• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
canım ben de olamazdım ozaman öğretmen bende meslek liseliyim ,ihl ler başarısız mı demiştin :silah:sani başkaydı,uzun süredir yokum sizler yenisiniz sanki buralarda daha hafızama alamadım isimleri
Aslında olamazsın değilde puanı çok yüksek tutman gerek ek puan alamıyorsun bölüm dışı olunca bende değişik bir bölüm seçmek istedim ve seçemedim Ek puan düşüyor diye..Bu arada tebrikler çalışkanmışsın bi meslek lisesinden çıkıp öğretmen olmak kolay değil...Evet İHL lerin başarı ortalaması Anadolu Ve Fen Liselerine göre başarısı çok düşük bu yıllarda...Gerçi genel başarı çok düştü zaten...

iran-li-kadinlar-devrim-sonrasi-basortusunu-protesto-ediyor.jpg
kararim CUMHURIYET anlayan anladi :)
Bu referandumda Cumhuriyete tamam mi, devam mi oylanacak zaten. Cumhuriyet isteyenler Hayir diyor.

Bak, bu ustteki resim 1979 da Iran'da cekildi. Ulkemizdeki gibi bir referandumun ardindan degisen rejim sonrasi haklarini kaybeden kadinlar, 100.000 kadin priotestoda, birsey degistirebildiler mi? Onlarin hepsi hala zorunlu tesetturde.. Evlenme yasi 9 a indirilmis, plajara gitmeleri yasak, seriat kanunlari isleme sokulmus, dolayisi ile iki kadinin sahitligi bir erkeginkine esit, recm ceazasi ve kirbac cezasi uygulamaya girmis, bir kadindan fazla evlilige izin cikmis, basanan kadin cocugun velayetini erkekse 2, kizsa 7 yasina kadar elinde tutabiliyor, sonra baba tarafina vermek zorunda, calismak veya yurtdisina cikmak icin kocadan veya babadan izin gerekiyor, vesaire vesaire. Onlar da ayni senin gibi bunlarin olabilecegini, kendi baslarina da gelebilecegini tahmin edememislerdi zamaninda. Bak, eski Iran bizden pek de farkli degil, aynen Afganistanin da oldugu gibi:

iran ogrenciler.jpg
plajda.jpg

Bugun Cumhuriyet sayesinde kazandigin butun haklarini bir evet ile bir kisiye teslim ettiginde, ki bu kisinin zihniyeti de herkesin malumu, senin yarinlarinin ne olacaginin bir garantisi var mi? Yarin sana sormak zorunda kalmasin diye veriyorsun zaten yetkiyi ona. Seni bir daha neden dinlesin ki?

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1982893
Bu referandumda Cumhuriyete tamam mi, devam mi oylanacak zaten. Cumhuriyet isteyenler Hayir diyor.

Bak, bu alttaki resim 1979 da Iran'da cekildi. Ulkemizdeki gibi bir referandumun ardindan degisen rejim sonrasi haklarini kaybeden kadinlar, 100.000 kadin priotestoda, birsey degistirebildiler mi? Onlarin hepsi hala zorunlu tesetturde.. Evlenme yasi 9 a indirilmis, plajara gitmeleri yasak, seriat kanunlari isleme sokulmus, dolayisi ile iki kadinin sahitligi bir erkeginkine esit, recm ceazasi ve kirbac cezasi uygulamaya girmis, bir kadindan fazla evlilige izin cikmis, basanan kadin cocugun velayetini erkekse 2, kizsa 7 ye kadar elinde tutabiliyor, sonra baba tarafina vermek zorunda, calismak veya yurtdisina cikmak icin kocadan veya babadan izin gerekiyor, vesaire vesaire. Onlar da ayni senin gibi bunlarin olabilecegini, kendi baslarina da gelebilecegini tahmin edememislerdi zamaninda. Bak, eski Iran bizden pek de farkli degil, aynen Afganistanin da oldugu gibi:

Eki Görüntüle 1982903 Eki Görüntüle 1982904

Bugun Cumhuriyet sayesinde kazandigin butun haklarini bir evet ile bir kisiye teslim ettiginde, ki bu kisinin zihniyeti de herkesin malumu, senin yarinlarinin ne olacaginin bir garantisi var mi? Yarin sana sormak zorunda kalmasin diye veriyorsun zaten yetkiyi ona. Seni bir daha neden dinlesin ki?
bende bunu iyice dusundum devam!!

Aslında olamazsın değilde puanı çok yüksek tutman gerek ek puan alamıyorsun bölüm dışı olunca bende değişik bir bölüm seçmek istedim ve seçemedim Ek puan düşüyor diye..Bu arada tebrikler çalışkanmışsın bi meslek lisesinden çıkıp öğretmen olmak kolay değil...Evet İHL lerin başarı ortalaması Anadolu Ve Fen Liselerine göre başarısı çok düşük bu yıllarda...Gerçi genel başarı çok düştü zaten...
:) ben bu leptobu kırarım :deli:ne kadar saçma sapan, yazım kurallarını felç eden bi hale getirmiş cevabımı :işsiz:imleç neden kayıyor bilmiyorum.
Evet bu arada öğretmenim ,zaten çıktığım bölüm ile ilgili ve aöfliyim hamdolsun görevimdeyimde :KK66:

o yazan arkadaş bende öğretmenim demişti .Meslek liseliymiş

"Fransiz Devrimi, sadece Avrupa'yi degil, Osmanli enetelektuel camiasini da etkiledi. Milliyetci, sosyalist, ve liberal akimlar Osmanlida takipci kazandi. Bu surecte Osmanlı'da Sened-i ittfak kabul edilerek padisahin yetkileri kisitlandi. Mesrutiyet ilan edildi, Meclis-i Mebusan kuruldu. Degisen dunyaya ayak uydurmaya calisilirken yapilan bu yapilandirma cabalari; yavas yavas dokulmeye baslayan bir imparatorlugu yamama, ayakta tutma calismalariydi. Ama bunlar ise yaramadi ve Osmanli denen ust yapi coktu.
Bizler bugun Osmanli'da baslayan butun o reform ve yenilik haraketlerinin vucut bulmus hali olan bir Cumhuriyette yasiyoruz.
Bugunun Turkiye'sini, savas sonrasi kurulan genc Turkiye cumhuriyeti ile karsilastirmak hem hata, hem de tarihi bir yanlis. Biz bugun demokrasiyi rafa kaldirmayi gerektirecek kosullar altinda degiliz,tek adam veya tek parti yonetimi gerektirecek kosullarda yasamiyoruz. O yuzden "kurucu cumhuriyette olan yetkileri bana verin" demek abesle istigaldir.
Bizim neredeyse 200 yillik anayasa tecrubemuz, 140 yillik meclis tecrubemiz var.Ataturk hic bir sekilde Sened-i ittifaki cope atmadi, 1921 ve 1924 anayasalari yapildi.
Simdi cikmis kurulma asamasindaki cumhuriyetin yetkileri isteniyor, Turkiye tek adam rejimi ile yonetilebecek bir ulke degil artik. Bu yurutulebilir bir sey degil, bunu anlamak icin neler yapmak lazim bilmiyorum."E.bayir.

Eki Görüntüle 1982893

Bak, bu ustteki resim 1979 da Iran'da cekildi. Ulkemizdeki gibi bir referandumun ardindan degisen rejim sonrasi haklarini kaybeden kadinlar, 100.000 kadin priotestoda, birsey degistirebildiler mi? Onlarin hepsi hala zorunlu tesetturde.. Evlenme yasi 9 a indirilmis, plajara gitmeleri yasak, seriat kanunlari isleme sokulmus, dolayisi ile iki kadinin sahitligi bir erkeginkine esit, recm ceazasi ve kirbac cezasi uygulamaya girmis, bir kadindan fazla evlilige izin cikmis, basanan kadin cocugun velayetini erkekse 2, kizsa 7 ye kadar elinde tutabiliyor, sonra baba tarafina vermek zorunda, calismak veya yurtdisina cikmak icin kocadan veya babadan izin gerekiyor, vesaire vesaire. Onlar da ayni senin gibi bunlarin olabilecegini, kendi baslarina da gelebilecegini tahmin edememislerdi zamaninda. Bak, eski Iran bizden pek de farkli degil, aynen Afganistanin da oldugu gibi:

Eki Görüntüle 1982903 Eki Görüntüle 1982904

Sadece Erdoğan a olan güven değil ki Ya 5 yıl 10 yıl sonra daha radikal daha katı biri gelirse ???Sistem oylanıca
:) ben bu leptobu kırarım :deli:ne kadar saçma sapan, yazım kurallarını felç eden bi hale getirmiş cevabımı :işsiz:imleç neden kayıyor bilmiyorum.
Evet bu arada öğretmenim ,zaten çıktığım bölüm ile ilgili ve aöfliyim hamdolsun görevimdeyimde :KK66:

o yazan arkadaş bende öğretmenim demişti .Meslek liseliymiş
Ben yazdım o yazıyı sana da öğretmenim demedim meslek liselilerin hepsinde aynı sorun maalesef var demek istedim...Yani şöyle İHLde nihayetinde bi meslek lisesi yani ordan çıkınca bölümleri neler bilmiyorum da İmam İlahiyatçı oluyorsun..Yani O okullarda çocukları yöneltmek ailelerin suçu maalesef..Neden İHL çalışkan bi çocuk gitsin Anadolu lisesi Fen Lisesi Düz Lise vs.gibi liselere mesela..Şöyle diyorsun ki İHL ye yapılan yanl Tayyip Erdoğan düzeltti çok şükür şuanda giriliyor ya Binlerce meslek liseli hala aynı sıkıntıda bunu kimse değiştirmedi..Meslek Liseliyle Anadolu lisesi fen lisesi ve Hatta kolejlerle aynı sınava bile girmemeli yani açıkçası nerden bakarsan bak canım sistem yanlış ve adaletsiz bunu da maalesef 15 yıllık iktidarda hiç değiştiremedi..Yap boza döndü herşey...

Telefonda calan izmir marsindan rahatsiz olan bir amcaya karsi herkesin izmir marsini soyledigi videoyu izledim de yani bir insan izmir marsindan neden rahatsizlik duyar ilginc bide kizip hayir vericektim ama evet vericrm inadina diye kizdi:))))

tek kişilik yönetimlerle 700 yıl dünyaya hükmetmişiz,
evet diyorum istikrar ve huzur her daim tek parti iktidarında sürdürülebilmiş,

Osmanlı dönemini mi diyorsun huzur diye?
Babadan oğula geçen padişahlık sisteminde gerçekten Türk ve Müslüman olmayan yabancı uyruklu köle cariyelerin doğurduğu çocuklar ve bu çocuklar başa geçsin diye masum olan canların hiçe sayılıp öldürülmesi?
Evet kan dökerek başa geçirilen şehzadeler ve huzur çok birbirine denk kelimeler.

evet diyorum diktatörlük, egomonyalık ve ötekileştirilmecilik olmayacağı için ,

Diktatörlük? Kelime anlamını bilmiyor musunuz yoksa.
Hem her daim tek adam diyorsunuz hem diktatör olmayacak. Allah Allah nasıl oluyor bu?

Diktatör; Bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse.
TDK böyle diyor ama siz başka diyorsanız bilemem.

Ötekileştirme?
Sana buraya AKP'li milletvekillerin, bakanların, başbakanın ve cumhurbaşkanının zibilyon tane videosunu eklerim.
Kulaklarınızın sağır olması gerek duymamak için.
Açık- Kapalı diye
Türk- Kürt diye
Alevi- Sunni diye
İktidar partili olanlar ve olmayanlar

Yahu yarın yapılacak anayasa oylamasında '' EVET - HAYIR '' seçenekleri olmasına rağmen Hayır diyenleri;
Şerefsiz, vatan haini, terörist, fetöcü diye siz yaftalamıyor musunuz? Yani yöneticileriniz.
Yani vekilleriniz, il başkanlarınız, belediye başkanlarınız vs vs ? Allah aşkı için etmiyoruz de.?

evet diyorum ülkemdeki yatırımların istihtamların ekonominin, kalkınmanın, milli savunmanın medeniyetleşmenin devamı için,

Maddelerde ne ekonomi ile ilgili bir madde var ne kalkınma ile ilgili ne de yatırım ve istihdam ile ilgili.
Siz hakikaten oylayacağınız maddeleri biliyor musunuz?

Mesela ''CB, Meclisin kanun yapma yetkisini kısıtlıyor'' galiba bununla ekonomik kalkınacağız.
''CB, OHAL ile istediği kararnameyi çıkartırken'' yatırımlarla kalkınacağız.
Ya da 18'lik milletvekili ile Milli Savunma yapacağız? Doğru mu anlıyorum.

bir daha askeri insiyatiflerin kurbanı olmamak için ,darbe hükümetleriyle yönetilmemek için, şer ittifaklarına boyun eymemek için evet diyorum.

Hmm sanırım en son 80 anayasası yapılırken de böyle söylenmişti. Ancak '' NE İSTEDİLER DE VERMEDİK'' diyerek bir askeri kalkınmaya davetiye çıkartıp kandırıldık diye fren yapmak bunu boyun eğmemek oluyor.

Nerden belli bir fetöcü ajanın bu ülke başına başkan seçilmeyeceği?
Her fetöcünün alnında yazıyor mu ne olduğu?

İktidarınız boyunca ne ürettiniz, yasaklamalar haricinde ne getirdiniz. Ne yaptınız ,ortaya ne koydunuz ? Sormazlar mı insanlar ?

Sorarlar. Aşağıda ki kurum ve kuruluşları kim sattı diye sorarlar.
Cefayla yapılan savaştan çıkmış bir ülkenin emek vererek yapılan, yaptırılan bütün işletmeleri nasıl satıldı neden satıldı, satılan parayla neler yapıldı sorarlar? He yol yaptılar değil mi? O yolu senin benim cebimden çıkan vergiyle yaptılar. Babalarının hayrına değil. Yol yapmak, hastane yapmak, okul yapmak, eğitimi iyileştirmek, sağlığı geliştirmek!!! bunlar zaten devleti yönetenlerin görevidir. Lütuf değil.
Geçmediğin köprünün parasını ödemek.
Doğuda ki milletin kaçak kullandığı zararı kapatmak.

SEKA Afyon işletmesi,SEKA Balıkesir işletmesi,SEKA Çaycuma işletmesi,SEKA Kastamonu işletmesi,SEKA Aksu işletmesi,SEKA Taşucu Tersane Alanı,SEKA ya ait 4 taşınmaz,TZD Sakarya işletmesi,THY USAŞ,
Sümer Holdinge Ait Merinos Halı Fabrikası,SÜMER HOLDİNG ERYAĞ,SÜMER HOLDİNG Adıyaman işletmesi,SÜMER HOLDİNG 117 adet taşınmaz,KBİ 103 arsa, 89 lojman,EBÜAŞ-MEYBUZ,EBÜAŞ 54 taşınmaz,TEKEL Kaya Tuzu İşletmesi,TEKEL 30 taşınmaz,ESGAZ,BURSAGAZ,İZGAZ,ETİ BAKIR,ETİ GÜMÜŞ,
ETİ KROM,ETİ ELEKTROMETALURJİ A.Ş,
Çayeli Bakır işletmeleri A.Ş,KBİ Samsun işletmesi,KBİ 65 adet taşınmaz,DiV-HAN A.Ş,Amasya Şeker Fabrikası,
Kütahya Şeker Fabrikası,TÜMOSAN,SÜMER HOLDiNG Malatya işletmesi,SÜMER HOLDİNG Bakırköy işletmesi,
SÜMER HOLDİNG Diyarbakır işletmesi,SÜMER HOLDİNG Çanakkale Deri işletmesi,
SÜMER HOLDİNGE Ait 108.Adet Taşınmaz,SÜMER HOLDİNG Ortadoğu Teknopark A.Ş,SEKA Karacasu işletmesi,
SEKA Ankara Alım Satım Binası Müdürlüğü,SEKA Ardanuç işletmesi Varlıkları,
TÜGSAŞ,TÜGSAŞ Gemlik Gübre San. TAŞ,TÜGSAŞ-İGSAŞ HiSSELERi % 100,
TÜGSAŞ Urfa Depoları arazisi,TÜGSAŞ 23 taşınmaz,
İGSAŞ Kütahya Gübre Varlıkları,TEKEL Alkolü içkiler San. A.Ş, TEKEL 60 adet taşınmaz,TEKEL İnegöl Kibrit Fabrikası T.A.Ş, TEKEL Gemlik Sun.ip.Mües. T.A.Ş,TEKEL Tuzluca Tuzlası,TEKEL Sekili Tuzlası,
EBÜAŞ Samsun Soğuk Hava Deposu, EBÜAŞ Manisa Kombinası,EBÜAŞ Manisa Arsası,EBÜAŞ’a ait 101 adet Taşınmaz, TDİ ANKARA FERiBOTU,TDİ Samsun Feribotu,PETKİM 2adet taşınmaz,
TEDAŞ 1 arsa, 1 adet trafo binası,TEDAŞ 1 adet taşınmaz,
ATAKÖY Turizm A.Ş.,ATAKÖY Otelcilik A.Ş.,ATAKÖY Marina ve Yat işletmesi,
SÜMER HOLDİNG Beykoz işletmesi,SÜMER HOLDİNG İstanbul İmar LTD.ŞTi,
SÜMER HOLDİNG 2 adet Taşınmaz,
TDİ Karadeniz Gemisi,TEKEL Kristal Tuz Rafinerisi,TEKEL Kağızman Tuzlası,TEKEL 49 adet taşınmaz,
TÜPRAŞ 2 adet taşınmaz,TDİ 1 Adet Taşınmaz,SEKA 5 Adet taşınmaz,
KÖY HiZMETLERi GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (Tasfiye Edildi)
SSK Hastaneleri (Tasfiye Edildi),SSK Eczaneleri (Tasfiye Edildi),SEKA Kocaeli Fabrikası ve arsası,
Sümer Holding Sarıkamış İşletmesi,Sümer Holding Sivas Dokuma Fabrikası,
Sümer Holding Manisa Pam. Men. A.Ş., Sümer Holding Makine Ve Teçhizat,Sümer Holding 32 Adet Taşınmaz,
TÜGSAŞ Samsun Gübre Sanayi A.Ş.,TEKEL 5 Adet Taşınmaz,Karayolları Araç Muayene istasyonları,
DSİ ERCİYES Sosyal Tesisi,Bayındırlık Ve iskan Bakanlığı ERCİYES Sosyal Tesisi,Karayolları ERCiYES Sosyal Tesisi,
TEKEL Sigara Fabrikaları,Sümer Holding Bergama Pamuk ipliği Fabrikası,TEKEL Sigara Fabrikalarına Ait Taşınmazlar,TEKEL Puro Fabrikaları,TEKEL Alkol işletmelerine Ait Taşınmazlar,
Sümer Holding Tercan Ayakkabı işletmesi,TCDD Mersin Limanı,
Adapazarı Şeker Fabrikası,Ereğli Demir Çelik Fabrikası,İskenderun Demir Çelik Fabrikası,Yarımca Porselen Fabrikası,
Romanyadaki Silisli Sac Fabrikası,Divriği Demir Madeni,Hekimhan Demir Madeni,
Kırıkkale Çelik Çekme Boru Fabrikası,
BORÇELİK,
TÜPRAŞ,
PETKİM,
TÜRK TELEKOM,
KIBRIS TÜRK HAVA YOLLARI,
TÜGSAŞ Toros Gübre Fabrikası,
TÜGSAŞ Tekirdağ, Tarsus, Fatsa Depoları,
Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş.,
OYMAPINAR BARAJI,
ETİ Alüminyuma Ait Madenler,Emekli Sandığı Ankara Emek işhanı, Emekli Sandığı İstanbul Hilton Oteli.,
Boğaz Köprüleri ve Otoyolların Gelirleri.,

Limanlar yok içinde.

47 kitap, 11 grev, milli bayramlar birçok medya kuruluşu, gazeticilerin özgür haber yapma hakkı yasaklananlar.

Bunlar yasaklananlar.

Yasaklanmayanları sayayım mı?
Kadına, çocuğa tecavüz etmek.
Karapara aklamak.
Güçlü olanı zayıfa kırdırmak.
Listeyi uzatmıyorum.

Yani siz gerçekten neye evet dediğinizi bildiğinizi sanıyorsunuz.
Ama tek derdiniz geçmiş. Geçmişteki CEHAPE, ATATÜRK, MİLLİYETÇİLİK.
Siz bunları çekemiyorsunuz.
O kadar öfke dolduruldunuz ki, gözünüzü hırs bürümüş. İnat bürümüş, kin bürümüş.

Bugün çıkıp chp nin karıları kızları bize helal diyen zihniyeti sizin yöneticileriniz yarattı.
Ensarcılar yarattı.
Tecavüze uğrayıp rızası vardı diyen hakimleriniz yarattı.

Anayasada oylacağın 18 madde var. 3 değil.

Bugünün elinde iphonelu, samsunglu zengin bebesi gelip seni orada temsil edecek he mi? Altında mercedesi, bmwsi sende 1404 tl asgarinle şak şak şak yapacaksın.

26 bin lira verdiğimiz Meclisteki milletvekilleri yetmiyor, bunu 600'e çıkartıyoruz. Çünkü ülkecek soyulmayı seviyoruz. Cebimizden vekil bile besliyoruz. Mecliste 50 vekil daha fazla uyusun diye. Çünkü her derdimize devalar çok şükür.

Sağlık, eğitim, ekonomi, huzur, can güvenliği, iş istihdamı hepsini arı gibi vızır vızır konuşuyorlar ve gün geçtikçe onlar sayesinde çağ atlıyoruz. üzerine 50 daha koyalım.

Hani istihdam istiyorsun ya sen o yeni vekillere her ay verilecek ortalama 1300000 tl yi buna ayırıp iyileştirme yapabilir.

Cumhurbaşkanı yargılanacak safsatası var bir de.
Atamasını kendi seçtiği yargıçlar başkanı yargılayacak :) :) :) :) :) :)

Tamam ya sizsiniz.
Haklısınız.
Araştırıp okumuşsunuz.
Bilerek gidiyorsunuz daha ne diyebilirim.
Hayırlı uğurlu olsun.

Onlar beni ilgilendirmez. benim size saygım var rica ederim sizin de bana olsun

Onlar seni de ilgilendirir beni de hanımefendi.
Bu ülkede onlar da yaşıyor biz de.
Bizim geleceğimizi üç beş cahilin belirlemesi ne kadar mantıklı?
Maddeleri çıkıp tek tek açıklamak yerine eyyy kılıçtaroğğluu ssk yı neden batırdın diye cevap verenler yarın gidip oy kullanacak.

Allah sonumuzu hayr etsin.
Hayırlı uğurlu olsun.

Bugün bizim verdiğimiz HAYIR yarın sizi kurtaracak.
Ama sizin anlamanız için evet çıkması gerek.

Aynı diğer ülkelerin yayınladığı videolar gibi 5 seneye kalmaz dank eder.
Hoş sizin yöneticiler bir acayip '' baktık kafamıza uyymuyor yeniden değiştiririz diyor'' Tabi yetki ellerinde ülkede at koştursa amaaan diyemezsin.

Sadece Erdoğan a olan güven değil ki Ya 5 yıl 10 yıl sonra daha radikal daha katı biri gelirse ???Sistem oylanıca

Ben yazdım o yazıyı sana da öğretmenim demedim meslek liselilerin hepsinde aynı sorun maalesef var demek istedim...Yani şöyle İHLde nihayetinde bi meslek lisesi yani ordan çıkınca bölümleri neler bilmiyorum da İmam İlahiyatçı oluyorsun..Yani O okullarda çocukları yöneltmek ailelerin suçu maalesef..Neden İHL çalışkan bi çocuk gitsin Anadolu lisesi Fen Lisesi Düz Lise vs.gibi liselere mesela..Şöyle diyorsun ki İHL ye yapılan yanl Tayyip Erdoğan düzeltti çok şükür şuanda giriliyor ya Binlerce meslek liseli hala aynı sıkıntıda bunu kimse değiştirmedi..Meslek Liseliyle Anadolu lisesi fen lisesi ve Hatta kolejlerle aynı sınava bile girmemeli yani açıkçası nerden bakarsan bak canım sistem yanlış ve adaletsiz bunu da maalesef 15 yıllık iktidarda hiç değiştiremedi..Yap boza döndü herşey...
Eğitim sistemini çok tartışacak değilim ,malesef el yazısından tutta ,meslek liselerinde verilen gk-gy derslerine hepsi fiyasko ,yani en azından benim zamanımda öyleydi,dilerim artık düzelir herşey ,yalnız şu an devam ediyor derken katsayı farkından değil ,eğitimin zayıflığından meslek derslerinin ağırlığından mı müzdaripsin ,doğru mu anladım

Eğitim sistemini çok tartışacak değilim ,malesef el yazısından tutta ,meslek liselerinde verilen gk-gy derslerine hepsi fiyasko ,yani en azından benim zamanımda öyleydi,dilerim artık düzelir herşey ,yalnız şu an devam ediyor derken katsayı farkından değil ,eğitimin zayıflığından meslek derslerinin ağırlığından mı müzdaripsin ,doğru mu anladım
Ee tabii ki meslek dersi fazla son iki yıl ne matematik görüyorsun ne fizik kimya sadece meslek dersi koyuyorlar sonra seni Rober Kolejliyle aynı sınava sokuyorlar adalet mi yani bu?Tabii ki bundan müzdaribim ingilizce öğretmeni olmak istedim sonradan ama iş işten geçmişti:(((

bende bunu iyice dusundum devam!!
Evet ile tum yetkiyi, aslinda sana ait olan kendi yetkilerini bir kisiye devrederek Cumhuriyeti devam ettiremezsin. Cumhuriyet cok sesliliktir. Milli iradenin meclise yansimasidir, bu anayasada meclis CB'na tabii, millete degil.

Bu tum yetkiyi verdigin kisi mi Cumhuriyeti koruyacak? Bak onlar evde ne konusup neyi sikilmadan disarda da soyleyebiliyorlar:

turkiyenin-90-yillik-enkazini-kaldirdik-2602161200_m2.jpg

Iste yazdim onceki mesajda, Humeyni'nin yaptigi referandumda halkin %98'i evet dedi, bizdeki gibi 50-50 de degil. Bunlarin yarisi o mesajimda da resmi olan kadinlar.. Onlar da senin gibi iyi bir sey yapiyoruz sanip yurutme, yargi ve yasamada Humeyni'yi tek yetkili yaptilar, ayni burada bu referandumda oldugu gibi. Sonuc herkesin malumu.

Ee tabii ki meslek dersi fazla son iki yıl ne matematik görüyorsun ne fizik kimya sadece meslek dersi koyuyorlar sonra seni Rober Kolejliyle aynı sınava sokuyorlar adalet mi yani bu?Tabii ki bundan müzdaribim ingilizce öğretmeni olmak istedim sonradan ama iş işten geçmişti:KK43:((

işte burada tercih söz konusu ,ben sağlık istemiştim , abim karma olduğu için gitmemi istemedi,ama iyki gitmemişim ,sonrasında kml istedim ordada istediğim bölümü okudum ve şimdi sağlığa gitmediğim için çok şanslı hissediyorum,çok sevdiğim bir görevi ifa ediyorum ,hastaneler,ana sağlıkları,hemşirelik vs.hiç benlik değilmiş :hasta:

ben ne öğrendiysem lise yıllarımda öğrendim,evet eşit dağılımlı bir sınava girmeliyiz , ne kadar gk gy o kadar soru gibi ,ha bu nasıl yapılır orasını ben bilemem,işte burda fetö girdi devreye ve dersane adı altında yıkadı gencecik beyinleri :sinirli:yaktı mesleklerini ,hayatlarını....

şu an ne yapıyorsun peki ***

Osmanlı dönemini mi diyorsun huzur diye?
Babadan oğula geçen padişahlık sisteminde gerçekten Türk ve Müslüman olmayan yabancı uyruklu köle cariyelerin doğurduğu çocuklar ve bu çocuklar başa geçsin diye masum olan canların hiçe sayılıp öldürülmesi?
Evet kan dökerek başa geçirilen şehzadeler ve huzur çok birbirine denk kelimeler.

Diktatörlük? Kelime anlamını bilmiyor musunuz yoksa.
Hem her daim tek adam diyorsunuz hem diktatör olmayacak. Allah Allah nasıl oluyor bu?

Diktatör; Bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse.
TDK böyle diyor ama siz başka diyorsanız bilemem.

Ötekileştirme?
Sana buraya AKP'li milletvekillerin, bakanların, başbakanın ve cumhurbaşkanının zibilyon tane videosunu eklerim.
Kulaklarınızın sağır olması gerek duymamak için.
Açık- Kapalı diye
Türk- Kürt diye
Alevi- Sunni diye
İktidar partili olanlar ve olmayanlar

Yahu yarın yapılacak anayasa oylamasında '' EVET - HAYIR '' seçenekleri olmasına rağmen Hayır diyenleri;
Şerefsiz, vatan haini, terörist, fetöcü diye siz yaftalamıyor musunuz? Yani yöneticileriniz.
Yani vekilleriniz, il başkanlarınız, belediye başkanlarınız vs vs ? Allah aşkı için etmiyoruz de.?

Maddelerde ne ekonomi ile ilgili bir madde var ne kalkınma ile ilgili ne de yatırım ve istihdam ile ilgili.
Siz hakikaten oylayacağınız maddeleri biliyor musunuz?

Mesela ''CB, Meclisin kanun yapma yetkisini kısıtlıyor'' galiba bununla ekonomik kalkınacağız.
''CB, OHAL ile istediği kararnameyi çıkartırken'' yatırımlarla kalkınacağız.
Ya da 18'lik milletvekili ile Milli Savunma yapacağız? Doğru mu anlıyorum.

Hmm sanırım en son 80 anayasası yapılırken de böyle söylenmişti. Ancak '' NE İSTEDİLER DE VERMEDİK'' diyerek bir askeri kalkınmaya davetiye çıkartıp kandırıldık diye fren yapmak bunu boyun eğmemek oluyor.

Nerden belli bir fetöcü ajanın bu ülke başına başkan seçilmeyeceği?
Her fetöcünün alnında yazıyor mu ne olduğu?

Sorarlar. Aşağıda ki kurum ve kuruluşları kim sattı diye sorarlar.
Cefayla yapılan savaştan çıkmış bir ülkenin emek vererek yapılan, yaptırılan bütün işletmeleri nasıl satıldı neden satıldı, satılan parayla neler yapıldı sorarlar? He yol yaptılar değil mi? O yolu senin benim cebimden çıkan vergiyle yaptılar. Babalarının hayrına değil. Yol yapmak, hastane yapmak, okul yapmak, eğitimi iyileştirmek, sağlığı geliştirmek!!! bunlar zaten devleti yönetenlerin görevidir. Lütuf değil.
Geçmediğin köprünün parasını ödemek.
Doğuda ki milletin kaçak kullandığı zararı kapatmak.

SEKA Afyon işletmesi,SEKA Balıkesir işletmesi,SEKA Çaycuma işletmesi,SEKA Kastamonu işletmesi,SEKA Aksu işletmesi,SEKA Taşucu Tersane Alanı,SEKA ya ait 4 taşınmaz,TZD Sakarya işletmesi,THY USAŞ,
Sümer Holdinge Ait Merinos Halı Fabrikası,SÜMER HOLDİNG ERYAĞ,SÜMER HOLDİNG Adıyaman işletmesi,SÜMER HOLDİNG 117 adet taşınmaz,KBİ 103 arsa, 89 lojman,EBÜAŞ-MEYBUZ,EBÜAŞ 54 taşınmaz,TEKEL Kaya Tuzu İşletmesi,TEKEL 30 taşınmaz,ESGAZ,BURSAGAZ,İZGAZ,ETİ BAKIR,ETİ GÜMÜŞ,
ETİ KROM,ETİ ELEKTROMETALURJİ A.Ş,
Çayeli Bakır işletmeleri A.Ş,KBİ Samsun işletmesi,KBİ 65 adet taşınmaz,DiV-HAN A.Ş,Amasya Şeker Fabrikası,
Kütahya Şeker Fabrikası,TÜMOSAN,SÜMER HOLDiNG Malatya işletmesi,SÜMER HOLDİNG Bakırköy işletmesi,
SÜMER HOLDİNG Diyarbakır işletmesi,SÜMER HOLDİNG Çanakkale Deri işletmesi,
SÜMER HOLDİNGE Ait 108.Adet Taşınmaz,SÜMER HOLDİNG Ortadoğu Teknopark A.Ş,SEKA Karacasu işletmesi,
SEKA Ankara Alım Satım Binası Müdürlüğü,SEKA Ardanuç işletmesi Varlıkları,
TÜGSAŞ,TÜGSAŞ Gemlik Gübre San. TAŞ,TÜGSAŞ-İGSAŞ HiSSELERi % 100,
TÜGSAŞ Urfa Depoları arazisi,TÜGSAŞ 23 taşınmaz,
İGSAŞ Kütahya Gübre Varlıkları,TEKEL Alkolü içkiler San. A.Ş, TEKEL 60 adet taşınmaz,TEKEL İnegöl Kibrit Fabrikası T.A.Ş, TEKEL Gemlik Sun.ip.Mües. T.A.Ş,TEKEL Tuzluca Tuzlası,TEKEL Sekili Tuzlası,
EBÜAŞ Samsun Soğuk Hava Deposu, EBÜAŞ Manisa Kombinası,EBÜAŞ Manisa Arsası,EBÜAŞ’a ait 101 adet Taşınmaz, TDİ ANKARA FERiBOTU,TDİ Samsun Feribotu,PETKİM 2adet taşınmaz,
TEDAŞ 1 arsa, 1 adet trafo binası,TEDAŞ 1 adet taşınmaz,
ATAKÖY Turizm A.Ş.,ATAKÖY Otelcilik A.Ş.,ATAKÖY Marina ve Yat işletmesi,
SÜMER HOLDİNG Beykoz işletmesi,SÜMER HOLDİNG İstanbul İmar LTD.ŞTi,
SÜMER HOLDİNG 2 adet Taşınmaz,
TDİ Karadeniz Gemisi,TEKEL Kristal Tuz Rafinerisi,TEKEL Kağızman Tuzlası,TEKEL 49 adet taşınmaz,
TÜPRAŞ 2 adet taşınmaz,TDİ 1 Adet Taşınmaz,SEKA 5 Adet taşınmaz,
KÖY HiZMETLERi GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (Tasfiye Edildi)
SSK Hastaneleri (Tasfiye Edildi),SSK Eczaneleri (Tasfiye Edildi),SEKA Kocaeli Fabrikası ve arsası,
Sümer Holding Sarıkamış İşletmesi,Sümer Holding Sivas Dokuma Fabrikası,
Sümer Holding Manisa Pam. Men. A.Ş., Sümer Holding Makine Ve Teçhizat,Sümer Holding 32 Adet Taşınmaz,
TÜGSAŞ Samsun Gübre Sanayi A.Ş.,TEKEL 5 Adet Taşınmaz,Karayolları Araç Muayene istasyonları,
DSİ ERCİYES Sosyal Tesisi,Bayındırlık Ve iskan Bakanlığı ERCİYES Sosyal Tesisi,Karayolları ERCiYES Sosyal Tesisi,
TEKEL Sigara Fabrikaları,Sümer Holding Bergama Pamuk ipliği Fabrikası,TEKEL Sigara Fabrikalarına Ait Taşınmazlar,TEKEL Puro Fabrikaları,TEKEL Alkol işletmelerine Ait Taşınmazlar,
Sümer Holding Tercan Ayakkabı işletmesi,TCDD Mersin Limanı,
Adapazarı Şeker Fabrikası,Ereğli Demir Çelik Fabrikası,İskenderun Demir Çelik Fabrikası,Yarımca Porselen Fabrikası,
Romanyadaki Silisli Sac Fabrikası,Divriği Demir Madeni,Hekimhan Demir Madeni,
Kırıkkale Çelik Çekme Boru Fabrikası,
BORÇELİK,
TÜPRAŞ,
PETKİM,
TÜRK TELEKOM,
KIBRIS TÜRK HAVA YOLLARI,
TÜGSAŞ Toros Gübre Fabrikası,
TÜGSAŞ Tekirdağ, Tarsus, Fatsa Depoları,
Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş.,
OYMAPINAR BARAJI,
ETİ Alüminyuma Ait Madenler,Emekli Sandığı Ankara Emek işhanı, Emekli Sandığı İstanbul Hilton Oteli.,
Boğaz Köprüleri ve Otoyolların Gelirleri.,

Limanlar yok içinde.

47 kitap, 11 grev, milli bayramlar birçok medya kuruluşu, gazeticilerin özgür haber yapma hakkı yasaklananlar.

Bunlar yasaklananlar.

Yasaklanmayanları sayayım mı?
Kadına, çocuğa tecavüz etmek.
Karapara aklamak.
Güçlü olanı zayıfa kırdırmak.
Listeyi uzatmıyorum.

Yani siz gerçekten neye evet dediğinizi bildiğinizi sanıyorsunuz.
Ama tek derdiniz geçmiş. Geçmişteki CEHAPE, ATATÜRK, MİLLİYETÇİLİK.
Siz bunları çekemiyorsunuz.
O kadar öfke dolduruldunuz ki, gözünüzü hırs bürümüş. İnat bürümüş, kin bürümüş.

Bugün çıkıp chp nin karıları kızları bize helal diyen zihniyeti sizin yöneticileriniz yarattı.
Ensarcılar yarattı.
Tecavüze uğrayıp rızası vardı diyen hakimleriniz yarattı.

Anayasada oylacağın 18 madde var. 3 değil.

Bugünün elinde iphonelu, samsunglu zengin bebesi gelip seni orada temsil edecek he mi? Altında mercedesi, bmwsi sende 1404 tl asgarinle şak şak şak yapacaksın.

26 bin lira verdiğimiz Meclisteki milletvekilleri yetmiyor, bunu 600'e çıkartıyoruz. Çünkü ülkecek soyulmayı seviyoruz. Cebimizden vekil bile besliyoruz. Mecliste 50 vekil daha fazla uyusun diye. Çünkü her derdimize devalar çok şükür.

Sağlık, eğitim, ekonomi, huzur, can güvenliği, iş istihdamı hepsini arı gibi vızır vızır konuşuyorlar ve gün geçtikçe onlar sayesinde çağ atlıyoruz. üzerine 50 daha koyalım.

Hani istihdam istiyorsun ya sen o yeni vekillere her ay verilecek ortalama 1300000 tl yi buna ayırıp iyileştirme yapabilir.

Cumhurbaşkanı yargılanacak safsatası var bir de.
Atamasını kendi seçtiği yargıçlar başkanı yargılayacak :) :) :) :) :) :)

Tamam ya sizsiniz.
Haklısınız.
Araştırıp okumuşsunuz.
Bilerek gidiyorsunuz daha ne diyebilirim.
Hayırlı uğurlu olsun.

Onlar seni de ilgilendirir beni de hanımefendi.
Bu ülkede onlar da yaşıyor biz de.
Bizim geleceğimizi üç beş cahilin belirlemesi ne kadar mantıklı?
Maddeleri çıkıp tek tek açıklamak yerine eyyy kılıçtaroğğluu ssk yı neden batırdın diye cevap verenler yarın gidip oy kullanacak.

Allah sonumuzu hayr etsin.
Hayırlı uğurlu olsun.

Bugün bizim verdiğimiz HAYIR yarın sizi kurtaracak.
Ama sizin anlamanız için evet çıkması gerek.

Aynı diğer ülkelerin yayınladığı videolar gibi 5 seneye kalmaz dank eder.
Hoş sizin yöneticiler bir acayip '' baktık kafamıza uyymuyor yeniden değiştiririz diyor'' Tabi yetki ellerinde ülkede at koştursa amaaan diyemezsin.
Oyum evet.

işte burada tercih söz konusu ,ben sağlık istemiştim , abim karma olduğu için gitmemi istemedi,ama iyki gitmemişim ,sonrasında kml istedim ordada istediğim bölümü okudum ve şimdi sağlığa gitmediğim için çok şanslı hissediyorum,çok sevdiğim bir görevi ifa ediyorum ,hastaneler,ana sağlıkları,hemşirelik vs.hiç benlik değilmiş :hasta:

ben ne öğrendiysem lise yıllarımda öğrendim,evet eşit dağılımlı bir sınava girmeliyiz , ne kadar gk gy o kadar soru gibi ,ha bu nasıl yapılır orasını ben bilemem,işte burda fetö girdi devreye ve dersane adı altında yıkadı gencecik beyinleri :sinirli:yaktı mesleklerini ,hayatlarını....

şu an ne yapıyorsun peki ***
Benimde annem sağlık lisesine gitmemi istemişti ben dinlemeyip turizmi seçmiştim..Şuan işsizim 3 yıldır iş aramayı bile bıraktım...Turizm bi bayan için çok uzun saatler haftasonu tatil demeden çalışmam gereken bi sistem maalesef ki artık bünyem kaldırmıyor ve meslek eğitimi aldığım içinde sektör değiştirmem çok çok zor..Fetö Olayına gelirsek Rahmetli babam o adama papaz kılıklı derdi daha ortaokulda okullarını kazandığım zaman beni araştırıp göndermedi ne okul ne dershanelerine. Allah Rahmet Eylesin Hep haklı çıktı:)))

Benimde annem sağlık lisesine gitmemi istemişti ben dinlemeyip turizmi seçmiştim..Şuan işsizim 3 yıldır iş aramayı bile bıraktım...Turizm bi bayan için çok uzun saatler haftasonu tatil demeden çalışmam gereken bi sistem maalesef ki artık bünyem kaldırmıyor ve meslek eğitimi aldığım içinde sektör değiştirmem çok çok zor..Fetö Olayına gelirsek Rahmetli babam o adama papaz kılıklı derdi daha ortaokulda okullarını kazandığım zaman beni araştırıp göndermedi ne okul ne dershanelerine. Allah Rahmet Eylesin Hep haklı çıktı:)))
ALLAH cc rahmetiyle muamele etsin inşallah ...

Kendiniz acente vb.açamıyor musunuz

ALLAH cc rahmetiyle muamele etsin inşallah ...

Kendiniz acente vb.açamıyor musunuz
Amin canım kendim açmayı düşünmedim değil de o kadar acenta var ki okadar olur rekabet çok risk çok bilemiyorum artık hayırlısı diyeyim:))çok şükür durumumuz iyi sıkıntı da değilim ama tabii ki daha da iyi olabilir..Neticede insan sevdiği işi mesleğini yapmak istiyor...

Arkadaşlar hepinize Hayırlı geceler...iyi geceler..Yarın önemli bigün sandıkta görevliyim tüm gün....En önemli karar kadınlarımıza düşüyor çünkü neslimizi yetişterecek olan bizleriz...Bu geceki İRAN yönetimini herkes hatırlasın..Cumhuriyet bi kadına verilmiş en büyük değerdir en büyük kıymettir...Herzaman derim Ülkeleri KADINLAR yönetmeli ne savaş çıkar ne iktidar hırsı en fazla kıskançlık yapar trip atarız:)) Sonu belli olmayan bi yola girmemek dileğiyle hepinize HAYIRLI GECELER HAYIRLI YARINLAR.:))

Back