Bu işleri nasıl saat 4 e kadar yapıyor masallah :) benim sadece 1 günde camları siliyor :)Bana ayda bir geliyor 160 liraya. İşini bitirince erken çıkması bence gayet normal.
Benimki 8.30 da gelir 4 gibi gider. Her yeri siler süpürür, buzdolabını siler, banyoları balkonları siler. Odaların camı kuş kadar onları siler, ütü yapar bir de. Koltuk halı siler, çarşaflarımı değiştirir.Normalde 160 ama ben ütü yaptırdıpım için 180 veriyorum.
Valla işini düzgün yapsın yemek zaten benim için sorun değil.. ama hem sabah 9 da gelip hemde saat 10 a kadar kahvaltı çay sigara faslı pek etik gelmiyor... kadın ocağa çay koyuyor habire çay sigara çay sigara bi elinde bez bi ağzında sigara :))) valla perdeyi yeni yıkamışım asıcam bi elinde sigara war.. zaten bi daha da çağırmadım o bayanı :)Ben de batıkentteyim. Son aldığım yardımcı 160 liraya geldi, ev 170 metrekare. İyiydi de. Ama tüm günleri dolu olduğu İçin gelemiyor. Ben işe gitmeden gelsin istiyorum. 8 gibi gelip 17-18 gibi çıkarlar genelde. Kahvaltı hazırlıyorum, öğlen için de dolaba yemek bırakıyorum ya da sipariş gönderiyorum. Bedensel iş yapıyorlar sonuçta, yemek verilmemesi insafsızlık geliyor. Bir süre kendim idare etmeye çalıştım ama olmuyor. Benim de güvenilir ve işini iyi yapan birini bulmam gerekiyor. Önüme gelene soruyorum ama yok
İşini iyi yapsa zaten çaya o kadar vakti kalmaz:)Valla işini düzgün yapsın yemek zaten benim için sorun değil.. ama hem sabah 9 da gelip hemde saat 10 a kadar kahvaltı çay sigara faslı pek etik gelmiyor... kadın ocağa çay koyuyor habire çay sigara çay sigara bi elinde bez bi ağzında sigara :))) valla perdeyi yeni yıkamışım asıcam bi elinde sigara war.. zaten bi daha da çağırmadım o bayanı :)
EvetAnkaradamısınız peki?
bizim de çayyolu 170m2 200 kazıklanan biziz sanırımama bi geldi mi cam kapı mutfak dolapları vs ince iş yapıyor
polemiğe girmeden cevap vereceğim örnekleyerek şu çok şubeli marketlerde çalışanlar mesela günde 8 saat hiç oturmuyorlar hem kasa da hem koli açma da yerleştırmede muşterılerın dağıttığı urunleri tekrar kutulayıp düzenlemede veeee ucret ayda asgari ucret sadece güne bölün bakalım ne yapıyor.bu temizlik işinde evlere gidenler bence gayette şımartıldı tarafımızdan.asgari ucrete temızlık yapanlar var hastanelerde hem de mıkrop bakteri riski bulaşıcı hastalık riski altında.yıllarca business deluxe otelde kat şefliği yaptım hangi temızlık personelinin gücü neye yeter hangisi kaytarıyor gayet iyi degerlendırırım.burda ki şıkayetler de haklı olduğumun kanıtları benceHangimiz günde 150 lira kazanıyor demiş birisi peki hanginiz bu kadar çok iş yapıyor? Kusura bakmayında 150 tl verip insanın canını alanlar var nerdeyse insan iki iş yapınca hemen yoruluyor heleki bu sıcakta kolay birşey değil Allah herkese yardım etsin ekmek parası kazanmak zor değişik tür insanlarla uğraşmak daha zor.
Benim evime gelen kadın iş arıyor paraya ihtiyacı var işini de iyi yapar istersen özelden telini yazabilirim
Ben şuan kaytarmaktan bahsetmiyorum.150 tl verip insan satın aldığını zannedenler var kim o kadar işi bir güne sigdirabilir kimse robot değil.Ayrica bende hastanede çalışıyorum hemşireyim orda yapılan temizlik işlerinin hiçbirisi ev işleriyle kıyaslanamaz.Sizin kat şefi olmanızda bu söylediğimle bağlantı kurulacak birşey yok.Bazilari bu meseleyi çok abartıyor.polemiğe girmeden cevap vereceğim örnekleyerek şu çok şubeli marketlerde çalışanlar mesela günde 8 saat hiç oturmuyorlar hem kasa da hem koli açma da yerleştırmede muşterılerın dağıttığı urunleri tekrar kutulayıp düzenlemede veeee ucret ayda asgari ucret sadece güne bölün bakalım ne yapıyor.bu temizlik işinde evlere gidenler bence gayette şımartıldı tarafımızdan.asgari ucrete temızlık yapanlar var hastanelerde hem de mıkrop bakteri riski bulaşıcı hastalık riski altında.yıllarca business deluxe otelde kat şefliği yaptım hangi temızlık personelinin gücü neye yeter hangisi kaytarıyor gayet iyi degerlendırırım.burda ki şıkayetler de haklı olduğumun kanıtları bence
Iyi de siz uyarabilirsiniz kadini odalarda sigara içme balkonda iç vs.diye.Valla işini düzgün yapsın yemek zaten benim için sorun değil.. ama hem sabah 9 da gelip hemde saat 10 a kadar kahvaltı çay sigara faslı pek etik gelmiyor... kadın ocağa çay koyuyor habire çay sigara çay sigara bi elinde bez bi ağzında sigara :))) valla perdeyi yeni yıkamışım asıcam bi elinde sigara war.. zaten bi daha da çağırmadım o bayanı :)
Aslında canim tutturabildigine fiyatlar ben gecen ay yardima bi bayan cagirdim ve korka korka cagirdim cunku diger konustuklarim yok dolap silmem yok sunu yapmam yok sigara da alirsin diyordu kizcagiz sabah 8 de geldi aksam 4 e kadar hic oturmadi karinca gibi calisti ve inanin bende cok titiz biriyimdir fakat kiz bir cam sildi yani camlarim cam olali boyle temizlik gormedi o kadar deyim simdi benim vazgecilmesim
Bu aradada kadini yemek arasina ben zor davet ettim yani yemek hazirlamasan istemeyecek kadar utangac
Bence gelenlere tavrinizi koyun cay sigara keyfo ne alaka
Ankarada bir kere aldigim bi temizlikciyi anlatmişsin resmen.kadin aksama kadar 10dk da bir çay sigara yapmişti.bidaha almadim tabiiAnkaralı kızlar, evime yardımcı bayan alıyordum çok memnundum.. artık yaşlandığı ve sağlık problemleri çıktığı için temizlik işlerini bırakmak zorunda kaldı.... şimdiye kadar 2 tane daha bayan aldım.. tam gün anlaşmamıza rağmen işlerim bitti diyip, saat 3 te evden gittiler... bende fazlasıyla yumuşak yüzlüyümdür birşey diyemedim.. sabah 9 da geldi, kahvaltı istedi kahvaltısını hazırladım konuşma muhabbet saat 10 oldu... sonra temizliğe girişti.. arada çay döküyorum falan çay sigara yapıyor... sonra 13:00 oldu öğle yemeği faslı onu da hazırla yesin etsin ordanda bi yarım saat gitti... sonra çay sigara faslı türk kahvesi...o mu beni yardımcı olarak mı aldı ben mi onu anlayamadım ? İnanın bayan gittiğinde öyle bi yorulmuşum ki yatağa attım kendimi direkt... evim 138m2 tam gün için 150 tl veriyorum. Bilmiyorum ücret mi az geliyor? İnan ne yapacağıma şaşırmıs durumdayım resmen benimle dalga geçiyorlar yok şu camı silemem yükseklik korkum war (10.kattayım).. yok vertigom var.. yok perde yi ben takamıyorum bel fıtığımvar, abla yol parası da vercekmisin ayriyetten 2 dolmuşla geliyorum .... kapıyı ciflemiş kapıda cif tortuları kalmıs zaten kapıyı bi insan neden cifler ki bembeyaz 1 senelik bir ev tertemiz kapılar....sinirlerim bozuldu artıkyardımcı bayan alanlar siz nasıl davranıyorsunuz? Gün içinde hangi işleri yaptırıyorsunuz? Kahvaltı hazırlıyormusunuz? Öğle yemeği ne yapıyorsunuz? Çay sigara kahve faslı nasıl oluyor??