Merhaba arkadaşlar...
Benim bebeğime de anensefali teşhisi konuldu. 22. haftadayım. Aldırmamaya karar verdik. Ama doktor 34. haftada doğum yapmamı söyledi bana daha az hasar vermek adına. Sezeryan olma dedi. Okuduklarımda hep sonlandırılmış sanırım gebelikler, doğuma kadar giden var mı bunu merak ediyorum. Doğum nasıldı kaçıncı haftadaydı ve sonrası.............. paylaşan olursa sevinirim...[/QUOTE
Merhaba beril;senin şu anda hissettiklerini çok iyi anlayabiliyorum.Aynı durumu bende yaşadım.Benimde bebeğime 14 haftalık hamileyken anensefali teşhisi konuldu.Yaşamla bağdaşmayan bir bebek olduğu ve alınması gerektiği söylendi.Bunu öğrendiğimdeki o an aklıma geldikçe hala içim acıyor.Tabi insan ilk duyduğunda belki doğru değildir diye başka başka doktorların bakmasını istiyor.Bende öyle yaptım .Hepsi aynı şeyi söyledıler.Her doktora anne sağlığını etkileyen bir durum var mı diye sordum.Öyle bir şey olmadığını söylediler.Zaten en baştan beri bebeğimin yaşamının sonlandırılmasını istemiyordum.En önemlisi onun yaşamıyla ilgili kararı ben vermek istemedim.Bu durumun hep bir sınav olduğunu düşündüm ve bizde aldırmama kararı verdik.Bu dönem içinde aylık kontrollerıme yıne her ay gittim.Bu hastalıktaki bebeklerin anne karnında ölebileceği,erken doğum olabileceği,normal doğumun tercih edilmesi gerektiği,sezeryan hakkımı kullanmamam gerektiği,normal doğumun diğer hamilelere göre biraz daha zor olabileceği söylendi.Bana erken doğum yapmamı söylemediler.Ben 42 haftalıkken normal doğum yaptım.40 hafta olmasına rağmen sancım olmamıştı.1 hafta daha bekleyelim dediler.Yine sancım olmayınca suni sancı verdiler.sancımın hemen olmamasından dolayı bi süre hastanede kaldım.Bebeğimin kalp atışını son ana kadar duydum ama doğum esnasında bebeğimi kaybettim.Şu an evet senin için zor bir dönem ama ben verdiğim bu karardan hiç pişman değilim.iyiki yaşamının sonlandırılmasını istemedim boyle bi kararı iyiki ben vermedim diyorum.Ben şimdi hamileyken bebegimin karnımdaki hareketleriyle,tekmeleriyle,bana yaşattığı o 9 aylık güzel duyguyla,sabırla ve isyan etmeden avunuyorum.Aynı durumları inşallah bi daha hiç kimse yaşamaz.Bundan sonra inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur.