- 5 Nisan 2013
- 2.933
- 2.844
- 373
bende ondan korkup hamileliği erteliyordum. bir yanım da bebek olunca bebeğe odaklanırsın gözün birşeyi görmez diyordum. demekki sizde ikinci ihtimal gerçekleşmiş. artık bebek düşünmeye başladık inşallah bende de öyle olurGeçmiş olsun ,Allah şifa versin . Yazını okuyunca farkettim , ben de de vardı ama hamilelik ile beraber bebek de olunca , anksiyete falan kalmadi bende . Aldığım vitaminlerdenmi yoksa bebeğe yogunlasmakdan mi bilmiyorum . Ama D vitamini eksikligi böyle ruhsal hastalıklara sebep oluyormuş . Ve B12
Olur inşallah canım çünkü bebek den başka bişey düşünmüyosun. Sadece bebeğe bişey olacak diye çok çok korkardim çok şükür sağlıkla geldi . Rabbim sana da şifa versin inşallah düzelir . Allahım inşallah sana da hayırlı zaman da nasip eylesinbende ondan korkup hamileliği erteliyordum. bir yanım da bebek olunca bebeğe odaklanırsın gözün birşeyi görmez diyordum. demekki sizde ikinci ihtimal gerçekleşmiş. artık bebek düşünmeye başladık inşallah bende de öyle olur
amin canım inşallahOlur inşallah canım çünkü bebek den başka bişey düşünmüyosun. Sadece bebeğe bişey olacak diye çok çok korkardim çok şükür sağlıkla geldi . Rabbim sana da şifa versin inşallah düzelir . Allahım inşallah sana da hayırlı zaman da nasip eylesin
Hemen bir psikiyatri ile görüşün. Eşinizin yaptığı hoş değil ama bu durum eşle konuşarak atlatılacak bir durum değil. Doktora gitmiyorsanız da eczacınızdan bitkisel hafif bir ilaç alabilirsiniz. Kullandığınızı da eşinize söylemeyin derim. Bu cümleleri sarf eden birisi ilaç kullandığınızı öğrendiğinde size deli muamelesi yapabilir. Geçmiş olsun.Belkide yani zaten benim için zorlaştı hayat bide hem destek olmayıp hem kırıcı olması iyice strese sokuyor insanı,
Sadece evde olsa keşke iş yerimdede böyle ya su basarsa kolum prize çarpsa ya yangın çıkarsa diye içim içimi yiyor.
Ben neredeyse 8 senedir anksiyete hastasıyım. 5 sene ilaç kullandım. Hafif ilaç alabilirsiniz inanın o stres daha çok zarar veriyor size.. eşinize çok kızdım. ben eşimi geceleri uyandırırdım adam sabah işe gideceği halde benimle konuşur sakinleştirirdi. Sizin gibi değil ama benim birden korku gel,iyor ve o sırada herşeyden korkuyorum. sakın işten çıkmayın ilaç ve terapi desteği alın. Ben anksiyetem geçti derken en ufak bir olayda hortluyor. yapı olarak çok hassas biriyim ve şu elleri ayakları kesilen köpek olayından okdr etkilendim ki 2 gece uyumadım. birde üzerine yolda hasta kedi buldum şuan eveterinerde tedavi oluyor ama aşırı üzüldüm günlerdir ne olcak o kediye diye kafama taktım. ben bu şekilde takıntılıyım siz o şekilde. durumunuzu kabullenin, terapi ve hafif ilaca başlayın ve lütfen işinizi bırakmayın eğer rahatsanız. Evde daha çok takacaksınız herşeye vakit buldukça.Son aylarda kendimi içinden çıkamadıgım bu dertle baş başa buldum...
Nasıl bu kadar ilerledi ve bu duruma geldim bilemiyorum,
Başta basit takıntılardı şimdi ise saçma sapan bi hal almaya başladı evet şimdi saçma sapan diye biliyorum çünkü rahatım,
Ama o düşünceler korku, kaygı geldigi zaman kendimi en yakın yerden atmak istiyorum..
Hayatım zehir oldu gibi herşeyden her adımdan korkar oldum sürekli bi huzursuzluk sürekli yanlış birşeyler yapmışım hissi,
Dokunmadıgım musluga ya açtıysam,ya açtıysamda kendimi kaybedip farketmediysem,
Ya açarsam gibi düşünceler... bu sadece basit bi örnekti.
Kendi kendimi telkin edip yenmeye çalışsamda henüz başarılı olamadım,
Tekrar kontrol etmeyecegim,
Hayır açmadım, hayır yapmadım derken bi bakıyorum ki yine kontrol ediyorum ve kendimi bişeylere ikna etmeye çalışıyorum.
Psikolog ve pskiyatra en kısa zamanda gidecegim ama ilaç kullanmakta istemiyorum,
Nasıl çıkacagım bu işin içinden bilemiyorum,
Tek tesellim buda geçer demek, günü çabuk bitirmek ...
Bugün yine takıntılarımla ilgili sorunum oldu çalıştıgım yerde kimse bilmiyordu bu sorunumu ama artık hareketlerimin anormalliginden insanlar normal davranmadıgımın farkında..
Patronumla konuştum ve sorunumdan bahsettim biraz eve kapanmamın daha kötü olacagını söyledi vs.
Güne iyi başlayıp saçma sapan yine korku ve takıntıyla günü geçirdim ve eve geldim evde kendimi daha huzurlu hissediyorum iş yerinde artıyor sanki huzursuzlugum,
Bazen bu yüzden işi bırakmayı düsünüyorum ama herkes iş ararken işimden vazgeçmekte istemiyorum,
Birde eve kapanırsam işler dahada çıkmaza girecek diye korkuyorum.
Eve geldim yemegimi yaptım,
Eşim işten geldi,
Genelde zaten sormaz günümü ama ben bişeyler varsa anlatırım bugünkü takıntımı huzursuzlugumu patronumla konuşmamı falan anlattım ama baktımki beni dinleyen yok,
Kırıldım sustum sonra biraz söylendim destek bekledigimi o ise hep aynı saçma sapan şeyler falan diye kızmaya başladı,
Sonrada kendi dertlerinin kendine yettigini bide benim bu saçma takıntılarımla ugraşamayacagını söyledi. Evlenirken hastalıkta saglıkta demiyormuyuz bu neydi şimdi ?
Çevrenizde benim gibi olanlar varmı ?
Karşıdan bakınca bu kadar çekilmezmiyim ?
Derdimi eşime anlatamayacaksam ondan destek göremeyeceksem kimden görecegim ?
Hem durumum hakkında hemde eşimin tavrı hakkında yorumlarınızı bekliyorum...
Birde duanıza katarsanız şifa bulmam için çok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?