Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Bırak onların umrunda mi bir sürü savaş kazanmış reisleri yeter
Çok acı çok herşeyi particiliğe indirdiler...Halbuki büyük oyunlar dönüyor..Olan hepimize olucak Irak örmeğinde olduğu gibi...Sonra Vatan ve namusun ne olduğunu anlayacaklar..Reis bu ülkeyi terk eder giderde bize bu vatanı tekrar kurtarmak düşer....

Anlamiyorum bu kadar kör nasıl olur insan biz feto zamanında da dedik yok dediler hocamız dediler ee noldu gerçeği gördüler şimdi terörist diyolar e şimdi de aynısını hükümet için diyoruz gene yok gün gelcek onu da gorcekler ama gene aynı kervan devam eder

Yok arkadaş sadece Evet yazmış da senin paylaşımlarının altındaydı bende acaba okudu bunlara mı diyor dedim :) Mucize olurdu tabi bunu beklemek :)

Yok arkadaşım.Ben öyle yazıyorum.O kadar uzun yazıyı okuyan zaten çıkıp evet demez.Bir tane evet

diyen okumamıştır.Okumadıkları için bu halde bu memleket.Okumadıkları için diretiyorlar.Okusalar anlarlar.

Okusalar reisleri ağızına geleni söylemez, yalnış yapmaktan korkar. O da haklı.Ne isterse söylüyor.Dinleyenlerden

doğrusunu bilme ihtimali olan yok.

Ben evet diyen bir kişi olarak sebeplerini size kalem kalem sıralayabilirim.
Evet diyorum çünkü,
tek kişilik yönetimlerle 700 yıl dünyaya hükmetmişiz,
evet diyorum istikrar ve huzur her daim tek parti iktidarında sürdürülebilmiş,
evet diyorum diktatörlük, egomonyalık ve ötekileştirilmecilik olmayacağı için ,
evet diyorum ülkemdeki yatırımların istihtamların ekonominin, kalkınmanın, milli savunmanın medeniyetleşmenin devamı için,
bir daha askeri insiyatiflerin kurbanı olmamak için ,darbe hükümetleriyle yönetilmemek için, şer ittifaklarına boyun eymemek için evet diyorum.
Hayırcılar ne için hayır diyor ?? savundukları tek tez şudur. Diktatörlük gelmesin tek kişi hakim olmasın yok öyle bir şey.
İyide siz şu an ki reisi cumhura da diktatör demiyormusunuz !!!
Kulağınıza gelen bir şey var dı da sizin mi işinize gelmedi ? Bu adam diktaydı dediniz bizimi yediniz ? Yada hazımsızlık mı baş göstermeye başladı?
En son Cumhurbaşkanlığı seçiminde siz zaten yarı başkanlığı kendi elinizle getirmediniz mi ?
En son 90 yıl önce tek partili dönemde seçildiniz ,seçildirildiniz. Açık oylama yaptırdınız bumudur sizin dikta rejime son dediğiniz ?
İktidarınız boyunca ne ürettiniz, yasaklamalar haricinde ne getirdiniz. Ne yaptınız ,ortaya ne koydunuz ? Sormazlar mı insanlar ?

600 senelik osmanli da padişahın yaninda sadrazamda vardı divanda kararlar birlikte alinmiyo muydu ne alaka 90 küsur senedir cumhuriyet partiyle yönetildi noldu zarar mi gordu
Senin cumhurbaşkanın ne getirdi turbanliyi yukseltrken açığı küçük düşürdü bir gün böyle deyip ertesi günü yok dedi teröristle işbirliği yaptı fetoyla elele verip sonra hain dedi çiftçiye ananida al git dedi herşey dışardan ithal ay sonunu çoğumuz zor getiriyo ve sen hala bizde ne oldu diyosun ve ayrica satılmayan neresi kaldı acaba

Senin cumhurbaşkanının şuan ki anayasayı tanımaması ilerdeki Cumhurbaşkanının da öyle olacağı anlamına mı gelir? Nedir bu sürekli sizlerin istediği gibi yönetilme garantisi? Hukukuk üstünlüğüne inanan anayasanın her maddesine adım adım uyan bir Cumhurbaşkanı elbette diktatör olmayacaktır. Bunu uyguladı mı ki demokrat bir lider olarak görelim?

Sizin seçtikleriniz her zaman hırsızlık, yolsuzlukla anılırken, sizden sonra tam da sizin istemdiğiniz gibi gelen birinin dürüst olması mı sizde bir rahatsızlık uyandırıyor?

Peki sizlerin seçmiş olduğu parti tek başına iktidardayken ne yaptı dubble yol mu? Peki o duble yolların yanında karton toplayan çocuklar, teneke toplayan yaşlı kimseler bitti mi? Bu mu ekonominin düzgünlüğü?

15 yıldır yeteri kadar ötekileştirildi insanlar aynı kişinin elinde tüm yetkilerin olması mı ötekileştirmeyecek? Referandum kampanyanız bile Hayırcılar terörist ilan edilerek başlatılmadı mı sizin ?

Bi de osmanlıda halkın nasıl yaşadığını düşün arkadaşım okuma yazma oranının yüzde 2 yi geçmediğini bunlarda sadece erkekler olduğunu .Osmanlı sadece Saraydan ibaret değil...Ayrıca bu bi parti seçimi değil ki kafanıza bi koalisyon sokmuşlar anlamıyorum genel seçim olsa koalisyondan korkabilirsin de bu Anayasa değişikliği...Dış güçler bu tek adamı devirirse öyle meydanda tanka çıkıp bayrak sallamaya benzemeyecek bu işler...Asker yok denetim yok tüm yetki bi kişide ülke mi yönetilir ?Ayrıca bu yetkiler 5 yıl sonra Diğelim ki bu adam öldü öldürüldü kimin eline geçer acaba APO nun mu SELO nun mu??Şu an Tayyip Erdoğan sevgisi sonumuz olabilir hepimizin...

Tek parti iktidarı ile tek adam iktidarı başka şeylerdir.

Ötekileştirmenin alasını yaşıyoruz hayır diyenler teröristtir, %50 mi evde zor tutuyorum, Kadiköy vapurundan

inen kız mıdır kadın mıdır bilmem Diyen kim.Bu ötekeliştirme değil mi?

En son 90 yıl önce seçtirildiniz diye kastettiğiniz CHP ama her şerrin sebebi yine CHP.Bu nasıl oluyor?

Bir tek kişi karar verecek yazacak ve o yazdığı kanun olacak?Bunun mantığını açıklayın.

Halkın verdiği oylarla 600 milletvekili seçilecek ama cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanlar seçilmemiş

başka biri olacak 18 yaşında olması yeterli.Hani halkın iradesi.Bu diktatörlük değilde nedir?

Üstelik 18 yaşında bu görevi alanlar askerlikten muaf olacak.İki oğluna dalevereyle rapor çıkarıp

askerlik yaptırmayan adam elinde bu yetkiler varken torunlarına askerlik mi yaptıracak???

Milletin evladı ölecek, iki oğlu olan askerlik yaptırmamış adam şehit babasına fırça atacak.

Tek bir kişi hadi beyler meclisi feshediyorum çıkın dışarı diyecek, ama meclis biz seni istemiyoruz

demek için 401 kişi aynı fikirde olacak.Bunun neresi tek adalık değil anlatır mısın??

Bir google yaz AKP döneminde özelleştirilen devlet kurumları, gayrimenkulleri diye oku.

O satılanların hepsi AKP gelmeden önce kurulan üretilen şeyler.

Yazmaya kalksam destan olur.

Bu arada Türkçe de medeniyetleşme diye bir tabir yok.Anlamını bilmediğin kulaktan dolma tabirleri etkili

olucam diye aklına geldiği gibi yazma.

Kendi adıma durum böyledir.
Tavrım net, kararım evet.

Yalnız açıkladığınız tüm nedenler Anayasa değişikliğindeki maddelerle hiç alakası olmayan şeyler. Anayasa maddesinin hangisinde 700 yıllık tek hükümdarlıktan bahsediliyor söyler misiniz?
Unutmamak gerekir darbe anayasası istemeyen kimseler OHAL anayasasına evet diyor.
Kusura bakmayın bu zihniyet 31 Mart tezkeresine Evet diyen zihniyettir. O gün de Evet denilseydi Amerikan askerlerinin ülkemize yerleşmesine ve vatanımızı elimizden almasına zemin hazırlanacaktır.
Bu düşüncelere sahip kimselerin vatan derdinde olduğuna inanmıyorum.

Son yazdığında 90 yıl önceyle şimdiyi kıyaslamana üzüldüm..O zaman ki şartlar tüm emperyalist güçlere karşı savaşmış bi ülke gariban düşmüş bi ülke Savaşlarda komutanlık etmiş Vatan kurmuş bi kişiyle bugünleri kıyaslamanız gerçekten çok üzücü..Osmanlı İmparatorluğu şahlanacak filan mı sanıyorsunuz acaba hani yine Avusturya viyana kapılarına filan mı gideceğiz?Dünya nerelere geldi arkadaşım bırakın bu işleri..Artık At üstünde savaşla ele geçirmiyorlar düşman dışardan saldırmıyor ki birlik olalım...Düşman iç savaşlarla bölerek yıkıyor ülkeleri son savaş stratejileri böyle böl parçala yönet...

Onlar beni ilgilendirmez. benim size saygım var rica ederim sizin de bana olsun

Gerçekten üzgünüm. En çok da üzgün olmama Üzgünüm. Acabam olmamalıydı benim bugün emin olmalıydım. Bize yakışan buydu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…