Ben buna temelde karşıyım. Aksine vatandaş hukuksuzluk yapamaz, devlet hukuksuzluk yapar diyorum, ve bu zaten gerçeklik.
Vatandaş hukuksuzluk yaparsa cezasını çeker evet, çünkü hukuk ve ahlak kuralları daha çok sıradan insanları baglar. Yoksa devletleri ya da güçlü ve zengin kişileri bagladıgı nerde görülmüş? Zenginin ve güçlünün hukuku var ortada, hoşumuza gitsin ya da gitmesin. Devletler gider milyonları öldürür ama sorun olmaz, hırsızlıgın alasını sömürgelerle yapar sorun olmaz ama normal insan 3 kuruş çalsa hemen tepesine çöker hukuk sistemi. Ya da ünlülerin her gün sevgili degiştirmesi ahlaksızlık degildir ama sıradan insanlar yapsa ooo ahlaksızlıktır.... gibi.
Yani ahlaksızlık ve hukuksuzluk normal insanlar içindir, toplumu düzende tutmak içindir esasen. Geri kalanı ise hukuku ve ahlakı ya yönetmek için kullanır ya da fillerin tepişmesi gibi birbirleri üzerinden prim yapmak için...
Esasen ahlaksızlık, ilkesizlik ve hukuksuzluk hakkı devlete aittir. Yani en basitinden bir ABD; kendi vatandaşları adına yapar tüm hukuksuzlukları, ilkesizlikleri, sömürgeleri, iki yüzlülükleri... vs. Ve olması gereken de budur. Devlet, bütün (gerekli ya da gereksiz) pis işleri bizim yerimize yapar.
Mesele ise devletin yaptıgı hukuksuzlukların, iki yüzlülüklerin, ahlaksızlıkların sonucunun ne olacagıdır. Bize ne faydası oalcaktır? Mesela ABD'nin yaptıgı katliamlar, sömürgeler, onu bunu birbirine düşürmeler, iki yüzlülükler kendi ülkelerini bir numara yaptı. Ben ona bakarım.
Sonuç olarak ben siyasetçinin zeki, gerektiginde ahlaksız ve ilkesiz olanını severim

İnsanlar katılmayabilir, onu bilemem.