Anksiyete bozukluğu... :(

Siz de mi sağlık kaygısı taşıyorsunuz? Psikiyatra gittiniz mi
Evet tamamen hastalık korkusu. Psikiyatriste gittim ilac kullanmak istemediğimi soyleyince psikologa yönlendirdi o da çok fayda etmedi açıkçası. İşin kötü tarafı ben hastaneye de gidemiyorum korkumdan basit bir kan tetkikini bile erteledikce erteliyorum kötü birşey duyma korkusundan

Bende tam tersi aslında bir sıkıntı duyunca hemen hastaneye gidip muayene olmak istiyorum. Rabbime şükürler olsun hiçbir zaman kötü bir şey duymadım yani endişelerim hep yersiz çıktı. Ama her seferinde yine de bir şey bulup endişeleniyorum. Ya da tahlil sonuçlarım çıkana dek çok zorluk çekiyorum. Ya siz anlıyorsınuz beni işte. Atak zamanlarında uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum, titriyorum. O dönem hangi belirtiye takıntılıysam sürekli onu yaşıyorum. Her günümüze şükürler olsun şikayet etmiyorum Allah beterinden korusun.

Güzel tavsiyeniz için teşekkür ederim yazınızı geç gördüm ve cevap verdim bunun için kusura bakmayın.

Yazınızı geç gördüm bundan dolayı da geç cevap verdim kusura bakmayın,tavsiyeniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim gerçekten bunları söylemeniz içimi ferahlattı.

Haklısınız, birkaç gündür hastalık konusunda hiç internete bakmıyorum kendime bu konuda sınır koydum umarım işe yarar bu korku atağı başladığı anda sevdiğim şeylere yöneliyorum ve şu an için azda olsa faydasını gördüm

Ah... Allah yardımcımız olsun, yalnızlık bu konuda çok etkili gerçekten ben köyde oturuyorum ve buraya taşındığımızda 12 yaşında falandım kimse benimle arkadaşlık kurmadı burda, ben de iyice içe dönük birisi oldum, geçen sene mezun olduğum lisede son yılda sıkı bir arkadaşlık kurdum ama okul bitti,arkadaşım şu an üniversite okuyor ben mezuna kaldım evde hazırlanıyorum tekrardan, o başka şehirde yaşıyor şu an sadece telefonla görüşüyoruz ve benim yaşadığım yerde yüz yüze konuşacağım, kafa dağıtabileceğim kimse yok ve bu da beni çok kötü etkiliyor (

Bu anlattıklarınızın aynısı bende de var en iyi ilacı da bi şeylerle meşgul olmak

Şuan tek yapman gereken ders çalışmak madem iyi anlaştığın arkadaşın kazanıp gitti sende çabalayıp onun okuduğu üniversitede bi bölüm kazanmayı hedefle çok güzel olur her şey kafa dengi bi arkadaşla üniversite yılları süper geçer

Ben de söylediğinizi yapmaya gayret ediyorum eğer arkadaşımın yanında olursam daha iyi hissederim inşAllah yapabilirim

En çok da bu yüzden oluyor işte yanlız kalmaktan kaldıkça sürekli kafamız da kuruyoruz amin Allah hepimizin yardımcısı olsun çok zor

Meditasyon ve nefes egzersizleri yapmanı öneririm. Bende de birkaç sene önce anksiyete bozukluğu teşhisi konmuştu. İyi geliyor denemelisin

Aynı bende sizin gibiyim. Dikiş makinesi aldım, unutayım oyalanayım diye. Kaygılar hep orada ki ,kötü olduğumda içimden gelmiyor oyalanmak bile.nefes alamıyorum son zamanlarda. Nefes açlığı yaşıyorum, yarım kalıyor sanki. Endoskopi oldum, birşey çımmadı. O gün iyiydim, sonra tekrar başladı. Kısır döngüdeyim resmen.

Atak dönemindesiniz muhtemelen. Hepimizin başına geliyor. Geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor. He daha sonra tetikleyici şeyler olursa tekrarlayabiliyor, daimi çözümü bilmiyorum. Terapi+ilaç tedavisi sanırım
,

ahhh mesajları okuyunca konuyu ben açtım sandım bir anda... vallahi 2 aydır bu dertten sürünüyorum. Allah beterinden korusun ancak çeken bilir gerçekten büyük sıkıntı. Sabahları kalp çarpıntısıyla uyanmak, gün içinde iştah 0 yemek yiyememek, midemde bir sorun mu var acaba diyip endoskopi bile yaptırmak.. artık vücutta kan kalmadı verecek o kadar çok tahlil yapıldı. Özel gastro doktoruna götürdü annem dünyalara verdik tahlil tetkik, kanser taraması bile yaptı. Artık da inanmıyorsan yapılacak bir şey yok dedi. 1 ay daha direndim ama endişe korku kaynaklı olduğuna emin oldum iyice. 2 tane ilaç başladım kullanmaya psikiyatri aracılığıyla. Bugün 4. Gün bakalım etki edecek mi? Ben kafamı hiç çekemiyorum bedenimi dinlemekten. Nasıl olacak bilmiyorum hiç ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…