• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Allahim konu hala kapanmamis. Tarafli acildigi belliydi.. Yahu size ne bizim evetimizden.. Sirf muhalefet olmak icin hayir diosunuz buyrun hayir deyin..kimsenin birsey dedigi yok. Keyfim evet demek istiyo belki kime ne. Nedir bu israrcilik... Biz siz hayir diosun diye saygi duymak zorundayiz ama siz herseyi soyleyebilirsiniz öyle mi...

konu niye taraflı açılsın yahu... Anayasa ve başkanlık şuan da ülke gündeminin tam ortasındaki bir konu, bölümün adı da gündem ve siyaset... Bu konu buraya gayette uygun ve gerekli.
Karşıt görüşler, görüşü olmayanlar, başka fikirleri olanlar tartışsın konuşsun diye açılmış.. tv de bile akşamları haber kanallarında hergün karşıt görüşlülüler fikirlerini paylaşıyor. Mesela o tartışma programlarıda olmasın o zaman, ne kadar mantıklı, orda konuşan insanlarla burdaki üyelerin bi farkı yok, herkes fikrini söyleyebilir sonuçta. Ha isteyen fikrini paylaşır, antitez üretir, isteyen fikrini paylaşmaz hatta başlığa uğramaz bile, her üyenin kendi tercihi...
Kadınlar sadece kaynana yemek çocuk mu konuşur, gayette her kadının ülke gündemiyle alakalı, siyasetle alakalı fikirleri düşünceleri var. Bunları paylaşmak zenginliktir, yoksa tartışmadan sorgulamadan kabul et, itaat et mantığı, kimseyi ne bireysel ne millet olarak bir yere götürmez.
Bu ülke hepimizin ve biz göçüp gittikten sonra çocuklarımıza kalacak, o yüzden daha da önemli bir konu, o yüzden konun kapatılmaması taraftarıyım, zaten neden kapatılsın anlamadım

Cumhurbaşkanı şu an yargılanamayabiliyor ama yeni sistemde yargılanabiliyor yamukprenses yamukprenses

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözüne binaen ,halkın seçtiği,güvendiği ,başa geçirdiği kişilere tekrar güvenmesi, evet demesi normal değil midir?

Şu anki sistemde hükümet ne kadar seçilirsen seçil ,bir sınırlama yok,seçildiği kadar görevde.CHP nin oyu belli yüzde 25.Başkanlık sisteminde başkan en fazla 2 kere seçileceğine göre ,başkakanın dediği gibi sağlam bir aday gösterseler CHP nin daha fazla şansı olmaz mı bu sistemde?Genelde evet derseniz gelecekte istemediğiniz biri geçerse diyorsunuz,o varsayımla düşünürsek gelecekte sizlerin istediği bir aday da gelme şansı yüksek değil mi?

Geçmişte Özal'ın,Muhsin Yazıcıoğlu'nun ,şu anda MHP'nin bile başkanlık sistemini desteklemesi ,çoğuna göre yeterli bir sebep değil midir?

Cumhurbaşkanı şu an yargılanamayabiliyor ama yeni sistemde yargılanabiliyor yamukprenses yamukprenses

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözüne binaen ,halkın seçtiği,güvendiği ,başa geçirdiği kişilere tekrar güvenmesi, evet demesi normal değil midir?
bu başkanlık seçimi değil. ülkemize başkan seçmiyoruz. sistemi değiştiriyoruz.

Sistemin değişikliğinden neden rahatsız çoğu kişi,başkanlık geleceği için değil mi?:KK66:

Evet ben cumhuriyet rejiminden başkanlığa geçilmesine karşıyım.
Dediğiniz gibi olsa iki dönem sonrasında chpli biri geçse de karşıyım.
Konu kimin başkan olacak olması değil benim için. Benim için konu meclisin yasama gücünün sınırlanması. Benim irademin refarandumla benden alınıp tek bir kişiye emanet edilmesi sorun benim için.
Çünkü chpli de olsa partili bir başkan istemiyorum.
Chpli bile olsa kendi partisinden önce aday seçip sonra beğenmezse meclisi kapatmasını istemem.
Bu benim için demokratik değil.
Ben demokratik ve laik bir cumhuriyetle yönetilmek istediğim için karşıyım.
Birileri başkan olacak diye değil. Babam olsa o başkan ben yine istemem. Adil gelmiyor bana bu yeni konuşulan sistem.
En beğendiğim siyasetçi Yılmaz Büyükerşen başkan olacak deseler ben yine hayır derdim mesela dürüstçe de söylüyorum bunu.

Rahmetli Özal bunu yapardı rakiplerinin karşısına çıkar tek tek konuşurdu.
ne günlerdi ama... bir kere hiç unutmuyorum hepsi dizilmiş seçim öncesi canlı yayında.. Ecevit var, Tansu var, Erbakan var, Mesut Yılmaz var... bir halka oluşturmuşlar; birbirleriyle tartışıyorlar.

Evet ben cumhuriyet rejiminden başkanlığa geçilmesine karşıyım.
Dediğiniz gibi olsa iki dönem sonrasında chpli biri geçse de karşıyım.
Konu kimin başkan olacak olması değil benim için. Benim için konu meclisin yasama gücünün sınırlanması. Benim irademin refarandumla benden alınıp tek bir kişiye emanet edilmesi sorun benim için.
Çünkü chpli de olsa partili bir başkan istemiyorum.
Chpli bile olsa kendi partisinden önce aday seçip sonra beğenmezse meclisi kapatmasını istemem.
Bu benim için demokratik değil.
Ben demokratik ve laik bir cumhuriyetle yönetilmek istediğim için karşıyım.
Birileri başkan olacak diye değil. Babam olsa o başkan ben yine istemem. Adil gelmiyor bana bu yeni konuşulan sistem.
En beğendiğim siyasetçi Yılmaz Büyükerşen başkan olacak deseler ben yine hayır derdim mesela dürüstçe de söylüyorum bunu.
Zaten şu anda da tek kişide yönetim diye karşı çıkılmıyor mu?Cumhurbaşkanı herşeye karışıyor ,seçimde meydana indi kendi partisi için denilmiyor mu,farkeden ne ?

Zatn şu anda da tek kişide yönetim diye karşı çıkılmıyor mu?Cumhurbaşkanı herşeye karışıyor ,seçimde meydana indi kendi partisi için denilmiyor mu,farkeden ne ?

Fark eden şey şu.
1. partili bir cumhurbaşkanı olacağı resmiyete dökülecek. Yani tek tek isim isim milletvekilini cumhurbaşkanı seçecek. Bu milletvekillerinin yasa önerisi verirken de elini kolunu bağlayacak, gensoru verirken de bağlayacak. Yani şimdi karşı çıkarsam ve meclisi fes ederse benim milletvekilliğim düşerse endişesinden dolayı objektif bir şekilde halkın sesini duyuramayacak. Endişeli milletvekilleri olacaklar.
2. En önemlisi bu. Meclisi fes etme yetkisi olacak. Kendisinin de tekrar seçime girecek olması bunun kötü bir şey olduğunu zerre değiştirmiyor. Bu da işine herhangi bir şey gelmediğinde fes ettim arkadaşım hadi bir daha seçime girelim demesine imkan veriyor. Bu hele hiç hiç demokratik değil. Abdülhamit dönemi meşrutiyet döneminde bile bu yetki kısıtlandırılmıştı. O dönemden bile geriye gitmektir bu.
3. Denetlenebilecek diyorsunuz. Ama şu an bile 400 vekil birleşip bir yasayı oylayamazken, milletvekili olarak seçen yani vekilleri oraya sokan kişiyi yargıya gönderebilir mi? Buna cesaret edebilir mi? Cevap hayır. Yani gerçekçi olursak hiç bir zaman yargıya gönderilemeyecek demektir.
4. Diyelim mucize oldu yargıya gönderildi. Ama yargı yine başkan tarafından seçilirken burada tarafsız bir karar verilebilir mi?
Bu nedenlerle bence çok şey değişecek ve çok büyük farklar olacak.
Sadece şimdiki başkan olarak düşünmeyin lütfen.
Eninde sonunda başka bir başkan gelecek. Sizin sevmediğiniz veya güvenmediğiniz biri gelecek. O zaman bu kadar yetkiyi, bu kadar gücü birine vermiş olmak sizi korkutmayacak mı?
Biz belki yaşlanacağız ama çocuklarımızı aşırı güçleri olan tek bir adama mahkum ettiğimizde sistemi nasıl tekrar değiştirebilecekler?
Şimdiyi değil geleceği de düşünün. Şimdiki cumhurbaşkanından sonra Demirtaş başkan oldu mesela. Bir şekilde seçildi. O zaman rahatsız olmayacak mısınız? Demirtaş Apo benim danışmanım ve artık anayasa bir daha değişecek be fedaral olacak dedi mesela. Bu güçlerle bunı geçirebilecek. O zaman hiç mi vicdan azabı çekemeyeceksiniz?

Fark eden şey şu.
1. partili bir cumhurbaşkanı olacağı resmiyete dökülecek. Yani tek tek isim isim milletvekilini cumhurbaşkanı seçecek. Bu milletvekillerinin yasa önerisi verirken de elini kolunu bağlayacak, gensoru verirken de bağlayacak. Yani şimdi karşı çıkarsam ve meclisi fes ederse benim milletvekilliğim düşerse endişesinden dolayı objektif bir şekilde halkın sesini duyuramayacak. Endişeli milletvekilleri olacaklar.
2. En önemlisi bu. Meclisi fes etme yetkisi olacak. Kendisinin de tekrar seçime girecek olması bunun kötü bir şey olduğunu zerre değiştirmiyor. Bu da işine herhangi bir şey gelmediğinde fes ettim arkadaşım hadi bir daha seçime girelim demesine imkan veriyor. Bu hele hiç hiç demokratik değil. Abdülhamit dönemi meşrutiyet döneminde bile bu yetki kısıtlandırılmıştı. O dönemden bile geriye gitmektir bu.
3. Denetlenebilecek diyorsunuz. Ama şu an bile 400 vekil birleşip bir yasayı oylayamazken, milletvekili olarak seçen yani vekilleri oraya sokan kişiyi yargıya gönderebilir mi? Buna cesaret edebilir mi? Cevap hayır. Yani gerçekçi olursak hiç bir zaman yargıya gönderilemeyecek demektir.
4. Diyelim mucize oldu yargıya gönderildi. Ama yargı yine başkan tarafından seçilirken burada tarafsız bir karar verilebilir mi?
Bu nedenlerle bence çok şey değişecek ve çok büyük farklar olacak.
Sadece şimdiki başkan olarak düşünmeyin lütfen.
Eninde sonunda başka bir başkan gelecek. Sizin sevmediğiniz veya güvenmediğiniz biri gelecek. O zaman bu kadar yetkiyi, bu kadar gücü birine vermiş olmak sizi korkutmayacak mı?
Biz belki yaşlanacağız ama çocuklarımızı aşırı güçleri olan tek bir adama mahkum ettiğimizde sistemi nasıl tekrar değiştirebilecekler?
Şimdiyi değil geleceği de düşünün. Şimdiki cumhurbaşkanından sonra Demirtaş başkan oldu mesela. Bir şekilde seçildi. O zaman rahatsız olmayacak mısınız? Demirtaş Apo benim danışmanım ve artık anayasa bir daha değişecek be fedaral olacak dedi mesela. Bu güçlerle bunı geçirebilecek. O zaman hiç mi vicdan azabı çekemeyeceksiniz?
Demirtaş'ın başkan olma ihtimali Devlet Bahçeli'nin aklına gelmemiş midir?Öyle bir ihtimal olsa destek verir miydi?Bir Ak partili desteğiniz çok var,başkan yardımcısı olursunuz belki deyince kızmış,benim makamda gözüm yok,beniim derdim vatanımız ,Türkiye demiş.Korkuyla ,varsayımlarla hareket etmek ne kadar doğru.Belki evet çıkınca bu sistemde ,çok güzel şeyler olacak ,siz de memnun kalacaksınız kimbilir.2 tarafı da dinliyorum ,evet ağır basıyor çoğunlukla.

HAYIR diyenlerden de istediğim şu HAYIR tamam HAYIR da neden HAYIR ?

Yani bu bir yerel veya genel seçim değil. Ülkenin kaderi, burada HAYIR cevabı kişisel husumet mi ? Lütfen açık yüreklilikle yazın. Heee şikayet olursa da tüm bilgilerinizi Siber Suçlara veriliyor bu konuda da bizi anlayışla karşılayın.
Ben bir yere kadar evet diyenleri de anlıyorum, hayır diyenleri de...Ama oy kullanmayanları anlayamıyorum doğrusu. Ülkenin kaderi bu.. 5 yıl sonra değişecek bir iktidara oy vermiyoruz. Belki yıllarca değişmeden kalacak bir sistemi seçiyoruz. Nasıl oy vermezsiniz. Neyi protesto ediyorsunuz???
Ben Recep Tayyip Erdoğana güveniyorum ve evet diyorum
Ben tek adam rejimine karşıyım ve hayır diyorum...

Bu kadar!!! Lütfen OY VERİN

bi kaç sayfa okudum, hayırcılar yazmış hep evetçileri küçümseyerek. yok evet diyenler utanıyo ondan yazmıyo, dağdaki çoban evetse benim oyum hayır, neye hayır dediğimizi bilmiyoruz ama yinede hayır yorumları. yani sırf muhalefet olmak için, kendi gibi düşünmeyen kk kadınları akıllı değil çünkü. hayır dediğin için bi tek sen akıllısın.
site yönetimi bu aşağılamalara gözmü yumdu. ilerleyen sayfalarda bunun konusu oldumu bilmiyorum, çünkü sinirlerim zıpladı daha fazla okuyamıcam. Kazen Kazen

Demirtaş'ın başkan olma ihtimali Devlet Bahçeli'nin aklına gelmemiş midir?Öyle bir ihtimal olsa destek verir miydi?Bir Ak partili desteğiniz çok var,başkan yardımcısı olursunuz belki deyince kızmış,benim makamda gözüm yok,beniim derdim vatanımız ,Türkiye demiş.Korkuyla ,varsayımlarla hareket etmek ne kadar doğru.Belki evet çıkınca bu sistemde ,çok güzel şeyler olacak ,siz de memnun kalacaksınız kimbilir.2 tarafı da dinliyorum ,evet ağır basıyor çoğunlukla.

Hırsla hareket eden insanlar her zaman ufak şeyleri gözden kaçırır ve büyük hatalar yaparlar. Ne yazık ki şu an yaşadığımız şey bu.
Hiç bir şey garanti değil.
Demirtaş bir misaldi.
Ama vaktinde Tayyip Erdoğan'ın da başbakan olma şansı yoktu ve Dneiz Baykal desteğiyle önü açıldı. O da tahmin edemezdi bugünleri.
Gün gelir bir kere daha siyasi yasaklar aşılır, yeni birileri çıkar. Ve bu sistemi öyle güzel kendi çıkarına yontar ki tüm evetçiler biz ne yaptık derler. Tek bir farkla geri dönüşü olmayan bir hata olduğu için ah vah etmek de sonucu değitşirmez.
Bu sistem geldi mi o güçler birinin eline geçti mi bir daha alamazsınız. Bu güçler bir kişinin elinde birikti mi, yargı yok, yasama yok nasıl geri alınacak güçler o tek elden? İmkansıza yakın zor.
Hadi bir deneyelim beğenmezsen döneriz geri diyebileceğimiz bir sistem değil bu ne yazık ki.
Hadi denedik beğenmedik diye geri alamazsınız.
Sorun burada işte.

bi kaç sayfa okudum, hayırcılar yazmış hep evetçileri küçümseyerek. yok evet diyenler utanıyo ondan yazmıyo, dağdaki çoban evetse benim oyum hayır, neye hayır dediğimizi bilmiyoruz ama yinede hayır yorumları. yani sırf muhalefet olmak için, kendi gibi düşünmeyen kk kadınları akıllı değil çünkü. hayır dediğin için bi tek sen akıllısın.
site yönetimi bu aşağılamalara gözmü yumdu. ilerleyen sayfalarda bunun konusu oldumu bilmiyorum, çünkü sinirlerim zıpladı daha fazla okuyamıcam. Kazen Kazen
Evetçiler de hayırcılar da fikirlerini istedikleri gibi yayabilmeli... Bence siz de sinirlenmek yerine fikrinizi özgürce savunun

Şunu da söyleyeyim. Mhp tamamen destek değil. İçinde çok fazla istifa eden, karşı olan, endişeleri olan ve hayır diyen ülkücüler de çok.
Hatta çevremdeki tüm Mhpli arkadaşlarım Bahçeli bizim için hayal kırıklığı oldu diyor. Oyunu haram eden arkadaşlarım var.
Azınlık da değiller. Mhp tabanının büyük bir kısmı hayır diyor dediğim endişelerden dolayı.

Hırsla hareket eden insanlar her zaman ufak şeyleri gözden kaçırır ve büyük hatalar yaparlar. Ne yazık ki şu an yaşadığımız şey bu.
Hiç bir şey garanti değil.
Demirtaş bir misaldi.
Ama vaktinde Tayyip Erdoğan'ın da başbakan olma şansı yoktu ve Dneiz Baykal desteğiyle önü açıldı. O da tahmin edemezdi bugünleri.
Gün gelir bir kere daha siyasi yasaklar aşılır, yeni birileri çıkar. Ve bu sistemi öyle güzel kendi çıkarına yontar ki tüm evetçiler biz ne yaptık derler. Tek bir farkla geri dönüşü olmayan bir hata olduğu için ah vah etmek de sonucu değitşirmez.
Bu sistem geldi mi o güçler birinin eline geçti mi bir daha alamazsınız. Bu güçler bir kişinin elinde birikti mi, yargı yok, yasama yok nasıl geri alınacak güçler o tek elden? İmkansıza yakın zor.
Hadi bir deneyelim beğenmezsen döneriz geri diyebileceğimiz bir sistem değil bu ne yazık ki.
Hadi denedik beğenmedik diye geri alamazsınız.
Sorun burada işte.
Geleceğe bakana kadar şu an daha önemli değil mi?
Sistemin ekonomiye faydası olacağı söyleniliyor,terörle mücadelede etkili olacağı söyleniliyor.Şu an yaşananlar malum.Daha güçlü bir hale gelemez mi Türkiye ,gerek içeride,gerek dış ülkelere göre.

Şunu da söyleyeyim. Mhp tamamen destek değil. İçinde çok fazla istifa eden, karşı olan, endişeleri olan ve hayır diyen ülkücüler de çok.
Hatta çevremdeki tüm Mhpli arkadaşlarım Bahçeli bizim için hayal kırıklığı oldu diyor. Oyunu haram eden arkadaşlarım var.
Azınlık da değiller. Mhp dabanının büyük bir kısmı hayır diyor dediğim endişelerden dolayı.
Şu an MHP tabanıyla bağlarını koparmış vaziyette. Haa aralarında Devlet babamız son anda birşeyler yapacak, ülkeyi kurtaracak hayalleri kuran saf ve temiz ülkücü arkadaşlarımız da var..

Siztemin ekonumiye faydası olacağı söyleniliyor,terörle mücadelede etkili olacağı söyleniliyor.Şu an yaşananlar malum.Daha güçlü bir hale gelemez mi Türkiye ,gerek içeride,gerek dış ülkelere göre.

Ekonomistler buna katılmıyor ama.
Ekonominin daha iyiye gitmesi için kaçan yabancı yatırımcıların geri gelmesi gerekiyor diyorlar mesela. Bu sistemle kaçan yatırımcıların gelmeyeceği aşikar. Ki AB bizim için önemli yatırım anlamında, ihracat en çok onlara yapılıyordu. Ve bu sistem demokratik olmadığı içn AB karşı bu bilinen bir şey, dolayısıyla destek gelmeyecek demektir. Bu da ekonomide düzelme olmayacak demek diyorlar.
Ki yeni bir sistem belirsizlik demek bu durumda ekonomi daha da zora gidecek diyenler de var.
Tam tersine bu yeni sistem dış ilişkileri daha da zora sokacaktır. Dolayısıyla ekonomiyi de..

Sistemin ekonomiye faydası olacağı söyleniliyor,terörle mücadelede etkili olacağı söyleniliyor.Şu an yaşananlar malum.Daha güçlü bir hale gelemez mi Türkiye ,gerek içeride,gerek dış ülkelere göre.
Tayyip Erdoğan, bugüne kadar milletin teveccühünü en çok kazanmış, en büyük halk desteğini almış lider. İsteyip yapamadığı bir şey olmadı. Ekonomiyi düze çıkarmak, terör örgütlerini dağıtmak vesaire için başkan olmasına gerek var mıydı? Sayın Cumhurbaşkanı ne yapmak istedi de ülkemizin son derece güçlü muhalefeti (!) buna engel oldu?

Back