- 22 Ağustos 2019
- 113
- 62
- 98
- 37
- Konu Sahibi Kulkedisi3
-
Evet tamamen hastalık korkusu. Psikiyatriste gittim ilac kullanmak istemediğimi soyleyince psikologa yönlendirdi o da çok fayda etmedi açıkçası. İşin kötü tarafı ben hastaneye de gidemiyorum korkumdan basit bir kan tetkikini bile erteledikce erteliyorum kötü birşey duyma korkusundanSiz de mi sağlık kaygısı taşıyorsunuz? Psikiyatra gittiniz mi
Bende tam tersi aslında bir sıkıntı duyunca hemen hastaneye gidip muayene olmak istiyorum. Rabbime şükürler olsun hiçbir zaman kötü bir şey duymadım yani endişelerim hep yersiz çıktı. Ama her seferinde yine de bir şey bulup endişeleniyorum. Ya da tahlil sonuçlarım çıkana dek çok zorluk çekiyorum. Ya siz anlıyorsınuz beni işte. Atak zamanlarında uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum, titriyorum. O dönem hangi belirtiye takıntılıysam sürekli onu yaşıyorum. Her günümüze şükürler olsun şikayet etmiyorum Allah beterinden korusun.Evet tamamen hastalık korkusu. Psikiyatriste gittim ilac kullanmak istemediğimi soyleyince psikologa yönlendirdi o da çok fayda etmedi açıkçası. İşin kötü tarafı ben hastaneye de gidemiyorum korkumdan basit bir kan tetkikini bile erteledikce erteliyorum kötü birşey duyma korkusundan
Bu arada bizim durumumuzda ilaç tedavisi ve terapinin birlikte yürütülmesi gerekiyormuş. Aklınızda olsunAmin . Buna da şükür ne diyelim
Güzel tavsiyeniz için teşekkür ederim yazınızı geç gördüm ve cevap verdim bunun için kusura bakmayın.Merhabalar... ben de malesef anksiyete ile mücadele halindeyim 20 li yaşlarımdan beri. tabii her şey yine sizde bitiyor. Mutlaka yardım alın en iyi sonuçlar terapi ve ilaç tedavisinin beraber kullanıldığı durumlarda oluyor. Aynı sorunları sizinle beraber yaşayan milyonlarca insan var kendinizi yalnız hissetmeyin malesef hassas insanların başına geliyor bunlar hep daha çok gençsiniz uzun ve güzel bir hayat sizi bekliyor. Korkularınızın arkasına saklanarak hayatı kendinize zehir etmeyin.
Yazınızı geç gördüm bundan dolayı da geç cevap verdim kusura bakmayın,tavsiyeniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederimMerhaba bahsettiğiniz belirtiler benim eşimde de var. Bir kaç aydır doktora gidiyor. O da internetten araştırıp bahsettiğin hastalıkları gördü. Hatta o yazıları görünce bile seyirmeler tekrarladı. Hastane de öncelikle magnezyum, kalsiyum ve b12 ölçümü yapılıyor. Ve bu vitaminler takviye olarak kullanılıyor. Ama seyirme devam ediyor. Son olarak ALS MS gibi hastalıkların belirtisi sadece seyirme değil. Hiç aklın o hastalıklara gitmesin. Benign fasikulasyon sendromu bunu araştır ve içinin rahat edeceğini düşünüyorum. Anksiyete ve stres ile beslenen bir sıkıntymis. Daha sağlıklı huzurlu olman dileğiyle.
Haklısınız, birkaç gündür hastalık konusunda hiç internete bakmıyorum kendime bu konuda sınır koydum umarım işe yarar bu korku atağı başladığı anda sevdiğim şeylere yöneliyorum ve şu an için azda olsa faydasını gördümdoktorların ilk söylediği internetten hastalık araştırmayındır. deneyin ve görün en ufak bir araştırma mutlaka kansere ya da tedavisi olmayan bir sonuca götürür sizi. bakmayın internete hastalık konusunda.
Aminnn. Hissettiklerinizi o kadar iyi anlıyorum ki Rabbim yardımcınız olsunBen de çok kötü durumdayım tam atak dönemimdeyim nefes dahi alamıyorum kaygıdan Rabbim beterinden korusun çok zor
Ah... Allah yardımcımız olsun, yalnızlık bu konuda çok etkili gerçekten ben köyde oturuyorum ve buraya taşındığımızda 12 yaşında falandım kimse benimle arkadaşlık kurmadı burda, ben de iyice içe dönük birisi oldum, geçen sene mezun olduğum lisede son yılda sıkı bir arkadaşlık kurdum ama okul bitti,arkadaşım şu an üniversite okuyor ben mezuna kaldım evde hazırlanıyorum tekrardan, o başka şehirde yaşıyor şu an sadece telefonla görüşüyoruz ve benim yaşadığım yerde yüz yüze konuşacağım, kafa dağıtabileceğim kimse yok ve bu da beni çok kötü etkiliyorSeni o kadar iyi anlıyorum ki defalarca buraya yazıp içimi rahatlatıyordum . Senin yaşadığın sorunların aynısını yaşamaktayım hastalık hastalığı biri bitiyor diğeri başlıyor taktım mı bi şeye kendimi yiyip bitiriyorum 3 aydır başım dönüyor bir sürü doktora gittim sonuçlar temiz tamamen psikolojik ama gel gelelim bana bunu anlat3 aydır ilaç kullanmaya başladım bir az daha iyiyim çok şükür ama aklıma geliyor mu tabiki de geliyor . Çoğunlukla yanlız kalıyorum ailemden uzağım ve eşim her zaman evde olmuyor görüşeceğim kişi bile yok çoğunlukla evdeyim boşlukta hissediyorum kendimi bazen bi kaç gündür üzüntü yaşıyorım fazlasıyla bu panik atagımı tetiklemeye başladı hemen başım dönüyor gibi hissediyorum .Allah yardımcımız olsun
Amin çok sağolun bu korkular beni mahvettiAminnn. Hissettiklerinizi o kadar iyi anlıyorum ki Rabbim yardımcınız olsun
Dualarımdasınız, siz de bol bol dua edin Allah büyüktür.Amin çok sağolun bu korkular beni mahvetti
Bu anlattıklarınızın aynısı bende de var en iyi ilacı da bi şeylerle meşgul olmakEvet tamamen hastalık korkusu. Psikiyatriste gittim ilac kullanmak istemediğimi soyleyince psikologa yönlendirdi o da çok fayda etmedi açıkçası. İşin kötü tarafı ben hastaneye de gidemiyorum korkumdan basit bir kan tetkikini bile erteledikce erteliyorum kötü birşey duyma korkusundan
Şuan tek yapman gereken ders çalışmak madem iyi anlaştığın arkadaşın kazanıp gitti sende çabalayıp onun okuduğu üniversitede bi bölüm kazanmayı hedefle çok güzel olur her şey kafa dengi bi arkadaşla üniversite yılları süper geçerAh... Allah yardımcımız olsun, yalnızlık bu konuda çok etkili gerçekten ben köyde oturuyorum ve buraya taşındığımızda 12 yaşında falandım kimse benimle arkadaşlık kurmadı burda, ben de iyice içe dönük birisi oldum, geçen sene mezun olduğum lisede son yılda sıkı bir arkadaşlık kurdum ama okul bitti,arkadaşım şu an üniversite okuyor ben mezuna kaldım evde hazırlanıyorum tekrardan, o başka şehirde yaşıyor şu an sadece telefonla görüşüyoruz ve benim yaşadığım yerde yüz yüze konuşacağım, kafa dağıtabileceğim kimse yok ve bu da beni çok kötü etkiliyor(
Ben de söylediğinizi yapmaya gayret ediyorum eğer arkadaşımın yanında olursam daha iyi hissederim inşAllah yapabilirimŞuan tek yapman gereken ders çalışmak madem iyi anlaştığın arkadaşın kazanıp gitti sende çabalayıp onun okuduğu üniversitede bi bölüm kazanmayı hedefle çok güzel olur her şey kafa dengi bi arkadaşla üniversite yılları süper geçer
En çok da bu yüzden oluyor işte yanlız kalmaktan kaldıkça sürekli kafamız da kuruyoruz amin Allah hepimizin yardımcısı olsun çok zorAh... Allah yardımcımız olsun, yalnızlık bu konuda çok etkili gerçekten ben köyde oturuyorum ve buraya taşındığımızda 12 yaşında falandım kimse benimle arkadaşlık kurmadı burda, ben de iyice içe dönük birisi oldum, geçen sene mezun olduğum lisede son yılda sıkı bir arkadaşlık kurdum ama okul bitti,arkadaşım şu an üniversite okuyor ben mezuna kaldım evde hazırlanıyorum tekrardan, o başka şehirde yaşıyor şu an sadece telefonla görüşüyoruz ve benim yaşadığım yerde yüz yüze konuşacağım, kafa dağıtabileceğim kimse yok ve bu da beni çok kötü etkiliyor(
Meditasyon ve nefes egzersizleri yapmanı öneririm. Bende de birkaç sene önce anksiyete bozukluğu teşhisi konmuştu. İyi geliyor denemelisinMerhaba kızlar,
Buraya yeni üyeyim fakat uzun zamandır konuları takip ediyorum,belki benimle aynı sorunu yaşayanlar varsa beni daha iyi anlarlar, biraz olsun daha iyi hissederim diye üye olmaya karar verdim. 19 yaşındayım ve 2,5 yıl önce anksiyete bozukluğu teşhisi kondu, kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki nasıl anlatsam bilemiyorum, aslında dört ay öncesine kadar kendimi çok iyi hissediyordum, kaygılarımı kontrol altına almayı başardığımı hissediyordum, geçti gitti artık dedim. Bir süre sonra farklı bi boyutta tekrar döndühastalık takıntım başladı ve sürekli ciddi bir hastalığım olduğunu düşünüp duruyorum, her hafta kendime farklı bir hastalık teşhisi koyuyorum,uyuyamıyorum,gülemiyorum,eğlenemiyorum hep bunun kaygısını yaşıyorum, baş edemiyorum,şüphelendiğim şeyi google'a yazsam diğer belirtilerini de yaşıyorum, yaptığım şeyin yanlış olduğunu biliyorum ama engel olamıyorum. Hayatı kendime zindan ettim, bu konuda tavsiyeleriniz varsa rica etsem benimle paylaşır mısınız? Kendimi kötü hissediyorum, Allah derdi olanların yardımcısı olsun gerçekten tükenmiş gibi hissediyorum kendimi.
Teşekkür ederim, umarım işe yararMeditasyon ve nefes egzersizleri yapmanı öneririm. Bende de birkaç sene önce anksiyete bozukluğu teşhisi konmuştu. İyi geliyor denemelisin
Aynı bende sizin gibiyim. Dikiş makinesi aldım, unutayım oyalanayım diye. Kaygılar hep orada ki ,kötü olduğumda içimden gelmiyor oyalanmak bile.nefes alamıyorum son zamanlarda. Nefes açlığı yaşıyorum, yarım kalıyor sanki. Endoskopi oldum, birşey çımmadı. O gün iyiydim, sonra tekrar başladı. Kısır döngüdeyim resmen.Anı kurtaracak şeyleri zaten yapıyorum yoksa ömür geçmez zaten ama siz de bilirsiniz ki o kaygılar hep orda. Ben normal bir şeyler yapmaya çalışırken bile gölgeleri üstümde. Kafamın içinde susmuyorlar 1 saat kaçabilsem sonrasında muhakkak yakalıyorlar. Yorucu olan da bu.
Atak dönemindesiniz muhtemelen. Hepimizin başına geliyor. Geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor. He daha sonra tetikleyici şeyler olursa tekrarlayabiliyor, daimi çözümü bilmiyorum. Terapi+ilaç tedavisi sanırımAynı bende sizin gibiyim. Dikiş makinesi aldım, unutayım oyalanayım diye. Kaygılar hep orada ki ,kötü olduğumda içimden gelmiyor oyalanmak bile.nefes alamıyorum son zamanlarda. Nefes açlığı yaşıyorum, yarım kalıyor sanki. Endoskopi oldum, birşey çımmadı. O gün iyiydim, sonra tekrar başladı. Kısır döngüdeyim resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?