Ankaralı hanımlar :(

Bu işleri nasıl saat 4 e kadar yapıyor masallah :) benim sadece 1 günde camları siliyor :)

Ben de batıkentteyim. Son aldığım yardımcı 160 liraya geldi, ev 170 metrekare. İyiydi de. Ama tüm günleri dolu olduğu İçin gelemiyor. Ben işe gitmeden gelsin istiyorum. 8 gibi gelip 17-18 gibi çıkarlar genelde. Kahvaltı hazırlıyorum, öğlen için de dolaba yemek bırakıyorum ya da sipariş gönderiyorum. Bedensel iş yapıyorlar sonuçta, yemek verilmemesi insafsızlık geliyor. Bir süre kendim idare etmeye çalıştım ama olmuyor. Benim de güvenilir ve işini iyi yapan birini bulmam gerekiyor. Önüme gelene soruyorum ama yok

Valla işini düzgün yapsın yemek zaten benim için sorun değil.. ama hem sabah 9 da gelip hemde saat 10 a kadar kahvaltı çay sigara faslı pek etik gelmiyor... kadın ocağa çay koyuyor habire çay sigara çay sigara bi elinde bez bi ağzında sigara :))) valla perdeyi yeni yıkamışım asıcam bi elinde sigara war.. zaten bi daha da çağırmadım o bayanı :)

Aslında canim tutturabildigine fiyatlar ben gecen ay yardima bi bayan cagirdim ve korka korka cagirdim cunku diger konustuklarim yok dolap silmem yok sunu yapmam yok sigara da alirsin diyordu kizcagiz sabah 8 de geldi aksam 4 e kadar hic oturmadi karinca gibi calisti ve inanin bende cok titiz biriyimdir fakat kiz bir cam sildi yani camlarim cam olali boyle temizlik gormedi o kadar deyim simdi benim vazgecilmesim

Bu aradada kadini yemek arasina ben zor davet ettim yani yemek hazirlamasan istemeyecek kadar utangac

Bence gelenlere tavrinizi koyun cay sigara keyfo ne alaka

İşini iyi yapsa zaten çaya o kadar vakti kalmaz:)
İnşallah buluruz iyi birilerini.

Hangimiz günde 150 lira kazanıyor demiş birisi peki hanginiz bu kadar çok iş yapıyor? Kusura bakmayında 150 tl verip insanın canını alanlar var nerdeyse insan iki iş yapınca hemen yoruluyor heleki bu sıcakta kolay birşey değil Allah herkese yardım etsin ekmek parası kazanmak zor değişik tür insanlarla uğraşmak daha zor.

bizim de çayyolu 170m2 200 kazıklanan biziz sanırım ama bi geldi mi cam kapı mutfak dolapları vs ince iş yapıyor

Yok canim sen degilsin ben :) ayni muhitte 2+1 eve 200 veriyorum. Ama balkonlarla birlikte ev 140 m2. Kaziklandigimi düşünmüyorum acikcasi. Yapma dedigim yerleri bile yapar. Buzdolabinin icini kahvaltiligi bile yikar kaldirir. Utu yapar. Her yer cam hic iz birakmadan siler. Dolaplaron iclerini katlar duzenler.

Genelde en pahalı İstanbul derler ben İstanbul’da 3+1 eve 160 veriyorum sabah 8,30 da gelir akşam 6 7 8 işini bitirmeden gitmez cam kapı halı siler dolapların içine girmez ben demezsem, 11 gibi kahvaltı hazırlarım o saatte acıkıyor arada meyve kahve koyarım başka da bişey yemez canın isterse ye diye dolaba koyarım her şeyi . Mükemmel yok ne yazık ki genelde temiz çalışıyor ama bazen savsaklıyor ama başka kadınlar tam bir faciaydı bu yine iyi birbirimizi idare ediyoruz . Ben de yumuşak yüzlüyüm onu yap bunu yap emir veremem bişey diyemem

Benim evim bodrum kattaki 1 odayı da sayarsam 3 katlı ayda 1 tam gün alıyorum 150 liraya. Kapı, pencere siliyor, evi süpürüp siliyor, toz alıyor, bahçedeki oturma alanını yıkıyor, ekstradan ayaklabılığın içini siliyor, bir de banyo, tuvalet temizliği. Benim tanıdığım biri, o iş yaparken ben de işte oluyorum, öğlen geliyorum beraber yemek yiyoruz.Ben yokken de evde istediğini ye iç çekinme diyorum.

Canım kadınlar aldığı parayı hakediyorlar bence. Yazık tüm gün iş yapıyorlar. Akşam olunca mecalleri kalmıyor. Ve ertesi gün gidemiyenler var işe benim bildiğim.. onların 1 günde yaptığı işi ben asla yapamıyorum tüm camlarımı yerlerimi aynı günde silersem akşama hastalanıyorum. O nedenle bazen es geçebiliyorlar bazı detayları para fazla isteyebiliyorlar. Ben 2 kişi birlikte alıyorum buna rağmen yoruluyoruz ben de es geçilen yerleri elden geçiriyorum. Bence iş bölümü ayarlayın. Yarim gün yarim gün bir geldiğinde cam kapı yer sildirin .diğer geldiğinde koltuk mutfak banyo temizletin..hem daha temiz yapılıyo hem az yoruluyorlar.

150 TL buralarda ama cam filan siliyorlar. Kahvaltı yok, öğle yemeği + dinlenme 1 saat. Memur gibi çalışıyorlar. Siz samimiyet kurduğunuz için böyle oluyor sanırım. Direkt sohbet etmemeye çalışın. Yapacağı işi baştan söyleyin, sonrasında sadece takip edin.

polemiğe girmeden cevap vereceğim örnekleyerek şu çok şubeli marketlerde çalışanlar mesela günde 8 saat hiç oturmuyorlar hem kasa da hem koli açma da yerleştırmede muşterılerın dağıttığı urunleri tekrar kutulayıp düzenlemede veeee ucret ayda asgari ucret sadece güne bölün bakalım ne yapıyor.bu temizlik işinde evlere gidenler bence gayette şımartıldı tarafımızdan.asgari ucrete temızlık yapanlar var hastanelerde hem de mıkrop bakteri riski bulaşıcı hastalık riski altında.yıllarca business deluxe otelde kat şefliği yaptım hangi temızlık personelinin gücü neye yeter hangisi kaytarıyor gayet iyi degerlendırırım.burda ki şıkayetler de haklı olduğumun kanıtları bence

Ben şuan kaytarmaktan bahsetmiyorum.150 tl verip insan satın aldığını zannedenler var kim o kadar işi bir güne sigdirabilir kimse robot değil.Ayrica bende hastanede çalışıyorum hemşireyim orda yapılan temizlik işlerinin hiçbirisi ev işleriyle kıyaslanamaz.Sizin kat şefi olmanızda bu söylediğimle bağlantı kurulacak birşey yok.Bazilari bu meseleyi çok abartıyor.

Iyi de siz uyarabilirsiniz kadini odalarda sigara içme balkonda iç vs.diye.
9da değil 8de gelsin mesela 1 saate kadar bi odayı yapar neredeyse 9da da yapsın kahvaltısını.(bi simit alin bi de kahvaltılık yeter)
Öğle yemeği basit şeyler yapın kendinizi yormayın makarna çorba yeter mesela veya önceki günden hazir edin bi sebze yemeği yeter yani.
Aralarda mola verip sigara içmesi normal ama çok uzatmamasi lazım 10 dk yeter mesela.
Diyelim ki 3te çıkmak istedi sizde hemen ekstra bi iş verin eline şunu da yap vs.diye.
Açık olun beklentilerinizi dile getirin bence siz fazla serbest bırakırsanız o da serbest takılır yani .

Ankara mi lütfen Ankara olsun bende de var ayni dert

Ankarada bir kere aldigim bi temizlikciyi anlatmişsin resmen.kadin aksama kadar 10dk da bir çay sigara yapmişti.bidaha almadim tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…