• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Kim hayır afişi dağıttı diye göz altına alınmış , neden çevremde bir tek insan yok alınan ?

Evet afisinin üstüne hayır basılmamış. Evet afislerinin basilmasina dahi izin verilmedi yaşadığım yerde evet. Her yer hayır afişleriyle dolu.
Bana göre ikiside doğru. Parti amblemi olmadıktan sonra sorun yok ancak her iki tarafta bunu bu hale soktu .

Bunu gerçekten inanarak mı soruyorsun?

İrfan Değirmenci işten atıldı gerçeğiyle tanıştırayım seni ve devam edeyim.

2 ve 3 Ocak'ta İstanbul Okmeydanı'nda Başkanlık karşıtı kampanya çalışması yürüten Halkevleri üyesi 2 kişi gözaltına alındı.

MHP muhaliflerinden Meral Akşener'in Çanakkale'de ilk toplantısı için Kolin Otel'le anlaştı. Ancak iddiaya göre otele yapılan baskılarla otel yönetimi geri adım attı. Akşener'in otele geldiği saatlerde otelin elektrikleri kesildi.

5 Ocak'ta İzmir'de 'Hayır' kampanyası afişi asan TKP üyesi 5 kişi idari para cezasına çarptırıldı.

9 Ocak'ta Anayasa Görüşmeleri'nin başladığı gün, Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği Platformu'nun TBMM önünde yapacağı basın açıklaması polis tarafından engellenirken aralarında milletvekillerinin de bulunduğu kitleye plastik mermi ve tazyikli suyla saldırı gerçekleştirildi.

10 Ocak'ta Ankara Valiliği 'güvenlik gerekçesiyle' her türlü gösterinin yasaklandığını duyurdu.

11 Ocak'ta Sinop'ta 'Başkanlığa Hayır' afişi asan 2 TKP üyesi gözaltına alındı.

Ankara Tuzluçayır'da 'Başkanlığa Hayır' kampanyası yürüten 2 Halkevi üyesi gözaltına alındı.

12 Ocak'ta Karaman CHP Gençlik Kolları üyesi 3 kişi 'Başkanlığa Hayır' yazılamaları sebebiyle gözaltına alındı.

13 Ocak'ta Adana'da Halkevleri üyesi 4 kişi, 'Başkanlığa Hayır' bildirisi dağıtmaları gerekçesiyle gözaltına alındı.

31 Ocak'ta CHP PM Üyesi Sera Kadıgil, attığı tweetlerden dolayı gözaltına alındı.

3 Şubat'ta Antalya'da "Hayır' afişi yapan 3 kişi gözaltına alındı.

EMEP'in Tuzla’nın Aydınlı Mahallesi’nde üzerinde “Tek Adam Rejimine ve OHAL Anayasasına Hayır!” yazan Emek Partisi imzalı 500 afiş bir gecede söküldü.

12 Şubat'ta Posta Gazetesi'nde çalışan Hakan Çelenk, 'Hayır' dediği için kovuldu.

Denizli’de MHP’li “hayır”cılara verilen salon kaymakam tarafından iptal edildi.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde 'Hayır' bildirisi dağıtan öğrencilere özel güvenlik saldırdı, 8 öğrenci gözaltına alındı.

8 Mart’ta Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu'nun Silifke’deki toplantısı basıldı, masalar, sandalyeler kırıldı.

Saadet Partisi’ne ve ona yakın Anadolu Gençlik Derneği’ne ‘Hayır’ dedikleri için salon verilmedi.

13 Mart Çanakkale’de ‘hayır’ çalışması yapan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri gözaltına alındı.

Aydın'da HAYIR etiketi yapıştıran 3 Hazirancı'ya 7'şer bin TL, toplam 21 bin TL ceza kesildi.

Kocaeli’de Meral Akşener'in 'hayır' toplantısı 40-50 kişilik bir grup tarafından basılmak istendi fakat engellendi.

23 Mart’ta Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Hayır çalışması yapan öğrencilerden 20 kişi gözaltına alındı.

Ankara Valiliği Meral Akşener’in mitingine “Sizi koruyamayız” diyerek izin vermedi.

Konya’da “Hayır” bildirisi dağıtan 7 kişi gözaltına alındı.

Sadece gözaltı dedik ama dayanamadım yine, hem gözaltılar, hem kovulmalar, hem engellemeler, hem toplantı ve gösteriye izin verilmemeler, hem hayırcıların gösteri yapacağı salonun elektriğini kesenler, hem maddı cezalar, hem şiddet gösterenler hepsi bir arada.

Buyrunuz.
İnanmıyorsanız tek tek internete yazıp araştırınız.
Bunlar sadece benim kaydettiklerim.

Listenin belki yarısı bile değil.

Senin çevren neresi ki öyle? Tunceli mi? Malum en çok hayır oradan çıktı. O yüzden görmemiş ve duymamış olabilirsin ama Türkiye'nin dört bir yanında durum bu şekilde idi.

Atatürke duyulan nefret degil yani kendi adıma en azından öyle
ha bu durumu size nasıl anlatsam bilemedim,kimseyi kırmadan ve yanlış anlaşılmadan anlatmaya çalışayım diyelimki biz güney kutbunday dık ve Atatürk bizi aldı ekvetora getirdi ve buradan kesinlikle ayrılmayın dedi ama biz o kadar korktuk ki tekrar güney kutbuna gitmekden ne kadar uzaklaşsak o kadar iyi dedik ve kuzey kutbuna çektik hep kendimizi ve buda bazı kesimleri üzdü

Bence nefret oluştu,hala bir kesim osmanlı hayaliyle yaşıyor bunuda gördük değilmi..
Bir nevi medeniyet hayatına geçiş oldu,haklarına kavuştu insanlar değilmi..
Daha geçenlerde bir üye demedi mi,Cumhuriyet kadınlara ne kazandırdı diye..

özet geçiyorum.. isanbulun fatih tarafından fethedileceğini söylediği için zindana atılmış. fetihten sonra fatihin huzuruna çıkarılmış ve savaşarak kanla kazandığınız bu toprakları kalem kağıtla kaybedeceksiniz demiş..

Vay bee o yıllarda bile geleceği görülmüş..

Şöyle bir yazı buldum..

Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fetih ettikten sonra
zindanları gezerken bir yaşlı başlı saçı sakalı ağarmış bir ihtiyar görür ve yanına gider.
-söyle bakalım bizans kralı seni bu yaşta neden zindana attı?
Yaşlı adam ise:
-ben kehanette bulundum. imparator bana sordu. ülkemin sonu ne olacak diye. bende "ülkenizi bir savaşta Türkler alacak". dediğim için beni zindana attı.
Fatih sultan mehmet han düşündü ve kahine sordu:
-peki madem kehanette bulunuyorsun, benim fethettiğim istanbulu bizden kim alacak?
kahinde şu cevabı verir:
-Savaşla bu ülkeyi sizin elinizden kimse alamayacak ama zamanı gelince yavaş yavaş elinizden çıkacak

Peki o zarflarda hayır yazsaydı, sen yine itiraz edecek miydin??

Kaldıki onları kimin yazdığı, kimin ne dolap çevirdiği henüz belli değil, saldırmayın hemen. Bekleyin bakalım yine kimler provokasyon yapmaya kalkmış.

Her şey provakasyon zaten. Hiç kötü , adaletsiz bir şey gelmez karşı taraftan. Bu nedir ya haksızlığa provakasyon demek de moda oldu anlaşılan. Hayır vermiş biri olarak burada bir kaç defa da yazdım. Kim için olursa olsun iki tarafta tek bir oy fazladan yazmaz gerçekten Millete saygı duyuluyorsa bari oy kullanırken saygılı olunsun diye. Yani hile hurda ile alınan Hayır'ı kabul edip, Evet'i kabul etmemek sonra dinden haktan bahsetmek benim dini görüşlerime ve vicdanıma o kadar ters ki. Şahsım adına bunun vebali altında ezilmek istemediğimde dolayı Hayır da çıksa, haksızlık olsaydı o seçim de hukuki yollar yapılmalıydı. HUKUK ortadan kalkarsa kimse için iyi sonuçlar getirmez. Çünkü bir gün herkesin o adalete ihtiyacı olur.

Vay bee o yıllarda bile geleceği görülmüş..

Şöyle bir yazı buldum..

Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fetih ettikten sonra
zindanları gezerken bir yaşlı başlı saçı sakalı ağarmış bir ihtiyar görür ve yanına gider.
-söyle bakalım bizans kralı seni bu yaşta neden zindana attı?
Yaşlı adam ise:
-ben kehanette bulundum. imparator bana sordu. ülkemin sonu ne olacak diye. bende "ülkenizi bir savaşta Türkler alacak". dediğim için beni zindana attı.
Fatih sultan mehmet han düşündü ve kahine sordu:
-peki madem kehanette bulunuyorsun, benim fethettiğim istanbulu bizden kim alacak?
kahinde şu cevabı verir:
-Savaşla bu ülkeyi sizin elinizden kimse alamayacak ama zamanı gelince yavaş yavaş elinizden çıkacak

bu gerçekmiş tarih profesörlerinin katıldığı bir programda seyretmiştim .

Yapma lütfen. Eskiden yapılan tüm haksızlıklara susuluyor , başkasının ağladığı konu skeç haline getirilip gulunuyor diye mi demokratik ortam vardı ?
Şuanda da konusulabilindigi kadar konuşuluyor.
1sen benim anlatmak istediğimle senin anladığın şey o kadar farklı ki. Neyse uzatmayacağım. Son sözüm artık ağlanacak halimize ağlayamıyoruz bile.

Yok canım dalga geçmedi abla. Ben burada bir yorum yazdım senden özür diledim fark etmeden olmuş diye. Abla ona istinaden dedi Ki orada zaten metenolun beğenisi yok diye. Ben de dedimki fark edince geri çekmiştir beğenisini dedim. Abla da o nedenle dediğin gibi yanlışlıkla olmuştur dedi
@METENOL

Yok canım dalga geçmedi abla. Ben burada bir yorum yazdım senden özür diledim fark etmeden olmuş diye. Abla ona istinaden dedi Ki orada zaten metenolun beğenisi yok diye. Ben de dedimki fark edince geri çekmiştir beğenisini dedim. Abla da o nedenle dediğin gibi yanlışlıkla olmuştur dedi
@METENOL

Ben açıkladım zaten kendisine..
Sorun yok yani :KK66:

Bir de Sinan Ogan'ın saldırıya uğraması var onu unutmuşum.

Bakın ülkede ki kin ve nefreti görebiliyor musunuz.

Sen bana böyle sıralayabilir misin Hayırcılar Evet afişi dağıtanları darp etti, evet toplantıları saldırıya uğradı.
Evetçilere para cezası kesildi, Evetciler ülkenin dört bir yanında gözaltına alındı, işten atıldı..

Bu evetçiler yani yukarıda saydığım şeyleri yapanlar ve sebep olanlar, baştakilerin hırs ve koltuk sevdası ile sokağa sürülmüş zihniyetinde şiddet dışında hiçbir şey barındırmayan kişilerdir.
Bunları inkar edebilir misiniz?

Bunları inkar edemedğiniz gibi seçimde ki hileleri de edemezsiniz.

Zaten ülke olarak çok temiz, ahlaklı, dürüst, imanında, kitabında niyazında olduğumuz söylenebilir mi?
Bir sürü yolsuzluk, ahlaksızlık varken bunların olduğuna neden ikna olmuyorsunuz ki?

Allah aşkına senin yaşadığın yer neresi?

Parklara bile derken, en işlek caddelerde, çevre yollarında, binaların üstünde her yerde kocaman evet afişlerini görmedin mi hiç?
Zibilyon tane adım başı her yer evet afişi ile dolu iken parklara bile yazman çok ilginç doğrusu. Adım başı evet afişinden bizim de rahatsız olacağımızı neden hiç düşünmüyorsunuz.

Adamlar devletin imkanı ile benim vergilerim ile onaylamadığım kadar para harcayıp 50 metrelik bezlere evet yazdırıp yüksek binaların tepesınden sarkıtıyorlar bunlar sizin gözünüze neden görünmüyor. Bir çoğunun üzerinde ne bir simge ne bir amblem var. Derneklerden, il ve ilçe başkanlıklarından, belediyelerden bilmem nelerden tutunda afiş basmak için hiçbir vasfı olmayan seçmenler dahi kocaman evet yazılı pankartları her yerde adım başı sergiliyorken..

Hayır afişlerinin söküldüğü, hayır standlarına saldırıların olduğu, hayır afişi dağıtan kişileri gözaltına alındığı ve işten atılmaların olduğunu görürken, duyarken
Peki sadece sizi rahatsız eden evet afişinin üzerine hayır damgası vurulması mıydı?

Sevgili Padişah demiştir ki;
Aklı öldürürsen, ahlak da ölür. Akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür. Kadı’yı satın aldığın gün adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün Devlet de ölür.

Ayrıca Fatih Sultan Mehmet senin atan olamaz.
Osmanlı hanedanı bir sülaledir.
Torunu Nihan olabilir ancak sen sarayların dışında kalmış halkın torunu olabilirsin.

Şu paragrafı açar mısınız?
Kimse neden ses çıkarmıyor?
Atam demek için torun torunu olmak mı gerek?
O halde M. Kemal neden ata?
Yorumunuz doğru mu şimdi, olacak iş mi yani?
Ben mi yanlış anladım...

BEN zaten hayır dedim ve çok umutluydum bu seçimde hayır çıkıcak diye ama bi tarafımda her zamanki gibi gene bişey yaparlar dedim ve olduda zaten üzülmüyo muyum üzülüyorum çünkü bizim zorluklarla kurduğumuz cumhuriyet rejimini kaldrdılar önce andımız sonra bayramlar bahaneyle kutlanmıyo şimdi bu ama adama dinci diyolar bu kadar kafaları beyinleri tek adama devr olmuş utanmasalar Allah yerine koycaklar dün bend egördüm 16 yaşlarında kız arabada recep tayyip erdoğan diye arababdan çıkmış bağırıyo ben bigün öyle Atatürk dendiğinii ne bilim başka bir atamızın adını duymadım varsa yoksa tayyip tayyip ama yok adamı en yükseğe çıkarmayı başardılar amaaaa günün birinde derseler keşke yapmasaydık o zaman acımıycam onlara

Kıyaslanamazi yanlış buldum ama nasıl duymadınız , 5 yaşındaki çocuk Atatürk şiiri okurken hüngür hüngür ağlıyor.
16 yaşındaki çocukta gördüğünü yapıyor, 5 yaşındaki de.

Burada önemli olan sonraki zamanlarda kendi hür iradeleri ile vereceği tercihlerdir.

Ben Tayip i destekleyenlerdenim. Bir çok konuda secmenini mutlu etti. Hataları da çok oldu elbet.
Ben mevcut parlamento içerisinde şuan için en iyisi olduğunu düşündüğüm için destekliyorum.
Tum kayıplara rağmen koltuğuna zamk gibi oturanlar olduğu sürede de bu değişmeyecek.

Ancak dediğim gibi bu parti seçimi değildi. Dolayısıyla tercihler idrak ve istek ölçüsünde değişti.

Senin şimdi Allah korkun var öyle mi hileyi hurdayi nasil savunacagizi şaşirdiniz
Merak ediyorum o 1.5 milyon zarfta hayir yazsaydı ve akp itiraz etseydi oturup kabullenin diyecek miydin

Bu şekilde hayır çıksaydı kesinlikle karşısında olurdum diyene inanilmadigi gibi bu sorunun cevabına da inanmak zor olur.
Çünkü cebinde 200 bini olmayan çok kolay ev alır başkasına.
..

Eğer dışarıdan getirildiği ispatlanmamis zarf yoksa oylar gecersizdir denilmemeli.

Burada sandık başkanı olduğunu söyleyen bir üye vardı. Muhursuz zarflara tutanak hazırlamış.
Sandığın başında günlük ücretini almak için toplasan halk olmasaydı, herkes bu kadar bilinçli olsaydı bugün hile var denmezdi..
Her odada her partiden kişiler ve başkan vardı. Biri hata yaptıysa diğer 6 si niye sustu ?

Şu paragrafı açar mısınız?
Kimse neden ses çıkarmıyor?
Atam demek için torun torunu olmak mı gerek?
O halde M. Kemal neden ata?
Yorumunuz doğru mu şimdi, olacak iş mi yani?
Ben mi yanlış anladım...

Benim için gerçeklik şöyledir;

"Şu bir gerçek ki Türk Milleti olarak Osmanlı da biziz, cumhuriyet de biziz. Osman Gazi de Atamız, Fatih de Atamız, Atatürk de Atamız.
Osmanlı İmparatorluğu tarih sahnesinden çekildi fakat bu muhteşem gücün artçı etkileri hala devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadrolar da müstesna bir çağdaşlaşma projesine imza atıp tarih sahnesine Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan ettiler." İLBER ORTAYLI

Ancak Fatih benim atamdır deyip Paşayı bir kenara itmek hainliktir.
Aslında sözüm osmanlı torunuyuz diyenlere :) Torunluk vasfında o düşüncemde kararlıyım.

Mustafa Kemal neden ata?

Ertuğrul ve Osman Gazi'nin kurduğu Fatih, Bayezid, Yavuz, Kanuni, Selim gibi padişahların devleti bir adım ileriye taşıdığı, 3. Selim, 2. Mahmut, Abdülmecit gibi yenilikler eklenerek devam eden devleti süratle toprak kaybeden padişahlardan ve ülkeyi peşkeş çekmeye çalışan Damat İbrahim ve Abdülhamid bireylerinden yeni bir devlet kurup, ülkeyi tüm dünyaya karşı korumuş ve adını tüm dunyada zikrettirmiş olmasından Mustafa Kemal ATATÜRK bizim atamızdır.

Mustafa Kemal olmasaydı, Osmanlı yok olacaktı. Bu ülke nasıl Osmanlı ile başlamadıysa onunla da bitmedi. Mezapotamya tabiri ile bugüne kadar baktığımızda biz sadece Osmanlı toprakları üzerinde yaşamıyoruz.
Fakat Osmanlı'nın da yer edindiği bu yurdu bize ATATÜRK düşmanların eline geçmekten kurtarıp altın tepside sunduğu için atamız.

Mehmet İstanbul'u fethederek atamız oldu, Atatürk ise Fatih'in fethettiği ancak Fatih'in torunlarının güzelim İstanbul'u tekrar Konstantinapolis olmasına attığı adımı durdurduğu için atamız oldu.

Yorumum budur.

Bu arada;
Ne oldu @1Sen gözaltıların çokluğunu görünce şok mu geçirdin?

Back