Ankara Bahçeci’ye Tüp Bebek İçin Başlayacağım Amh 0.11 Temmuz 2023

merfe86

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2023
16
7
38
Merhabalar,
Geçtiğimiz ay sonu bambaşka bir sebeple gittiğim kadın doğum uzmanından sonra hayatım alt üst oldu. Menopoz başlangıcında olacağım aklımın ucuna gelmezken bu gerçekle yüzleştim
Yaşım 37 amh 0.11 fsh 25.73
Doktorum hemen yumurta takibi yapalım sonra aşılama deneriz sonra da tüp bebek dedi peki dedik. Ardından araştırdım ki bunlar benim durumumda vakit kaybı. Zaten moralim de yerlerde ki stres yumurta rezervini daha da bitiriyor.

Son olarak Bahçeci tüp merkezini buldum. Yorumlar da iyiydi. Pazartesi günü randevu alıp berfu hanıma gitmeyi planlıyorum.

O koltuktan yıllarca korkup kaçan ben şimdi sürekli birlikte olacağız. 0.11 gibi bir sonuçla umudum neredeyse yok gibi.

Ankara bahçecide yakın zamanda tedavi gören var mı? Ya da 0.1 amhla tüp bebeği tutan?
Bir damla morale ihtiyacım var. Şimdiden Allah razı olsun.

Benim de amh 0,11. Fsh 26’ydı şans eseri öğrendim nisan ayında... bahçeci Berfu hocanın hastasıyım. 29 yaşındayım. Durumlarımız aynı. Şimdi transfer bekliyorum rahim dinlendirmedeyim. Berfu hoca iyi biz memnun kaldık. İnşallah bi an önce bebeklerimize kavuşuruz...

Ben Nisan ayında tedavi gördüm Aytaç beyde pozitifi gördük çok şükür,bizim sorun azosperm

Canım amin inşallah sen de sağlıkla kucağına alırsın bebişini. Sonuçlarımız neredeyse aynı umarım ikimiz de iyi ki deriz Yumurta toplama anestezili mi oldu hiç ağrı oldu mu çok korkuyorum. Rahim filmi de istediler mi sizden
Ben Nisan ayında tedavi gördüm Aytaç beyde pozitifi gördük çok şükür,bizim sorun azosperm
Düne kadar bunun bu kadar değerli bir şey olduğunu bilmezdim. Doğal yolla hamile kalan kadınlar çok ama çok şanslı. Sizin adınıza da çok sevindim. Gelişmeleri yazacağım birbirimize dua edelim.

Yumurta toplama çok basit bi işlem anestezili oluyo zaten. Çok rahat bahçeci bu konuda çok iyi. İlk tedavim benim Berfu hocaya sordum ama istemedi rahim filmi çektirmedim

Yumurta toplama çok basit bi işlem anestezili oluyo zaten. Çok rahat bahçeci bu konuda çok iyi. İlk tedavim benim Berfu hocaya sordum ama istemedi rahim filmi çektirmedim
İyi bari rahatladım canım inşallah seni orada görürüm mutlu haberlerinle benim de ilk olacak. Şu son 2 günde sadece tüp bebek işlemi araştırır olduk eşimle. Eşimde sperm hareketsizliği var. Vitamin kullanıyoruz

Korkacak hiçbir şey yok kesinlikle hiçbir şey olmadı olmamış gibiydim hatta. Benim de eşimde problem vardı. Geçen hafta yumurta toplama oldu. 1 tane embriyomuz var şimdi dondurulmuş.

Ay hadi inşallah
Ben başka bir doktora muayene oldum 2 hafta önce 2 yumurtam vardı ama hiç bir takviye kullanmamıştım sigara içiyordum şimdi bıraktım ptesi randevu alıp hemen berfu hocaya başlayacağım bakalım kaç tane çıkacak

Benim de öyleydi. 2 görünüyordu. 2 tane yumurta toplad... benim de takviyem yoktu sigarayı bıraktım hemen, o zaman başladım takviyeye ama 3 ay sonra da yine 2’ydi genelde değişmiyor maalesef kalitesi iyileşebilir belki. Kişiden kişiye göre de değişir

Evet kaliteyi artırmak için elimden ne gelirse yapacağım. Ne zaman belli oluyor acaba kalitesi. İnşallah kalitesi iyiyse transfer yapıyorlardır. Havuz sistemi de varmış bahçecide.

Yumurta toplanır laboratuvara gidince belli olur. Ya da döllenme olunca, embriyo 3. Ve 5. Güne gidince. Bir sürü şey var. Araştırınca maalesef her şeyi öğreniyorsun o kadar detay falan.

Kişiye özel tedavi olur. Havuz sistemi her yerde var ama size uygunsa, rahminizin durumuna göre doktor karar verir. Biraz belli olmuyo bu işler süreç içinde yaşarken gelişiyor. İnşallah güzel sonuçlanır

Korkmayın lütfen süreç öyle korkulan bir süreç değil kesinlikle ben bu sürece başlamadan önce daha farklı düşünüyordum. İçindeyken normal hayatınızdan bir farkı olmuyor. Tek farkınız düzenli kullanılması gereken ilaçlar ve bazı yasaklar onun dışında gayet normal herşey beni bir tık zorlayan kısım yumurta büyütme kısmıydı şişkinlik vardı onun dışında bir zorluğu olmadı. Bende transfer için günümü bekliyorum

Sizin tedaviniz nasıldı, yumurta çok olunca sanırım opu kısmı biraz zor geçiyor

28 yumurta toplanmıstı benden. Öncesinde şişkinlik hissi vardı karnımda onun dışında opu öncesi ağrı vs yaşamadım. Opu sonrasıda sancı vs olmadı sadece işlem sonrası olusan hafif rahatsızlık vardı . İğne antibiyotik ağrı kesici yazılmıştı sonrası için. İki güne toparlamıştım cok sükür

Değerleriniz kaçtı acaba amh fsh
Araştırdıkça umudum azalıyor vaz mı geçsem çocuktan acaba diyorum

Araştırınca çok kötü oluyor gerçekten. Ümit var mi ben de bilmiyorum. 2 yumurtam toplandı biri 3. Gün donduruldu. Şu an 1 adet embriyom var. Belki benim yavrum olucak o belli olmaz. Belki de olmıcakk... yani denemeye değer bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…