Ankara'dan selam herkese! buyurun muhabbete, tanışmaya! :)

evet ben doğma büyüme ankaralıyım. maşallah Allah bagışlasın sen elden cıkartmışsın darısı bize.
bursadan geldim... benim çocuklarımda biri 3,5 diğeri 2,5 yaşındalar küçükler Allah yardımcın olsun :) sen doğma büyüme ankaralımısın?

çocuklu oluncada avm hayatı yasıyorsun kısın yapacak birşey yok :)
büyükşehirlerde komşuluk ilişkileri çok azdır çünkü herkes birbirinden korkar oldu devir bunu gerektiriyor.iyimi tabiki değil ama güvenecek insan yok çok ama yok ne yazık ki.
oo kızlar ankara güzel memlekettir. dünyada 7. türkiyede 1 . oldu yaşanabilir kentler arasında. avm konusunda haklısınız ama kışı çok soguktur yapacak birşey yok. yazları tam tersidir genellikle. komşuluk da dediğim gibi sağ el sol elden korkar kimden ne zaman ne şekilde zarar gelir belli değil. büyük şehirin dez avantajı. bursada büyüktür ama ankara gibi değil. hı birde yeni olmayan yerleşim yerlerinde komşuluk ilişkileri hala devam etmekte

valla avm kızılay bır ıkı sonradan olma bahçe dışında pek bişiy bulamadık bız ankarada ee tabı arabasızda hayat dahada zor araba olsa gıdecek yer daha cok olur muhtemel ama ıste sartlar kısıtlı ama yasanmayacak bır sehır degıl ankara ıst a 100 basar bencede:) yasanmak acısından.

haklısın eskı yerlesımlerde az daha var mesela sıncan etımesgut tarafında daha cok gordum komsuluk mevzunu ama cankaya da pek goremedım vardır yada bana denk gelmedı :) aslında cokta komsu canlısı bırı degılım anam teyzelerle napayım yokkı ben gıbı genc ben yasında cocukları var nerdeyse :)

:))) ben bursadada yaşadım,ankaradada yaşıyorum 5 yıl olucak nerdeyse... ve ankaranın birçok yerini gezdim gördüm eşim burda okumuş ünv yi yani evlilik hayatı+ öğrencilik hayatı 10 yılı ankarada geçmiş hala yaşıyoruz ve diğer küçük şehirlerden gelseydik ankara bize waaaaw ayy ne kadar büyük,ay ne kadar güzel,ay ne kadar lüks falan gelebilirdi evet görmediğimiz şeyler olsaydı yani:)))) ama bursaya hiç gittinmi bilmiyorum sanırım gitmemişsin yada gittiysen pek gezmemişsin hatta yaşamakda ayrı birşey yaşasaydın ankara gibi değil demezdin çünkü sizin yazın ankarada yaşanabilir dediğiniz ahlatlıbel tarzı yeşillikler bursanın mahalle arasında çocuk parklarında mevcut:)))) ankarada avm hayatı sürerken bursada kışın uludağa kayak yapmaya,köfte yemeye hatta kendin pişir kendin ye dağ havasında mangal keyifleri yapabilir,kar,kış olsa dahi mudanyada deniz kenarında tamamen camekanla kaplı restaurant,cafelerde gidip deniz havası alarakta kahvaltınızı yapabilirsiniz, yazı zaten söylemeye gerek duymuyorum bile :))) ankaranın en lüks avmlerinden sayılan orandaki panora avm nin aynısı ve başka birçok avmde mevcut olmakla birlikte lüks,büyük,sıcak bir şehirdir bursa yani ankara gibi değil evet çünkü ankaranın eksiği çok bursanın yanında :))))

ama maalesef emekli olana kadar burdayız evimizide aldık iyice yerleştik artık ankaraya (( sevmek zorunda hissediyorum kendimi çünkü böyle yaşamak zor oluyor mutsuz oluyorsun((( avmleri gezmeyi bitirdim sayılır,sosyete pazarlarını gezdim gördüm son günlerde... çocuklulara uygun mekanlar tercihimdi geçen yıla kadar,oyun alanlı,oyun ablalı yemek yenicek mekanlar falan hafta sonları rahat edilebilcek yerler arıyordum birkaç tane bulduk gittik şimdi çocuklarla hafta sonu için gene gerekli ancak güzdüzler için rahatım çocuksuz ama güzel mekanlarıda duydukça keşfetmeye çalışıyorum.... önerin varsa bir ankaralı olarak memnun olurum :)))

yeni yerleşim olmayan yerlerde komşuluk ilişkisi var demişsin ama ankaranın eski yerleşimlerinde evler hem eski hemde salon ortada odaların hepsi salona açılan tarzdalar ve küçükler (((

yok cnm merak etme bende arabada var ama araba olunca bir fark olmuyor kapıda yatıyor sadece (( avm tercihlerin çoğalır araba varsa sadece başka bir farkı yok... sincan etimesgut tarafında varmış evet ama genelde kadınlar çalışmıyor orda o yüzden yoksa güvenilirlik açısından semt olarak sincan güvenilir,çankaya,çayyolu tarafı güvenilir değil olurdu :))))bende yaşamkentte oturuyorum (ümitköyün ilerisi) sitede kimse kimseyi tanımıyor... ama etimesgut,sincanda olan evlerle yaşamkent evleride aynı olmuyor yani ne ortam ne evler... çankayadaki evlerde güzeldi sanırım öyle duymuştum... benim karşı komşum 42 yaşında ben 26 yaşındayım nasıl bir arkadaşlık edilebilir ve kadın çalışıyor zaten akşam görüyorum bazen iyi akşamlar diyoruz o kadar... ankarada genelde bayanlarda çalıştığı içinde komşuluk ilişkisi olamıyor hayat telaşı sarmış koştur koştur işe,çocuğu al eve gel,evde yemek hazırla,evi topla temizlik vs... işleri zor ev hanımı olmak ayrı güzel :)))

canım bursa guzeldır tabı sonucta daha yesıl ve denız goren bı memleket ve baskent degıl bunlar daha sıcak bı sehır olması ıcın bursaya verılmıs ankaradayız ama naparsın burda yasamımızı devam ettırıyoruz sehırler aslında ıcındekı ınsanlarla sevılır yanı yeterlı cevre arkadas ınsan faktoru sehrıde sevdırır. cocuklu olmanın dezavantajını yasıyorsun ekstradan
evet sıncan etımesgut cıbvarında eskı everde var ama ınan cankayadakı bıcok evden daha ıyı evlerde var orandan bahsetmıyorum yıldız cıvarındayım ben. sıncandada oturdum etımesgutdada salona acılan odaları daha cok esat seyran tarafında gordum cok eskı yerlesım yerlerı oldugundan ve evler kucuk dıpdıbe yerlesımın eskı olması bunun nedenı yenı yapılanları bu cevrede normal artık arkadasım var o tarafta ondan bıllıyorum

arabadan kasıt bazı yerlere oyle kısa kestırme yoldan otobusle dolmusla gıdılmıyor araba olsa rahatca gıdersın gelırsın mesela hafta sonu kaplıca kızlcahamam gol keyfı golbası pıknık ıcın goksu temız hava okey ıcın tıgem vs gıbı cocugun buyusunde daha rahat gez ınsallah
cankayada sanıldıgı gıbı sosyetık bı yer degıl dedıgım gıbı randan bahsetmıyorum köşkun yakınlardada hayat sıncandan cok farklı degıl bırkac kopeklı aıle daha fazla ama apartmanda yasamayı bılmıyor cogu memleketım ınsanı ıste tasınıcam zaten burdan hatta uzak sessız sakın bı yer olsun ıstıyorum bakalım, yasamkentı bılıyorum yenı yerleden yanı yuksek bınalar sıteler falan bıraz daha uzagında da tokı yaptı bısıyler ılerde oralarda senlenecek.
yasın bı onemı yok aslında sohbet etmek ıcın ama kafa dengı bı sohbet ınsanı her turlu ceker ama yasam telasında ıste herkes.

komşuluk ankarada pek yok diyelim ama diğer şehirlerledede oldugunu düşünmüyorum ya büyük şhirlerde en azından.
:) ankarayı anlatmama gerek yok cnm ortada herşey. tabi senin dogup büyüdüğün yer seveceksin. :) ben gittim gördüm kaldım da bir süre. mesela deniz ben sevmem cazibesi yok. kışın burda da elma daga gidilir kayak yapmaya. yeşilliğinize birşey diyemem kesinlikle güzel ama bu bir artı değildir yaşanabilmesi için bana göre. o bursada anlattıgın herşey ankarada da mevcut . deniz kenarında kahvaltımız yok gölle idare ediverin yeşilliklerimizde bu kadar işte okadar nüfus var ki yeşil alan kalmıyor maalesef. neyse ankara bursa tartışmasına dönüşmesin herkese kendi memleketi güzel.. doğdugun yeri değil doydugun yeri sevmeye çalışsan senin için daha yaşanılası bir şehir olabilir.
bazı yerlerinde salona açılır bazı yerlerinde bagımsızdır. genellemek ne kadar doğru tartısılır. :) ankara memur kendi ufak ve uygun evler tercihtir.

yaşamkent çok uzak merkeze ama süper evleri falan eğer merkezle işiniz yoksa düşünülebilir cnm. yaşın önemi yok benim burda tanıştıklarım arasın da da benim yaşıtım hiç yok geneli benden büyük. kafaar uysun yeterli. sen kaç yaşındasın?

deniz sevmeyen biri isen ankarayı sevmen çok normal... bir cazibesi yok derken denizinmi ???ahahaha sanırım ankarada olmayınca kendini alıştırmışsın bu fikre ne güzel bende polayanna olmak isterdim böyle :))) bende deniz aşığı biriyim su yoksa bir şehirde benim için yaşamda yoktur gölle idare etmeye çalışıyoruz napalım madem yaşamak zorundayız, sevmeye çalışıcaz artık sevemesemse alışmaya çalışıyorum en azından... ufak evlerden pek hoşlanmadığım için sanırım şehiriçi pek cazip gelmedi bana 2 yıl dikmende yaşadım kızılaya 10 dk uzaklıktaydı şehiriçine yakın olmanın hiçbir artısını görmedim... sen memleketini seviyorsun,ben memleketimi seviyorum normal olarak tartışçak birşey yok canım sen bana ankarayı anlat sevdir ben daha mutlu olurum emin ol sevmek çok isterim, yeni yerler keşfettikçe yaz bende seveyim böyle inşallah emekli olana kadar burdayız sevcez,alışçaz başka yolu yokk:)))

eşim piknik sevmez gölbaşına sadece gezmeye gidebiliyoruz birkaç kez gittiğimizde küçük sinekler basmıştı gölü, birdahada gitmek istemedi kızılcahamam çocuklar büyüyünce aklımda... golf eşim oynamaz yüzme tercihimiz...bizmi seçiciyiz seçenekmi az anlamadım bak şimdi :)))

yaşamkentin ilerisindeki toki konutları dediğin hangisi canım türkonutmu??? eğer bu tarafları düşünüyorsan türkonuta nazaran yaşamkentin evlerini öneririm daha büyük,daha kaliteli,daha nezih ve büyük siteler var.. biz taşınırken baya ev aradık türkonuta falanda gitmiştik son kararımız burası oldu... otobüste kızılaya,balagata yani merkez yerlere var 123 numara tam güzergah bilmiyorum binmedim ama çok önemli toplu taşımanında geçmesi gelen gidende araba olmayabilir sadece bizde olması yeterli olmuyor...

ben yıldız tarafını nezih diye duymuştum ev bakmadık orda ama ankarayı çok bilmediğim için çukurambar ve yıldızdaki evler güzel denmişti... eşim iyi bilir ankarayı ama bende öğrenmeye çalışıyorum işte...

cnm polyanna değilim denizi sevmem zevkler ve renkler tartışılmaz. çok deniz istersem yazlıgım var giderim. şuan yenimahallede oturuyorum fakat 25 sene dikmendeydim sen merak etme ben biliyorum nere nereye kaç dkka. :) herkezin maddi durumuna göre evler. sana ufak evler cazip gelmemiş olabilir paran vardır gidip büyük evlerde oturabilirsin. ama küçük evlerde oturanda insan. herkes sevdiğişeyleri yapamıyor ne yazık ki Türkiye şartlarında.
neyse sana ankarayı sevdirmek isterdim ama kafalarımız uyuşmaz senle :)

29 dan 30 a doğru canım ıyı mı:) evet yasamentte uzak merkezde hayat daha beter yahu:)

yazlık ankarada değildir heralde yazlık dediğin ya deniz havası,ya dağ havası,ya doğa içinde yerlerde olur zira onlarda ankarada yok :) bendede var yazlık ama tam yerinde bursada kumlada :)
ankarada nereye ne kadar zamanda gidiliyor biliyormuşsun ne kadar büyük maharetlerin varmış böyle ne büyük meziyet hahahaa:))) öyle bir gururla söylemişsin ki komik oldu baya güldüm:)))

pardonda benim msjlarımda küçük ev sevmem ankaranın evleride merkezde küçük dedim, ordakileri insandan saymama tarzı birşey söylemedim asla böyle birşeyde söylemem konuyu başka yerlere çekmen hoş değil, türübünlere oynamaya lüzum yok ,msjlarımı okuyan anlar zaten oyuna gelmez tek akıllı sen değilsin ...

herkes sevdiği şeyleri yapamıyordur doğru ben sevdiğim şeyleri yapabiliyorsamda bu bir suç değil Allahın bir lütfudur bunun içinde özürmü dilemeliyim pardon çok tuhafsın cidden :) malı verende alanda Allahtır bunun bilincide biriyim bu konulara gircek son kişiyim yanlış kişiye denk geldi bu suçlaman ...

ankarayı sevmem demekten konuyu buraya nasıl getirdin,neyin ezikliğini duydun konuşmalarımdan bilmiyorum, tek bildiğim hiç tarzım biri olmadığın, ilk 1-2 msjdan sonra anlamam zor olmadı :)))) Bursa ankara gibi değil tabi diye küçümsemeye çalışan sen sanırım benimde böyle birşey yaptığımı düşündün ama ben sevmiyorum dedim,küçümsemedim aralarında fark var...

sana iyi akşamlar cnm ankarada farklı yerlerde takılıyoruz neyseki karşılaşma imkanımız az byeee:)

Son düzenleme:
doğma büyüme bursalıyım fakat üniversiteyı ankarada okudum ve ben ankarayı cok sevdim eşimle ankarada tanıstm hayatımın en güzel anlarını orada yasadım diyebilirim istedikten sonra yasayacak gezecek eglenecek yer cok ..hayatımın ileriki dönemlerinde ankarada yasamıma devam etmeyi çok istiyorum..tabıkı görüşler farklı olabılır

tabiki görüşler farklıdır... karşı görüşe saygı duyulduğu sürece görüşlerede saygı duyarım... bir bursalı olarak görüşünüz beni etkiledi açıkcası genelde bursalılar ankarada o sıcaklığı alamaz ve sevende pek duymamıştım... motive ettide diyebilirim:) umarım bu hissiyatı bende yaşarım bu şehirde, hatta emekli olduktan sonrada bursaya dönmek istemiyorum dermişim hayal gibi :)) teşekkürler

doğma büyüme ankaralıyım bende :)
çok da seviyorum şehrimi ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…