Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
O milyonlar meclise girmedigi muddetce ..
O kadr etkileri olmaz kendi k3ndilerine yol alirlar..
Güc olmayinca etki de baskida olmaz

Çok demokratiksiniz.
Oldu olacak bizi komple öldürün atın bir köşeye kurtulun (!)
Hitlerden ne farkı var bu düşüncenizin?
Başörtüsü yasağı ne kadar kotuyse sizin diğer farklılıklara tahammül etmeden silme çabaniz da en az o kadar kötü

hayret ediyorum

o üyenin böyle düşünmesi normal deyip çekiliyorum..

bunları düşünen bu ülkede yaşamış bu coğrafyada büyümüş bizim örf adetlerimizle büyümüş olamaz...bizi yok edemeyeceksiniz öldürmekle bitmeyiz sinmeyiz...Biz İran a Irak a Suriyeye benzemeyiz...Gün Partizanlık günü değil..Bu dünya Kanuni Sultan Süleymana kalmamış kimseye kalmaz..Zalimin zülmü arttıkça sonu yakındır unutmayın...

Ben de ne zaman bu kadar tahammülsüz olduk şaşırıyorum
O ecdat dedikleri Osmanlı'da hristiyan da Musevi de yaşardı. Şimdi bizi kendimvatanimizdan sürecek kadar kin guduyorlar.
Ama kendilerine yapacaklar
Esad için iside yapılan yardımlar nasıl bizi vurduysa şimdi anti demokratik hareketleri destekleyenler d gün gelecek benzer şeyleri yaşayacaklar
Güç bir yerde durmaz daha da ister daha da ister.
Cemaatle çıkarlar çatısında nasıl ayrı dusulduyse yine düşülecek o zaman anlayacaklar bize kin kuşaklar ama geç kalacaklar ne yazık

ABD'deki baskanlik sistemi ile Turkiyede yapilmak istenen sistem arasinda ufacik bir benzerlik bile yok. ABD'de parlamentoyua girecek uyeleri, burada milletvekili diyoruz, gercek anlamda halk secer. Parlamenter olmak isteyenler bir partiye yazilir, orada aday olmak isterler. Ozgecmisleri, sabika kayitlari gozden gecirilir, uygun ise adayliga secilirler. Mahallelere isimleri, ozgecmisleri kendileri tarafindan gerekirse kapi kapi dolasarak yayilir. O parti gonulluleri belirlenen gunlerde belirlenen merkezlere giderek kendi aralarinda adaylari oylayarak secerler. Yani bizdeki gibi lider suntasi yoktur, kendi cabasi ile secilen parlamenter gene kendini secen bolgeye hizmet etmek, onlarin ihtiyacini parlamentoda dile geirmek, boylece gelecek secimde basarili oldugu takdirde gene secilmek icin calisir. Parti menfaatlerine uyan kanunlari oylarken kendini secen halkin istegi esastir, liderin degil. Parlamentoda aksi hareketleri tartisma, tartisarak uzlasma ozgurlugu vardir. Bizde butun adaylari lider secer, kendine itaat etmeyenlerin siyasi kariyeri biter. Halk sandiga kadardir, sonrasina karisamaz.

Orduya Pentagon bakar, yargi ise bagimsizdir, gerekirse baskani bile catir catir yargilar. Bakiniz: Clinton'un puro davasi. Baskan hata yaparsa hesap verir. Beyazsarayin elektrik, su parasi baskana aittir. bizdeki gibi 1000 odali sarayda oturup ayda 21 milyon masraf cikartamaz. Daha neler neler iste, saymakla bitmez farklari..

RTEnin istedigi Saddam gibi bir yonetim kurmak. Ordunun, yarginin, devlet kurumlarinin, universitelerin, vilayetlerin tek emir veren adami, tek yoneticisi olmak, denetlenmemek, hesap vermemek, birgun yargilanabilme riskini tamamen yok etmek. Istedigi kanunu istediginde tek basina cikartabilmek, kimseye sormadan OHAL karari, ya da savas karari alabilmek.. Bunlar ABD'de imkansiz olan seyler.. Erkler ayriligi var, her kurum birbirini hataya karsi denetler. Emniyet sibobu olmayan kazan patlar birgun, hepimizin basina..

O anayasa konunun ilk mesajinda link olarak verilmis, iyi okuyun, neyi oylayacaginizi iyi anlayin bence.

Canim ama bu cocugun ygs lys de cikacak konulari gormesi lazim. 9. Ve 10. Sinifta ygs konulari tum liselerde ortak veriliyor zaten. Lys konulari malesef meslek ve imamhatip liselerinde verilmiyor. Kendine ogretilmeyeni kendikendine ogrenmesini beklemek ergen cagdaki bir cocuk icin neredeyse imkansız daha onceki bir msjimda dedigim gibi imM hatibe giden vir ogrenci ben doktor olmak istiyorum diyorsa bastan sonra iyi bir dersaneye yazilip sosyal hayati cope atip ders calismalidir.
Evet fen lisesine ya da anadolu lisesine gidenler ders calismadan kazanmiyor universiteyi ama en azindan okuduklaei okulda bu deraler isleniyot ogretiliyor.

O sebeple diyorum ki bu kadar cok imam hatipli mezun oldugunda koca bir issizler ordusu olusacak. Bu kadar genc imama hatibe yonlendirildiginde onumuzdeki yillarda bir cok alanda mezun yetersizligi olusabilecek.

Aslinda ayni sey suan saglik meslek liseleri icin de gecerli. Mantar gibi turediler. Devlet ozel farketmez hangi hastaneye adim atsaniz liseli stajyerden gecilmiyor. Bu cocuklar mezun oldugunda cok fazla is sikintisi cekecekler.

Belirli bir alandan güruh güruh mezun vermek pek saglikli degil.

Konu tam anlamıyla çığrından çıkmış...

ABD'deki baskanlik sistemi ile Turkiyede yapilmak istenen sistem arasinda ufacik bir benzerlik bile yok. ABD'de parlamentoya girecek uyeleri, burada milletvekili diyoruz, gercek anlamda halk secer. Parlamenter olmak isteyenler bir partiye yazilir, orada aday olmak isterler. Ozgecmisleri, sabika kayitlari gozden gecirilir, uygun ise adayliga secilirler. Mahallelere isimleri, ozgecmisleri kendileri tarafindan gerekirse kapi kapi dolasarak yayilir. O parti gonulluleri belirlenen gunlerde belirlenen merkezlere giderek kendi aralarinda adaylari oylayarak secerler. Yani bizdeki gibi lider suntasi yoktur, kendi cabasi ile secilen parlamenter gene kendini secen bolgeye hizmet etmek, onlarin ihtiyacini parlamentoda dile geirmek, boylece gelecek secimde basarili oldugu takdirde gene secilmek icin calisir. Parti menfaatlerine uyan kanunlari oylarken kendini secen halkin istegi esastir, liderin degil. Parlamentoda aksi hareketleri tartisma, tartisarak uzlasma ozgurlugu vardir. Bizde butun adaylari lider secer, kendine itaat etmeyenlerin siyasi kariyeri biter. Halk sandiga kadardir, sonrasina karisamaz.

Orduya Pentagon bakar, yargi ise bagimsizdir, gerekirse baskani bile catir catir yargilar. Bakiniz: Clinton'un puro davasi. Baskan hata yaparsa hesap verir. Beyazsarayin elektrik, su parasi baskana aittir. bizdeki gibi 1000 odali sarayda oturup ayda 21 milyon masraf cikartamaz. Daha neler neler iste, saymakla bitmez farklari..

RTEnin istedigi Saddam gibi bir yonetim kurmak. Ordunun, yarginin, devlet kurumlarinin, universitelerin, vilayetlerin tek emir veren adami, tek yoneticisi olmak, denetlenmemek, hesap vermemek, birgun yargilanabilme riskini tamamen yok etmek. Istedigi kanunu istediginde tek basina cikartabilmek, kimseye sormadan OHAL karari, ya da savas karari alabilmek.. Bunlar ABD'de imkansiz olan seyler.. Erkler ayriligi var, her kurum birbirini hataya karsi denetler. Emniyet sibobu olmayan kazan patlar birgun, hepimizin basina..

O anayasa konunun ilk mesajinda link olarak verilmis, iyi okuyun, neyi oylayacaginizi iyi anlayin bence.

Mecliste olmayan kendilerince nasıl bir yol izlesin? Temsil edilemeyen milyonların(chp ve hdp seçmeninin) ülkeyi terketme gibi bir durumu söz konusu olanayacağına sonuç nasıl olur?
Peki sizin oyunuz mecliste temsil edilirken, o milyonların mecliste temsil edilmiyor olması demokratik mi? Ya da sizin oyununuzun benim yada başkalarının oyundan neden üstün oluyor?

Meclisteki vekiller adi üstünde "milletin vekili"yani biz milyonların sesi oluyor.Mecliste hep olacaklar.Ama o sesi bastırmak isteyen antidemokratik bir ses olduğu doğru. Tam şu an sizin de yaptığınız gibi..
Farkı fikirler toplumları oldukları yerin ilerisine götürür. Hep aynı kalıplaşmış fikirler ise Osmanlı'nın mehter takımı gibi iki ileri bir geri gitmek sureti ile aslında olduğu yerde sayar.Yada çok az ilerler.
Yeni ve farklı seslere kulak verin.Pişman olmazsınız..

tam da bu noktada ilk cümlen herseyi özetlemiş aslında.
adam cumhurbaskanını halk secsin dedi ama maalesef yine muhalefetten bağımsız adım atamıyor.
e ama biz halk olarak ona o yetkiyi zaten verdik. bizim adımıza bizi sen temsil et diye.
işte baskanlık sistemi de verdiğimiz yetkinin tam kullanılabilirliğini kazandıracak.
olay budur.

Muhalefete de oy verenler var ama onların sayısı daha az diye temsil haklarının olmaması sizce demokratik mı peki?
Ayrıca sadece çoğunluğun dediği olsun diğerleri de ses çıkarmasını demek sagduyuyu yok etmiyor mu?
Herkes tek açıdan bakar ve onaylarsa hatalar görülmezse gözden kaçanlar daha büyük olmaz mı? Uzun vadede büyük hatalar yapıldığında bunu söyleyecek herkes susturulursa ne olacak?
Bir ev düşünün anne ve çocuklar sindirilmiş sadece evin reisi yani baba yönetiyor o evi. Bu adam ilahi bir adam mı elbette bir gün kafası dağınık olacak, belki morali bozuk olacak bir hata yapacak o zaman bu aile içinde de demokrasinin olmaması büyük sorunlara neden olmayacak mı?
Şimdi cumhurbaşkanına verilen oylar için bunu estekleyelim tamam ama peki diğer partilere verilen oylar ne olacak? Muhalefet muhalefet etmezse hep tek bir ses gelirse dogru yanlış nasıl ayirt edilecek peki?

Hiç bir dönüp ben ne yazdım diye düşünüyor musunuz? Zamanında başörtülü milletvekilini meclise almadılar. Şimdi sizin ne farkınız kaldı.
İşte gücü tek bir adama vermeyin dememin sebebi bu. Çünkü güç insanları şaşırtıyor. En basitinden şu tip cümleleri rahatça kurdurtuyor.

O yetkiyi sizden cooook önce, yıllar önce ona birileri vermişti zaten."Soft İslam sistemini yerleştir Orta doğuda radikal İslamcılara örnek ol" gibi..
Ama görünen o ki evdeki hesap çarşıya uymamış.
Graham Fuller'i okumanızı tavsiye ederim.

Zaten bağımsız adım atamaması lazım. Amaç o zaten. Kontrolsüz olmamalı hiç bir şey. Halk olarak biz yetkiyi verdik dediğini halkın yarısından az bir fazlası. Halkın tamamı değil. O yüzden halkın tamamı olmadığı sürece halkın diğer sesinden bağımsız hareket edemez. Bunu anlaması bu kadar mı zor.
Bir de Allah aşkına (durduk yerde bir de Allah'ın adını verdim) isteyip de yapamadığı ne var? Her şeyi yapabiliyor. Hatta bir kısmının usulsüz olduğunu düşünsek de yapabiliyor. Yahu adam tarafsız olmaya yemin etmiş olmasına rağmen taraflı davranıyor. Dediğim dedik bir insan ne istiyor da yapamıyor. Şu anda yapmak isteyip de yapamadığı ne var yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…