Anksiyete mi?

Adet dönemimde evet daha da fazlalaşıyor.
Ama uzun süredir hep aynı

Şöyle; ayda 1 destek beni strese sokuyor. Daha fazlasına ihtiyacım var.
Gerçek hislerimi anlatamıyorum asla rahat değilim.
Devletten herkes gibi bende korkuyorum.
Biliyorum anlattıktan sonra evimi kontrol etmeye gelecek kusur arayacak beni yoracaklar. Çocuk koruma kurumu hemen devreye giriyor. Yani private olayı yok Türkiye gibi orda konuşulan orda kalmıyor.

Yani ben desem dişlerimi sıkıyorum.
Çocuklarla stres olmamak için o an başka odaya kapatıyorum kendimi.
İlk yapacakları düşünecekleri şey o anda çocuklara kim bakıyor yalnız odada mı kalıyorlar.
Yani bu tarz sorular baskılar ile ben biliyorum işte o zaman ölürüm. Düşünmek bile şuan beni gebertiyor

Ben farkındayım. Kontrol etmeye çalışıyorum kendimi asla bırakmıyorum.
Bıraktığım an daha kötü olacak.
Hatta anneme vize başvuru yapıyorum gelmesi için.
Yani kendi içimde tüm önlemleri almaya çalışıyorum. Özellikle çocuklarımmm
Onlar için güvenli ortamı gebersem de hissetsinler istemiyorum.

Mesela afedersiniz baya bi kustum rahatladım ve kalbimdeki çarpıntı şuan geçti. Sinirlerim alınmış gibiyim şuan şu şekilde 1-2 haftaya ihtiyacım var.
Nasıl iyi geliyor anlatamam.

Kendimi iyi ifade edememişim. Benim tavsiyem türkiyedeki bir psikologdan haftada bir kaç kere online terapi almanız.
Seanslar sırasında kendinizi risk altında hissedip kontrol etmeye çalışmanız alacağınız faydayı düşürür.
türkiyede online hizmet de veren çok iyi psikologlar var. Araştırıp içinize sinen biri ile bir an önce görüşmeye başlayın bence.

Okumaya başlayıncaya dedim burası İngiltere olabilir. Uzaktan bize bazı şeyler hoş geliyor kendi ülkemizle kıyaslayınca işin aslı öyle değilmiş yaşayan biliyor onu söylemek istedim öncelikle. Bu yaşadıklarınız panik atak ya da anksiyete gibi. Online terapide ne olduğu söylenmiş olmalı size. Keşke devam etseydiniz. Yanlış birşey söylemekten korkuyorum açıkçası. Şuan bir atak döneminde olabilirsiniz. Hiç birşey sonsuza dek sürmez geçti geçiyor gibi telkinler verin kendinize. Hayatınızın tamamını ele geçirmesine izin vermeyin düşüncelerinizin. Sizin için dua edeceğim. Umarım çabucak atlatırsınız.

Bende yurtdışında yaşıyorum saglık sistemini cok iyi bilirim. anksiyeteden ben ölüyorum sanıp 180 nabız ve tansıyonla coookkkk çok acile gittim.. bende hıcbır sorun cıkmadı sukurler olsun anksiyete denildi en son ama ben ılac kullanmak ıstemedım, cok arastırdım ve suan kendi kendime yendim. Öncelikle kendinize zaman verin bu bir hastalık değil bunu unutmayın. gunluk olumlamalar yapın. ( mesela sukretmek vb gıbı cumleler size ne iyi geliyorsa) beynımızın bize oynadıgı oyun bu asla onu ciddiye almayın. mutluluk her ne kadar bızım duygumuzsa mutsuzluk depresyon aglamak vb bızım duygumuz kabullenin. Her sey bizim algımızla ilgili inanın ki siz değişirseniz dünyanız değişir yani algınız. ızzet gullu “sen hasta degılsın” kıtabını ve vıdeolarını ızlemenınıde öneririm. inanın zamanla gecıyor biraz sabır ve size ne ıyı gelıyorsa onu bulmak yazmak yurumek vb hangisi size iyi geliyorsa hersey gecıyor ınanın ben yendıysem herkes yener

Online alıyordum bıraktım. Devamını getiremedim işte. Ama tekrar deneyeceğim.

Evet bu aralar dua da iyi geliyor.
Denedim huzur veriyor.

Bunu ciddiye alacağım.
Bende inanın kendi içimde inanılmaz savaşıyorum.
Aşırı direniyorum. Umarım bende başarırım. Tebrik ederim sizi de geçmiş olsun.

Bunu ciddiye alacağım.
Bende inanın kendi içimde inanılmaz savaşıyorum.
Aşırı direniyorum. Umarım bende başarırım. Tebrik ederim sizi de geçmiş olsun.
Başarırsınız inanın kendinize gerçekten ben basardıysam herkes basarır abartmıyorum 180 nabız gördüm defalarca ölüyorum sandım.. ama yılmadım hıc bızaman ve anksiyete yasayan insanlar hayır demesini bilmiyor mesela ben bılmezdım ogrendım. insanlar kırılmasın aman bısey olmasın dıye dıye en sonunda vücut dur artık yeterrr diye bıze tepki veriyor :) aslında iyi yönden bakmalı cunku kendinizi degıstırmenız lazım. olumlama yapın her gun cok faydasını görceksiniz yılmadan yapın, algınız değişsin. sizi cok iyi anlıyorum bu durumu cok iyi bilirm. inanın ki basarıcaksınız

Ne oldu ki o kadar

Ayrıca sigara kafein vb cok tetikler ve düzensiz uyku bunlara da dıkkat etmenizi öneririm bir de b12 eksikliği de tetikler uzulmeyın asla hasta degılsınız bu bir süreç ve gecıcek eminimm

Anksiyetenin ötesinde, panik atak gibi duruyor. 12 yıldır bununla birlikte yaşıyorum, dönem dönem geçiyor, dönem dönem tekrar başlıyor ama rahat olun mutlaka geçiyor, uzun süre kalmıyor hayatınızda. Bu kez kalıcı tedavi için, antidepresan kullanıyorum ve terapiye gidiyorum. İyi gelen şeyleri sıralayayım, belki faydası dokunur.

Diyafram nefesi.
Muz, bitter çikolata, kabak çekirdeği gibi seratonin salgılatan besinler. Kefir.
30-40 dakika yürüyüş, hergün.
Çarpıntınız çokken çay, kahve, sigara gibi besinleri az tüketin. Bol su için ve kitap okuyun, kitap okurken odaklanmak da işe yarıyor.
Ve meditasyon..

Çok geçmiş olsun

Evet özellikle hala birileri bişey isteyince tetikliyor.
Onun sebebi de benim hayır diyememem.
Diyemediğim için o stres günlerce beni yiyor.
Bir kez hatırlıyorum hayır dediğimi.
Ama o nasıl bir duygu. Kendimi yormadım ödün vermedim bir sürü bir sürü iyi his. Sonrasında gelen bir duygu var. Nasıl böyle iyi hissediyorsun.
Hayır demekle insan nasıl iyi hisseder.
Yani her koşulda yine dönüp dolaşıp kendimi suçluyorum.

Genel olarak insanlar zayıf olduğumu çok çabuk anlıyor. Son limite kadar kullanıyorlar ve ben o döngüden çıkamıyorum.
Bazen sorunu kendimde arıyorum.
Ya herkes mi kullanmak ister sende var hata diyorum.
Kafamdan uydurmadığımı biliyorum.
Çok kullanıldım çok elimi uzattım.
Geçen sene hiç yaşamadığım maddi çöküş,manevi bitiş ile insanların nasıl kaçtığını gözlerimle canlı canlı gördüm. Sanırım maddi çöküşten daha da kötüsü buydu. Yıllardır emek verdiğim gecemden gündüzümden çalıp koştuğum insanların kaçışı kötüydü.

Ben çok hırslı biriyim.
Ne yapar ne eder bi yol bulur ordan çıkarım.
Öyle de oldu 1 senedir yeni yeni toparladım.
Hatta eskisinden bile daha iyi maddi kazanca girdim.
Ne oldu dersiniz?
O kaçanlar nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama bir umut hala yokluyorlar.

Öncelikle meditasyonu öneririm. Youtube’a yazın nasıl yapılacağı ayrıntılı olarak anlatılıyor. Birkaç gün videoyla ilerledikten sonra kendiniz tek başınıza devam edersiniz.

Bu duruma gelmenin sebebini biliyorsanız öncelikle o kişileri hayatınızdan olabildiğince uzak tutun. Artık iyileşmeye çalışıyorsunuz, asla tekrar bir girdaba dalmayın.

Trden online psikolog görüşmeleri yapın mutlaka. Her şeyi anlatmaya çalışın. Sizi yargılamayacak, evinize gelip araştırma yapamayacaklar.

Son olarakta spor yapmanızı öneririm. Bunu da online tr’den hocalardan ders alarak yapabilirsiniz. Hem duygudurumuna hem de sağlığınıza ve vücudunuza faydalarını kısa zamanda görebilirsiniz.

Geçmiş olsun

ah ah bu insanlar zaten bu hale getiriyor Ben sizi cok iyi anlıyorum zaten bunlar da tetikliyor ama artıkk kendinize yeni bir siz lazımsınız bence bunun vakti gelmiş.. hayatta her sey gecıci kesinlikle olumlama meditasyon vb yapın. mesela bıze yazdıgınız gibi duygularınızı o an bır deftere yazın sonra okuyun ne hıssetmıssınız nerede degısmenız gereklı bunun bana cok yardımı olmustu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…