Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177

Ya birde 2. dünya savaşı yıllarındaki ekmeğin karne ile verilmesi, 70 lerdeki tüp yağ kuyrukları var ha bunları öne sürenlerin çoğu o yılları görmemiş 80 den sonra doğanlar. Eşin bunları da anlatsaydı elin Amerikalısı diyecek bunlar ne kadar aç Afrika dan hallice

Ben kimseye koyun, makarnacı, köfteci demek istemiyorum.
Demedim de hiçbir mesajımda şu sitede yok öyle bir kullanımım.

Bu adamlar 10 sene içinde bu ülkeden kaçıp, yerin dibine soktukları Amerika, Avrupa ülkelerine sığınmazlarsa ben de just değilim.

Zaten değişen anayasanın amacı da bu. Yargılanmasınlar. İşlenen suçları onlar da bal gibi biliyor. Halktan sömürdükleri paranın miktarını onlar da biliyor.

Arkalarında bıraktıkları yıkımı kim temizleyecek o ayrı bir merak konusu.

dahası, yapılan köprüden fiyatı yüzünden geçilemiyor da.. 35usd+kdv nedir yahu, o paraya uçakla gidersin yediğin çerez de yanına kar kalır.. keşke bizimkiler de Trump gibi her şeyin üretimini bizim ülkeye taşınmasını isteseydi mesela.. Fabrikalar kursaydık, ciddi bir teknolojiye sahip olsaydık, bizi yönetenler "bulut diye bir şey var çok kafaya takmayın" diyeceğine Canada gibi "sınırsız ve hızlı internet vatandaşlık hakkıdır" deseydi.. özetle evet, adam haklıymış fıstık..

Ya ben üzülüyorum aslında. Güzelce tartışamıyoruz. Tane tane sorun ne anlatamıyoruz. Ortak bir yerde buluşamıyoruz. Ve gitgide kopuyoruz. Bazı insanların fikri değişmeyecek ama belki arada kalmış 1-2 kişi var, onlara da belki üslubumuz sevimsiz geliyor ve en iyi ihtimalle oy vermemelerini sağlıyoruz.
Ne yapabiliriz bilmiyorum. İstesek de istemesek de officein dediği gibi iphoneu onların getirdiğini sanan, yahu aselsanın atom bombasını durduran silah yaptığına inanan insanlar var. Ve bu insanların sayısı çok fazla. Ve bu insanlar kaderimizi değiştirecek. Ve bu insanlara ulaşacak haberleri verenler de artık muhalefetten geçtim yalan yanlış bilgileri bile düzeltebilecek güçte değiller.

Kimse olumlu yanini goz ardi etmiyor. Tek basina sivrilerek olumlu bir sonuc cikarmiyor zaten her okulda olan olmasi gereken basari yaptiklari gitin uklenin en kotu okulunda bi boyle bir basari yakalayan 1 2 ogrenci bulursunuz. Ama milyonlarca ogrencinin girdiği sinavda basarili olan 1 kisi genele vurulamaz.

Yapılan köprüler yap-işlet-devret olarak yapıldı, devlet para ödemedi, 3. köprünün işletmecisi 10 yıl boyunca ICA'dir.
Biz taahhütte bulunduk, günde şu kadar araba geçmezse üstünü biz tamamlayacağız diye, köprülerden geçiş ücreti de dolar kuruna endeksli.

Neyse, uzatarak yazıyorum sonra kendim bile okumaya üşeniyorum sıkmayayım, yol, köprü, hastane, okul vs yapılsın ama yap işlet devret modelleriyle uzun vadeli halk olarak borçlandığımızda bilinsin, yine bilinsin ki bunlar zaten halka verilmesi gereken hizmetlerdir.

Başkanlık seçimi falan bir yana, artık ben saldım çayıra kısmındayım siyaset konularında, beni alakadar eden kısım ekonomik göstergelerin gidişatının iyi olmaması.

Bakın dünya uzun zamandır kapitalist düzen üzerine bir yapılanmaya gidiyor, Çin, Hindistan, ABD, Rusya gibi ülkelerin kurduğu bir beşli var, dünya 5'ten büyüktür lafını hatırlayın, bu laf bu 5'li dünyayı yöneten ülkeler için söylenmiştir, neyin neden söylendiğini bilirsek bazı şeyleri kavrarız belki.
Bu 5'li ister kızın ister sövün olmaya devam edecek, diğer ülkelerde bu beşlinin altında yer alacak, bu beşli neden 5'li peki?
Üretim, ekonomik zenginlik ellerinde, bir ülke bu beşlide yer alacaksa üretecek ve sermayesi güçlü olacak.
Üreten fabrikalarınız, tarlalarınız olacak, merkez bankanız ani iniş çıkışlarda süspanse edecek döviz rezervine sahip olacak ülkenin kendi parası döviz kuruyla değer yitirmeyecek, ihracatı yüksek ithalatı az olacak.
Bizde ithalat yüksek, domates tohumunu İsrail'den alıyoruz, kaç kişi biliyor? Yerli tohum satışı yasak, sadece takas yapabilir yerli tohumu olan.
Belki biz görürüz görmeyiz ama çocuklarınız torunlarınız görecek maalesef, kendi toprağını ekmeyen, kendi suyu olmayan ülke ilerideki yıllarda cebi de dolu değilse kıtlıklar yaşayacak.

Ben de bunu kastediyorum sayfalardır.

Bilgisi olmayan insanlara bildiklerinizi anlatın.

Makarnacı, kömürcü diyerek bir yere ulaşılmıyor.

İnsanlar bilinçlenirse, neler olabileceğini idrak ederlerse çok şey değişir.

Aman benim anlattığımdan ne olacak demeyin, biliyorsanız anlatın, 1 kişi 1 kişidir.

ya bazen öyle gereksiz savunmalar oluyor ki neredeyse o zamanlar internet yoktu ama şimdi vara gelecek.
Haklı olunan iyi yapılmış şeyler de var. Ama bazı yapılanlar teknolojinin gelişmesi ile gelen şeyler. Bu ikisinin ayrımını yapamıyor olmak üzücü.

Yani anlaşılamayan bu tip muhabbetlerin artık fb gs arasındaki ama biz de 6 tane attık ama biz de uefa kupası aldık tartışmasına dönmesi.

Öyle just ama misal deminki imam mevzusu. Evet arkadaşın mesajı tam gelişine gol olacak bir mesaj. Ama tiye almak yerine bak şöyle, bak yanlış anladın, bak şurda haklısın ama burda olmaz demek gerekiyor bence. Belki hiç işe yaramayacak ama bir yaramaz iki yaramaz bir süre sonra bu insanların dedikleri o kadar da haksız değildir der belki de biri.

Bu yazıyla ne diyorum biliyor musunuz ? Hepimiz bu ülkeyi seviyoruz, bazı şeyleri eleştiriyorsak sevgisizlikten değil iyi olsun istiyoruz zira biz fikir ayrılıklarımız olsa da bu ülkenin vatandaşıyız, evlatlarımızın geleceği için yüzeysel değil derinlemesine düşünüp ne nedir ona göre hareket etmeliyiz.

Neden üzerinize alındınız bu kadar.
Yazdıklarım sadece size karşı değildi.
Yanlış anlamışsınız.

Gecen yilin yep puanlarina gore yaklasik 1900 birincisi olan bir sinavda basari yakalamis 14 ogrenci bize kendilerinin ne kadar caliskan ve azimli oldugunu gosterir okullarin kalitesini degil.

Ben halkın iktidardakilerin zannettiği kadar "gerizekalı" olduğunu zannetmiyorum.

Ancak tüm medya yayınlarına müdahale edilir böyle her yapılan şirin gösterilmeye çalışılır, iktidar partisi aklanmaya çalışılırken halk gördüğüne, izlediğine inanıyor.

Ben tv izlemiyorum, iki tarafın da aşırılığından gına geldi bana.

Kendim açıp TBMM görüşmelerini izliyorum.

Kendi yorumumu kendim yapabilecek kadar zekam var ne diye a tvnin ya da b tvnin yanlı görüşlerini alıp benimseyeyim?

Su mufredati bir okuyun lutfen.

Normal endisturi meslek ticarer meslek liseleri gibi ayni 11. Ve 12. Sinifta fen matematik dersleri yok bu liselerin. Yani burdan doktor muhendis cikmaz.

Eklentiler

• Screenshot_20170117-180324.png
    86,4 KB · Görüntüleme: 47
Kendi gibi düşünmeyenlere; koyun, ot beyin, cahil, neye evet dediğini bilmeyen diye nitelendirip hakaret eden bir zihniyet ''hayır'' dediği için bile "EVET" demem yeterli bir sebep.
Ben bu forumda kimseden koyun lafi edildigini duymadim, herhalde disarda boyle deniyor. Ancak sizin lideriniz de kendisi icin "Ben cobanim" diyor. Yani o boyle derse elalem ne demez degil mi..

Ben bu forumda kimseden koyun lafi edildigini duymadim, herhalde disarda boyle deniyor. Ancak sizin lideriniz de kendisi icin "Ben cobanim" diyor. Yani o boyle derse elalem ne demez degil mi..
Duymadınız mı? Baştan sona okuyun o zaman bu konuyu. Sizin zihniyetinizin bizi ve liderimizi nasıl gördüğü hiç önemli değil. Tiynetinizi belli ediyorsunuz :)

Duymadınız mı? Baştan sona okuyun o zaman bu konuyu. Sizin zihniyetinizin bizi ve liderimizi nasıl gördüğü hiç önemli değil. Tiynetinizi belli ediyorsunuz :)

Eflalim ama çomar diyenler hayır diyorsa ben evet derim sence ne kadar mantıklı?
Çomar diyenler dünya yuvarlaktır dediği için de düz mü diyeceksin?

Ne olur bu verilmesi gereken karar eften püften değil. Ülkenin idari sistemi ile ilgili verilen karar ama bana salak dedi ben onun dediğinin tam tersini yapacağım diye verilmez.

Daha gerçekçi gerekçeler içinse şu mesajımı alıntılıyorum.

Neymis ki tiynetim? yillardir bu adam bizi karanliga goturuyor, ekonomi disa bagimli hale geldi, tarim yok, hayvancilik bitti, tohuma kadar ithal ediyoruz, herseyler iki yillik kira bedeline satiliyor, ormanlar bile satildi, ulke terorist yuvasina cevrildi, turizm de en nihayetinde bitti, bu adami artik desteklemeyin dedigim icin mi tiyniyetimi anladin ve begenmedin?
Dediklerim bir bir gercek olmadi mi?

Yarin esin dostun ulkeyi getirdikleri bu durum yuzunden aylarca calistigi sirketten maasini alamaz hale geldiginde, issiz kaldiginda, iflas ettiginde, bir teror saldirisina kurban gittiginde, ya da askere giden yakinlarindan biri Suriyede bize ait bile olmayan bir savasta sehit dustugunde ne diyeceksin? Olmaz deme, bunlar artik bu ulkede gunluk olay haline geldi. Bir dusun.. O gun bile beni! tiyniyetsizlikle suclayip isi dis mihraklara baglayarak rte destegine dort elle devam edecegine adim gibi eminim aslinda.

Bu ulkede senelerdir tek soz ve icraat sahibi olan, istedigi gibi borusunu otturen, durmadan yanlislar yapan, milyon kere uyarildigi halde hatadan sonuna dek vazgecmeyen, yaptigi zincirleme hatalarla yuzbinlerce insani magdur eden, ya da canindan eden, sonra da kandirildik, herkes hata yapabilir diyerek ulkeyi bugunlere getiren iktidar magdur; ben suclu, ben tiyniyetsiz, ben hain.

Sadece o sebepten evet demediğimi, orda yapılan hakaretlere vurgu yaptığımı belirtmiştim. Körü körüne evet demediğime emin olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…