Ankara'da askeri lojmanlar bölgesinde patlama: Yaralılar var!

İsim vermedim, üzerine alınana da karışacak degilim.

İnsanlar bana laf söylerken cevap vermiyorsam cesaretsizlikle alakalı bir şey degildi bu. Sallamadıgımdandı. Umursamıyorum çünkü, kim ki onlar takayım yani? Bazıları kendisini forumun popisi zanneder hakkımda vırvır konuşur, ne takacam ya onları?

Onca hakarete, laf sokmaya maruz kalmama ragmen KİB butonunu da kullanmışlıgım yoktur. Cesaretle alakası yok yani, umrumda degil.

Türkiye'nin bölgede 1 numara olma yolunda ilerlemesini hayal zannedenlere de gülüyorum. Böyle ezik düşüncelere sahip olmasalar ya keşke. Azıcık devletlerini, milletlerini savunsalar, azıcık bi pohpohlasalar... ııı ıh o da yok.

Bak Jackie Chan demiş ki, hani şu filmlerde izledigimiz demiş ki, ''biz kendi ülkemizi desteklemeyeceksek, kim destekleyecek ki?'' Dogru demiş. Bak bu da videosu, güzel konuşmuş mübarek;

Bazıları şu adam kadar olamıyor.

Bir zamanlar vatan diye bir kavram yoktu ama insanlar yine yaşamaya devam ediyordu. Devlet vatan falan bunlar hep sonradan daha kolay organize olalım diye bulduğumuz kavramlar. Yarın daha uygun kavramlar bulursak onları kullanırız.
Yaşam özgürlüğümün olmadığı bir devlet bana devlet değil ki. Ben devlet için yokum devlet teorisine göre devlet benim için var. Pratiğin bu olmaması pratiği doğru yapmaz.
Adam hem beni öldürecek, hapse atacak, üzerime bomba atacak, Gutemala gibi içeri atacak kimse benden haber alamayacak sonra da ama vatansızlık kötü.
Size bir sır vereyim nefes alamamak, ölüp gitmek ondan da kötü. Diktatörün olduğu yerde "benim vatanım" cümlesini kuramazsınız bile.
Çünkü o diktatör orada siz bile yoksunuz ki vatanınız olsun. Siz de ona aitsiniz vatan da ona ait.
Vatandaşa ne, vatan onun mu ki derdi onu gerecek, vatan kiminse o düşsün derdine.
Ülkemde okullar bombalanmıyor da Tren garı falan bombalanıyor yani öyle hayal gücümü çok da zorlamama gerek yok.
Algı opresyonu?
Dedim ya Montajdır o.

Sen hep yaz tamam mi?

Multecilere siginma hakki vermesi suc degil ki? Suc olan o sinirlari kevgire dondurup teroristlerin gecmesine musade etmesi. Yoksa benim eminim bu ulkedeki hic kimse cocuk ve kadin suruyelilere yardim edilmesinden sikayetci degil.onlar yine sanslilar biz onlarn durumuna dustugumuzde kim yardm edecek bakalim bize

Hah işte elin kesildiğinde tekrar konuşuruz bu adil adalet konusunu. Elin kesildiğinde de bunu düşünürsen bakarız.
Ama benim zamanında yaptığım iş sebebiyle gözlemlediğim mağdur yakınlarının farklı bir psikolojide olduğu.
Örneğin çocuğu ölmüş bir anne için adil olan çocuğunu öldüren kişinin bir daha gün yüzü görmemesi.
Bir başkası için onun da ölmesi
Bir başkası için atıyorum kuma gömülüp taşlanması.
Senin içinse "adil" olan adalet yok.
Sonuçta "adil" kavramına da bu istekler uzlaştırılabildiği ölçüde varıyoruz.
17-25 konusunda bir şey yazmamayı tercih ediyorum.Yoruyor o konu beni. Yorulunca da çirkef huysuz bir şey oluyorum :)

Katılmıyorum size,kendi ülkemin diktatörünü amerikalı demokratiklere tercih ederim. Bizde milattan önce bilmem kaçlara dayanıyor vatan kavramı,adı başka şey de olabilir, ama hiç devletsiz kalmamış bir milletiz.suriye ile Türkiye yi şuanda aynı kefeye mi koyuyorsun?allah bu ülkeyi o duruma düşürmesin. Birde sürekli montajdır diyorsun da bence farketmez.

philosphy inanın bana hangi etnik kimliğe sahip olursanız olun tarihin bir noktasında vatan diye devlet diye bir kavram yoktu.
Aile diye bir kavram bile yoktu. Bunun Türklükle bir alakası yok yani.
Vallaha Allah o duruma düşürmesin demekle olmuyor o işler. Allah'ın Suriye'ye garezi olduğundan Suriye o halde değil.
Suriye ile aynı kefeye mi koyuyorum?
Koymuyorum.
Hah ben de onu diyorum işte sizce fark etmediğinden uzun uzun anlatıp yorulmama gerek yok.
Tekrar yazalım.
"kendi ülkemin diktatörünü Amerikalı demokratiklere tercih ederim."
Kusura bakmayın benim için siyaset tartışması burada biter.
Çünkü dikta ve demokrasi birbirine ikame edilebilecek kavramlar değil. Gidin bu düşüncenizi bir diktatörün hapse attırıp orada gardiyanlara tecavüz ettirdiği kadına anlatın, konuşmanın sonunda o kadının yüzüne hala bakabiliyorsanız, ondan sonra tartışmaya devam ederiz.

amerika ırak'a demokrasi getirdiğinde tecavüz edilen işkence edilen kadınlar çok konuşulmuştu, neyse evet tartışmanın bir anlamı yok. İyi geceler.

amerika ırak'a demokrasi getirdiğinde tecavüz edilen işkence edilen kadınlar çok konuşulmuştu, neyse evet tartışmanın bir anlamı yok. İyi geceler.
Hah ben de bunu bekliyordum.
O demokrasi değil, petrol savaşıydı. Demokrasi dediğimiz başka şey zaten. Eğer şurada yazanların Amerika'nın Irak'a demokrasi götürdüğüne inandığını sanıyorsanız, bizi geri zekalı sanıyor olmalısınız. İşte temeliniz Amerika'nın Irak'a demokrasi götürmesi olunca diktatörü tercih etmeniz normal. Benim temelim o değil mesela o yüzden demokrasiyi tercih ediyorum.
Çünkü demokrasi dediğimiz kavram, sistemsel tüm sakatlıklarına rağmen, diktatörlükten yeğdir. Bizim bahsettiğimiz demokrasi zaten Amerika'nın bize getireceği demokrasi değil. O sizin varsaydığınız.

Orda marilyn dedi siz ve partililer en iyisi sorgulamayın diye, ben kendi adıma sorgularım dedim, partililer de sorgulasın tabi bu arada.ben kendi adıma cevap verdim sadece.
Yani herkes kendi kendine mahkeme kursun, savci olup operasyon yapsin, karakol kurup sorgulama yapsin, hakim olup iceri atsin.. O da guzelmis.. Memlekette hukuk ve adalet ise yaramaz hale gelince..

marilyn monroe Saraylim in yanına seni de ekliyorum ve yorumlarını ilgiyle takip ediyorum beybisi nerdeydin ne zamandır marilyn :))

ciddiyim he, sizinkiler cidden takip edilesi bilgi ve donanımlar..insanı cileden cıkaran objektiflik maskesi altına saklanan safsatalar degil..

Piiif, yine laf soktum, niye tutamıyorum kendimi

Son düzenleme:
Devlet hukuksuzluk yapar, vatandas yapamaz diye birsey yok. ABDden ornek veriyorsun hep.. Amerika Irak'a girdi, kendi kafasina gore girmedi, BMlerden onay alarak girdi, NATO ulkeleri ile girdi, hatta bizden de tezkere istedi. Arinc'in cabalariyla oylamadan gecmedi, bugun Tayyip bin pisman, bahsettigin milyonlarca olum oldugu halde.. Ama yine de havaalanlarimizi kullandirdik. Amerikan askerleri sag salim evlerine donsunler diye duamizi da esirgemedik..

Demek ki bir cok ulkenin dusunup karara bagladigi bir olaydi o. Hukuksuzlukla alinmis bir karar degil yani. O gun oyle gerekiyordu, hukuksuzlukla degil, bir cok ulkenin ortak karariyla Korfez savasi yapildi. Dunyada tehdit ilan edilmis diktator Saddam iktidari bitirildi.

Abd'de devlet bizdeki hukuksuzluklardan binde birini ya yapar, ya onu da yapamaz. Yargi herkes icindir, sokaktaki vatandas icin de, baskan icin de. Gazetelere dusmeye gor.. Yakalanmaya gor.. En basarili baskanlarindan Clinton'un sadece bir puro sokmus! diye karisini aldatmasini 40 gun boyunca yargilamis bir ulkedir Amerika. 17-25 aralik olaylarina maruz kalip da sorgulanamayan, yargilanamayan bir devlet baskani, ya da milletvekili dusunulemez bile. Aldigin ornek Turkiye ile butun dunya devletleri hakkinda ahkam kesemezsin. Turkiyede olanin yanlis oldugunu biz zaten soyluyoruz burada yillardir.. Bu ulke devletlerin hukuga ne kadar uygun davrandigini sorgulamak icin bir kistas degil. Insan haklarindan yoksun bir cok Ortadogu ulkesinin de olmadigi gibi.

84. sayfa mı?Ne yazdınız bu kadar merak ettim.Geçmişe bir yolculuk yapayım ben.Allahtan hızlı okuyorum.

sabah sabah çok güldüm bu msja :))))

Sevgili marilyn elbette biliyorum demokrasi götürmediğini, ama kendi ülkenin yönetimi zayıfladığında,birsürü leş kargası senin tepene üşüşecek,ve tüm dünya bunu izleyecek.yani diktatör bir yönetimi demokrasiye tercih ettiğim anlamını çıkarmışsınız ama hayır,demokratik yönetim isteyen komşularımızın başına gelenlerden bahsediyorum.yani ben eylem yaparken üzerime toma ile su sıkılmasını,sokaklarda dilenen Suriyeli mültecilerin haline düşmekten yeğ tutarım her türlü.siz buna isterseniz diktatörlüğü demokrasiye tercih etmek deyin,farketmez.konuşuyorsunuz,hoş konuşuyorsunuz da hepsi teorik, bahsettiğiniz demokrasi kavramı türkiyede uygulanabilir değil. Biz bu topraklarda ancak güçlü bir yönetime sahip olursak barınabiliriz. Sizin için dünyanın neresinde olursanız olun farketmeyeceği için,demokratik istediğiniz kriterlerde herhangi bir ülkede yaşayabilirsiniz isterseniz.size bundan sonraki hayatınızda esenlik dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…