Yok her kapali cumhuriyet istemiyor demem ayni sekilde her acik kadin da cumhuriyet savunucusu olmuyor..ya onemli olan din siyasete karismasin cunku herkesin dini yorumlamasi bile farkli birine gunah gelen digerine gelmiyor herkes kendi hayatinda yasamali baskalarina karismadan bunu deyince islamdan rahatsiz oluyorsunuz diye algilaniyor niye olayim ben kendim inaniyorum inanmasam bile rahatsiz olmam ki sadece dini kendilerine kalkan olarak kullanmalarini dogru bulmuyorum..burda en iyi dialog kurabildigim kisiler arasindasin sende..farklida dusunsek konusabiliyoruz bu guzel:)Esasında sorun neden çıkıyor biliyor musun?İslamla cumhuriyet birbirinden kopuk olarak algılanıyor.Cumhuriyeti savunan birinin ağzına islamı alması itici geliyor.Kişi islamı savununca tamam cumhuriyeti istemiyor ,4.eş olmayı kabul ediyor diye saçma bir yorum yapılıyor.Sanki islamın şartı 4 evlilik yapmakmış gibi.Başörtüsünü savunsa cumhuriyete aykırı deniliyor.Ne münasebet .Başörtümü de takarım ,cumhuriyeti de savunurum.
Cumhuriyete sahip olmak istemeyen kişi zaten AKP ye de oy vermiyor ki .İslamı savunmayla ,cumhuriyeti istememeyi birbirine karıştırarak siz sebep oluyorsunuz buna.
Metin Feyzioğlu (Türkiye Barolar Birliği Başkanı) canlı yayında şu anda Facebookta
İzleyin derim
Kanunlarla açıklama yapıyorlar, itiraz edecekler
Ek: Metin Feyzioğlu sayfasında
Geçmiş olsun deynep ,nesi var ?Aksilik ya 2 gündür kızım rahatsız ,takip edemiyorum burayı .Kimbilir ne yazılar yazıldı,bayağı sayfalar artmış.
Hırsım ne zaman geçer biliyor musun minibüs te 15 16 yaşında ki kızın başındaki örtüsünü hayvanca çekip tekmeleyen insanlar ne zaman tükenir o zaman biter Hırsım. Diyorlar hep özgürlük kardeşim ben bu ülkede niye çarşafla gezemiyorum niye rahatça gezemiyorum cubbemle sarığım la niye ben yobaz oluyorum nerde kaldı laik ülke ben zannetmiyorum ki hiç bir AK partili benim bu başörtüsü olayına offff sıktı artık demez. Bu ülkede çarşaf giyen kadına hakaret eden başörtüsüne karşı çıkan ve mini etek giydi diye otobüste tekmeleyen o adi pislik gibi şerefsizler bitmeden ne özgür olacak nede laik.Ay sana bir sey deyim mi? Şu söylediğinden artık akp liler bile bıkmıştır.
Seni okuyan birçok akp li girme artık o konulara diyordur.
Böyle bir mağdurluk yok bitmedi gitti anaa daha kaç seçim kullanmayı düşünüyosun mesela ne zaman geçer hırsın bi desene?
Face yok bende ne dyor acaba ..
Yargının yargı eliyle hukuksuzlastirilmasindan bahsediyor.
YSK nin yaptığına itiraz edeceklerini söylüyor.
Kesinlikle itiraz edilmelide,sonuç ne olacak orası muamma şimdilik..
Sonuç malum bence. Yayını umutluyuz diyerek bitirdi. Fakat yargı da ellerinde yasama da biz nasıl umutlu olalım ki? Herkes görüyor bir talimatla koskoca yargı olması gerekeni değil olması istenileni yapıyor.
Bu aşağıdaki yazının özetini geçti.
16 NİSAN 2017 ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ HALK OYLAMASINA İLİŞKİN KAMUOYU AÇIKLAMASI -
17 Nisan 20171- 16 Nisan 2017 Halk Oylaması sürecini hep birlikte yaşadık. Bu süreçte görev alarak yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı, hukukun üstünlüğü için mücadele eden tüm baro başkanlarımız ile meslektaşlarımıza, toplantılarımıza katılan ya da sosyal medyadan izleyen, düşüncelerini paylaşan tüm vatandaşlarımıza, tercihi ne olursa olsun oyunu veren herkese içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.
2- Anayasa değişikliği sürecinde, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nun kararları çerçevesinde ve 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 110.maddesi uyarınca, milletvekillerini ve halkımızı bilgilendirmek üzere, üzerimize düşen görevi yerine getirdik.
3- Halk oylaması gününde; Halk Oylamasına sunulan değişikliğin hukuk düzenimizi bütünüyle etkileyecek olması, dolayısıyla böyle bir değişikliğin tam anlamıyla güvenilir bir oylama sonucunda yapılmasındaki üstün kamu yararını dikkate alarak, hukukun üstünlüğünü korunması görevimiz çerçevesinde Türkiye Barolar Birliği’nde Sandık Güvenliği Merkezi kurduk. Konunun uzmanı meslektaşlarımız eliyle, vatandaşlarımızdan gelen soruları telefonla cevapladık, barolarımızı sorunlarla ilgili bilgilendirdik.
4- Sandık Kurullarında temsilci görevlendirmek ise, barolarımızın ve Türkiye Barolar Birliği’nin görev ve yetki alanında değildir. Bu sebeple, oyların sayımına ilişkin tutanakların tutulmasına, toplanmasına ve karşılaştırılmasına dair veriler, halk oylamasında sandıklarda görevli bulundurma hakkına sahip siyasi partilerin elinde mevcut olabilir. Bu nedenle; YSK’nın yalnızca siyasi partilere duyurduğu sandık sonuçlarının toplanan tutanaklarla karşılaştırılması, yine yalnızca siyasi partilerce yapılabilir.
5- Tüm gün boyunca, Türkiye’nin pek çok ilinden gelen telefonların büyük bir kısmı, mühürsüz oy pusulası şikâyetlerini içeriyordu. Avukatlarımızın bu durumda hukuki tavsiyesi, sandıklar açıldığında bu hususun tutanakla tespit edilmesi idi. Çünkü 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun’un emredici 101.maddesinin 1.fıkrasının 3.bendi uyarınca, mühürsüz oy pusulaları geçersizdir.
6- Kanunun bu çok açık hükmüne rağmen, oylama devam ederken, “mühürsüz oy pusulalarının dışarıdan getirildiğinin kanıtlanamadığı hallerde, bu pusulaların geçerli olacağı”na karar verildiği, YSK’nın web sayfasına atıf verilerek basın-yayın organlarınca duyuruldu.
7- Oysa aynı YSK, sadece birkaç saat önce, oy pusulalarına mühür basılmış olmasının sebebini “oylamada sahte oy pusulası kullanımını engellemek” olarak duyurmuştu. (bkz.16.04.2017 559 sayılı YSK kararı)
8- YSK’nın bu kararının sonucu olarak; dışarıdan sahte oy pusulası getirilip getirilmediğini kanıtlama imkânı kalmamıştır. Çünkü bir oy pusulasının dışarıdan getirilmiş olduğunun yegâne kanıtı, pusulada mührün bulunmamasıdır.
9- Nitekim Anayasa Mahkemesi’nin 06/02/2014 tarih ve 2013/3912 numaralı bireysel başvuru üzerine verdiği kararında, meslek odalarının seçimlerinde dahi mühürsüz oy pusulalarının geçersiz olacağından söz edilmektedir. Şu halde YSK’nın emredici bu kanun hükmünü herhangi bir gerekçeyle görmezden gelmesi hukuka uygun olamaz.
10- Sandık Güvenliği Merkezine gelen telefonlardan da anlaşıldığı üzere; maalesef oylama devam ederken kanuna aykırı olarak verilen bu karar sebebiyle, mühürsüz oy pusulası kullanıldığına dair tutulması zorunlu olan tutanaklar muhtemelen çoğu sandıkta tutulmamıştır. Çünkü bu hukuka aykırı karar ile sandık kurulları, mühürsüz oy pusulası kullanılmasının usule uygun olduğuna dair hatalı bir kanaate sevk edilmişlerdir.
11-Yine basın aracılığıyla edindiğimiz bilgilere göre, pek çok sandıkta, oylama bittikten sonra, mühürsüz pusulaların arkası, sandık kurullarınca mühürlenmiş, gerekçe olarak da YSK’nın söz konusu kararı gösterilmiştir.
12-Şu halde, YSK’nın, Kanuna açıkça aykırı bu duyurusu hem usulsüzlüğe hem de usulsüzlüğün ortaya çıkmasını sağlayacak tutanakların tutulmamasına neden olmuştur. Seçimlerin yargı güvencesinde yapılacağına ve bunun sağlanmasından da YSK’nın sorumlu olacağına dair Anayasa’nın 79.maddesinin içi, maalesef bizzat YSK tarafından boşaltılmıştır.
13- Bu durumda halk oylamasının sonucunu, mühürsüz oy pusulası kullanılmasından daha da ağır olarak, YSK’nın söz konusu hukuka aykırı kararı etkilemiştir. YSK’nın yapılan itirazları değerlendirirken, Anayasa madde 79 ile kendisine yüklenen sorumluluğun gereğini yerine getirmesini umuyor ve diliyoruz. Aksi takdirde seçimlerin yargı güvencesinde yapıldığından, adil olduğundan ve sonuçların güvenilirliğinden, kısacası hukukun üstün olduğu demokratik bir devlet düzeninden söz edilmesi mümkün olmayacaktır. Üzüntümüz, halk oylamasının sonucuna ilişkin değil, sonucu etkilemeye elverişli açık ve ağır hukuka aykırılıkların görmezden gelinmek istenmesine ilişkindir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI
Kesinlikle itiraz edilmelide,sonuç ne olacak orası muamma şimdilik..
Referandumda yapılan haksızlık AGİTe de yansıdı bu arada
Artık bütün dünya biliyor bu ülkede ne dolapların döndüğünü görüyorlar
Bu haklı mücadelede bize destek olmaları lazım.
GEZİ II nin sinyalleri de verildi bu arada
Bugün Ankara, İzmir, İstanbul ve Samsunda eylem için buluşma noktaları ayarlanmış :)
Tek isteğimiz canlarımız gitmesin,özgürce kendimizi ifade edebilelim ..GEZİ II nin sinyalleri de verildi bu arada
Bugün Ankara, İzmir, İstanbul ve Samsunda eylem için buluşma noktaları ayarlanmış :)
Tek isteğimiz canlarımız gitmesin,özgürce kendimizi ifade edebilelim ..
Gözaltı olayı için diyorum. Benim cevremde yok demissin ya.
Örnekler verdim.
Görmediysen tekrar alıntılayayım.
Her şey ortada gördüğün gibi 1Sen
Gezi 1 oldu da noldu peki? Ne bekliyorsunuz ki Fransanın Amerikanın filan ülkeye girip Erdoğan ı devirmelerini miGEZİ II nin sinyalleri de verildi bu arada
8 hafta sonra aciklanicakmis abla olumsuzluklar fazla onlarda anlamış ama sonucu degistirir mi ki keşke degistirse ama bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?