Merhaba arkadaşlar,
1 yıl önce babamı kaybettim, babamdan 20 gün önce evlat gibi baktığım köpeğimi kaybetmiştim. Daha sonrasında bende bir takım sıkıntılar baş gösterdi. Babamı kaybettikten 3-4 ay sonra ilk panik atağımı geçirip kendimi acilde buldum. Sonrasında panik atak nefes alamama vs.gibi semptomlarla değil düşüncelerle geldi. Farklı şeyler yaşıyordum, anlam veremiyordum. Mesela sevdiklerime zarar verir miyim? Kendime zarar verir miyim korkuları oldu. Delirme korkusu da yaşıyordum. Bu şekilde neredeyse korkumdan yerimde duramıyor, anneme söyleyip ağlıyordum. Psikiyatra gittim. Bana cipram 20 mg, abilify 1 ml verdi. Hala kullanıyorum, yaklasık 4 ay oldu. 4 aydır da çalışıyorum. İşlerimi ve günlük yaşantımı bu obsesif düşünceler etkilemiyor ama kafamdan atamamak, eskisi gibi neşeli, mutlu olamamak beni yoruyor. Ne yapsam, nereye gitsem tam tadını çıkaramıyorum, eğlenemiyorum. Kafamda saçma sapan düşünceler hep. Engellemeye de çalışmıyorum ama bazen istemsiz yapıyorum sanırım. Ayrıca kafam sersem gibi. Bazen çok bitkin oluyorum. Bunları yaşayanlar ve aşanlar var mı? Dertleşelim.