Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Önceden terör de yoktu. Ama onu hatırlamazsınız nedense. Bu arada nereye ilerledik acaba ?? Bi siz görüyorsunuz bu ilerlemeyi nedense??

RTE öldükten sonra ne olacak peki?

Hadi o ölene kadar böyle devam ettik diyelim birimize göre iyi, birimize göre kötü ..
Ondan sonra kim gelecek başa??

Adaletsiz ve size hiç uymayan biri gelse ne olacak?

Seçme seçilme hakkımız varken neden bundan mahrum olalım??

o kadar ileriyi düşünmeye gerek görmüyorlar..
rte ölünce kandırıldıklarından biri gelince görecekler ama çok geç olacak..
kandırılmaya pek müsait bir reizleri var nede olsa..

Önceden terör de yoktu. Ama onu hatırlamazsınız nedense. Bu arada nereye ilerledik acaba ?? Bi siz görüyorsunuz bu ilerlemeyi nedense??

RTE öldükten sonra ne olacak peki?

Hadi o ölene kadar böyle devam ettik diyelim birimize göre iyi, birimize göre kötü ..
Ondan sonra kim gelecek başa??

Adaletsiz ve size hiç uymayan biri gelse ne olacak?

Seçme seçilme hakkımız varken neden bundan mahrum olalım??

seçme ve seçilme hakkınız ve iradenizi alan bi madde yok böle bişi olamazda zaten
terör hep vardı ..maalesef ve bundan rahatsız olanlardan biri de ben olarak şimdi artmasının sebebi de çok belli meyve veren ağaç taşlanır...sevgiler

Evet diyenler ülkemizi birilerinin bölmeye çalıştığını ve ülkemizin dünya lideri olma konumuna ilerlediğini yazmış. Dünya lideri... ülkemiz... Ürettiği hiçbirşey yokken, dışa bağımlı iken, en büyük şehrinde kesilen elektrik hatlarının çaresine bakamayan ülkemiz dünya liderliğine ilermiyomuş.
Teşekkürler Türkiye En Büyük TÜRKİYE
Dış güçler ve üst akıl da akıllı olsun akıllı :olamaz:

Ben KPSS saçmalığı yüzünden atanamamis bir öğretmen olarak, bir hayrını göremedik guzelim memleketin bari 2016dogumlu oglusuma demokratik bir ülke bırakayım diyorum.
Ayrıca başkanlığı versek nolcak sanki doyacakmi bu siyasiler superbaskanlik isterler onu versek Üner başkanlık isterler..Çalışayım işsize iş üretim yok varsa yoksa makam mevkiye çakılıp kalmak istiyorlar...
Millet umurlarinda bile degil!!! İssizlik,pahalilik, terör hiçbiri için bu kadar çaba harcamadilar..O zaman siyasilerin başkanlık sevdasında benim umrumda değil valla kızlar
Hayır'lı olsun..

Benim hükümeti desteklediğim zamanlar da oldu desteklemediğim zamanlar da, ülke durumu gibi karışığım son zamanlarda. :) Fakat haklıyı haksızı ayırt edebilecek bir insanım, kimseye körü körüne bağlanmam, ülkemin refahını isterim, mevcut bulunan hükümete hakaret de etmem, yeri gelir desteklerim yeri gelir desteklemem.
Referandum hususunda da en çok bu 18 yaş olayı çok ürkütücü geldi, nelere yol açabileceğini düşünmek dahi istemiyorum. O yüzden hayır demek istiyorum.

Elbette Hayır...Tayyibi sevmiyorum ancak hayır vermemin sebebi bu değil...chp de mhp de akp de tek başına ve denetlenemeyen bir iktidar olmamalı...Buraya tayyipçiler gelip maddeleri okumadan hemen evet diye oyluyorlar ancak bu yetkilerin tamamının chp ye verildiğini düşünün imam hatipleri kapatsalar veya mhp tek başına geldiğinde kürtlere eziyet etse, bu açıdan da bakılması lazım...6 sene önceki anayasa doğruydu evet dedim ama buna kesinlikle HAYIR DİYORUM...

Evet ile sonuçlanırsa şaşırmayacağım, malum insanımız düşünüp araştırmaya uzak...

En basitinden olacaklar;
-neredeyse sınırsız yetkilere sahip bir başkan(cumhurbaşkanı) başa geçecek
-Milletin seçtiği mebuslar devre dışı kalacak ve başkan kimi isterse onları devreye sokacak bakanlık vs her şey tekelde olcak
-TBMM bir karar aldığında ülke başkanı bunu veto edebilme hakkı oluyor. Yani yürütme yetkisine sahip oluyor.
-başka bir örnek daha verelim, başkan isterse ülkenin dilini/bayrağını bile değiştirir yani evetçilerin isteği üzerine dil arapca bayram islam birliği bayrağı gibi vs. (bu bir örnekleme ciddi cevaplar verilip polemik yapılmasın)
-sadece yargı vs.değil gündelik hayatımıza kadar sınırsız müdahale (bknz.1979 iran Humeyni evetcileri ve sonrası)
-Başkanlık seçiminde görevden alınma söz konusu değil diye biliyorum, hadi diyelim RTE geldi geçti ve sonra gelen ülkeyi yönetemiyor evetçiler bile bedbaht, "başkan istifaaa" diye bir dünya yok
-yukarıda sayılanlar eğitimsiz,vizyonsuz,yönetmekten bir haber başkanı diktatöre dönüştürmeye çok müsaittir. Ama bizde bu konuda sıkıntı yok çünkü ülke bir nevi bu şekilde yönetiliyor alttan dikta...

Mustafa Kamal Atatürk de tek adam ama gelde anlat bu konu derin konu

Anlatsanıza bir; dinleyelim...

Mustafa Kemal savaş zamanı tek adam olmuştur sadece (mecburiyetten), hızlı kararlar alınması için. Çünkü ortada bir savaş var. Şimdi yapılan ise sadece ama sadece kendini aklamak isteyen insanların yapmaya çalıştığı "tek adamlık"tır. Bunun ayrımına bir varın lütfen. Ayrıca Atatürk savaş bitiminde güçler ayrılığı ilkesini benimsemiş ve çok partili hayata geçilmesi içinde çaba sarf etmiştir. Atatürk hiç bir zaman tek adamlığı savunmamıştır.

Ayrıca lütfen Atatürk ile kıyaslamaktan vazgeçin. Atatürk olmasaydı şu an Suudi Arabistan'dan bir farkımız kalmayacak, burda yorum yapmayı bırakın kocanız izin vermedenbelki bilgisayarın başına bile oturamayacaktınız. Cehalet dediğimiz şey her şeyden ama her şeyden tehlikelidir.

Ve de çok merak ediyorum. Sürekli çıkıp çıkıp "kandırılık" diyen bir siyasetçiye tüm ülkenin, tüm birimlerinin tam yetkisini nasıl vermeye kalkıyorsunuz? Hangi akıl ile? Bunu isteyen Atatürk bile olsa vermem ben (ki Atatürkçü bir düşünce yapısına sahip olduğumu anlamışssınızdır). 2010daki değişiklik için de ben ve benim gibiler yırtınarak olmasın demiştik ama siz (yetmez ama evetçiler) sayesinde anayasamız değişti. Sonuç? Fetö ve 15 Temmuz!

satıp savmaktan başka ne meyvesi vermiş ..
üretimi bitirip tohumu bile dışardan almamızı sağlamış ama meyve veren ağaç taşlanmış..

evetçi arkadaşlarım dış dünyaya karşı birlik olduk üstümüze geliyorlar diyorsunuz ya . hani dilinizden düşmeyen bir dış mihraklar var ya .
bir savaş çıksa ülkeni savunabileceğin o dış güçlerin topraklarına girmesini engelleyebileceğin bir tane limanın kalmış mı elinde?

Kardesim kurban olayim evet de neye evet insanlar yaziyor gormuyormusunuz suandaki cumhurbaskanini sevmeniz gozu kapali evet demenizi gerektirmiyo bu oyla beraber verdiginiz butun haklar bir sonraki cumhurbaskaninada vermis oluyorsunuz gunu kurtarmak yada suandaki cumhurbaskaninin yonetim seklini sevmeniz evet demenizi gerektirmiyo diyelim 10 yil sonra vefat etti cumhurbaskani yerine gelen baskana siz kendi hakkinizi kendi elinizle veriyosunuz sultan suleymana kalmayan dunya kime kaldi? Bakin bunun bi partiye yada bir kisiye hayir demek olarak algilamayin kendi haklarimizin elimizden gitmesine hayir neolur anlayin bunu

Hayırı açıklamaya lüzum var mı?

Ülke olarak geldiğimiz içler acısı durum ortada.

Ne ekonomi, ne güvenlik, ne toprak bütünlüğü hiç bir şeyde olumlu ya da stabil bir gidişat yok, herşey hergün kötüye gidiyor.

Yıllardır görülmeyen hastalıklar bile bir bir görülmeye başlanmış aşı olmamış suriyeliler yüzünden.

Her gün şehit var ama terörü lanetlemekten başka bir işe yaramayan bir hükümetin başkanına hangi akla hizmet bu kadar güçlü ve geri dönüşümsüz yetkiler verilir?

Tabi ki sonuna kadar HAYIR HAYIR HAYIR.

Back