Anksiyete ve eş destegi

_Pulim_

SabrınSonuSelamet...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
253
140
103
Son aylarda kendimi içinden çıkamadıgım bu dertle baş başa buldum...
Nasıl bu kadar ilerledi ve bu duruma geldim bilemiyorum,
Başta basit takıntılardı şimdi ise saçma sapan bi hal almaya başladı evet şimdi saçma sapan diye biliyorum çünkü rahatım,
Ama o düşünceler korku, kaygı geldigi zaman kendimi en yakın yerden atmak istiyorum..
Hayatım zehir oldu gibi herşeyden her adımdan korkar oldum sürekli bi huzursuzluk sürekli yanlış birşeyler yapmışım hissi,
Dokunmadıgım musluga ya açtıysam,ya açtıysamda kendimi kaybedip farketmediysem,
Ya açarsam gibi düşünceler... bu sadece basit bi örnekti.
Kendi kendimi telkin edip yenmeye çalışsamda henüz başarılı olamadım,
Tekrar kontrol etmeyecegim,
Hayır açmadım, hayır yapmadım derken bi bakıyorum ki yine kontrol ediyorum ve kendimi bişeylere ikna etmeye çalışıyorum.
Psikolog ve pskiyatra en kısa zamanda gidecegim ama ilaç kullanmakta istemiyorum,
Nasıl çıkacagım bu işin içinden bilemiyorum,
Tek tesellim buda geçer demek, günü çabuk bitirmek ...
Bugün yine takıntılarımla ilgili sorunum oldu çalıştıgım yerde kimse bilmiyordu bu sorunumu ama artık hareketlerimin anormalliginden insanlar normal davranmadıgımın farkında..
Patronumla konuştum ve sorunumdan bahsettim biraz eve kapanmamın daha kötü olacagını söyledi vs.
Güne iyi başlayıp saçma sapan yine korku ve takıntıyla günü geçirdim ve eve geldim evde kendimi daha huzurlu hissediyorum iş yerinde artıyor sanki huzursuzlugum,
Bazen bu yüzden işi bırakmayı düsünüyorum ama herkes iş ararken işimden vazgeçmekte istemiyorum,
Birde eve kapanırsam işler dahada çıkmaza girecek diye korkuyorum.
Eve geldim yemegimi yaptım,
Eşim işten geldi,
Genelde zaten sormaz günümü ama ben bişeyler varsa anlatırım bugünkü takıntımı huzursuzlugumu patronumla konuşmamı falan anlattım ama baktımki beni dinleyen yok,
Kırıldım sustum sonra biraz söylendim destek bekledigimi o ise hep aynı saçma sapan şeyler falan diye kızmaya başladı,
Sonrada kendi dertlerinin kendine yettigini bide benim bu saçma takıntılarımla ugraşamayacagını söyledi. Evlenirken hastalıkta saglıkta demiyormuyuz bu neydi şimdi ?
Çevrenizde benim gibi olanlar varmı ?
Karşıdan bakınca bu kadar çekilmezmiyim ?
Derdimi eşime anlatamayacaksam ondan destek göremeyeceksem kimden görecegim ?

Hem durumum hakkında hemde eşimin tavrı hakkında yorumlarınızı bekliyorum...

Birde duanıza katarsanız şifa bulmam için çok sevinirim.

Öncelikle geçmiş olsun...eşinin tutumu çok yanlıs yani ne denir bilmiyorum eşinin zor zamanlarinda destek olması gerekir olmuyorsa neye yarıyor belki onun bu tutumu durumunuzu daha da zorlaştiriyor...rahatsizliğinıza gelirsek rahat olun ya muslugun açik kaldigini mi düşünüyorsunuz kalırsa kalsin diyin en fazla evi su basar..bu şekil belki yavaş yavas atlatabilirsiniz..

Öncelikle çok geçmiş olsun.Derdinizin dermanı yine sizsiniz.Umarim en kısa zamanda bunu atlatıp normal hayatiniza donersiniz.

Konu takip. Aynı ben.

Esinize ne siklikla anlatiyorsunuz bunlari?
Panik atak var bende. Sacma sapan bisey. Cogunlukla kontrolum altindadir ve artik pek sik yasadigim bir durum degil ama kontrolumden ciktigi da oldu ve kendimi öluyorum sanip gece yarisi esimi costurdugum oldu.

Esimle yasadigim bu durumlari konusuyoruz anlamiyor pek ama kendince destek olup mantik yurutmeye calisiyor. Tabi oyle hergun hergun veya iki uc gunde bir donup dolasip bunlari anlatmiyorum adama zaten o kadar sik yasamiyorum.

Tamam iyi gunde kotu gunde diyoruz ama boyle bir sikintisi olan biri olarak ben bile tahammul edemeyebilirim devamli ayni sacmaliklara. Sacmalik dedim diye hastaliginizi anlamiyor degilim. Insan yasiyorken sacma gelmiyor ama mesela ölüyorum sanip ortaligi ateslemem suan dusununce komik ve sacma geliyor bana :))) Bu yuzden yasamayan hic anlamaz ve surekli boyle sacma seyleri dinlemek ciddi sinir bozar, biktirir.
Bir an once doktora gidin.

Belkide yani zaten benim için zorlaştı hayat bide hem destek olmayıp hem kırıcı olması iyice strese sokuyor insanı,
Sadece evde olsa keşke iş yerimdede böyle ya su basarsa kolum prize çarpsa ya yangın çıkarsa diye içim içimi yiyor.

Öncelikle çok geçmiş olsun.Derdinizin dermanı yine sizsiniz.Umarim en kısa zamanda bunu atlatıp normal hayatiniza donersiniz.
Umarım,
Herşeyin kendi elinde oldugunu bilip hiç birşey yapamamak benimkisi.

Kontrol elimdemi degilmi onun için bile kendimi ikna etmem gerekir benim,
Ne yürüdügüm yoldan eminim,
Ne konuştuklarımdan nede yaptıklarımdan..
Sürekli anlatan biri degilim ama huzursuz oldugumda ister istemez anlatıyorum,
İyi olmadıgımı iyiye gitmedigimi dile getirmek istiyorum,
O ise ben sana yapma diyorum yapıyorsun takma diyorum takıyorsun diyor,
Keşke öyle kolay olsa,
Başa gelmeden bilemiyor insan...

Eşler bu konuda genel olarak anlayışsız..psikolojik hastaliklari sadece çeken bilir onun dışındakiler fasafiso emin ol eş bile olsa..cunku kendi yasamadigi icin bi zaman sonra sıkılmaya başlıyor sizden,dertlerinizden..

Neden tedavi olmuyorsunuz onu anlamadım. Çözüm ilaçsa ilaç kullanın. Ben sizin çözüm aradığınızı düşünmüyorum şu anda. Belki de eşiniz durumunuzu anlamıyordur. Söyledikleriniz dışarıdan bakınca basit ama sizi tırmalayan şeyler. Size tavsiyem eşiniz ya da müdürden önce bir psikiyatrist ile görüşmeniz. İlerlemeden önlem alın. Eşinizle de bunu çözüm arar şekilde paylaşırsanız daha yapıcı olacaktır. Hastayım, ilaç istemiyorum ama beni anla demenizi normal görmedim.

Geçmiş olsun.

Sizin ki cok ileri boyutta gorunuyor. Kontrol edemiyorsaniz doktor esliginde ilacinizi kullanmaktan cekinmeyin.
Yasamayan insana bunlari anlatmak cok zor ve dinleyeni yipratan, yoran bisey.

Yarın başına gelirse bende seni dinlemeyecegim dedim beddua olarak degil tabiki ama Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

Geçmiş olsun, aynıymış ama eşime anlattım destek ol dedim ve Dr a gittim hem ilaç hem terapi aldım, iyiyim :)çok şükür.

Yarın başına gelirse bende seni dinlemeyecegim dedim beddua olarak degil tabiki ama Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Amin tabiki..bi zaman bende gecirdim anksiyete ilac kullandim gecti..normalde esim cok anlayisli naif biridir beni kirmaktan korkar oyle birisi yani ama hastalik zamani oflayip pufluyodu kendi kendine boyle seyler cikariyosun kafandan diyordu ben de beddua eder gibi konusmustum..cunku insan kendine iskence etmek ister mi yaa? Ne mantikla soyluyolarsa bunlari anlamiyorum

Tedavi olmayacagım demiyorum,
Gerekçelerim var detay veremeyecegim.
Çözüm aramasam buraya bu kadar yazıp kendimi neden yorayım,
Hergün nasıl baş edebilirim diye neden araştırma yapayım,
Ben kendimi normal görmüyorum ki siz görün :)
Teşekkürler..

Geçmiş olsun, aynıymış ama eşime anlattım destek ol dedim ve Dr a gittim hem ilaç hem terapi aldım, iyiyim :)çok şükür.
Ne kadar sürede iyileştiniz,
İlaçların gerçekten etkisi oluyor mu ?
Sizin adınıza sevindim.
Umarım bende çaremi bulurum.

takıntılar genellikle hayatınızdaki stresin mutsuzluğun sonucu olarak ortaya çıkarlar yada yoğun stres dönemlerinde artış gösterirler. yani takıntılarınıza yoğunlaşarak sorununuzu çözemezsiniz. kesinlikle çekilmez bir insan falan değilsiniz. sakın böyle düşünmeyin. hepimiz stresle mutsuzlukla farklı şekillerde başa çıkarız. muhtemelen sizin beyninizde sizi mutsuz eden şeyleri düşünmek yerine acaba ışığı açtım mı kapattım mı vs tarzı şeylere yoğunlaşmayı tercih ediyor. düzgün bir psikologa yada psikiyatriste görünmenizi tavsiye ederim. sizi dinlemeden ilaç yazıp gönderen doktorlara 2. kez gitmeyin bile. bu süreçte sakın işinizi bırakmayın. kendinizi eve kapatırsanız düşüncelerinize daha da yoğunlaşırsınız doğal olarak. düşük doz olduğu sürece kısa bir süreliğine ilaç kullanmaktan korkmayın. evet bu ilaçlar yasal uyuşturucular ama beyninizin bu düşünme mekanizmasını geçiçi yatıştırmaları tedavi sürecinize olumlu destek verir. uzman bulabildiğiniz en düzgün doktora danışın derim.

İşte gerçekten bu kendimi iyi hissetsem neden bu duruma düşüreyim,
Siz ne kadar süre ilaç kullandınız ? Hemen geçti mi ?

Normal olmamaktan kastım rahatsızlığınız ile ilgili değildi. Yanlış anlamadınız umarim. Sadece çözüm konusundaki tutumuza yönelikti. İnşallah sağlığınıza kavuşursunuz o halde. Dermansız dert olmasin yeter ki. İyi geceler.

İşte gerçekten bu kendimi iyi hissetsem neden bu duruma düşüreyim,
Siz ne kadar süre ilaç kullandınız ? Hemen geçti mi ?
Benim istahsizlik ve uykuya dalamama sorunum da vardi 3 ilac verdi doktor uyku istah ve kaygi icin 6 ay kullan dedi ama ben 1 ay kullandim sonra aniden kestim ilaclara bagimli yasayamam diye..bu arada dogrusu bu degil aniden birakilmaz ilaclar bana bisey olmadi ama sizde etkisi nasil olur bilmem en iyisi doktora danismaniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…