• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anensefaliden sonra tekrar hamile kalan var mı ?

canım ben 2 kere beyin anomalisi yüzünden bebeklerimi kaybettim, ilk bebeğimde dandy walker vardı 19 haftalıkken sonlandırıldı ikinci bebeğimde ensofalosel vardı 13 haftalıkken sonlandırıldı üzerinden 1 yıl geçti 6 haftalık hamileyim.. hayırlısıyla bu sefer kucağıma alırım inşallah.. folbiol ve elevit kullanmayı ihmal etme ben 8 aydır kullanıyordum

mrb, ben de sizin gibi 2 gebelik geçirdim.1.de kalp atışını duyamadık gelişmedi, 2. de alobar holoprosensefali teşhisi konuldu. aldırmak zorunda kaldım 5 ay oldu.tekrar çocuk sahibi olmak istiyorum ama çok korkuyorum. tekrar hamile kalmışsın ne güzel inş. sağlıkla bebeğini kucağına almışsındır. bana bu konuda yardım edebilirsen çok sevinirim. bu gebeliğinde herhangibir sorun yaşadın mı? bebeğin iyi mi?sadece,destek ve umut arıyorum :(

yaklaşık 4 ay önce anensefali yüzünden bebeğimi kaybettim tekrar hamile kalmaya cesaret edemiyorum aynı zamanda da çok istiyorum

acaba benim gibi olup sağlıklı bi bebeğe sahip olan var mı çok merak ediyorum

merhaba meltem,öncelikle çok üzgün olduğumu söylemek istiyorum,bu durumda başın sağolsun mu, geçmiş olsun mu denir inan bilemedim. ben de senin gibi 2 bebeğimi kaybettim.birinci gelişmedi kalp atışını bile duyamadık, ikinci ise alobar holoprosensefali denildi,ve 17 haftalıkken suni sancı ile normal doğumla düşürüldü :( anensefali de benimki gibi bi rahatsızlık daha hafifi, benimki en ağır şekli.. üstünden uzunca bi süre geçmi senin..benim 5 ay oldu bve tekrar bebek istiyorum ama hak verirsin ki korkuyorum,ya yine bir problem çıkarsa diye.. sen tekrar hamile kaldın mı, eğer evetse bir prıblem ile karşılaştın mı? ya da etrafında duyduğun böyle olaylar ve ardından sağlıklı bebeği olanlar var mı? lütfen bi cevap verir misin?

hem kontrol hemde bebeğimizin cinsiyetini öğrenmeye gitmiştik............oğlumuz olacakmış.............................................ama holoprosensefali teşhisi konuldu....gebeliği sonlandırmak gerekiyormus içim yanıyorrrrrrrrrrrrr ağlamaktan gözlrim yanıyor.ona o kadar alışmıştımki..17 haftadır beraberiz ama ayrılcaz salı günü tekrr doktorda olcaz bir mucize beklemiyorum.....nekadar zormuş

mrb Vaveylam, çok üzgünüm, aynı şeyleri ben de bende yaşadım ve şimdi kendime umut arıyorum. eminim sen de zamanında yapmışsındır.nette böyle vakalar araştırıp deli gibi umut aramışsın.. ben de 17 haftalıkken holoprosensefali olan oğlumu normal doğumla kaybettim.5 ay oldu ve tekrar bebeğim olsun istiyorum.1. de kalp atışını duyamamıştık,gelişmemişti, 2. de bu oldu,inan ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.. tekrar hamile kaldın mı? kaldıysan bir problem yaşadın mı? nolur cevap yazar mısın????? :((((((

Merhabalar, bende Aralık 27 de ilk bebeğimde anensefali olduğunu öğrendim 29 Aralıkta normal doğumla aldılar bebeğimi 14 haftalıktı kızım :(( şimdi tekrar hamileyim 12 haftalık 28 mayısta gidicez doktora o zaman belli olur anomali olup olmadığı ama öyle büyük bir korku ki yeniden aynı şeyleri yaşayacağını düşünmek Allahım şağ salim kavuştursun inşallah herkesi bebeğine..

Merhabalar, bende Aralık 27 de ilk bebeğimde anensefali olduğunu öğrendim 29 Aralıkta normal doğumla aldılar bebeğimi 14 haftalıktı kızım :(( şimdi tekrar hamileyim 12 haftalık 28 mayısta gidicez doktora o zaman belli olur anomali olup olmadığı ama öyle büyük bir korku ki yeniden aynı şeyleri yaşayacağını düşünmek Allahım şağ salim kavuştursun inşallah herkesi bebeğine..

inşallah bi daha aynı sıkıntıyı yaşamazsın, çok kötü bir psikoloji. ama hep olumlu düşün inşallah bebeğin sağlıklıdır, hem böyle hamileleik geçrip de sağlıklı bebekleri olanlar var burda, onlar bize umut olsun sen de umutlu ol bence..

neden kimse cevap vermiyor???

merhaba
başağa yazmışsın sana umut olsun diye ben yazmak istedim, bende bugün ondan haber aldım. başak bebişini büyütmekle meşgul olduğu için giremiyordur pek :)) sağ salim bebeğine kavuşmuş başak hem de iki kez hamileleği sonlandırılmış, inanmak ve ümit etmek gerekiyor tabiki, bi de folik asit elevit falan kullanmış başak.

mrb, ben de sizin gibi 2 gebelik geçirdim.1.de kalp atışını duyamadık gelişmedi, 2. de alobar holoprosensefali teşhisi konuldu. aldırmak zorunda kaldım 5 ay oldu.tekrar çocuk sahibi olmak istiyorum ama çok korkuyorum. tekrar hamile kalmışsın ne güzel inş. sağlıkla bebeğini kucağına almışsındır. bana bu konuda yardım edebilirsen çok sevinirim. bu gebeliğinde herhangibir sorun yaşadın mı? bebeğin iyi mi?sadece,destek ve umut arıyorum :(

canım mesajını yeni gördüm, bebişim çok şükür sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi, ilk gebeliğim 19 haftalıktı ikincisi 13 haftalıktı ikiside beyin anomalisi yüzünden sonlandırıldı haa bir de arada düşüğüm oldu onu saymıyorum bile düşün yani diğerlerinin yanında o hiç bişey gibi geldi. canım ben 7 ay aöncesinden folbiol ve eevit kullanmaya başladım gebelikten bir ay öncede coraspin başladık hamile kalıncada her gün kan sulandırıcı iğne oldum folbiolu 5. aya kadar kesmedi doktor, ama hamileleğim çok stresli geçti her kontrole gidişimizde ömrümüzden ömür gidiyordu eşimle çok şükür sabahlara kadar uyutmayan yaramaz ama sağlıklı bir bebeğim oldu:))) inşallah sana umut olabilmişimdir canım en kısa zamanda sanada sağlıklı bir bebiş diliyoum

inşallah bi daha aynı sıkıntıyı yaşamazsın, çok kötü bir psikoloji. ama hep olumlu düşün inşallah bebeğin sağlıklıdır, hem böyle hamileleik geçrip de sağlıklı bebekleri olanlar var burda, onlar bize umut olsun sen de umutlu ol bence..

Teşekkür ederim aynen umudunu hiç kaybetmemek gerek benim eşimde 0 sperm vardı bir buçuk sene bebeğimiz olmadı doktorlara gittik testler yapıldı tekrar tekrar en sonunda sperm kanallarında kist olduğunu söylediler kistleri aldırdık ama ben ilk bebeğime eşim daha ameliyat olmadan önce hamile kalmışım mucizemdi yani kızım ama verende Allah alanda buna inanıyorum en azından inşallah bu kez sağlıklı olur :)) bende hamileliğimde elevit folbiol ve coraspin kullanıyorum.. sanırım folikasit çok önemli beyin anomalileri için

canım mesajını yeni gördüm, bebişim çok şükür sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi, ilk gebeliğim 19 haftalıktı ikincisi 13 haftalıktı ikiside beyin anomalisi yüzünden sonlandırıldı haa bir de arada düşüğüm oldu onu saymıyorum bile düşün yani diğerlerinin yanında o hiç bişey gibi geldi. canım ben 7 ay aöncesinden folbiol ve eevit kullanmaya başladım gebelikten bir ay öncede coraspin başladık hamile kalıncada her gün kan sulandırıcı iğne oldum folbiolu 5. aya kadar kesmedi doktor, ama hamileleğim çok stresli geçti her kontrole gidişimizde ömrümüzden ömür gidiyordu eşimle çok şükür sabahlara kadar uyutmayan yaramaz ama sağlıklı bir bebeğim oldu:))) inşallah sana umut olabilmişimdir canım en kısa zamanda sanada sağlıklı bir bebiş diliyoum

çok teşekkür ederim cevabın için. o kadar çok mutlu oldum ki anlatamam, Allah uzun ömürler versin hepinize:) inan göz yaşlarımla yazıyorum mesajı, ama sevinçten :) inşallah bizimle aynı durumda olan herkesin istediği zamanda sağlıklı bebekleri olur..

merhabalar başak hanım ben size bişey sormak istiyorum ben şuan 13 haftalık hamileyim ilk bebeğim 14. haftasında anensefali olduğu için alındı kontrole gittiğimde bu bebekte anensefali olmadığını sağlıklı olduğunu söyledi doktor siz 19. haftada kaybetmişsiniz ilk bebeğinizi daha öncesinde herşey normaldi de 19. haftada mı anomali olduğunu öğrendiniz yani asıl sormak istediğim 13. haftadan sonra da anlaşılan bi anomali çeşidi var mı şimdiden teşekkür ederim

Teşekkür ederim aynen umudunu hiç kaybetmemek gerek benim eşimde 0 sperm vardı bir buçuk sene bebeğimiz olmadı doktorlara gittik testler yapıldı tekrar tekrar en sonunda sperm kanallarında kist olduğunu söylediler kistleri aldırdık ama ben ilk bebeğime eşim daha ameliyat olmadan önce hamile kalmışım mucizemdi yani kızım ama verende Allah alanda buna inanıyorum en azından inşallah bu kez sağlıklı olur :)) bende hamileliğimde elevit folbiol ve coraspin kullanıyorum.. sanırım folikasit çok önemli beyin anomalileri için

inşallah bu kez bebişin iyidir ve h,ç bir sorunu yoktur, kötü bir hamilelik geçirince olumlu düşünmek pek mümkün gözükmüyor ama yine de iyi düşün iyi olsun. şimdi kaç haftalık oldu bebeğin? genelde 14 ila 16 hafta arasında bir sıkıntı olup olmadığını anlıyorlar ama yine de perinatologa gitmekte yarar var sanırım, riskli gebelik yaşamış insanlar için bu gerekli bence. çünkü onlar diğer doktorlara göre çok daha deneyimli ve bilgili oluyorlarmış bu konuda.

merhabalar başak hanım ben size bişey sormak istiyorum ben şuan 13 haftalık hamileyim ilk bebeğim 14. haftasında anensefali olduğu için alındı kontrole gittiğimde bu bebekte anensefali olmadığını sağlıklı olduğunu söyledi doktor siz 19. haftada kaybetmişsiniz ilk bebeğinizi daha öncesinde herşey normaldi de 19. haftada mı anomali olduğunu öğrendiniz yani asıl sormak istediğim 13. haftadan sonra da anlaşılan bi anomali çeşidi var mı şimdiden teşekkür ederim

canım inşallah bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın.. benim 2. gebeliğimde ensefalosel vardı, ilk gebeliğim yine bir beyin anomalisiydi dandy walker. 18. haftada öğrendik ama zaten dandy walker 18. haftada teşhis edilirmiş son gebeliğimde ensefalosel vardı ve doktor çok erken farketti 11. haftada gördü.. ama şunu söyleyim sana gebeliğin tadını çıkar lütfen biliyorum çok zor ama kötü ihtimalleri düşünme artık bebeğin seni hissediyorrrrr son birşey daha söyleyeyim doktorm 5. aya kadar folbiolu kesmedi fazlası zaten idrarla atılıyormuş bir faydası olmasada kesme dedi bana bende şifa olsun diye diye içtim, inşallah sende bebeğini sağlıcakla kucağına alcaksın canım dualarım sizinle

inşallah bu kez bebişin iyidir ve h,ç bir sorunu yoktur, kötü bir hamilelik geçirince olumlu düşünmek pek mümkün gözükmüyor ama yine de iyi düşün iyi olsun. şimdi kaç haftalık oldu bebeğin? genelde 14 ila 16 hafta arasında bir sıkıntı olup olmadığını anlıyorlar ama yine de perinatologa gitmekte yarar var sanırım, riskli gebelik yaşamış insanlar için bu gerekli bence. çünkü onlar diğer doktorlara göre çok daha deneyimli ve bilgili oluyorlarmış bu konuda.

teşekkür ederim canım, şu an 13. haftadayız ama gerçekten çok zor bir durum bebeğime bişeyler almak istiyorum ama korkumdan alamıyorum bile :(( perinatolog ne canım hiç duymadım ben inşallah izmitte vardır öyle biri gerçi benim doktorum da çok iyi çok deneyimli ama varsa öyle bi doktor gitmek isterim

canım inşallah bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın.. benim 2. gebeliğimde ensefalosel vardı, ilk gebeliğim yine bir beyin anomalisiydi dandy walker. 18. haftada öğrendik ama zaten dandy walker 18. haftada teşhis edilirmiş son gebeliğimde ensefalosel vardı ve doktor çok erken farketti 11. haftada gördü.. ama şunu söyleyim sana gebeliğin tadını çıkar lütfen biliyorum çok zor ama kötü ihtimalleri düşünme artık bebeğin seni hissediyorrrrr son birşey daha söyleyeyim doktorm 5. aya kadar folbiolu kesmedi fazlası zaten idrarla atılıyormuş bir faydası olmasada kesme dedi bana bende şifa olsun diye diye içtim, inşallah sende bebeğini sağlıcakla kucağına alcaksın canım dualarım sizinle

Az çok anlıyorum seni gerçekten çok ama çok zor iki kere üst üste aynı acıyı yaşamak Allah sabır versin bebeğini sana bağışlasın bende ilk gebeliğimde kullandım zaten folbiol 3 ay sonraki 2 ayda da kullandım 13 haftadır da hamile olduğum için kullanıyorum yani yaklaşık 8 aydır folbiol kullanıyorum yanında 2. hamileliğimin başından beri elevit ve coraspin kullanıyorum bu haftada kan hapına başladık aynı zamanda düşük tehlikem olduğundan 2 defa iğne oldum progestan zaten başından beri kullanıyorum inşallah işe yarar onca ilaçta sağ salim alırım kızımı kucağıma

teşekkür ederim canım, şu an 13. haftadayız ama gerçekten çok zor bir durum bebeğime bişeyler almak istiyorum ama korkumdan alamıyorum bile :(( perinatolog ne canım hiç duymadım ben inşallah izmitte vardır öyle biri gerçi benim doktorum da çok iyi çok deneyimli ama varsa öyle bi doktor gitmek isterim

canım perinatolog riskli gebelik uzmanı muhtemelen vardır izmitte bende bugün genel muayene ve sonrası için ne yapmamız gerektiği konusunda fikir edinmek için ibrahim bildiriciye gittim onu da düşünebilirsin istanbulda yakın zaten. riskli gebeliklerde onlar çok daha deneyimli oluyorlar ayrıca ibrahim bey de oldukça ilgili bir doktor tavsiye ederim, şu anda hafta olarak gitmen çok ideal bence.

kızlar yine bebeğim olacak mı?hayatımda ilk ilk defa duydugum bu holoprozensefali bır daha tekrrlar mı?ben napıcam hiçbir şey bılmıyorum.pazartesi gunu patolojıden sonuçlar cıkacak ne olacak neden olmuş.....

vaveylam mrb..
sanırım foruma girmiyorsun? ben de seninle aynı şeyleri yaşadım,çok iyi anlıyorum seni ve çok merak ediyorum, nasıl olduğunu..

merhaba canım,
nasılsın, hamileliğin nasıl geçiyor merak ettim doğrusu. Biraz kaygıların vardı, inşallahh aynı sıkıntıları yaşamamışsındır ve hamileliğin tadını çıkarıyorsundur,kendine iyi bak, hoşçakal.

Back