seni ve iğneleyici yorumlarını görmek güzel saraylım:))))Referandumdan sonra bu ulkede rejim degisecek ve yeni bir Saddam ulkesi yaratilacak. O da denetimsiz butun herseye hukmediyordu, istediginin evini bile altindan alabilecek gucte idi, su anda bizde uygulamada var bile aslinda. FETO'ye gecerken selam vermis olanlar bile islerinden atiliyor, mallarina mulklerine el konuluyor, yargisiz infaz ediliyor, hapishaneler bosaltildi yer acilsin diye, katiller, hirsizlar, tecavuzculer sokakta.
Meclisten gecti. Bu ulkede hayir diyenler bu anketteki gibi %70lerde gercekten de.. Ama referandumda kediler sayesinde evet cikacak, istedigimiz kadar yirtalim kendimizi. Dunyanin guvenmeyip basindan attigi bilgisayarli secim sistemi SECSIS sayesinde.
Yeni rejiminiz simdiden #hayir li olsun. Iyi ki cocuklarimi ve onlarin gelecegini bu ulkeden kurtarmisim diye kendimi teselli ediyorum sadece. Ozgurlugun, ve oyumla sectigim parlamenterin hakikatten de beni temsil ettigini bilmenin huzuru ve rahatligi icinde. Istedigim an istedigim ricayi bir telefonumla parlamenterime iletebilmenin ve onun da parlamentoya bu istegimi tasiyabilmesinin verdigi guvence icinde. Egemenlik bende, Trump'in iki dudagi arasinda degil yani..
Haa.. Unutmadan birsey daha.. Eskiden Turkiye de boyle idi, AKPden once.. Bilmezsiniz, cogunuz cocuktunuz. 15 yildir yalnizca sandikta oy atarken adamsiniz, o da bu kanunla 5 yilda bir sadece..
Sagol canim.. Ben de sizleri ozledim, arada bir catissak bile..seni ve iğneleyici yorumlarını görmek güzel saraylım:))))
Bu islerin suclusu kim? Bu ulkeyi Amerika mi yonetiyor, Avrupa mi? Bizim onlarin emrinde kukla hukumetimiz var mi demek istiyorsun? Suriye sinir kapisini iki sene kim acik tuttu milyonlarca insan, multecisi, OSOsu, El Nusra'si ISID'i iceri kimlik dahi sorulmadan girerken? Eskiden ulkede bu kadar terorist var miydi? Her hafta baska bir yerde bombalar patliyor muydu? Ulke ekonomisi Kemal Dervis kanunlarini bir bir uygularken AKP cok basarili idi, o kanunlar yillar sonra artik ise yaramamaya baslayinca, kota koyulacak tarla, satilip parasi carcur edilecek KIT kalmayinca, paket iflas ettiginde hacli mi kabahatli oldu? Neden 15 yilda tek basina iktidar iken bir ekonomi paketi cikarip uygulamamis bu AKP, Ecevitten kalani devam ettirmekle yetinmis yillarca diye sormak gelmiyor mu aklina? Tek ekonomi insaat ustune, mutahit firmasi gibi calistilar yillarca.. SAyelerinda Katarli Suudi Arabistanli kapi komsularimiz oldu bol bol.. Buyuk basari.
Samani, tohumu, sekeri, kurbanlik hayvani bile, teknolojiyi, herseyi dolarla disardan alip ulkeni tuketim ulkesi haline getirir, uretime kota koyar, disa bagimli hale getirirsen, yaptigin koprunun parasini bile dolara endekslersen, uretimi, turizmi bitirir dolar girisini de nerdeyse yok'a indirirsen dolar kiymetlenir ve sana hukmeder. Bu ulkeyi kim yonetiyor yillardir eftalim? Bu kararlari kim aliyor, kopruleri yabancilara dolara endeksli kim yaptiriyor, yerli tohum kullanmayi kim yasakliyor eftalim? Haclilar mi?
Bu Devletin başı nice masum savaş tan kaçıp gelmiş çocuklara, kadınlara kapı açmış ,herkes özgürce yaşayabiliyorsa burda diktatörlükten bahsedemeyiz değil mi?LütfenPeki tek adam güçlü devletin bana diktatörlükten farkını açıklayabilir misiniz?
Meclis çok seslilik olsun diye var. "Tek adam" zaten bizim karşı olduğumuz şey. Bu adam kim olursa olsun ona bu kadar güç vermek çok yanlış bir karar.
Bu Devletin başı nice masum savaş tan kaçıp gelmiş çocuklara, kadınlara kapı açmış ,herkes özgürce yaşayabiliyorsa burda diktatörlükten bahsedemeyiz değil mi?Lütfen
Bu yıl mezun olacak bir elektrik-elektronik mühendisi çıkıyor(kardeşim)Normal endisturi meslek ticarer meslek liseleri gibi ayni 11. Ve 12. Sinifta fen matematik dersleri yok bu liselerin. Yani burdan doktor muhendis cikmaz.
tarihi hep şiddet savaşlarla dolu olan bir yapı için gereken sadece araçtır bunu da enperyalist devletler sağlıyor ortadoğu halkları mezhep din dinsizlik çatışmalarıyla birbirlerini yerken onlarda sütün üstündeki kaymağı topluyor arada çıkan zeki insanları da beyin göçüne yada cezalara mahkum ederek elimizdekini tüketiyoruzYani ben de inançlı bir insanım, müslümanların sevilmediğini hor görüldüğünü ben de düşünüyorum. Usame bin Ladin gibi karakterleri Amerikanın(silah tüccarlarının) oluşturup miladını doldurunca da ortadan kaldırdığı gibi komplo teorilerine ben de inanıyorum.
Ama, işte kocaman bir ama geliyor, müslümanlardan son zamanlarda bir icat, bir üretim bir bir şey çıkmamasının tüm sorumluluğunu müslümanlara yüklüyorum. Tembelliğimize altından petrolden gelen parayla bir halta yaramadan yaşayıp gitmemize veriyorum. Üsame bin Ladin gibi karakterlerin bu kadar kolay yaratılmasını da gaza gelen kolay kandırılabilen insanlar olmamızdan kaynaklandığını düşünüyorum. Sürekli tüm dünya sana karşı savaş savaş savaş diye kafana işlenirse, sorgulamamayı, eleştirmemeyi öğrenirsen biri de gelir seni gaza getirir eline de silahı verir. Neye kime hizmet ettiğini bile anlamadan kafa kesip durursun.
Bu ulkede 15 yildir koalisyon yok, tek pari iktidarinla yonetiliyor. Bu ulkede Cumhurbaskani parlamentodan daha cok yetkiye sahip degil, tam tersine sembolik bir mevkidir. Abdullah Gulden hatirlayalim herkes noter gibi calistigini soyluyordu. Bir tek onune gelen kanunu veto etme hakki varken ayni partiden geldiginden onu bile yapmadigi icin.Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Parlamento daha güçlüdür. Parlamentonun koyduğu kanunlar çerçevesinde icrai görev yapabilen, parlamentonun onayladığı bütçe ile sınırlı olarak halka hizmet eden, seçimle gelip seçimle gidecek olan Cumhurbaşkanın diktatör olacağını iddia etmenin mantıki hiç bir izahı yoktur.
İSTİKRAR ÜRETİR
Çok partili demokratik siyasi hayatımızda parlamenter hükümet sistemi nedeniyle her 1,5 yıla bir hükümet düşmektedir, bu da siyasi istikrarsızlığa ve ekonomik krizlere yol açmakta, ekonomik krizler güvenlik sorunlarını tetiklemekte, güvenlik sorunları vesayet kurumlarını güçlendirmekte, vesayetçi anlayış belli aralıklarla darbelere yol açmakta, demokrasimizi zayıflatmakta, ülkemizin iç sorunları ile boğuşması nedeniyle, dış politikada etkisizleştirmektedir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ise koalisyon ihtimali yoktur ve istikrar üretir. İstikrarın sonucu da kalkınmadır, halkın refahının artması, ülke ekonomisinin katlanarak büyümesi demektir.
DENETLEYİCİ ÜSTÜNLÜK
Gerçekten Cumhurbaşkanlığı sisteminde yürütmenin başı konumunda olan Cumhurbaşkanı ve yasama organı genel seçimle belirlenmektedir. Yasama ve yürütme erkleri arasında oluşabilecek çekişmelerin çözümünün aracı da seçimdir. Bu sistemde beklentileri karşılayamamanın kılıfı yoktur. Yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanı, yardımcılarını ve bakanları ile üst düzey yöneticileri atama, geniş alanları kapsayacak şekilde kararname çıkarma yetkisi ve bütçe yaparak Meclis’e sunması gibi temel yetkiler; yürütmenin egemenliğinin sahibi Millete bahanesiz hesap vermek zorunluluğunun göstergeleridir.
Bu sistem başkanlık değil Cumhurbaşkanlığı sistemidir.Türk usulü sistemdir.http://www.hukukmedeniyeti.org/resimler/haberlerpdf/13168.pdf
bu devletin başı savaştan kaçıp gelen onca masumu neden avrupa ya karşı koz olarak kullanıyorBu Devletin başı nice masum savaş tan kaçıp gelmiş çocuklara, kadınlara kapı açmış ,herkes özgürce yaşayabiliyorsa burda diktatörlükten bahsedemeyiz değil mi?Lütfen
Bu Devletin başı nice masum savaş tan kaçıp gelmiş çocuklara, kadınlara kapı açmış ,herkes özgürce yaşayabiliyorsa burda diktatörlükten bahsedemeyiz değil mi?Lütfen
2 dk ortadan kayboldum Ortaçağ'a dönülmüş..
Haçlılar falan fgjhdjdjd...
Siyasete din bulasir, biri cikar insanlarin dini duygularini ve zaaflarini kullanarak siyaset yaparsa hangi ulke olursa olsun istedigi gucu elde eder, halki istedigi yone surukler ve bundan da cok buyuk sahsi cikar elde eder. Bu yuzden gelismis ulkeler din ve devlet isini kesinkes birbirinden ayirmistir, liyakat ile. Bizde de Ataturk ayirmisti, ama bugun gene yonetimi ellerinde Kuran ile camide namaz resimleri paylasan ve her iki lafinin biri Allah, kitap kuran olan, boylece halkin dini duygularini somurerek her istedigini alan bir guruh yonetiyor maalesef.Yani ben de inançlı bir insanım, müslümanların sevilmediğini hor görüldüğünü ben de düşünüyorum. Usame bin Ladin gibi karakterleri Amerikanın(silah tüccarlarının) oluşturup miladını doldurunca da ortadan kaldırdığı gibi komplo teorilerine ben de inanıyorum.
Ama, işte kocaman bir ama geliyor, müslümanlardan son zamanlarda bir icat, bir üretim bir bir şey çıkmamasının tüm sorumluluğunu müslümanlara yüklüyorum. Tembelliğimize altından petrolden gelen parayla bir halta yaramadan yaşayıp gitmemize veriyorum. Üsame bin Ladin gibi karakterlerin bu kadar kolay yaratılmasını da gaza gelen kolay kandırılabilen insanlar olmamızdan kaynaklandığını düşünüyorum. Sürekli tüm dünya sana karşı savaş savaş savaş diye kafana işlenirse, sorgulamamayı, eleştirmemeyi öğrenirsen biri de gelir seni gaza getirir eline de silahı verir. Neye kime hizmet ettiğini bile anlamadan kafa kesip durursun.
Oy kullanan kişi sayısı az gibi geldi. Keşke bütün üyeler kullansa.
Mutlaka izlemişsindir, Interstellar diye bir film vardı.. orada Cooper'ın paralel evrende evinin kütüphanesinin arkasında kalıp sesini duyuramadığı bir sahne vardı hani, hah işte durumumuz tam o.. istediğimiz kadar kitap falan fırlatalım görmüyorlar, duymuyorlar.. yapılan yollar, köprüler, binalar eğer üreten bir ülke isen hizmettir, değilsen külfettir.. ekonomine yük bindirir, çünkü samanı bile ihraç eden bir ülkeyiz biz.. hangi parayla hem samanı alıp hem köprü bedelini ödeyeceğiz diye düşünemiyorlar.. kaç gündür yazmamak için zor tutuyorum kendimi ama iphone'u bile bu hükümetin getirdiğine inanan bir zümreye kaldı sonumuz, o yüzden acımıyorum Mune..
2000 li yıllarda ülkeye AB yardımları, yatırımlar, "dış mihrakların" paraları yağarken iki üç tane fabrika kurup toplu iğnemizi kendimiz yapmaya başlasaydık bugün en azından elimizde yerli malı toplu iğne olurdu ama yok.. neyi üretip, neyi satıp ülkedeki dolar miktarını arttıracağız ki? yalnız anlaşılmasın aşağılamıyorum ama otu-çiçeği dış mihrağa bağlama kolaylığına kaçan insanlara bunu gösteremezsin.. şu başkanlık seçimini bile "RTE'yi başkan yapalım mı?" diye anlamıyorlarsa ne olayım :) ama diyorum ya normal.. Aç tv de herhangi bir kanalı, sürekli dış mihrak, sürekli birilerini düşman ilan etme.. bak mesela şurada ihl'lerin sorunlarını yazınca din düşmanı oluyorsun.. eleştirmen=düşman, kaçarı yok bir yerden seni de bulacak
Eğer dinleyebilirlerse ya da takip edebilirlerse Özgür Demirtaş dehşet bir şekilde açıklıyor neyin ne olduğunu.. ama dinlerler mi? hiç sanmıyorum.. evet bizi çekemiyorlar, hele hele parası bizim cebimizden çıkacak olan köprüleri.. onları hiç çekemiyorlar. bize Allah acısın artık, ne diyeyim..
Mutlaka izlemişsindir, Interstellar diye bir film vardı.. orada Cooper'ın paralel evrende evinin kütüphanesinin arkasında kalıp sesini duyuramadığı bir sahne vardı hani, hah işte durumumuz tam o.. istediğimiz kadar kitap falan fırlatalım görmüyorlar, duymuyorlar.. yapılan yollar, köprüler, binalar eğer üreten bir ülke isen hizmettir, değilsen külfettir.. ekonomine yük bindirir, çünkü samanı bile ihraç eden bir ülkeyiz biz.. hangi parayla hem samanı alıp hem köprü bedelini ödeyeceğiz diye düşünemiyorlar.. kaç gündür yazmamak için zor tutuyorum kendimi ama iphone'u bile bu hükümetin getirdiğine inanan bir zümreye kaldı sonumuz, o yüzden acımıyorum Mune..
2000 li yıllarda ülkeye AB yardımları, yatırımlar, "dış mihrakların" paraları yağarken iki üç tane fabrika kurup toplu iğnemizi kendimiz yapmaya başlasaydık bugün en azından elimizde yerli malı toplu iğne olurdu ama yok.. neyi üretip, neyi satıp ülkedeki dolar miktarını arttıracağız ki? yalnız anlaşılmasın aşağılamıyorum ama otu-çiçeği dış mihrağa bağlama kolaylığına kaçan insanlara bunu gösteremezsin.. şu başkanlık seçimini bile "RTE'yi başkan yapalım mı?" diye anlamıyorlarsa ne olayım :) ama diyorum ya normal.. Aç tv de herhangi bir kanalı, sürekli dış mihrak, sürekli birilerini düşman ilan etme.. bak mesela şurada ihl'lerin sorunlarını yazınca din düşmanı oluyorsun.. eleştirmen=düşman, kaçarı yok bir yerden seni de bulacak
Eğer dinleyebilirlerse ya da takip edebilirlerse Özgür Demirtaş dehşet bir şekilde açıklıyor neyin ne olduğunu.. ama dinlerler mi? hiç sanmıyorum.. evet bizi çekemiyorlar, hele hele parası bizim cebimizden çıkacak olan köprüleri.. onları hiç çekemiyorlar. bize Allah acısın artık, ne diyeyim..
Bu Devletin başı nice masum savaş tan kaçıp gelmiş çocuklara, kadınlara kapı açmış ,herkes özgürce yaşayabiliyorsa burda diktatörlükten bahsedemeyiz değil mi?Lütfen
O milyonlar meclise girmedigi muddetce ..Peki chp ve hdp'yi meclisten silerek kurtuldunuz ,bu iki partiye oy veren milyonlardan nasıl kurtulacaksınız???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?