Ankara'da askeri lojmanlar bölgesinde patlama: Yaralılar var!

Birgün gelecek şu suriyeliler gibi olmaktan korkuyorum,
Bizler çözüm üretmeye mecburuz
Oy verenler görmüyor ki
Onlara göre devletimizin istikrarlı gidişini engellemek isteyen dış güçler üzerimizde oyun oynuyor
Çok zor. Korkudan kılını kıpırdatamıyor millet. ve her olayın üstü örtülüyor her patlamanın. Hadi diyelim karşı geldin,ölürsün öldüğünlede kalırsın bu kadar.

offfffff defne keşke açmasaydım içim çok kötü oldu.. kıyamam yavrum nasıl sürüklemişler polisi.. it sürüleri.. işte haftalardır anlatmak istediğim bu benim, doğuda sokağa çıkma yasağı ile halledileceğini düşünenler bu pislikleri İstanbul ve Ankarada nasıl temizlemeyi düşünüyorlar acaba?

İsteseler bal gibi temizlerler
Cemaati nasıl temizlediler masum olanları bile
Kimse Sesini cikarabildi mi
İstemiyorlar
Aklım almıyor nasıl izin verirler

Allah öyle bir bela versin ki bunların başına tek kendileri degil saksakcilari ile birlikte sürünsünler.

Ölü sayisi da ne 15 ne 20 Allah bilir 50 nin üzerinde.
Lanet olsun.
Diyecek söz bulamıyorum.

Her zaman ki gibi olay çerçevesi ;

Polisi döverek ayağına sıkan dhkpclilerin görüntüsünü izlediniz mi ?
Biraz önce oldu ?
Polis şehrin göbeğinde linç edildi kursunlandi

bakamadim, sevgi kelebekleri aciklama yapar belki, insanlik disi hareketlerde bulunup insanlik bekleyenler var ya hani .....90 larda varmiydi böyle olaylar al meclise sok al dagdan davul zurnayla indir hatta ve hatta devlet adamlari tel acip kutlasin altin göndersin ....buna susan halk simdi iki yazar yine unuturrrrrrr... askerii cezaevine sokarsan böyle olur .... olan gencecik asker polisler ve ailelerine oluyor gerisinin cani cehennemee haksizliga susan birgun haksizligi yasasin zaten...halkin utanmasi gerekir utanmasiii dicem ama oda bos politakicalar gökten inmedii halk secti ölen masumlarin kani onlarinda ellerinde .....ama bosverin agzimizin tadii kacmasin....

Benim merak ettiğim, bu adamlar efsunlu mu?
Bu kadar kötülüğe rağmen nasıl başlarına bir iş gelmeden yaşıyorlar.

Vicdanları nasıl rahat.

Ülkenin güvenliğini temin ve tahsis etmesi gereken hükümetin bu işte parmağı var mı sorusuna cevap veremiyoruz ki biz daha.

Pkk şehir yapılanmasını nasıl bu kadar güçlnedirdi, bu kadar mühimmat, adam nereden bulundu, nasıl bu kadar çok mayın döşendi tuzak kuruldu sorusunun cevabını ekranlardan canlı canlı almadık mı bu yaz "çözüm süreci boyunca kandırıldık" "mitten bu duruma ilişkin istihbarat geliyordu ama cözüm sürecine zarar gelmesin diye müdahale etmedik" diye. Bilerek belli amaçlar ugruna göz yumulmasının mümkün oldugu açık açık ekranlardan bagırılmadı mı?

Bütün sosyal medya komplo teorileriyle dolu şu an. Ve hicbirini okuduğumda yok artık daha neler diyemiyorum gönül rahatlığıyla, adım kadar eminim ki olmamıştır diyemiyorum, bu kadarını yapmazlar diyemiyorum.

"Başkanlık görüşmelerinin askıya alındığı, anayasa komisyonunun dağıldıgı günden 2 gün sonra ülkenin başkenti olmuş yangın yeri; başkanlık sistemini referanduma götürme yoluna gidecekler ve destek bulabilmek için korkuyla halkı yönlendirilmeye çalışıyorlar, ışid eylemlerine göz yumuluyor" deniyor mesela. Bi bakıyorum twitter a patlamadan beri acı üzüntü bilgi paylaşılacagına iktidara yakınlıgıyla bilinen pek çok hesapta ucu başkanlıkla biten algı operasyonu içeren saçma sapan twitler. Seçim sonuçlarına bakıyorum mitinglerde başkanlık diye bagırıldıgında oylarda düsüs ama büyük bi terör olayı ve ardından askeri müdahale geldiginde oylarda yükseliş var.

Suriye'ye yapılmak istenen kara harekatına ve YPG' ye yapılan ve devam edilmek istenen müdahaleye meşru zemin arayışıyla bilinçli güvenlik zafiyeti var diyenler var. Birleşmiş Milletlerin bu müdahalelerle ilgili daha yeni olumsuz görüş belirtmişken, NATO destek çıkmazken neden olmasın diyorum.

Doğudaki sokağa çıkma yasakları ve çatışmalara kalleşçe bi misilleme olarak mesaj iletme kaygısıyla PKK'nın yaptığı konuşuluyor. Doksanlardan beri bazen ince ince bazen şiddetli adete fışkırarak kanayan ama hiç kapanmayan yaramız. Bu da yüksek bi ihtimal.

Gardımızı nereye alalım, kendimizi, sevdiklerimizi, aynı topraklarda dogdugumuz masum insanları kimden nasıl koruyalım diye düşünmekten cidden yoruldum. Muhalefetin çaresizliği, kolunun kanadının kırılışı ve basiretsizliği deseniz gerçekten hıçkıra hıçkıra ağlamak istememe neden oluyo.

Hükümete güvenemezsin, muhalefete güvenemezsin, asker eskisi gibi değil kendi başına insiyatif alamaz (alsa bi der almasa bi dert ya neyse) talimat yoksa elleri kolları bağlü ona da güvenemezsin; ya hepsini bırak yan sokaktaki Suriye'li dilenci aslında savaş suçlusu mu, düne kadar bi terör örgütünde kafa mı kesiyodu, rejim devirme peşinde kendi ülkesinde kendi komşusunu mu katlediyordu onu bile bilemezsin.

SAAT 7.30 CİVARI BİR akrabamızdan duyduğum 44 şehidimiz var dedi ne kadar doğru bilmiyorum
allahım yardımcımız olsun
bunların vebalini nasıl ödeyeceğiz rabbim affetse şehitler yakınları affetmez

Nedeni belli... pyd.ye yapilan top atislari pkk.nin canını sıkmis...

Ayrıca yayin yasağı boyle olaylar karsinsinda her ülkenin bulduğu geçici çözüm. Bilgi kirliliği olmasin diye.... ışid saldirisindan sonra fransanin da yaptığı gibi. Gerektigi zaman gerektiği yerde yayın yasagi da sokaga cikma yasagi da yapılmalı.

Benim asil canimi sıkan istahbaratin bu konilardaki zayıflığı.

Yine cok ölüm var. Bugün zaten iui değilim iyice çöktüm. Allah rahmet eylesin ölenlere. Yaralilara da şifa versin inşallah

21 ölü maalesef
ne dedim yazının başında alıştıra alıştıra söylüyorlar,pat diye 70 deseler daha büyük yankı olur,önce ufaktan başlıyorlar ki kulaklar alışsın...Yayın yasağı da geldi,twitter,face gibi sosyal medyaya da yavaşlama getirdiler tamamdır.Yarın sabah biraz daha konuşuruz sonra nasıl olsa unuturuz,birkaç ay sonra yine bir patlama olur sonra yukarıda yazdıklarım tekerrür eder,hep bir kısırdöngü ama çözüm yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…