Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177

Cevap şu

"Reis en iyisini bilir"

Bir de videonun birinde bir amcadan başkanlığa dair yorum şuydu

"Çünkü bak buralar önceden çer çöptü, artık sokaklarımız temiz"

Ben mavi ekran verdim tabi

Sanki meclis üyeleri ya da RTE gelip temizliyor sokağını

Bende cok uzaklarda olacagim insallah dinimiz amin ama ekonomi cok daha once bitecek gibi gorunuyor, dolarin 4 olmasi ne demektir yahu..

David Rockefeller gibi 100 yıl yaşayacak sanıyorlar,
üstelik kendi değimiyle "vasıflı" insan da bırakmadı etrafında, veliahtı yok yani.
zaten daha önce de yazmıştım, bu ülke sandıktan ne başarılarla çıkan özallar, demireller, çillerler gördü hani şimdi nerdeler? ne adları, ne partileri ne ideolojileri kaldı...
bu da geçecek, ama arkasında bıraktığı enkazı kim nasıl temizleyecek işte asıl kaygı uyandırıcı olan bu.

Birçok insan belediye seçimi ve siyasi seçimleri de birbirine karıştırıyor zaten.

Sokağımız temiz, yeni hastane yapıldı, yeni park yapıldı, bak güzelleşti buralar.

İyi de bunların meclisle ne alakası var, cumhurbaşkanıyla ne alakası var.

Kendinizi bu kadar yükseklerde görmeyin, meclisin işi gücü yok sizin 81 ilden bilmem kaç yüz ilçeden, bilmemkaç bin mahalleden ve milyonlarca sokak arasından Hebelehübele sokağını temizleyin diye meclisten karar çıkarmıyorlar.

Ekonomi gibi, yönetim gibi, terör gibi tartışacak daha mühim meseleleri var emin olun.

Avrupa birliği uyum sürecinde iyileştirilen sağlık, eğitim gibi meseleler ise zamanın getirisi ve olması gerekendir. Bunu üstün bir şey gibi görmeyin. Zaten devletin amacı budur, halkının refahını sağlamaktır.

Zaten 2017 yılında, herkesin interneti olduğu bir dönemde internetten randevu almayacaksın da nereden alacaksın? Telefonla almak bile zor geliyor.

Bende cok uzaklarda olacagim insallah dinimiz amin ama ekonomi cok daha once bitecek gibi gorunuyor, dolarin 4 olmasi ne demektir yahu..

En büyük korkum iç savaş.
Biz böyle bir şey yaşamadık şimdiye kadar.
Ancak atılım yapan ülkelerin tümünde böyle büyük bir buhran ve krizin olduğu dönemler oldu.
Sonra haklarını korumayı öğrendiler.

Soldan bir parti temizlemeye çalışacak.

Yarım yamalak ya temizledi ya temizleyemedi, halk bir iş beceremiyor bunlar diyecek.

yine sağ bir parti seçeceğiz.

Yine bugün olanları yaşayacağız. Yine halk diyecek ekonomi çok başka bir yere gidiyor.

Yine soldan bir parti seçeceğiz

Arada birkaç darbe olur falan

Böyle
Patern değişmiyor

Öyle gerçekten
Ben ekonominin bu zordaki halinin bile iyimser bir tablo olduğunu düşünüyorum .
Satılacak bir şey bırakmadılar zaten.
Bakalım gittiklerinde ekonomi nasıl olacak
Sanırım enkaza uyanacagiz

elvanelvan88 Arkamda kalanlar benim de yüreğimi eziyor, merak etme.
Bir kardeşim var, üniversitesi var daha okuyacağı önünde.
Annemle babam, küçük bir köye yerleşip kendi kendilerine herkesten uzak yaşamak niyetinde.
Onların güvende olacağını düşünüyorum en azından ama kardeşimi düşündükçe sıkıntı basıyor.

Umarım artık bu çalkantı durulur.

Iste hayircilar neden hayir diyor ulkemin menfaati icin neden hayir diyorsunuz bunlari anlatin bize biz de ona gore bir karar verelim bilgilendirin bizi..
O zaman şöyle bakalım olaya. Yasama yürütme yargı kavramlarını bilirsiniz. Yasama yürütme ve yargı işlemleri birbirinden bagımsız yürütülür. Maddeleri incelediğinizde anayasaya ve başkanlık sistemine evet dediğinizde yasama yürütme ve yargının büyük bir bölümü %85 civarı denebilir tek bir kişide toplanacak. Başkanı denetleyecek bir kurum yok. Başkanın yaptığı yanlışı dile getirip ona engel olacak bir kurum olmayacak. Başkan milletvekillerini kendisi atayacak istediği takdirde meclisi feshedebilecek ve yeni bir meclis kurabilecek. Cumhurbaşkanı yani devlet başkanı partili olacak. Tarafsız olmayacak.
Yargı kısmına gelirsek hsyk'ya atanacak 13 üyeden 6sını devlet başkanı kendi istediği kişilerden atayacak. Bu da yargının da bağımsız olmayacağı anlamına gelir.
Tabii başkanın başına bir şey geldiğinde yerine geçecek kişi nasıl gececek bunun hakkında söylenen bir şey yok. Ya babadan oğula geçen akrabalara geçen bir sistem uygulanır ya da adaylar belirlenir ve o kişiyi halk secer bunu bilemiyorum henüz.
Kısacası güçler ayrılığı ilkesi yok olacak ve güçler birliği uygulanacak.

Benim de korkum o.. ustelik artik 2 taraf da degil ulke, resmen onlarca farkli gruplarin karsi karsiya gelme ihtimali var.. korkuyorum just hemde oyle boyle degil allah korusun ne diyeyim artik..

arapça öğretmenim yaptı dediğiniz için söyledim ben de zaten. hem imam hatiplerdeki öğretmenler de düzgün olacak diye bi kaide yok. onlar da oraya atamayla geliyorlar sonuçta.

kızlar burada yazılanları okuyorum da, hep aynı fikirde olanlar bir araya gelmişsiniz ama gerçek hayat bu değil. benden söylemesi :) burası sanal alem.
evet belki insanlar gerçek ama internet erişim imkanı olmayan ya da bu siteden haberdar bile olmayan bir sürü insan tanıyorum. evet oyu verecek. o yüzden buradaki anketi çok da dikkate almayın derim.

arapça öğretmenim yaptı dediğiniz için söyledim ben de zaten. hem imam hatiplerdeki öğretmenler de düzgün olacak diye bi kaide yok. onlar da oraya atamayla geliyorlar sonuçta.

Iyi de imam hatiplerde kuran derslerine arapca ogretmenleri giriyor zaten, 6 sene boyunca benim hadis, arapca ve kuran derslerime ayni kisiler girdi.. ama kuranla taciz kelimesini ayni cumleye getirmek istemedigim icin iki mesajda da atlamak istemistim, karistirmasaydiniz iyiydi.. imam hatiplerdeki ogretmenlerin duzgun olmasi gerekmiyorsa dindar nesil ciksin diye mantar gibi acilan okullardaki nesilleri kim cikaracak? diyorum ya ben isteyen herkesin gondermesi taraftariyim zaten yanlis anlamayin.. bir gun geldiginde bu yazdiklarimi anacaksiniz ama is isten gececek..

Bizler gerçek insanlarız her ne kadar sanal alemde de olsak :) Bir umudumuz var görürüz o zaman referandumda ne diyeyim :)

benim demek istediğim, arapça öğretmenleri arap dili ve edebiyatı bölümü mezunlarıdır. ihtiyaç dahilinde başka derslere giriyordur. eğitimini aldığı için değil yani. imam hatiplerdeki öğretmenlerin düzgün olması gerekmiyor derken, atama yaparken kim ahlaklı kim ahlaksız nasıl belirlenecek? keşke bilinebilse de öyle insanlar hiçbir okulda görev yapamasa.

İkili oynamak değil İpek. İnternet üzerinde yapılan bir anket. Kaç kişi bu anketi doldurma imkanına sahip. Bir kere sadece kadınlar, ikincisi bu siteye üye olan kadınlar, üçüncü olarak da o üyelerin sadece küçük bir kısmı.

Diğer büyük şirketlerin yaptığı seçim anketlerinin ise algı yönetimi olduğunu düşünüyorum ben. Yoksa kimse x bir ankete evet diyecekken hayır demez.

Bence neye evet dediğini bilmeyen de var neye hayır dediğini bilmeyen de.
Biri istiyor diye düşünmeden evet diyen de var yine o istiyor diye düşünmeden hayır diyen de.
Tabi bunların sayıları farklı o ayrı.
Evet çıkacak malesef ama insanların çoğu neye evet dediğini bilmeden.

Yok baya baya ilahiyat mezunuydu benimkiler hatta oyle ki (belki bilirsiniz) ogretmenlerin yardimci kitaplari vardir, benimkiler de Arapca yardimci kitabi alir, alti yazili olmayan yerlere kelimelerin okunusunu ve Turkcesini yazar sonra da biz bilemeyince sifiri basarlardi :) yani gunahina girmeyeyim diye 6 senede 1 tane Arap dili ve Edebiyati mezunu ogretmenim oldu mu diye dusundum ama yok, olmadi.. ilhiyatcilar butun meslek derslerine girerlerdi.. zaten kac tane Arap dili ve edebiyati mezunu var bilmiyorum ama cok degildir tahminimce..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…