Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Hayır çünkü haklarımın elimden alınmasını istemiyorum...

A kişisi B kişisi farketmez...bugün evet diyenler yarın ülkenin başına farklı görüşte, ülkeyi farklı şekilde yönetmek isteyen birisinin gelmeyeceğini garanti edebiliyorlar mı??? O zaman ne olacak ??? Bugün kandırılanların yarın da daha kötü bir şekilde kandırılmayacağının garantisi var mı??? Demokrasi ile yönetildiğini iddia eden bir millet nasıl olur tüm haklarından feragat etmeyi göze alır...

Bu arada henüz önemli maddeler oylanmadı o yüzden bişey anlamak çok mümkün değil kaldı ki mecliste oylamaya katılanların bizden fazla bildiğini düşünmüyorum....

Ben biraz anlamaya çalıştım;
Bir siteden alıntıladığım maddeyi paylaşmak istiyorum;
* 12’nci madde için 482 oy kullanılırken, ilgili madde 344 kabul, 133 ret, iki boş, üç geçersiz oyla kabul edildi.

Maddeye göre cumurbaşkanına OHAL yetkisi verilecek. OHAL gerekçelerine seferberlik hali de eklenecek. Cumhurbaşkanı bu kapsamda temel haklar ve siyasi haklar konularında sınırlayıcı kararname çıkarma yetkisine sahip olacak.
Şimdi acaba benim yanlış anlıyorum yoksa bu temel haklar aldığımız nefesi bile kapsıyormu ?

Dilerim çocuklarınız ileride sizin adınıza utanmazlar...

Evet diyenlere neden evet diye soruyorum? "oyun,kumpas" gibi komik izahi yapamayacağınız ve içini dolduramayacağınız şeyler dışında neden evet diyorsunuz mesela ben merak ediyorum?

Hayır diyorum tabiki bugün R.T.E vicdanlı davranıp yönetebilir ama yasama yürütme yargı döngüsü olmadan sonraki gelenin bizi ne şekilde yöneteceğinin bir garantisi var mı bugün evet diyenler 10 15 yıl sonrasını yani çocuklarının geleceğini düşünüyorlar mı lütfen okuyun araştırın evet başımızda ki şu an için belki tehlike arz etmiyor ama ya sonraki gelen ne olacak kim bize neyin garantisini verecek...??? Vardır bi bildiği demekle olmuyor arkadaşlar Rabbim bizlere akıl vermiş kendi aklımızla düşünsek zaten ne kadar tehlikeli olduğunu görebiliriz ezberci olmayalım fikri selim olalım sonradan pişman olacağımız bir gelecek bırakmayalım... Cumhuriyet olduğu gibi kalmalı...

Ve gerçekten neye evet diyorsunuz bilgilenmek istiyorum nedir benim göremediğim ya da yanlış gördüğüm

Allah aşkına evet diyen biri çıkıp neye evet dediğini yazabilir mi?

Ben dikta rejimine karşı olduğum için hayır diyorum. Meclisin ortadan kaldırılıp, hiç bir koşul altında sorgulanmayan bir başkan (yani modern padişah ve vezirlik) istemediğim için hayır diyorum. 18 yaşında vekil seçilme şartı olmasın diye, ülkemiz bölünmesin diye istemiyorum.

Bir caps var dolaşan mutlaka görmüşsünüzdür Türk Tipi Başkanlık Sistemini açıklayan: Aziz Yıldırım hem Futbol Federasyonu Başkanı olacak hem de Fenerbahçenin Başkanı olacak; Fenerbahçe şampiyon olamayınca da tüm ligi iptal edebilecek... Bu çok güzel bir özet bence... Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Hangi partiye oy verirseniz verin, kime sempati duyarsanız duyun ama körü körüne, bir kişi istiyor diye (ya da istemiyor diye) oy vermeyin allah aşkına!

Tek adama hayır diyip tek adamı savunmak bunu asla anlamicam heralde mümkün değil yani:)) ne reisçiliğe ne kemalizme eyvallahım yok. Her şartta kim olursa olsun tek adamcılığa hayır diyen omurgalılar varsa ben de oradayım. Biliyorum bu yorumum taşlanmama sebep olacak ama sikinti yok :)

Bu anayasa baskanlik sisteminimi getiriyor, neyi degistiriyor? Bilen varmi?

@Kazen ankette 3. Bir şık olmalı mesela ben oy vermeyeceğim
canım çok yanlış yapıyorsunuz çoooook... akıl vermek manasında nolur algılamayın, sadece bir dost tavsiyesi bu. maddeleri lutfen tek tek oku ve kararini tekrar gozden gecir, son derece onemli bir referandum bu diğerlerine benzemiyor.. sevgilerimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…