• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete-depresyon_panikatak günlüğüm

SucveCeza

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
1.730
1.996
133
Merhaba, 2009 yılından beri 2-3 senede bir anksiyete, depresyon, panik atak hepsi birarada yaşadığım ataklar oluyor. . Yine böyle bir süreçten geçiyorum. 25 ocaktan beri ilaç tedavisi görüyorum. Buraya güngün duygularımı yazacağım. Ve başa çıkma mücadelemi , hüznümü , neşemi (inşallah)

şuan okuduğum kitap , dr. David Burns iyi hissetmek
Kitapta bazı ödevler oluyor, onları buraya yazmak istiyorum.

Bizi anca bu hastalığı yaşayanlar anlar, ne yazikki eşim hastalığım konusunda çok fazla duyarsız “kendi kendine abartıyorsun” “başka şeyler düşün” gibi sürekli suçlayıcı konuşuyor. Bi kere bile atak geçirirken başımı okşamadı elimi tutmadı.

ailem şehirdışında ben hastalığımdan bahsederek onları da üzmek istemiyorum. Şuan ki durumumdan onların haberi yok.

Elbet bu da geçecek öncekiler gibi, korona zamanı karantina sağlam insanların bile psikolojisini bozdu. Biz daha önce anksiyete yaşayanlar bundan daha çok etkilendik. İnşallah 1 martta yasaklar kalkar en azından ormanda hava alırız. Orman derken, ben tek başıma sokağa çıkamıyorum dışarı çıktığımda yürürken dengem bozuluyor bayılacak gibi oluyorum terliyorum panik yapıyorum.

benim bu hastalıkta ki en büyük korkum başdönmesi ve denge bozukluğu
Yemek yaparken tezgah başındayken kafam öne doğru aniden düşüyor gibi oluyor nabzım çıkıyor ve. Terlemeye başlıyorum.
Bazen ataklar 1.5 saat bile sürdüğü oluyor.
Genel olarak yataktayım ya da yatar pozisyonundayım.
Evimin işini tam anlamıyla yapamıyorum.
gün içinde kuru ekmek yiyip üstüne hap içmişliğim bile var.

Bu gibi durumlarda yardimci olabilecek biri yok mu cevrenizde es dost akraba, manevi destek size iyi gelecektir. Allah yard. olsun sizi cok iyi anliyorum

Merhaba, 2009 yılından beri 2-3 senede bir anksiyete, depresyon, panik atak hepsi birarada yaşadığım ataklar oluyor. . Yine böyle bir süreçten geçiyorum. 25 ocaktan beri ilaç tedavisi görüyorum. Buraya güngün duygularımı yazacağım. Ve başa çıkma mücadelemi , hüznümü , neşemi (inşallah)

Bizi anca bu hastalığı yaşayanlar anlar, ne yazikki eşim hastalığım konusunda çok fazla duyarsız “kendi kendine abartıyorsun” “başka şeyler düşün” gibi sürekli suçlayıcı konuşuyor. Bi kere bile atak geçirirken başımı okşamadı elimi tutmadı.

ailem şehirdışında ben hastalığımdan bahsederek onları da üzmek istemiyorum. Şuan ki durumumdan onların haberi yok.

Elbet bu da geçecek öncekiler gibi, korona zamanı karantina sağlam insanların bile psikolojisini bozdu. Biz daha önce anksiyete yaşayanlar bundan daha çok etkilendik. İnşallah 1 martta yasaklar kalkar en azından ormanda hava alırız. Orman derken, ben tek başıma sokağa çıkamıyorum dışarı çıktığımda yürürken dengem bozuluyor bayılacak gibi oluyorum terliyorum panik yapıyorum.

Yemek yaparken tezgah başındayken kafam öne doğru aniden düşüyor gibi oluyor nabzım çıkıyor ve. Terlemeye başlıyorum.
vertigo da olabilir norolojiye gördünüz mu

Dün gece yoğun bi atak geçirdiğim için ( 1 buçuk saat) bu sabah biraz depresif ve panik uyandım. Sabahleyin eşime kahvaltı hazırladım. Ama kendim yiyemedim. Kahvaltı hazırlarken kalbim çok attı başımdöndü.
kendim bi dilik ekmekle tayinpekmez yiyip hapımı içip yattım. Gün içinde ara ara iyi oldum ara ara kötü. Bugün biraz ağladım ağlamak iyi geldi rahatlamış hissettim kendimi.
biraz iyi hissetmek kitabını okudum. Oradaki ödevlerimi şimdi yapacağım.

dr. David burns bu ödevleri yaparsanız iyileşeceğimizi söylüyor denemekten ne çıkar ? Olursa olur olmazsa da olmaz.. denemekten zarar gelmez. Bir çok kişi bu kitapla iyileşmiş. İnşallah bende iyileşirim.

otomatik düşüncelerim——— kendimi yalnız hissediyorum. Bilişssel çarpıtma——aşırı genelleme. Mantıklı yanıt——— yalnız değilsin! Senin ailen var onların yanına gitsen seni hepsi sahiplenir. Arkadaslarında var ama sen şuan onları kendinden uzak tutuyorsun.

otomatik düşünçelerim——— kendimi gergin hissediyorum önceki günler sanki daha iyiydim bu hastalık hiç geçmeyecek mi çok sıkıldım——- bilişsel çarpıtma——- etiketleme -büyütme———- mantıklı yanıt kendini regl olacağın için gergin hissediyor olabilirsin, bu aralar pandemiden dolayı bir çok insan gergin, bu hastalık tabiki de geçecek daha öncekilerin geçtiği gibi.

otomatik düşünçelerim—— yemek yaparken başım dönüyor bayılacağım diye korkuyorum—— bilişssel çarpıtma —- etiketleme—— şimdiye kadar bayıldığın oldumu ? Hayır olmadı. Ayrıca şöyle bir bilgi var nabzın yükseldiğinde bayılmazsın çünkü vucut daha fazla kan pompolar. Senin başındöndüğünde genel olarak kalbinde çarpıyor. Onun için bayılmayacaksın. 2009 senesinden beri ara ara bu durumları yaşıyorsun hiç bir zaman bayılmadın ! Hem bayılsan ne olur ki? En fazla ayılırsın :)

otomatik düşünceler———çok dağınık ve tembelim evime biri gelse benim ne kadar pis olduğumu düşünür.—— bilişsel çarpıtma——sonuçlara atlama , aşırı genelleme —— mantıklı yanıt ——— evet şuan evim dağınık ve pis olabilir. Ama sen hasta olmadan önce evinin düzenini hatırlamıyormusun ? Herşey yerli yerinde temiz ve düzenliydin. Hatta 2 gün önce bir arkadasına temizlikçiyr ihtiyacım var diye sorduğunda, arkadasın “ sen çok temizsin onun temizliğini beğenirmisin bilmem” dedi. Sence pis biri olsan bunu sana derlermiydi ?

benim bugün ki otomatik düşüncelerim ve mantıklı açıklamalarım bunlar :)))

sizde benimle bu ödeve katılmak isterseniz kitabın görselini ekliyorum.

Eklentiler

• 5BE02B00-E368-4663-9D29-CF9F520FA783.jpeg
    5BE02B00-E368-4663-9D29-CF9F520FA783.jpeg
    207,9 KB · Görüntüleme: 100
Bu gibi durumlarda yardimci olabilecek biri yok mu cevrenizde es dost akraba, manevi destek size iyi gelecektir. Allah yard. olsun sizi cok iyi anliyorum
Hayır yok ailemden bana 6 saat uzaklıkta. Yaşadığımız şehirde akrabamız da yok maalesef.

Şuan saat 20:04 kendime kısa süreki anlık planlar yapacağım.
Ocakta yemeğim pişiyor.
Salonun ortasında ki dağınıklığı kaldırıcam
Bulaşık makinesinde ki bulaşıkları çıkaracağım
Bi makine çamaşır atıp
Kuruyan çamaşırları katlayacağım
Yatak odasının tozunu alacağım.

Bakalım bunları yatana kadar yapacakmıyım 2 tanesini yapsam benim için yeterli :)

Şuan saat 20:04 kendime kısa süreki anlık planlar yapacağım.
Ocakta yemeğim pişiyor.
Salonun ortasında ki dağınıklığı kaldırıcam
Bulaşık makinesinde ki bulaşıkları çıkaracağım
Bi makine çamaşır atıp
Kuruyan çamaşırları katlayacağım
Yatak odasının tozunu alacağım.

Bakalım bunları yatana kadar yapacakmıyım 2 tanesini yapsam benim için yeterli :)
Yemeğimizi yedik mutfağı topladım.
Salondaki dağınıklığı topladım.
Bulaşık makinesinden temiz bulaşıkları çıkarıp kirlileri yerleştirdim.
Bi makine çamaşır attım
Yatakodasının tozunu aldım
Kuruyan çamaşırları katlamadım :))))))

Bugün ki şükürlerim❤️
aksamleyin hiç atak geçirmedim. Mutlu mesuttt bol neşeli bi aksam geçirdim :)))
Başımızı sokacak bir evimiz yiyecek yemeğimiz var
Ailem hep arkamda be destekçii
Şükür ki rahat nefes alıp veriyoruz
Kimseye muhtaç değilim
Kendimi seviyorum

Bugün ki şükürlerim❤️
aksamleyin hiç atak geçirmedim. Mutlu mesuttt bol neşeli bi aksam geçirdim :)))
Başımızı sokacak bir evimiz yiyecek yemeğimiz var
Ailem hep arkamda be destekçii
Şükür ki rahat nefes alıp veriyoruz
Kimseye muhtaç değilim
Kendimi seviyorum
Harika canım ❤️🥰

Merhaba günlük :))))
Bugün hiç ne depresyon me anksiyete ne de panikatak uğradı bana :)))
Bir maşallahınızı alırım :)
Bugün hastalığımda 27. Gün sanırım iyileşiyorum :)

Merhaba, Büyük bir acı ya da korku yaşama
Olmadığı gibi görünme çabası
Aşırı kontrol güdüsü
Paranoyaya yakın ölüm korkusu
Yalnızlık duygusunu getiren büyük bir ayrılık ya da ölüm (İllaki fiziki ayrılığı düşünmeyin, duygusal ayrılıkta önemli)
"bana laf gelmesin de istersen dünya yansın" hissi
Bunlardan hangisi ya da hangileri var sizde?

Bugün ki şükürlerim
-bugün hiç hastalanmadım çok şükür.
-
Merhaba, Büyük bir acı ya da korku yaşama
Olmadığı gibi görünme çabası
Aşırı kontrol güdüsü
Paranoyaya yakın ölüm korkusu
Yalnızlık duygusunu getiren büyük bir ayrılık ya da ölüm (İllaki fiziki ayrılığı düşünmeyin, duygusal ayrılıkta önemli)
"bana laf gelmesin de istersen dünya yansın" hissi
Bunlardan hangisi ya da hangileri var sizde?
aşırı kontrol güdüsü ve büyük bir acı ya da korku yaşama var bende.

Gece biraz geç yattım. Çünkü dün hiç bitmesin istedim sanki.. güzel birgündü. İnşallah bugünde güzel gidecek.
sabah biraz kaygı ile uyandım birşeyler atıştırıp ilacı mı içtim. Sigaramı yaktığımda terleme ve denge bozukluğu başladı. Hemen kendimi yatağa attım nefes egzersizi yapıp kendimi sakinleştirdim.
Neden böyle diye isyan etmiyorum. Bu bir süreç illaki geçecek. Pandemi hepimizi çok etkiledi. Dün eşim evdeydi. Belki onun evde olması bana iyi geliyor. Yalnız kaldığımızda kuruntu yapıyoruz.
Şuan biraz dinlenmeye ihtiyacım var. Biraz meditasyon yapacağım.

Back