Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Kararsız olanlar kullanmazlar.Çoğu kişi neye evet,neye hayır diyeceğinden emin değil.Bir de çok ta az değil oylama sayısı.Yemek yarışmaları oylamasında bile yaklaşık bu kadar oy kullanılıyor.

Ya ben yemek yarışmalarına hiç katılmadım ama :) Gene de aktif üye sayımızın çok daha fazla olduğunu düşünüyorum ben.

Bizler gerçek insanlarız her ne kadar sanal alemde de olsak :) Bir umudumuz var görürüz o zaman referandumda ne diyeyim :)
zaten sanal ortam olsada insanlar gerçek ama internet erişimi olmayan bir sürü insan olduğunu söyledim bende. ama işte görüyorum ki hep aynı görüşte insanlar toplanmış o yüzden hangi yanıltıcı olmasın diye söyledim

Evet, doğru diyorsun. Hep hayır demeyi düşünenler olarak toplanmış, fikir beyan ediyoruz.
Ama evet oyu vermeyi düşünüp de neden evet diyeceğini izah eden bir giriyi göremedim ben.

Siyaset ilgi çekmiyorHerkes başka bölümlerde.

Ya açıkçası ben siyasetin yorumlara tekrar açılışını bile geçen farkettim. Ama Kazen sağolsun anketi haber vermiş. Yoksa ben de pek girmiyorum siyasete. Gereksiz sinirlerim bozuluyor. Yalnız kendime çok güldüm sinirim bozulmasın diye siyaset bölümüne girmiyorum ama Bir derdim vardan da çıkmıyorum.

Ben kac gun sadece okudum okudum ama demek dayanma kapasitem bir kac gun ile sinirliymis bodoslama daldim

Ben kac gun sadece okudum okudum ama demek dayanma kapasitem bir kac gun ile sinirliymis bodoslama daldim

aşk olsun ya mis gibi siyaset bölümü nesi var üstelik sizin için eğlenceli konular açıyorum çok az kişi yorum yapıyor, big mc endeksi gibi

Ben baştan 5-10 okudum sonra bıraktım. Okursam dayanamam yazarım. Üniversite mezunu kaç yıllık arkadaşımla bile şu konuyu iki medeni insan gibi konuşamıyoruz.

Misal kadına şiddet, istismar gibi kanayan yaralara yönelik cezalandırmalarda değişiklik içeren bir başlık göremedim ben. (Yanlışım varsa düzeltilsin)

Özgecan unutuldu mu?

Ben geçen gün farkettim ama bu bölüm beni oyaladığı için yorum yazmayacağım dedim .Dün yazmış bulundum ,daha da çıkamıyorum.Bazıları sadece okuyup,beğeni yapmayı nasıl başarıyor bilmiyorum.

77 bin doktor var ülkede,90 bin din görevlisi..
Haklısınız doktor sayisi daha az olan ülkede cenazemiz kılınsin diye imama ihtiyacımız oluyor.
Ne büyük başarı..

Evet, doğru diyorsun. Hep hayır demeyi düşünenler olarak toplanmış, fikir beyan ediyoruz.
Ama evet oyu vermeyi düşünüp de neden evet diyeceğini izah eden bir giriyi göremedim ben.
ben geçmiş sayfalarda yazdım. ayrıca kimse buraya nedenlerini yazmak zorunda da değil

Hımm o kadar çoksunuz ki başkalarını ikna etmeye lüzum görmüyorsunuz.
Burdan bunu mu anlamalıyız?
yani benim kimseyi ikna etme gibi bir derdim yok. ayrıca herkes yetişkin herkesin aklı eriyor. hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz. o yüzden herkesin aklı kendine. ben ne kadar kendi düşüncemi ısrarla söyleyip zorlasamda o perdenin arkasında neye oy verdiğini yine bilemem. o yüzden bu tarz şeyler iknaya, ısrara vs gelmez.
ne kadar anlatsan da insanların düşünceleri farklıdır. onları ikna edecek biz değiliz. ikna edecek olan baştakiler ve muhalefettekiler.

Evet diyenlerin en önemli gerekçesi cumhurbaşkanının elini ayağını bağlayan şartlar.
Cumhurbaşkanı kim olursa olsun elini ayağını bağlayan şartların olmasının önemini anlayamamaları benim için acı olan. Tek bir adamın bütün kararları elini ayağını bağlayan bir şeyler olmadan almasının adı zaten diktatörlük. Tek bir insanın, bu insan kim olursa olsun, hangi görüşten olursa olsun bütün güce sahip olmasının ne kadar yanlış olduğunu anlamanız için başkanlık sistemine tam karşı olduğunuz partiden birinin geldiğini düşünün. Onun elini ayağını bağlayan hiç bir şey olmazsa hangi kararları alır?
Çok rica ediyorum lütfen bu kadar körü körüne evet demeden güçler ayrılığı nedir niye vardır bir araştırın. Ülkeyi ilgilendiren kararlar tek bir kişi tarafından alınmaz/alınamaz. Bunun için meclis var. Meclisi de halk seçiyor. Tek bir kişiye böyle bir güç verilmez.

Belki insanlar ikna olurdu (evet ya da hayır yönünde) bu görüşmeler ana akım medyada yer alsaydı, gazetelerde üstüne basa basa açıklansaydı.

Düşünceler farklı farklıdır ama sabit değildir. Her şey gibi düşünceler de değişebilir.

Bunları nereden alıntıladınız? Alıntı yaptığınızda kaynak göstermelisiniz bu bölümün kuralı ve alıntı yapılan sitelerin politikaları gereği. Ben senelerdir borsanın içindeyim, döviz kuru, altın kuru, endeks neye göre yükselir düşer bilirim, gazete bilgisi veya alıntı bilgi değil, kendi bilgimi paylaştım ki istediğiniz ekonomistle görüşün beni doğrular, bugün dolar çıkıyorsa dolar rezervinin azlığı, cari açık, ekonomik verilerin kötü oluşundandır, imalat sanayi daralma yaşıyor bu da enflasyon ve dolayısıyla döviz kurlarının yükselişinde mühim. Yani üretim üretim üretim, ekonomik göstergelerin toparlanması, enflasyon üzerindeki baskının kalkması, dövizdeki oynaklığın aşağı çekilmesi için iç piyasa önemli.

44 yaşındayım 20 senedir piyasayı iyi bilirim, 15 Temmuz'da dolar 2,75 değildi, 2,89du ve çıkmaya devam ediyordu, 15 Temmuz Cuma günüydü ve tüm gün dolar zaten hareketliydi, borsa 82-83 bin seviyelerinde oynaklık gösteriyordu, o gece kalkışma oldu, 18 Temmuz'da piyasalar açıldığında dolar zaten yükseliş trendindeydi, sabah piyasaların açılmasıyla yukarı tepki yaptı ve 3,01 lirayı gördü, sonra gevşedi.
BIST deseniz yani borsa endeksi kalkışmadan sadece %2,50 etkilendi tekrar toparladı. Dipnot borsa 2015 yılından beri zaten yatay seyirde, belli bir bant aralığında gidip geliyor, şu sıralar dolara rağmen biraz olsun toparladı ama yatırımcısının yüzünü hala güldürmüş değil.

Tarih ve siyaset bilgim yetersizdir demiştim, alıntı değil bana kendi bilginizi yazın borsa, viob, döviz, altın konularında.

Bu alıntı yaptığınız yazıyı kim yazmışsa selam söyleyin, dolar 2014 sonu gibi 2,75 seviyelerindeydi, o tarihlerden sonra 2,75 olmadı hiç, 2015 yılında 3 lira seviyelerindeydi, piyasaya sürülen dolarla birkaç hafta nefes alabildi o kadar ve size gerçek bir bilgi daha piyasada doların 4 lirayı göreceği taaa -2014 2015'ten beri bilinen birşeydi, çünkü TL 2013 baharından itibaren Dolar Euro karşısında değer kaybediyordu, enflasyon üzerinde reel kayıp vardı, 2013 baharından 2015 sonbaharına kadar ki tüketici enflasyonu %18,50 olmuştu, açın tüm ekonomistlerin, yatırım danışmanlarının tarafsız gerçek piyasa analizlerini okuyun, Dolar'ın yükseleceği 2-3 yıl evvelinden eldeki ekonomik veriler doğrultusunda biliniyordu ve söylüyorlardı, sadece tarih veremiyorlardı, piyasayı bilenler doların bu çıkışına şaşırmadı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…