- 14 Eylül 2014
- 4.050
- 12.749
- 208
- 36
O milyonlar meclise girmedigi muddetce ..
O kadr etkileri olmaz kendi k3ndilerine yol alirlar..
Güc olmayinca etki de baskida olmaz
Çok demokratiksiniz.
Oldu olacak bizi komple öldürün atın bir köşeye kurtulun (!)
Hitlerden ne farkı var bu düşüncenizin?
Başörtüsü yasağı ne kadar kotuyse sizin diğer farklılıklara tahammül etmeden silme çabaniz da en az o kadar kötü
Çok demokratiksiniz.
Oldu olacak bizi komple öldürün atın bir köşeye kurtulun (!)
Hitlerden ne farkı var bu düşüncenizin?
Başörtüsü yasağı ne kadar kotuyse sizin diğer farklılıklara tahammül etmeden silme çabaniz da en az o kadar kötü
bunları düşünen bu ülkede yaşamış bu coğrafyada büyümüş bizim örf adetlerimizle büyümüş olamaz...bizi yok edemeyeceksiniz öldürmekle bitmeyiz sinmeyiz...Biz İran a Irak a Suriyeye benzemeyiz...Gün Partizanlık günü değil..Bu dünya Kanuni Sultan Süleymana kalmamış kimseye kalmaz..Zalimin zülmü arttıkça sonu yakındır unutmayın...hayret ediyorum
hayret ediyorum
Müfredatı sizden iyi biliyorum merak etmeyin. Ama aynı zamanda canlı örnekleri de biliyorum, sizin bihaber olduğunuz canlı örnekleriSu mufredati bir okuyun lutfen.
ABD'deki baskanlik sistemi ile Turkiyede yapilmak istenen sistem arasinda ufacik bir benzerlik bile yok. ABD'de parlamentoyua girecek uyeleri, burada milletvekili diyoruz, gercek anlamda halk secer. Parlamenter olmak isteyenler bir partiye yazilir, orada aday olmak isterler. Ozgecmisleri, sabika kayitlari gozden gecirilir, uygun ise adayliga secilirler. Mahallelere isimleri, ozgecmisleri kendileri tarafindan gerekirse kapi kapi dolasarak yayilir. O parti gonulluleri belirlenen gunlerde belirlenen merkezlere giderek kendi aralarinda adaylari oylayarak secerler. Yani bizdeki gibi lider suntasi yoktur, kendi cabasi ile secilen parlamenter gene kendini secen bolgeye hizmet etmek, onlarin ihtiyacini parlamentoda dile geirmek, boylece gelecek secimde basarili oldugu takdirde gene secilmek icin calisir. Parti menfaatlerine uyan kanunlari oylarken kendini secen halkin istegi esastir, liderin degil. Parlamentoda aksi hareketleri tartisma, tartisarak uzlasma ozgurlugu vardir. Bizde butun adaylari lider secer, kendine itaat etmeyenlerin siyasi kariyeri biter. Halk sandiga kadardir, sonrasina karisamaz.ben ABD Yİ ÇOK SEVMEDiĞİM için sosyal ve kültürel açıdan pek araştırmıyorum ama insanlarda ABD demokratik şu ülke demokratik sözünü yıllarca duydum madem öyle o sistem geliyor bu kavga niye bir diğeri bakanlar kurlu üyeleri Başbakan tarafından seçilir TBMM'de güven oylamasından geçirilir. Cumhurbaşkanı tarafından atamaları onaylanır.eskiden de ben seçmiyordum başbakan seçiyordu TBBMNİN şeçme değil tekrar bakın şu yetkisi çıkarıldı ....'Bakanlar Kurulunu ve bakanları denetlemek; Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek'
Canim ama bu cocugun ygs lys de cikacak konulari gormesi lazim. 9. Ve 10. Sinifta ygs konulari tum liselerde ortak veriliyor zaten. Lys konulari malesef meslek ve imamhatip liselerinde verilmiyor. Kendine ogretilmeyeni kendikendine ogrenmesini beklemek ergen cagdaki bir cocuk icin neredeyse imkansız daha onceki bir msjimda dedigim gibi imM hatibe giden vir ogrenci ben doktor olmak istiyorum diyorsa bastan sonra iyi bir dersaneye yazilip sosyal hayati cope atip ders calismalidir.Bu yıl mezun olacak bir elektrik-elektronik mühendisi çıkıyor(kardeşim)
Arkadaşlarıda baya iyi yerlerdeler
Okul başarısına ben çok inanmam
Çocuk okuyacaksa fen lisesi teknik imamhatip hepsinden başarı ile çıkabilyor
Ben fen lisesinden mezun oldum sınıfımdan üç beş kişi iyi yerlerde
Yani bu durumu okula göre genellemek yanlış
ABD'deki baskanlik sistemi ile Turkiyede yapilmak istenen sistem arasinda ufacik bir benzerlik bile yok. ABD'de parlamentoya girecek uyeleri, burada milletvekili diyoruz, gercek anlamda halk secer. Parlamenter olmak isteyenler bir partiye yazilir, orada aday olmak isterler. Ozgecmisleri, sabika kayitlari gozden gecirilir, uygun ise adayliga secilirler. Mahallelere isimleri, ozgecmisleri kendileri tarafindan gerekirse kapi kapi dolasarak yayilir. O parti gonulluleri belirlenen gunlerde belirlenen merkezlere giderek kendi aralarinda adaylari oylayarak secerler. Yani bizdeki gibi lider suntasi yoktur, kendi cabasi ile secilen parlamenter gene kendini secen bolgeye hizmet etmek, onlarin ihtiyacini parlamentoda dile geirmek, boylece gelecek secimde basarili oldugu takdirde gene secilmek icin calisir. Parti menfaatlerine uyan kanunlari oylarken kendini secen halkin istegi esastir, liderin degil. Parlamentoda aksi hareketleri tartisma, tartisarak uzlasma ozgurlugu vardir. Bizde butun adaylari lider secer, kendine itaat etmeyenlerin siyasi kariyeri biter. Halk sandiga kadardir, sonrasina karisamaz.ben ABD Yİ ÇOK SEVMEDiĞİM için sosyal ve kültürel açıdan pek araştırmıyorum ama insanlarda ABD demokratik şu ülke demokratik sözünü yıllarca duydum madem öyle o sistem geliyor bu kavga niye bir diğeri bakanlar kurlu üyeleri Başbakan tarafından seçilir TBMM'de güven oylamasından geçirilir. Cumhurbaşkanı tarafından atamaları onaylanır.eskiden de ben seçmiyordum başbakan seçiyordu TBBMNİN şeçme değil tekrar bakın şu yetkisi çıkarıldı ....'Bakanlar Kurulunu ve bakanları denetlemek; Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek'
Mecliste olmayan kendilerince nasıl bir yol izlesin? Temsil edilemeyen milyonların(chp ve hdp seçmeninin) ülkeyi terketme gibi bir durumu söz konusu olanayacağına sonuç nasıl olur?O milyonlar meclise girmedigi muddetce ..
Meclisteki vekiller adi üstünde "milletin vekili"yani biz milyonların sesi oluyor.Mecliste hep olacaklar.Ama o sesi bastırmak isteyen antidemokratik bir ses olduğu doğru. Tam şu an sizin de yaptığınız gibi..O milyonlar meclise girmedigi muddetce ..
tam da bu noktada ilk cümlen herseyi özetlemiş aslında.Cumhurbaşkanını halk seçsin dedi seçildi..Demokratik bi cumhurbaşkanı niçin tüm yetkileri eline almak ister niye niçin az düşünün...Cumhurbaşkanısın işte daha ne istersin.
Ülkenizin çoluk çocuğunuzun özgür demokratik bi ülkede yaşamak için düşünün vicdanınızı sorgulayın..Batı Emperyalizminin sömügesi olmamak adına Suriye gibi olmamak adına Hayır demeliyiz...Suriyelilere kucak açmış evet eli silah tutan erkekleri bi güzel burda besliyoruz hiç düşündünüz mü bunu ?kadınlar çocuklar başımızın üstüne...Ama kadınlar 3 çocuk biri karnında yanında kocasıyla görünce tepem atıyor...Savaştan kaçmış bi de çocuk yapmış...Bizim kendi fakirimiz çokken niye bunlara biz bakıyoruz ?Bizi kabul edecek bi devlet olacağını sanmıyorum iyi düşün Türk Kadını bu son şansımız olabilir...ATATÜRK ün sana verdiği hakları tüm dünya ülkelerinden önce verdiği hakları kimsenin elinden almasına izin verme..Tüm kadınlar birlik olsa dünya yerinden oynar eminim..Herkes iyice düşünmeli...
tam da bu noktada ilk cümlen herseyi özetlemiş aslında.
adam cumhurbaskanını halk secsin dedi ama maalesef yine muhalefetten bağımsız adım atamıyor.
e ama biz halk olarak ona o yetkiyi zaten verdik. bizim adımıza bizi sen temsil et diye.
işte baskanlık sistemi de verdiğimiz yetkinin tam kullanılabilirliğini kazandıracak.
olay budur.
O yetkiyi sizden cooook önce, yıllar önce ona birileri vermişti zaten."Soft İslam sistemini yerleştir Orta doğuda radikal İslamcılara örnek ol" gibi..tam da bu noktada ilk cümlen herseyi özetlemiş aslında.
adam cumhurbaskanını halk secsin dedi ama maalesef yine muhalefetten bağımsız adım atamıyor.
e ama biz halk olarak ona o yetkiyi zaten verdik. bizim adımıza bizi sen temsil et diye.
işte baskanlık sistemi de verdiğimiz yetkinin tam kullanılabilirliğini kazandıracak.
olay budur.
tam da bu noktada ilk cümlen herseyi özetlemiş aslında.
olay budur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?