• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anensefaliden sonra tekrar hamile kalan var mı ?

Ankaradan size güzel haberler getiremedim....ayrldık yavrumla...daralıyorum hiçbir yere sığamıyorum...geçicek mi bunlar........................yoksa hep mi böyle devam edecek..................birdaha bebeğim olacak mı?korkuyorum hemde okadar korkuyorum ki...............kendimi durmadan yavruma konulan hastalığın adını tekrarlarken buluyorum....holoprozensefali...........................................................ne olur dua edin kızlar

çok üzüldüm canım sana sabırlar diliyorum lütfen kendine iyi bak

gebe kalmadan önce folik asit desteğine başlamak gerekir kızlar, bu şekilde hamile kalanlarda nöral tüp defektleri sıklığı çok azalıyor. bazı bayanlarda genetik özeliiğinden dolayı nöral tüp defektleri daha sık rastlanabiliyor, kendisine herhangi bir sıkıntı yaratmazken bu özelliklerinden dolayı bebeklerde anensefali, sfina bfida gibi sıkıntılar oluşabiliyor ama bununda çözümü hamilelik öncesinden başlanan folik asit takviyesidir.. bence gebe kalmak isteyen her bayan folik asit de başlamalı, gebelikte kullanmaya başlamak her zaman yeterli olamıyabiliyor

karmakarışığım yeniden hamileyim bugün kan testi sonucunu aldım 4 haftalık daha çok yeni
başak doktorun sana elevit ve folbiola devam etmeni söyledimi? bana artık ikiye kırıp yarısını iç dedi aspirin verdi

aaa hayırlı olsun çok sevindim canım ben folbiol coraspin bide kan sulandırıcı iğne kullanıyorum hergün, elevite ara verdik 12. haftadan sonra başlıcaz tekrar..dua edelim canım bekleyip görmekten başka çaremiz yok allah yardımcımız olsun sağlıklıca kucağımıza alıcaz inşallahhhhhh, gelişmeleri yaz mutlaka. inanılmaz tedirginim ben sen de öyle misin? dile kolay 2 tane sonlandırılmış gebelik bu sefer yüzümüz gülcek inşallahhh

Ankaradan size güzel haberler getiremedim....ayrldık yavrumla...daralıyorum hiçbir yere sığamıyorum...geçicek mi bunlar........................yoksa hep mi böyle devam edecek..................birdaha bebeğim olacak mı?korkuyorum hemde okadar korkuyorum ki...............kendimi durmadan yavruma konulan hastalığın adını tekrarlarken buluyorum....holoprozensefali...........................................................ne olur dua edin kızlar

çok üzüldüm allah sabırlar versin canım, zamana ihtiyacın var şimdi kafanı dinle biraz inan her acı külleniyor zaman her şeyin ilacı

aaa hayırlı olsun çok sevindim canım ben folbiol coraspin bide kan sulandırıcı iğne kullanıyorum hergün, elevite ara verdik 12. haftadan sonra başlıcaz tekrar..dua edelim canım bekleyip görmekten başka çaremiz yok allah yardımcımız olsun sağlıklıca kucağımıza alıcaz inşallahhhhhh, gelişmeleri yaz mutlaka. inanılmaz tedirginim ben sen de öyle misin? dile kolay 2 tane sonlandırılmış gebelik bu sefer yüzümüz gülcek inşallahhh

ben de senden haber bekliyordum şoktayım ne yapacağımı bilemiyorum bana progestan coraspin başladı ve folbiolu ve eleviti 2 ye kırarak iç dedi bu kadar vitamin yüklemesi belki doğru olmaz dedi

evet canım elevitte a vitamini varmış ve a vitamininin fazlası kalp anomalisine ve yarık damağa sebep oluyormuş o yüzden eleviti şimdi keselim dedi. elevit kullanmıyorum ben şimdi akşama kontrolüm var bu arada çok heycanlıyım

yazmayı unutmuşum ben kırmadan içiyorum hala folbiol ve eleviti

cnm hatırlatmak istemiorum ama senin gebeliğin kaç haftalıkken sonlandırılmıştı. eleviti hiç kullanmıyorum folbiolu kırmadan içiyorum doktor öyle dedi

o zaman ben de 2 ye kırarak içeyim rabbim yardımcımız olsun kalp atışı için mi gideceksin ben küçük bi ilçedeyim çok fazla doktor seçeneğim yok

ilk hamileliğim boş gebelikti ikincisi de sonlandırıldığında 16 haftalıktı

Son düzenleme:
kalp atışını 6. haftada duyduk canım, 9 haftalık olduk biz:)) kontrolümüz var akşama

maşallah ne güzel benim ki daha çok yeni 4 haftalık iki gün önce kan tahliliyle öğrendik her an herşey olabilir ama bu günlerin tadını çıkarmak lazım aslında bi daha bugünlere dönemicez

aynen canım rahat olmamız lazım bizim gerginliğimiz bebişe de yansıyor başka şeylerle uğraşıyorum bende düşünmemek için, doktora gidince yaz mutlaka haberleşelim

evet haberleşelim Allah büyük inşallah hep güzel haberler veririz birbirimize

basınız sagolsun,gecmıs olsun cnm...zaman acıyı hafifletmıyor,sadece bu acıyla yasamayı ögretiyor... Bende 18haftalık bebegımı kaybettim:( korunma sürecın bitsin,yeniden gebelık yasarsın ıns.cümlemıze nasip olsun ınş saglıkla bebeklerımızı kucagımıza almak..

Canim oncelikle Allah sabir versin cok zor tarifi olmayan bi aci yasamayan bilemez ama zaman herseyin ilaci tatlim bunu unutma acin zamanla azalacak ama hc unutmayacaksin bebeqini dogum anini snrasini hc silinmicek aklindan dogumum zerinden 1 ay gecti hala icimi kemiren bir suphe acaba sonlanmasaydi gebeliqhgm bebeqim yasarmiydi diye ama biz melek anneleqi umudumuzu hc yitirmeyecegiz koruoa surelerimiz biter bitmez tekqgar hamis kalabilmek icin once Alah a dua edip sonrada calismalara baslayaçagiz ve Rabbim nasip ederse guzel mujdeli haberleri yine birbirlerimizle paylasacaqiz

maşallah ne güzel benim ki daha çok yeni 4 haftalık iki gün önce kan tahliliyle öğrendik her an herşey olabilir ama bu günlerin tadını çıkarmak lazım aslında bi daha bugünlere dönemicez

Cok sevindim canim Rabbim tamamina erdirsin kotu gunler senin icin geride kaldi artik bebisinle yepyeni bir hayata basladin pzitif ol zorundasin ve bu anin keyfini cikarmalisin gerci biw melek anneleri hep bi endise icinde olacaz ama annelik fedakarliqin bas harfidir tatlim onlar icin moralimizi en ust seviyede tutmaliyiz kendine dikkat et Allah a emanet ol tatlim

kızlar yine bebeğim olacak mı?hayatımda ilk ilk defa duydugum bu holoprozensefali bır daha tekrrlar mı?ben napıcam hiçbir şey bılmıyorum.pazartesi gunu patolojıden sonuçlar cıkacak ne olacak neden olmuş.....

benimde şu sıralar düşündüğüm tek şey tekrar hamile kalabilecekmiyim ve ensefalosel hastalığı tekerrür edecek mi? Bir kızım var 7 yaşında onda gebeliği istedikten 3 ay sonra hamile kalmıştım sonrasında 7 yıl korunup tekrar karar vermiştim bebeğimin olmasına oda korunmayı bıraktığım ilk ayda gelmişti eğer Allah nasip ederse 3. gebeliğim olacak bu bu psikoloji çok zor :( çalıştığım yerde yeni hamile kalan arkadaşlarım benden hamileliğini saklıyorlar bebeğimi kaybettiğimi bilmeyenler aa sen zaman doğum yaptın diyorlar birde onlara bu durumu açıklaması daha kendin kabullenememişken gerçekten çok zor 1ay önce kışa doğru hamile kalmak istiyordum ama sanırım o kadarda dayanamıcam ramazandan sonra tekrar başlayacağız eşimle çalışmalara hayırlısı olsun hakkımızda kızlar

Başakcığım ve meltemciğim inş bebeklerinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız ve bizede bir ümit olursunuz..bende spina bifidadan bebeğimi kaybettim 1 ay oldu daha çok yeni ama herşey yarım kaldı ve zamanı gelince tekrar hamile kalmak istiyorum ama çok korkuyorum sizlerden haber bekliyorum sizleri takip edecem ....Allahım herşeyin hayırlısını versin....

Back