• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Anemiden saçları dökülüp seyrek kalanlar....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ela
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
sağolun arkadaşlar desteğiniz için çok teşekkür ederim ama elimde değil başkalarının saçını görünce özeniyorum kendi saçlarımı salamıyorum ama dediğiniz gibi değerlerim normale gelince düzelir ama ben 3.ayımı geçtim kan ilacımdada çinko ilacımdada.
tarçıncım sen ne ilacı kullandın ?
ben ferro sanol kullanıyorum.
doktora gitmeyi çok istiyorum tyeni değerlerimi merak ediyorum ama kan aldırınca bayılıyorum maalesef korkum var biraz ama 120 günü tamamlayım ilacım bitcek ilk işim değerlerime baktırmak olacak

canım benim değerlerim normal sınırlarda şuan ama demir deposu alt sınır 10 benimki 23 olmuş üç ayda. doktor beslenmeme dikkat edersem sorun çıkmayacağını söyledi o yüzden tekrar başlamadım ilaca. ilacın adını hatırlayamıyorum ama. sen de doktorun dediği sürede ilaçlarını düzenli kullan bi hafta falan ara ver tekrar tahlil yaptır canım. ben de korkuyorum iğneden ama yapcak bişey yok. bi de bol bol C vitamini al ki demir emilimin artsın canım

Evet canım ben de aynı dertten muzdaripim. Ama ilaç alınca saçların dökülmesi duruyor.

amöa gürleşmiyor demişsin saçın zaten gürleşmez canım benim gürleşmeden kastım dökülen saçlarımız çıkar mıydı
demek istedim herkesin saç sayısı belirliymiş zaten genlerle alakalı durum.

arkadaşlar benim sorunum demir falan değilmiş sadece kanım düşük ama b12 ve demirim normal çıktı.akdeniz anemisi olabilirmişim yani taşıyıcı diyet yapınca değerlerim sınırdaysa daha beter oldu ve vücudumda saç dökülmesiyle tepki verdi 2 yıl oldu şu değerlerim beslenmeyle nasıl düzelir bilmiyorum doktor ne ilaç verdi ne iğne iyi beslen kan yapıcı besinler ye dedi gönderdi,aranızda yok mu kandüşük olup da zamanında saçları yoğun dökülmüş ama zamanla eski saçları yerine gelmiş birileri...

demir eksikliği kansızlık demek değilmi zaten? ben bunu doktora sormustum aynı şey halk arasında kansızlık deniyo ferritin eksikliğine demişti...
benim demir değerim 16 civarı çıkmıştı düşük demi baya?
=(((

demir eksikliği kansızlık demek değilmi zaten? ben bunu doktora sormustum aynı şey halk arasında kansızlık deniyo ferritin eksikliğine demişti...
=(((

demir eksikliği kansızlık demek zaten b12 eksikliğinden oluşan anemi demi eksikliğinden oluşan anemi birde folik eksiklikten oluşan anemi varmış ama demir,b12 folik aist normal olup hala kanı düşük olursa insanın büyük ihtimal genetik akdeniz anemisi taşıyıcılığı oluyor doktorum bana talesemi taşıyıcısısın iyi beslen dedi yani yani hastalık değil bu tedavisi yok diyet yaparak daha çok düşürdüm sınırda olan kanımı oda tepki olarak yoğun saç dökülmesi yaptı.keşke demir eksikliği olsaydı iğne ilaçla düzelirdi şimdi ha bire iyi beslencem diye kilo almaya da başladım.
16 düşükmüş.

ela canımkomşuyu görüp bitkiyi sordum
bak bu kadın akdeniz anemisi ve çocukluğundan beri böyleymiş ve bu macunla düzelmiş
kına kına ,kara üzüm çekirdekli ama, zeytinyağı ve bal
kına kınayı eziyosun ama çok zor eziliyomuş bu biraz robottan çekmiş biraz ezmiş
aynı şekilde üzümü de öyle iyice ezicen sonra zeytinyağı ve bal ekleyip bunu macun haline getiricen
bunu gün içinde yiyebildiğin kadar daha doğrusu kaşıkla alıp suyla yutucakmışsın
inan bak kadını gözümle görüyorum bununla düzeldi ve inanılmaz kas ağrıları falan olurdu bunun
şiddetli karın ağrısı falan
onun kanla alakalı bütün değerleri düşüyodu
kilo falan yapmıyo rahat ol
yalnız önemli olan kına kınayla üzüm eşit miktarda olucak

Son düzenleme:
kına kınayı ilk defa duydum tatlım türkiyede mi bu peki?

bu arad normalde bala ısırgan tohumunu karıştırdım sabahları aç karnına yiyorum birde yatmadan üzüm çekirdeği öğütülmüş suyla yutuyorum ama bu kına kınayı merak ettim türkiyede var mı acaba?

[ı]canım türkiyede zaten
yalnız öğütülmüş üzüm çekirdeğinin hiç bi faydası yok maalesef
bunun faydalısı ya alıp çıtır çıtır yiyceksin ya da yiyeceğin kadarını eziceksin
aksi takdirde bildiğin posa yiyosun
ama kına kına kan için gerçekten çok iyi
benim babamda da b12 eksikliği vardı yoğun bi şekilde
bi kaç kez dengesini kaybedip düştü hatta
o da iğnesini vuruldu b12 nin
bende de kansızlık vardı 7 yıldır ben de iğneyle düzeldim
ama anemi için bu formül kesinlikle
[/ı]
kına kınayı ilk defa duydum tatlım türkiyede mi bu peki?

Son düzenleme:
[ı]canım türkiyede zaten
yalnız öğütülmüş üzüm çekirdeğinin hiç bi faydası yok maalesef
bunun faydalısı ya alıp çıtır çıtır yiyceksin ya da yiyeceğin kadarını eziceksin
aksi takdirde bildiğin posa yiyosun
ama kına kına kan için gerçekten çok iyi
benim babamda da b12 eksikliği vardı yoğun bi şekilde
bi kaç kez dengesini kaybedip düştü hatta
o da iğnesini vuruldu b12 nin
bende de kansızlık vardı 7 yıldır ben de iğneyle düzeldim
ama anemi için bu formül kesinlikle
[/ı]

tatlım çok saol yarın aktara gidip alıcam kına kına dicem bu ot gibi bişey galiba demi?

leylek82 kansızlığın geçince saç dökülmen durdu mu canım?

evet tabki geçti canım
ama benim gene dökülmem var şu an
gelçi 3 sene sonra başladı
tabiki kansızlık falan yok ama karaciğer rahatsızlığımdan
leylek82 kansızlığın geçince saç dökülmen durdu mu canım?

geçmiş olsun canım ben aktara gittim kınakınayı almaya vermedi kesinlikle tavsiye etmiyorum dedi ,iyi değil falan dedi yoksa satmak istemem mi falan dedi daha başka kan yapıcı şurup falan varmışta almadım ,zaten sıkıldım artık allah da sıkmasın saçlarım azaldı böyle mi kalcak hep bazen psikolojim çok bozuluyor nişanlımda saçıma çok değer veren biri saç rengimi çikolata yapalım düyor dün ben dökülmesi dursa keşke diyorum o görsel açıdan psikolojin değişir diyor ama boya ne kelime saçımı sıkı bile toplayamıyorum çok mutsuzum yaa...

Allah Allah hiç böyle bişe duymadım çok ilginç
ne alakaymış
kadın bana bile gösterdi yaptığı macunu
zira 20 yıllık komşumuz
çok şaşırdım ya:uhm:
geçmiş olsun canım ben aktara gittim kınakınayı almaya vermedi kesinlikle tavsiye etmiyorum dedi ,iyi değil falan dedi yoksa satmak istemem mi falan dedi daha başka kan yapıcı şurup falan varmışta almadım ,zaten sıkıldım artık allah da sıkmasın saçlarım azaldı böyle mi kalcak hep bazen psikolojim çok bozuluyor nişanlımda saçıma çok değer veren biri saç rengimi çikolata yapalım düyor dün ben dökülmesi dursa keşke diyorum o görsel açıdan psikolojin değişir diyor ama boya ne kelime saçımı sıkı bile toplayamıyorum çok mutsuzum yaa...

valla canım iyi değil tavsiye etmem sakın kullanma bu tür şeyleri dedi keçi boynuzu pekmezi ye arı poleni ye dedi onu önermedi anlıcağın.alamadım bende korktum açıkcası.

merak ettim baktım kızlar...

Vikipedi Sitesinden alıntıdır...

Kına kına (Cinchona officinalis), Amazon Yağmur Ormanlarının doğal bir ağacıdır. Kinin elde edilmesinde kullanılır. Bu madde sıtmanın tedavisi ve sıtmadan korunmada özellikle kullanılan bir ateş düşürücüdür. Bu ağaçtan ayrıca cinchonine, cinchonidine ve quinidine elde edilmektedir. Ayrıca kına gecelerinde gelinin eline sürülmektedir. Diğer İsimleri : Kontestozu, Quinaquina, Cinchona, Quinquina

Botanik Bilgi : Kökboyasıgiller familyasından, 5-20 m boylanabilen bir bitkidir.Yaprakları eliptik veya yumurta şeklinde kenarları bütündür. Yaprakların üstü koyu yeşil ve tüysüz, alt yüzeyi tüylü ve eski yaprakları esmer veya kırmızı bir renk alır. Çiçekleri dalların uç kısmında topluca bir arada bulunur.

Yetiştirildiği Yerler : Anayurdu Peru ve Bolivya olan ve sanayii bitkisi olarak Cava, Güney Hindistan, Kolombiya, Seylan, Guatemala, Kamerun ve Kongo gibi tropikal ülkelerde yetiştirilir.

Bilinen Bileşimi : Kabuğundan “Kinin / Quinine, Chininum” çıkarılır. Kınakınanın terkibinde kinin, kinidin, kinşonin, kinşonidin, sinşol, kupreol gibi maddeler vardır. Gövde ve kök kabukları (Cortex Chinae) kullanılır. Tadı acıdır.

Faydaları :

İştahsızlık, sindirim bozukluklarından;şişkinlik ve hazımsızlığa karşı kullanılır.

Dermansızlık ve halsizlik gibi durumlarda vücudu kuvvetlendirici ve dinçleştirici özelliği vardır.

Ateş düşürür.

Nevralji, sıtma, grip, bulaşıcı hastalıklarda da fayda sağlar.

Kalp ağrıları, kalp çarpıntısı gibi hallerde kullanılır.

Kullanım Şekli - Çay : Kınakına kabuğu ince kıyılarak 1 gr demliğe konur ve üzerine 300-500 ml kaynar su ilave edilir ve 15-20 dk demlenmesi beklendikten sonra süzülerek içilir. Günde toplam olarak en fazla 3 gr Kınakına kabuğu veya tozundan çay yapılabilir. Yani 3 defa 1 gr alabilir, zira fazlası zararlıdır.

UYARI : Fakat Kınakınanın çayı pek içilmemekle zira dozajın aşılması halinde (GÜNDE 3 GR ) zehirlenme söz konusu olabilir. Bu nedenle genellikle tentürü veya natürel ilacı kullanılır.

=(((
aynı değil canım
kansızlık olmadan da demir eksikliği olabilir
bir sürü anemi çeşitleri var
onlardan sadece biri demir eksikliğine bağlı anemi....

bende kansızlık yok ama demir eksikliği var
hemogram değerlerim normal
ferritinim 2.5 :çok üzgünüm:

Back