• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Bu şekilde hayır çıksaydı kesinlikle karşısında olurdum diyene inanilmadigi gibi bu sorunun cevabına da inanmak zor olur.
Çünkü cebinde 200 bini olmayan çok kolay ev alır başkasına.
..

Eğer dışarıdan getirildiği ispatlanmamis zarf yoksa oylar gecersizdir denilmemeli.

Burada sandık başkanı olduğunu söyleyen bir üye vardı. Muhursuz zarflara tutanak hazırlamış.
Sandığın başında günlük ücretini almak için toplasan halk olmasaydı, herkes bu kadar bilinçli olsaydı bugün hile var denmezdi..
Her odada her partiden kişiler ve başkan vardı. Biri hata yaptıysa diğer 6 si niye sustu ?

mühürsüz oylarda seçim kurulunun ihmali olabilir evet ama başka şeyler de olabilir. Örneğin hazır tercih basılmış oy getirebilir kişi cebinde, ekipten aldığını da geri cebine koyar.
Peki bunu neden yapar dersen;
1- oy verme yetkinliğinde değildir, okuma yazması yoktur veya çok yaşlıdır hastadır vs.
2- geri götürdüğü oy pusulası karşısında bir menfaat eşde edecektir.

Veya başka başka ihtimaller.
Bu yüzden işi kuralına uygun yapmak zorunluluktur, o zaman deriz şeriaın kestiği parmak acımaz.

Ayrıca:
Osmanlı sadece Fatih ile sınırlı değildir.
Eğer kendinize Ata diye illa birilerini bulacaksanız diğer padişahları yabana atmayacaksınız. Hepsini kabul edeceksiniz.

Ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin tek bir Atası vardır o da Mustafa Kemal ATATÜRK'tür.
Her şeyi gerçekliği ile ele almak tarih bilincini oluşturur.
Safsata ve gazla konuşmak değil.

Ayrıca:
Osmanlı sadece Fatih ile sınırlı değildir.
Eğer kendinize Ata diye illa birilerini bulacaksanız diğer padişahları yabana atmayacaksınız. Hepsini kabul edeceksiniz.

Ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin tek bir Atası vardır o da Mustafa Kemal ATATÜRK'tür.
Her şeyi gerçekliği ile ele almak tarih bilincini oluşturur.
Safsata ve gazla konuşmak değil.

Hanedanda/Atada seçicilik :KK70:

Hiç içki içen 4. Muratın, efendime söyleyeyim gay/biseksüel padişahların adı yok

Benim için gerçeklik şöyledir;

"Şu bir gerçek ki Türk Milleti olarak Osmanlı da biziz, cumhuriyet de biziz. Osman Gazi de Atamız, Fatih de Atamız, Atatürk de Atamız.
Osmanlı İmparatorluğu tarih sahnesinden çekildi fakat bu muhteşem gücün artçı etkileri hala devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadrolar da müstesna bir çağdaşlaşma projesine imza atıp tarih sahnesine Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan ettiler." İLBER ORTAYLI

Ancak Fatih benim atamdır deyip Paşayı bir kenara itmek hainliktir.
Aslında sözüm osmanlı torunuyuz diyenlere :) Torunluk vasfında o düşüncemde kararlıyım.

Mustafa Kemal neden ata?

Ertuğrul ve Osman Gazi'nin kurduğu Fatih, Bayezid, Yavuz, Kanuni, Selim gibi padişahların devleti bir adım ileriye taşıdığı, 3. Selim, 2. Mahmut, Abdülmecit gibi yenilikler eklenerek devam eden devleti süratle toprak kaybeden padişahlardan ve ülkeyi peşkeş çekmeye çalışan Damat İbrahim ve Abdülhamid bireylerinden yeni bir devlet kurup, ülkeyi tüm dünyaya karşı korumuş ve adını tüm dunyada zikrettirmiş olmasından Mustafa Kemal ATATÜRK bizim atamızdır.

Mustafa Kemal olmasaydı, Osmanlı yok olacaktı. Bu ülke nasıl Osmanlı ile başlamadıysa onunla da bitmedi. Mezapotamya tabiri ile bugüne kadar baktığımızda biz sadece Osmanlı toprakları üzerinde yaşamıyoruz.
Fakat Osmanlı'nın da yer edindiği bu yurdu bize ATATÜRK düşmanların eline geçmekten kurtarıp altın tepside sunduğu için atamız.

Mehmet İstanbul'u fethederek atamız oldu, Atatürk ise Fatih'in fethettiği ancak Fatih'in torunlarının güzelim İstanbul'u tekrar Konstantinapolis olmasına attığı adımı durdurduğu için atamız oldu.

Yorumum budur.

Bu arada;
Ne oldu @1Sen gözaltıların çokluğunu görünce şok mu geçirdin?
Bu kadar uzun cümleler kurmuş yine de soruma bizzat cevap vermemişsiniz.
Süslü ve uzun cümleler kurmakla olmuyor değil mi, resmen kendinizle çelişiyor ve çok talihsiz bir yorum yapıyorsunuz!!!!

Ertuğrul'un, Fatih'in,Kanuni'nin, Alparslan'ın, M. Kemal'in bizzat torunu olmalıymışız mantığınıza göre!
Hepsi bizim atamız.

Siz soyağacınızı hatasız eksiksiz öğrendiniz sanırım. Kim peki atanız?
M. Kemalin çocuğu olmadığına göre o değil, onu anladım.
Ama ülkemizi kurtarmış, ordan dolayı ata oluyor.
Fatih de fetihler yaptı,çağ kapattı ama malesef atamız olamıyor, neden? Torunu değiliz, hanedandan olmalıydık, tüh..

Bu kadar talihsiz bir yorum olamazdı, 690 sayfada birinci ilan ediyorum sizi, tebrikler iyi saçmaladınız.

Kıyaslanamazi yanlış buldum ama nasıl duymadınız , 5 yaşındaki çocuk Atatürk şiiri okurken hüngür hüngür ağlıyor.
16 yaşındaki çocukta gördüğünü yapıyor, 5 yaşındaki de.

Burada önemli olan sonraki zamanlarda kendi hür iradeleri ile vereceği tercihlerdir.

Ben Tayip i destekleyenlerdenim. Bir çok konuda secmenini mutlu etti. Hataları da çok oldu elbet.
Ben mevcut parlamento içerisinde şuan için en iyisi olduğunu düşündüğüm için destekliyorum.
Tum kayıplara rağmen koltuğuna zamk gibi oturanlar olduğu sürede de bu değişmeyecek.

Ancak dediğim gibi bu parti seçimi değildi. Dolayısıyla tercihler idrak ve istek ölçüsünde değişti.
BEN MUHAlefetçiyim ama emin ol bende çok kızıyorum kılıçdaroğlu ve bahçeliye zaten bıraksalar keşke ama mübarekler gitmiyolar ki

Hiç içki içen 4. Muratın, efendime söyleyeyim gay/biseksüel padişahların adı yok

Değil mi?
Bir de Padişahlar içmezdi diye dolanırlar.
4. Murad hem içmiş hem yasaklamış olmaz ki ama :D Bugün olduğu gibi kendilerine mübah ama bize değil.
Abdülhamit, 2. Bayezid, 2. Selim vs vs
Bir Kanuni işte :)

Atada seçiciliği yapanları görün lütfen...

Ayrıca destursuz ağzınıza almayın o padişahların isimlerini...
Haddinizi bilin, gay filan ne demek!

Değil mi?
Bir de Padişahlar içmezdi diye dolanırlar.
4. Murad hem içmiş hem yasaklamış olmaz ki ama :KK70: Bugün olduğu gibi kendilerine mübah ama bize değil.
Abdülhamit, 2. Bayezid, 2. Selim vs vs
Bir Kanuni işte :)

Sarı selimde içiyordu :eğlence: sülüman kızıyordu bide..

Bu kadar uzun cümleler kurmuş yine de soruma bizzat cevap vermemişsiniz.
Süslü ve uzun cümleler kurmakla olmuyor değil mi, resmen kendinizle çelişiyor ve çok talihsiz bir yorum yapıyorsunuz!!!!

Ertuğrul'un, Fatih'in,Kanuni'nin, Alparslan'ın, M. Kemal'in bizzat torunu olmalıymışız mantığınıza göre!
Hepsi bizim atamız.

Siz soyağacınızı hatasız eksiksiz öğrendiniz sanırım. Kim peki atanız?
M. Kemalin çocuğu olmadığına göre o değil, onu anladım.
Ama ülkemizi kurtarmış, ordan dolayı ata oluyor.
Fatih de fetihler yaptı,çağ kapattı ama malesef atamız olamıyor, neden? Torunu değiliz, hanedandan olmalıydık, tüh..

Bu kadar talihsiz bir yorum olamazdı, 690 sayfada birinci ilan ediyorum sizi, tebrikler iyi saçmaladınız.

Algılamanızda sıkıntı mı var hanımefendi :)
Ben atamız değil demiyorum. İronik bir şekilde paşayı öteleyen fatihi alan zihniyetin atası fatih olamaz diyorum.
Süslü değil gerçekliktir yazdıklarım. Siz hazmedemiyorsunuz.

Bakın ne yazmışım;

Mehmet İstanbul'u fethederek atamız oldu, Atatürk ise Fatih'in fethettiği İstanbul'u tekrar Konstantinapolis olmasına attığı adımı durdurduğu için atamız oldu.

Anlıyor musunuz?

Padişahlarda senin benim gibi insan ne diye destur çekeceğiz?

Ben neden Mehmet ve Fatih diye ayırmışım yazımda onun bile farkında olmayarak bana cevap veriyorsunuz bence daha çok okuyun.
Kitap kokusunu çekmekle okumak bir değil.

Atada seçiciliği yapanları görün lütfen...

Ayrıca destursuz ağzınıza almayın o padişahların isimlerini...
Haddinizi bilin, gay filan ne demek!

Niye gay olmak mı kötü mü?
Veya da toplumla ilgili kararları alırken kötü kararlar vermesine mi sebep olur?
Osmanlıda oğlancılık konusunu araştırın isterseniz.

Ben hiç ayırt etmem
Bu topluma hizmet etmiş, iyiliğini düşünmüş herkes benim atamdır
Cinsel eğilimi, rengi, dininden bağımsız olarak

İstediğinizi seçip
Bir kısımı dışlayan mantık samimiyetsiz

Tarihini muhteşem yüzyıl adlı zırvalıktan öğrenenler, haddinizi bilin!
Hangi cüretle Osmanlıyı bu denli aşağılıyorsunuz?
Seviyesizliğiniz mide bulandırıyor.

:kusmuk:
Nasıl olsa koruma kanunları ile korunmayan padişahlar onlar değil mi! Rahatsınız...
Peheyy!
Kimler ağzına sakız yapıyor kimleri!
Önce, - dolaylı yoldan- Mustafa Kemal atamız sayılmaz diyen üyeye cevap verseydiniz!

Gayler biseksüeller ve içkiciler tam da sizlerin arasından çıkıyor, çamur atmayın!

Rahatlıkla banlanabilirim...

Algılamanızda sıkıntı mı var hanımefendi :)
Ben atamız değil demiyorum. İronik bir şekilde paşayı öteleyen fatihi alan zihniyetin atası fatih olamaz diyorum.
Süslü değil gerçekliktir yazdıklarım. Siz hazmedemiyorsunuz.

Bakın ne yazmışım;

Anlıyor musunuz?

Padişahlarda senin benim gibi insan ne diye destur çekeceğiz?

Ben neden Mehmet ve Fatih diye ayırmışım yazımda onun bile farkında olmayarak bana cevap veriyorsunuz bence daha çok okuyun.
Kitap kokusunu çekmekle okumak bir değil.
Çevir kazı yanmasın sevgili üye.. Hadi kolay gelsin sana.

İş güc var sayfalar birikiyor merak edip bakiyorum amaaaan diyorum bu ne seviyesizlik ya rabbi yazdigima yazacagima takip ettigime edecegime pisman oluyorum.

Agzini bozmadan yaymadan cirkinlesmeden yorum yazanlari sevgiyle okuyorum.
Sagolun iyi ki varsiniz bu kadar seviyesizlige ragmen

Ben gay/biseksüel olsam üzülmem niye üzüleyim :KK70:

Vebalılar mı hahah

İçkici de diyebilirsiniz

Lezbiyen de deyin

Hakaret gibi kullanmanız çok denişik
Hakaret gibi kullanan sizsiniz, şaka mısınız yahu. Kendiniz aşağılamadınız mı ilk önce

Sizin saydıklarınızdan olmaktansa vebalı olmayı tercih ederdim evet.

Hakaret gibi kullanan sizsiniz, şaka mısınız yahu. Kendiniz aşağılamadınız mı ilk önce

Sizin saydıklarınızdan olmaktansa vebalı olmayı tercih ederdim evet.

^ Zihniyet derim sadece

2017 yılında insanları insanları dil, din, ırk, cinsel eğilime göre ayıran barışçıl zihniyet mesajı yukarıdadır, isteyen okusun der çayımı sigaramı içmeye kaçarım :KK14:

Tarihini muhteşem yüzyıl adlı zırvalıktan öğrenenler, haddinizi bilin!
Hangi cüretle Osmanlıyı bu denli aşağılıyorsunuz?
Seviyesizliğiniz mide bulandırıyor.

:kusmuk:
Nasıl olsa koruma kanunları ile korunmayan padişahlar onlar değil mi! Rahatsınız...
Peheyy!
Kimler ağzına sakız yapıyor kimleri!
Önce, - dolaylı yoldan- Mustafa Kemal atamız sayılmaz diyen üyeye cevap verseydiniz!

Gayler biseksüeller ve içkiciler tam da sizlerin arasından çıkıyor, çamur atmayın!

Rahatlıkla banlanabilirim...

Bilinçsizlik bu olsa gerek.
Tarihi dizilerden öğrenen sizin zihniyetinizdir.

Biz dizileri dizi olarak izleriz. Orada gerçeklik aramayız.

Muhteşem Yüzyıl da Kanuni'yi kadın düşkünü olarak gören biz değiliz ki. Dizi izleyip onun öyle olduğunu sanıp tepki gösterenler tarihi dizilerden öğrenir. Padişahların evlatlarını boğdurttuğunu diziden öğrenenler sizsiniz.
Diriliş izleyip kendini Osmanlıcılık yaparken bulanlar tarihi diziden öğrenenlerdir.

Bence siz haddinizi bilin.
4 sene tarih okudum böyle egomanyatik atacı görmedim.

Back