölmesinden korkar olmuştum. Gece gidip annemin nefesini kontrol ederdim. Kendim doktordan çıkmazdım. 1 yıl ilaç kullandım. Derken çok zor bir dönem daha atlatınca dünya boş gelmeye başladı. Şimdi de hiç umrumda değil yaşamak. Sizin benimki gibi geçmesin tabi ama ilaçlarınızı düzenli kullanın. Aklınıza kötü şeyler geldiğinde ise sürekli farklı şeyler yapın. Hareketli bir müzik açın, çıkın yürüyün, kitap okuyun, bir diziye başlayın gibi. Size en çok hangisi iyi gelecekse onu yapın. Ben müzik dinleyip yürürken deşarj oluyorum. Zamanla düşünmemeye başlarsınız bu şekilde yaparsanız. Ama o düşünceye saplanırsanız çıkamazsınız.

3 sene önce çok şiddetli ve hic geçmeyen başımda bi yanma vardı ama oyle böyle değil çok canım yanıyordu kendimi öldürmeyi düşündüm hep doktor doktor gezdim hatta en son doktordan geldikten 5 dk sonra doktoru aradım acaba bende nevralji mi var diye sonra bas ağrısına döndü sonra bel ağrısı sonrada panik atak . Ve ben bunları yendim o zamanlar bi gün evde ayaklarımı uzatıp hiç düşünmeden oturamayacakmiyim diyodum çünkü evde oturunca ağrım oluyodu . Ilac kullandım atlattım çok şükür

Guzel yorumun icin Allah razi olsun :) suan daha iyiyim evet bunu yenmem lazim baska yolu yok cunku birşeyim yok bunu beynime de inandirmam lazim. Tansiyon aleti bozuldu iyiki de bozulmuş takinti yapmistim surekli olcuyordum :))) simdi icim icimi yiyor düşük mu yoksa yüksek mi diye bir limon yiyorum bi tuzlu ayran içiyorum isin garibi artik kendimle dalga gecmeye basladim :))))
Bak canım ilaç kullanıp önce bi sakinleşmen lazım ilaca direnme doğru ilacı doktorun vermeli sonra da terapi al ama önce uyku vs halledilmesi gerekiyor

Psikolog Izzet Gullu'nun anksiyete, panik atak ve depresyon videolari var. Lutfen izleyin beni olumlu yonde etkiledi. Bana da bu siteden biri onermisti sagolsun.

Sanırım anksiyete ile tanisali 1 sene olacak bu bir sene de neler cektigimi tarif edemem bu illet insani öldürmüyor adeta süründürüyormus..
İlk zamanlar hergun acile doktora koştum. Sonra sonunun olmadigini kurcaladıkça daha kötüye gittigimi gördüm. Antideprasan da kullanmadim daha dogrusu kullanamadim daha kotu oldum cunku.
Simdi eskisinden iyiyim en azindan kendi kendime yenmeye çalışıyorum telkin verebiliyorum lakin hastalik hastasi oldum
Surekli vucudum da birşey oldugunu düşünüyorum internetten araştırdıkca belirtilerin aynisi olduğunu gordugumde bayilacak gibi oluyorum.
Basimda basinc hissi bazen agri bas donmesi nefes darligi sersemlesme siskinlik gaz vs hergun bu donguyle gelip geciyor .
Uykusuzluktan bahsetmiyorum bile..
Hayat hic çekilir gelmiyor boyle insana. Namaz kilarken cok zorlaniyorum nefesim kesiliyor basim donuyor seytan da haliyle bu durumu.kullanip vesvese veriyor namazi birakayim diye birde onunla.ugrasiyorum..
Baya uzun oldu ama anksiyete yasamis olan hanimlardan yorum bekliyorum..Anksiyete omur boyu bizimle birlikte mi kaliyor atlatan yenen hic kimse yokmu yendi ise nasil yendi gelin birbirimizle paylasalim rahatlayalim..
Tam on yıl oldu neler yaşadım ne ataklar geçirdim ölüm korkusuyla öldürmedi ama süründürdü bunu yaşayan bilir 6 ilaç birden kullandım yoldaki insanlara özenirdim tekrar böyle olucammı tek başıma duşa giricemmi vs çok şey zaman lazım dua lazım inancını hiç yitirme ben hep dedimki ya ölücem yada yaşıycam şükürler olsun eskisi gibi dğl ama her an patlıycak bomba gibi seni etkiliycek şeylerden uzak dur tavsiyem hala tek bir ilaçla dvm ediyorum keşke bırakabilsem ama yok beynim hata veriyo bırakınca doktor bana bunun beyinde bi kod olduğunu ancak sen sıfırlarsın dediğini ve ömür boyu orada olacağını demiştii çok geçmiş olsun çok iyi anlıyorum 🤗allaha emanet ol

Sanırım anksiyete ile tanisali 1 sene olacak bu bir sene de neler cektigimi tarif edemem bu illet insani öldürmüyor adeta süründürüyormus..
İlk zamanlar hergun acile doktora koştum. Sonra sonunun olmadigini kurcaladıkça daha kötüye gittigimi gördüm. Antideprasan da kullanmadim daha dogrusu kullanamadim daha kotu oldum cunku.
Simdi eskisinden iyiyim en azindan kendi kendime yenmeye çalışıyorum telkin verebiliyorum lakin hastalik hastasi oldum
Surekli vucudum da birşey oldugunu düşünüyorum internetten araştırdıkca belirtilerin aynisi olduğunu gordugumde bayilacak gibi oluyorum.
Basimda basinc hissi bazen agri bas donmesi nefes darligi sersemlesme siskinlik gaz vs hergun bu donguyle gelip geciyor .
Hayat hic çekilir gelmiyor boyle insana. Namaz kilarken cok zorlaniyorum nefesim kesiliyor basim donuyor seytan da haliyle bu durumu.kullanip vesvese veriyor namazi birakayim diye birde onunla.ugrasiyorum..
Baya uzun oldu ama anksiyete yasamis olan hanimlardan yorum bekliyorum..Anksiyete omur boyu bizimle birlikte mi kaliyor atlatan yenen hic kimse yokmu yendi ise nasil yendi gelin birbirimizle paylasalim rahatlayalim..
4 yıldır ilaç kullanıyorum 3 ay önce bıraktım şuan iyiyim ama yne gelir bu meret

Ben hemen hemen atlattım. Yalnız başıma londraya gitmem gerekti. İlk kez yalnız bir seyahate çıktım. Uçakta yalnızdım, otelde yalnızdım. Korkudan öldüm. Ama çok şey kattı bana bu. Beynimin yarattığı sahte korkuyla değil, gerçek dünyayla tanıştım. Tatil bitti, Uçaktan indim. psikologum şok oldu. Neredeyse tamamen iyileştim.

Bu yaşadıklarınızı harfiyen ve fazlası yaşadım. Şuan nasılsınız?

Haklisin. İlac yontemi bende ise yaramadi. Daha kötü ye gitti hersey. Ama terapi sart oldu . Bende ustune varmiyim diyorum varmiyorum da ama bes dakika sonra tekrar aklima geliyor o dusunce ve kurtulamiyorum. Gereksiz yere agliyorum. Ve benim gibi olan insanları gordugum de sarilip aglayasim geliyor :KK43:((
Beni anlatmışsın ben de öyle anksiyete geldi mi ağlıyorum mücadele edemiyorum çok yoruluyorum anneme gidiyorum evimde duramıyorum yemek yiyemiyorum namazlarımı zor kılıyorum nasıl geçecek bilmiyorum terapiye de başladım inşallah geçer çok yoruldum yuvamda huzur kalmadı😪

Terapi almazsan geçmez, net. Düşüncelerinle nasıl bahşedeceğini öğrenmen lazım. Ben 2 yıl tedavi gördüm, hem terapi hem ilaç, üstünden geçti 10 yıl hala ufak çapta anksiyetem var. Ama başetme yolunu biliyorum. Boşverme, umursamama, üstüne gitme yöntemini biliyorum ki bunu bana psikolog öğretti. Bunu tek başına yapamazsın.
Ben de terapiye başladım inşallah benim de geçer lakin ilaçlar pek bir işe yaramıyor çünküok zor günler yaşıyorum

Tam on yıl oldu neler yaşadım ne ataklar geçirdim ölüm korkusuyla öldürmedi ama süründürdü bunu yaşayan bilir 6 ilaç birden kullandım yoldaki insanlara özenirdim tekrar böyle olucammı tek başıma duşa giricemmi vs çok şey zaman lazım dua lazım inancını hiç yitirme ben hep dedimki ya ölücem yada yaşıycam şükürler olsun eskisi gibi dğl ama her an patlıycak bomba gibi seni etkiliycek şeylerden uzak dur tavsiyem hala tek bir ilaçla dvm ediyorum keşke bırakabilsem ama yok beynim hata veriyo bırakınca doktor bana bunun beyinde bi kod olduğunu ancak sen sıfırlarsın dediğini ve ömür boyu orada olacağını demiştii çok geçmiş olsun çok iyi anlıyorum 🤗allaha emanet ol
Ben de iyileşecek miyim diye düşünüyorum nasıl geçecek bu meret çok üzülüyorum her an öleceğim kötü birşey olacak korkusu gelince kalp çarpıntısı ağlıyorum Allahım yardım etsin normal yaşayan insanlara özeniyorum

Hayır hayır öyle şeyler düşünmeyin. Derdi veren Allah dermanı da verir. Siz çoktandır bu sıkıntıyı yaşıyorsunuz artık yavaş yavaş sizi terkedip gidecek inşallah
Terkedip gitmedi 😪şizofreni miyim geçti şimdi de kalp krizi geçircem ölücem ölüyorum galiba korkusu başladı inşallah geçer ve birgün ben de iyileşirim

X