Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Olayınız o zaten. Okumamak. Sorgulamamak.

Müsait bir yer gösterin de biz kendimizi yok edelim. Anayasa falan uğraştırmayalım sizi!
CHP bu ülkenin kurucu partisidir bitecek ve seçimlerden oy alamayacak tek parti ise MHP dir kendi ayağına tuzağa düşerek kurşun sıkmıştır..İstenilen budur Zayıf tek muhalefet....HDP ye gelince başkanlık geçince anlayacaksınız umarım dönen oyunları projeleri anlarsınız yıllarca anlattık fakat Türk insanı başına gelmeden anlayamıyor ön göremiyor ya çok saf iyi niyetli yada bananeci..Offf offf diyorum...

Zaten seçilmiş cumhurbaşkanı seçilmiş cumhurbaşkanı diyip de seçimle gelen bir partiyi bitirmek istemek nasıl bir çelişkidir. HDPyi sever miyim günahım kadar sevmem ama demokratik haklarını sonuna kadar destekliyorum.

Chp bitmez diyecektim
Bunu söylersen canım hdp ci olmakla suçluyorlar maalesef gerçi şuan HDPnin de hükümetle ne çevirdiği belli değil referandum sonrası tüm pazarlıkları ortaya çıkacak...
herkesi zehirlemedikleri sürece belkide o yüzden yahudi israil tohumu filan diyorlar fırınlar hazır mı???

Bunu dediler mi hiç ya. Keşke deseler.

Iste daha simdi yazilan bu yorum Padisah gibi tek basina karar veremez diyor.. Uzuluyorum, neye evet dediklerinin bile farkinda degil insanlarimiz.. Boyle milyonlarca insan..

Iste daha simdi yazilan bu yorum Padisah gibi tek basina karar veremez diyor.. Uzuluyorum, neye evet dediklerinin bile farkinda degil insanlarimiz.. Boyle milyonlarca insan..
yok üzülmene gerek yok. çok şükür biz neye evet dediğimiz çok iyi biliyoruz.
o maddeleri tek tek ben de okudum. ama sizin çizdiğiniz tabloyu ben göremiyorum. sanırım bakış açısı farkı da bu oluyor.
öyle olsa zaten tek tip insan olurdu. ayrıca size doğru gelenler bana gelmeyebilir. bir kere öncelikle bunu kabul etmelisiniz.
herkesin bakış açısı, değer yargıları, geçmişi, gelecek beklentisi vs vs. farklıdır. ve herkes kendine en yakın görüşü benimsemekte özgürdür.
kaldı ki sırf aynı yönden bakmıyoruz diye de. bir şeylerin farkında olmadığımız yönünde suçlamalarda bulunulması asıl demokratik ve özgürlükçü değil.

İŞTE yine mağdur sizsiniz gerçekten bu parti bunu nasıl öğretti seçmenine anlayamıyorum dayatmıyoruz anlatıyoruz olayların gidişatını anlasın insanlar diye ve en önemlisi de kadınlar anlamalı çünkü nesili yetiştiren bizleriz..Giden gidecek olan daha çok bizim haklarımız..Gerçekleri görmek niye bu kadar zor örnekleri de var aslında dibimizde komşularımızda Irak İran Suriye.Gelecek beklentiniz farklı gerçekten farklı...Onların yaşantısı çocukları geleceklerini bi düşünün bi de kendi hayatınızı...Verdiğiniz cevapları burda yazılanları daha dikkatli ve tarafsız okumanız anlamanız dileğiyle...Ve aynı gemideyiz batarsak birlikte batacağız bunu unutmayın...

gerçekler derken? yukarıda yazdıklarımı aynen tekrar ediyorum. onlar sizin gerçekleriniz. yani işte anlatıyorum diyorsunuz ya bende anlatıyorum ama siz de benim anlamıyorsunuz. siz nasıl bakıyorsanız bana ben de size öyle bakıyorum. işte zaten demek istediğim de bu. hani diyorlar ya evet diyenler neden olduğunu açıklamıyor diye .ben onu yapayım dedim ama maalesef bende size anlatamıyorum. ayrıca mağdur falan de değilim çok şükür.

Evet diyenlerin niye evet dediğini biliyoruz ki zaten HAYIR diyenler niçin diyor onu anlatmaya çalışıyor bu topik..Ne zararı var bu ülkeye ne olabilir neler getirir ama neler götürür.Mağdur derken Akp hep mağdur hep...ironi ama dediğim:)))

Tamam, madem o kadar eminsiniz gerceklerin ne oldugunu yasayarak ilk elden test edeceksiniz eger referandumdan evet cikarsa.. Ama begenmezseniz sistemi tekrar degistirme sansiniz bir daha asla olmayacak. Guce bir kere kavusan hic kimse bu imtiyazlari geriye degistirmez, babaniz olsa bile. Bilet tek yonlu, donusu yok.

Bugün terör örgütlerine elinizden geleni ardınıza koymayın diye açıklama yaparak beni dehşete düşüren bir cumhurbaşkanına bu kadar yetki vermek hiç akıl karı değil.Reina bombacısının yakalanma etkisiyle resmen hadi gelin bomba patlatın biz de sizi böyle yakalayalım demek istedi.Hiç sağlıklı bir açıklama değil.Tabiki hayır.

Allahim konu hala kapanmamis. Tarafli acildigi belliydi.. Yahu size ne bizim evetimizden.. Sirf muhalefet olmak icin hayir diosunuz buyrun hayir deyin..kimsenin birsey dedigi yok. Keyfim evet demek istiyo belki kime ne. Nedir bu israrcilik... Biz siz hayir diosun diye saygi duymak zorundayiz ama siz herseyi soyleyebilirsiniz öyle mi...

Konu niye kapansın hanımefendi ne güzel tartışıyoruz. Konunun taraflı açıldığı yok üstelik.

HAYIR diyorum çünkü;

1-Bu anayasa değişikliğinde yürütme tamamen cumhurbaşkanlığına geçecek ve hiç kimse cumhurbaşkanını denetleyemeyecek,yani cumhurbaşkanı tek adam olacak.Ve ben hiç kimsenin babam bile olsa sorgulanamamasını istemiyorum.

2-Cumhurbaşkanı artık partili olacaktır ve ben yandaş bir cumhurbaşkanı da istemiyorum.Bu dediğim sadece şu an ki mevcut cumhurbaşkanlığı için değil elbette,A partisi olur B partisi olur farketmez,bu bana göre demokratik değildir.Kişiler gelir geçer ancak devlet hep kalır.Ola ki her şey güllük gülistanlık gidiyor,peki daha sonra gelecek cumhurbaşkanının iyi olacağını nereden biliyorsunuz?Bu şuna benziyor;diyelim ki öğretmensiniz ve sınıfta kendi çocuğunuz okuyor,sürekli ona sınav sorularını verip sözlü de ne soracağınızı önceden söylüyorsunuz ve hatta torpil geçip sınıf başkanı yapıyorsunuz.

3-Hakimler ve savcılar yüksek kurulunun bir çoğunu cumhurbaşkanı atayacak,buna göre yargının bağımsız olacağını düşünmüyorum.

4-Ayrıca bu yeni anayasa da son yıllarda yaşadığımız kadına şiddet,ekonomi,işçi hakları,terör gibi asıl ülke gündemini belirleyen olaylara dair hiçbir şey yok neye evet diyeceğim?Neden asıl bu belirttiğim 4.madde de ki içeriklere ait bir düzenleme yok neden anayasa değişikliği yapılıyor?

Not:Olaylara kesinlikle parti gözüyle bakmıyorum,diyelim ki şu an mevcut iktidar Chp veya Mhp olsaydı yine hayır derdim.Kişiye yada bir partiye değil anayasa değişikliğine hayır diyorum.Bunlar benim düşüncelerim tabii ama belki de yanlış bilip yazdığım veya düşünemediğim başka önemli ayrıntılar vardır.Eğer öyleyse evet diyen arkadaşların beni bilgilendirmesini rica ediyorum.

Evet sırf muhalefet olmak için hayır diyenler sayfalarca gerekçe sunuyor.

Üniter Parlamenter Cumhuriyet'in yok olmaması adına size rasyonel bilgiler aktarıyorlar.

Siz de gelmiş konunun neden hala kapatılmadığı ızdırabı(ıstırabı) içindesiniz.

Sizene bizim evetimizden diyebilmeniz için bunun sadece sizi ilgilendiriyor olması gerekirdi.

Ne yazık ki bu hepimizi ilgilendiriyor.
Bunun tartışmaya açık olması insanların fikirlerini sunuyor olmaları sizin için ne kadar tahammül dışı bir şey olduğunu görmek çok üzücü. Oysa ki demokrasi sadece sizler için yok. Hepimiz için var.

Ve sizin "size ne bizim evetimizden" derken aldığınız cüret bu demokrasiyi yerle bir etmemesi adına bile bu konunun kapatılmaması gerekliliğini ortaya koyuyor.

Siz haşmetli uzun adamınız istiyor diye hareket ediyorsunuz.
HAYIR diyen insanlarımız muhalefetten ziyade bu ülkeyi, gelecek nesli, çocuklarını ve hatta torunlarını düşünerek hareket ediyorlar.
Bu verdiğiniz yetkiler yarın bir gün darbe ya da herhangi bir olayla başa gelebilecek kişinin de aynen elinde olacağını biliyor musunuz?

Bilmiyorsunuz.
Gerçekten ne olduğunun farkında değilsiniz.
Zaten ülkemizde ne kadar az bilirsen o kadar mutlusun felsefesi gelip yerleşmişken bir de bizlerin susması temelli cahiliye dönemine alıp götürür HERKESİ.

Bir insanın eline devleti teslim etmiyorsunuz.
Daha fazlasını yapıyorsunuz.
Özgürlüğünüzü teslim ediyorsunuz.

Tabi kime ne sizin özgürlüğünüzden.

Size Duman- iyi de banane şarkısını armağan ediyorum.

İyi geceler.

Zamanında atalarımız yunanlılar yerine ülkenin yarısını denize dökseydi şuan ülke bu halde olmazdı. Atalarımızın kemikleri sızlıyor. Atatürk 'ün tüm emeklerini bir çırpıda silmeye çalışan tüm faydasızlara Hayır. Allah en Hayır lısından güzel bir Hayır nasip etsin inşallah.

Taraflı açıldığını nerden çıkardınız acaba?Hayır diyenler neden hayır dediklerine dair mantıklı gerekçeler sunduğu için mi?
Evet diyecek olanlarda özgürce fikrini ifade edebilir ve edebilen ediyor zaten..
Size ne bizim Evetimizden demişsiniz..aynı şeyi hayır diyecek olanlarda söylesin ve demokratik ve medeni bir şekilde konuyu tartışıp bilgilenmeyelim öyle mi?Ne kadar sığ bir bakış açısı bu böyle?
Sırf muhalefet olmak için hayır diyoruz öylemi?Güldürmeyin beni..Neden hayır diyeceğimizi çoğumuz açıkladık tek tek..yorumları okumadınız sanırım.
Biz yada kendi adıma konuşayım ben asla sırf muhalefet olmak adına değil,ülkemin milletimin geleceğini düşündüğüm için,daha özgür daha insan,daha demokratik daha adil bir düzende yaşamak istedigim için hayır diyeceğim. Bunu çocuklarım ve torunlarım içinde istiyorum gelecekte.
Peki siz niye evet diyeceksiniz?Anayasa değişikliği sizi hiç urkutmuyormu?
Erdoğan başkan olduğunda sonsuza kadar mı kalacak?
Ondan sonra yerine gelecek olan kişiye aynı yetkilerle verilince kötüye kullanmayacağıni nerden biliyorsunuz?
Cevaplarınızı bekleyeceğim. Zira insanlar konuşa konuşa anlaşır. Konuları kapatıp kaçarak değil..

Verdiğin bu güzel bilgi için teşekkürler ederim. Bende Atatürk'ün Bursa Nutku'nu paylaşmak istiyorum

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, "demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek" Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir." İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…