- 25 Mart 2009
- 734
- 567
- 323
İşte sorun bu,evet diyen,körü körüne biat etmiş gibi lanse ediliyor.Ya cahil ,ya yobaz,eğitimsiz vs. olarak gösteriliyor,insana daha çok körüklüyorlar evet desin diye sanki.
Eyalet sistemi bugün gelmeyecek.
Bir arkadaş paylaşmış fotoğrafını 1997de Erdoğanın verdiği demeç "Başkanlık Amerikanın emperyalist bir oyunudur"
Madem öyle neden başkanlık getiriliyor?
Ortadoğuya bakın Saddam, Kaddafi vb emperyalist güçlerin kontrol ettiği ülkeler hep tek adamlık getirilmiştir.
Niye? Çünkü bir meclisi, koca parlementoyu ikna etmektense tek bir adamı kontrol etmek daha kolaydır.
Başkanımız hayır der, boyun eğmez falan deme bu ekonomi bu hızda düşsün, millet açlıktan bağırmaya başlasın eli mahkum mecbur kalacak. Aynı yurt dışından tonlarca buğday ithal etmeye muhtaç kaldığımız gibi.
Bir diğer u dönüşüne bakalım, Bahçeli 6 ay önce başkanlığa sayarken bugün destekçisi.
Siyasiler döner, hem de öyle bir döner ki.
Kimsenin umrunda değiliz, kabul edin.
Baştakilerin tek düşündüğü paraları, koltukları ve kim gelirse gelsin bu her zaman da böyle olacak.
Edit: imla.
Ek: maddeleri okudum zaten. ama bir gazeteden veya 8 dkda başkanlık, 10 maddede başkanlık tarzı yerlerden değil. bizzat anayasadeğişikliğiyle ilgili hukukçular tarafından hazırlanmış olan siteden + tbmm canlı yayın izliyorum geceleri.
Şu an ki kararım evet
Hiç sanmıyorum .Diyelim CHP iktidarda ,eminim ki evet oyu kullanacaktınız.
Tek mesaj içinde olsa seni sana şikayet ederdim kazen abi :)
Ama konu gidişatında o şekilde olmuş
Sen aklı selim saygılı bir adamsın şimdiye kadar gördüğüm
Ama bu konunun açılışından başlayan bir hayır propagandası var
Birde en iyi bilenlerdensindir
Kk da düzeyli siyaset yapılamıyor malesef bu konu can yakar
Eyalet sisteminin gelip gelmeyeceğni anlamak için bölgesel yönetimler başlıklı maddelerin içieriğini iyi incelerseniz görürsünüz? İfadeler içerisinde cinlikler var.
63 sayfayı okudum ama sizin dediğiniz gibi yorum bir veya ikidir .Ama benim dediğim tarzda saymakla bitmezkarşılıklı algı hatası bu.hayır diyenlerde,ülkesini,dinini sevmeyen,dinsiz insanlar gibi gösteriliyor.yani masum değiliz,hiç birimiz.
Size bu sözleri söyleyen yok. Öyle bir komplekse girmeyin.İşte sorun bu,evet diyen,körü körüne biat etmiş gibi lanse ediliyor.Ya cahil ,ya yobaz,eğitimsiz vs. olarak gösteriliyor,insana daha çok körüklüyorlar evet desin diye sanki.
Siyasetçiye güven olmaz der babamEyalet sistemi bugün gelmeyecek.
Bir arkadaş paylaşmış fotoğrafını 1997de Erdoğanın verdiği demeç "Başkanlık Amerikanın emperyalist bir oyunudur"
Madem öyle neden başkanlık getiriliyor?
Ortadoğuya bakın Saddam, Kaddafi vb emperyalist güçlerin kontrol ettiği ülkeler hep tek adamlık getirilmiştir.
Niye? Çünkü bir meclisi, koca parlementoyu ikna etmektense tek bir adamı kontrol etmek daha kolaydır.
Başkanımız hayır der, boyun eğmez falan deme bu ekonomi bu hızda düşsün, millet açlıktan bağırmaya başlasın eli mahkum mecbur kalacak. Aynı yurt dışından tonlarca buğday ithal etmeye muhtaç kaldığımız gibi.
Bir diğer u dönüşüne bakalım, Bahçeli 6 ay önce başkanlığa sayarken bugün destekçisi.
Siyasiler döner, hem de öyle bir döner ki.
Kimsenin umrunda değiliz, kabul edin.
Baştakilerin tek düşündüğü paraları, koltukları ve kim gelirse gelsin bu her zaman da böyle olacak.
Edit: imla.
Ek: maddeleri okudum zaten.
*Kadın, çocuk ve şehit ailelerine pozitif ayrımcılık getirilmiştir.
*Kişisel verilerin korunması amacıyla değişikler yapılmıştır.
*Askeri yargılamaya sınırlama getirilmiş,
*Bilgi edinme hakkı anayasal güvenceye kavuşturulmuş ve Ombusmanlık dediğimiz kamu denetçiliği sistemi oluşturulmuştur. Darbe yapanları koruyan geçici 15.madde kaldırılmıştır.
*Anayasa mahkemesi ve HSYK daha çağdaş ve batı standartlarına uygun hale getirilmiştir.
*Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı getirilmiştir.
*Memurlara verilen disiplin cezalarına karşı hak arama imkanı getirilmiştir.
Sen ben yada başka birisi başka parti bu teklifi verse yine Hayır diyeceğiz ama deynep nedense pek inanmıyor buna..
Evet bende bunu düşünüyorum sonuna kadar.
Eğer bunu referandum a sunan kemal kılıçdaroglu olsa idi alkişlamaktan avuclari şişerdi.
Anlıyorum da bu düşünceyi de.
O ayrı bir konu. PKK olarak seni bölmezler. Bu hem güneydoğu da yaşayanların, hem de Amerika İsrail gibi devletlerin işine gelmez. Ama bu terör biter anlamına gelmesin. İlkbahar ile birlikte kötü PKK eylemleri görebiliriz.Neyse pkklılara gün doğdu.
Doğu Kürt Devleti yolda.
Yapma kazen abi ya anlamak istedikten sonra çarşaf çarşaf açıklama varBu konuda benim tek tepkim "neye evet neye hayır dediğimizin bilinmemesidir." Ek olarak asla hayır propagandası da görmüyorum. Ben en baştan beri içeriği anlamadım, neden bu anlatılmadan bu kadar kargaşa diyorum.
63 sayfayı okudum ama sizin dediğiniz gibi yorum bir veya ikidir .Ama benim dediğim tarzda saymakla bitmez
Benim karşıt görüşte olup çok sevdiğim kişiler de var forumda,kimsenin kalbini kırmak istemem.Ama çoğu yorumları okudukça ağzım açık kalıyor.
Evet bende bunu düşünüyorum sonuna kadar.
Eğer bunu referandum a sunan kemal kılıçdaroglu olsa idi alkişlamaktan avuclari şişerdi.
Anlıyorum da bu düşünceyi de.
yani bu, pelin çok tatlış, hadi onu başkan yapalım gibi bir şey değil, bu gücü ele geçirince (gücün değiştiremeyeceği insan yoktur) pelin neye dönüşecek biliyor muyuz, hayır?
pelin sevinçten kalp krizi geçirirse arkasından kim gelecek biliyor muyuz? hayır.
pelin kendi görüşünde olmayanları ne kadar temsil edebilcek, onların çıkarlarını ne kadar gözetebilecek biliyor muyuz? ona da hayır.
o yüzden babam olsa evet demem.
şimdi burdaki arkadaşların çoğu sadece akp iktidarına yetişebildiler, o yüzden sanıyorlar ki hep kendileri temsil edicek, hep başkanları onların görüşünden olacak. ama olmayacak, bu ülke neler gördü, bir zamanlar özallar, demireller, ecevitler ne oylar aldı, hani nerdeler, nerde onların partileri?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?