• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Bu nedir Allah aşkına ya..
Şarkının içinde Kuran , Allah herşey var , bu nasıl saygısızlık.
Dalga geçer gibi birde söz yazmışlar.
Birde Ömer Halis Demir. .
Hadi Ömer'i vurdun da ne demek ?
Bu nasıl bir saygısızlıktır!
Diyoruz ya din en iyi argüman alın ellerinden geriye köprü yol kalır onuda alın ortada dürüstlük hukuk eğitim bilim sanat hiç birşey yok sıfır

Diyoruz ya din en iyi argüman alın ellerinden geriye köprü yol kalır onuda alın ortada dürüstlük hukuk eğitim bilim sanat hiç birşey yok sıfır
Bu çok uzun hem de hassas bir nokta.Kişiden kişiye değişiyor. Aklı kullanmak ,kiraya vermemek lazım
Ben tesettürlüyüm , okul okuduğum zamanlarda okula açık gittim. Şuan ise açık girmek zorunda olduğum her yere tesettürlü girebiliyorum. Bu değişimi Ak parti hükümeti sağladı evet, ama bu demek değildir ki Ak parti hükümetinden önce ben tesettürümü yaşayamıyordum, şimdi onlar sayesinde yaşıyorum.
Bal gibide yaşıyordum, kısıtlandığım belirli alanlar vardı.o kadar .
Ve eğer demokratik bir ülkede yaşıyorsam ben, devlet zaten bana vermesi gerek hakkı verdi der geçerim.
Dinimi kimseye kullandırtmam.
Geriye kalan kısımda kullandırtmasın bi zahmet.

Bu çok uzun hem de hassas bir nokta.Kişiden kişiye değişiyor. Aklı kullanmak ,kiraya vermemek lazım
Ben tesettürlüyüm , okul okuduğum zamanlarda okula açık gittim. Şuan ise açık girmek zorunda olduğum her yere tesettürlü girebiliyorum. Bu değişimi Ak parti hükümeti sağladı evet, ama bu demek değildir ki Ak parti hükümetinden önce ben tesettürümü yaşayamıyordum, şimdi onlar sayesinde yaşıyorum.
Bal gibide yaşıyordum, kısıtlandığım belirli alanlar vardı.o kadar .
Ve eğer demokratik bir ülkede yaşıyorsam ben, devlet zaten bana vermesi gerek hakkı verdi der geçerim.
Dinimi kimseye kullandırtmam.
Geriye kalan kısımda kullandırtmasın bi zahmet.
Kusura bakma mevcut hükümet bariz bir şekilde dini kullanıyor. Çıkarlar oranında söylemler ve fikirler değişiyor. Akıl demiyorum ben buna ahlak anlayışını erdemi kiraya vermek ipotek etmektir bunun adı diğer diye nitelendirdiğimiz kesimde akılsız yada düşünemiyor diyebilirmiyiz? Ahlak anlayışını kaybetmiş biri çok rahat dinide insanlarıda kullanır.
Şunu anlamak zor değil senin olanı sana vermektir bunun adı bende türbanlı arkadaşlarımla türban eylemine katılmış biriyim benim için bir değer olmasada
İnsani değerler bir lüx değil haktır
Türbanı serbest bırakmış olabilirler ama birçok temel hak ve özgürlüğe yasak getirmiş durumdalar
Ak parti seçmeni şunu iyi bilsin adalet herkes için iyi birşeydir birgün her insanın işi düşer

Başörtülü arkadaşlarım lisede de vardı üniversitede vardı hep başörtüsü yasağına karşı geldim..Üniversitede yurtta bile kız yurdunda bile başı açık gezsin istiyorlardı..Kaçkez tartıştım...Aslında bu yanlıştan dönüldü sonunda Herkes başörtüsüyle okuyor çalışıyor bunda bi sorun yok çünkü biz hep birlikte Türk Kadınıyız..Yeterki başörtünüz hertürlü olayın üstünü örtmesin..Bu ülkede çok şeyin üstünü örttü..Türbanı başörtüsünü erkekler daha çok slogan yaptı dimi?Bu bi hükümet AKP CHP seçimi değil hükümet yine Akp cumhurbaşkanı yine Tayyip Erdoğan niye başkanlık niye bu kadar yetki...HAYIR...

Myrah, maddeleri inceledin ve evet'in ulke icin hayirli olacagina karar verdin. Nedense seni diger evet'cilerden daha makul buldugum icin yaziyorum, sonuna dek oku lutfen.

Referandum konusu olan anayasa, maddelere dikkat ettiysen yurutme (ordu dahil), yasama ve dolayli yonden yargiyi da Cumhurbaskanina baglayan bir anayasa. Yargi nasil baglanmis avukat arkadas esincee bir kac sayfa onde iyice aciklamis.
Bu bahsedilen uc kurum, uc kuvvet butun ulkelerde "kuvvetler ayriligi" diye gecen cok onemli, demokrasinin olmazsa olmazlaridir. Baskanlik ile yonetilen Amerika'da da boyle, sembolik kralligi olan Ingiltere'de de boyle, Avrupa'daki butun ulkelerde de boyle.. Demokrasinin temeli bu uc kuvvetin ayri ve birbirinden bagimsiz olmasi, birbirini denetlemesi uzerine kurulmustur. Hic bir bati ulkesinde bunun tartismasi bile yapilamaz. Cumhuriyetin Turkiye'ye getirdigi en buyuk kazanim kuvvetler ayriligi ve onun sagladigi demokrasidir. Bu uc kuvvet bir kisinin eline gectiginde sistemin getirisi demokrasi degil, diktatorluk olur. Ornek istiyorsan Saddam rejimi, bu uc kuvvet de onun elinde idi, yasama, yurutme (ordu dahil) ve yargi. Secimler adet yerini bulsun diye idi, sandiklardan %99 oy ile cikiyordu. O damatlarini bile kesti, istedigini yapmakta ozgur idi, Irak'in felaketi oldu, Irak parcalandi sonunda biliyorsun.

Iste bu referandumda insanlar rejimin degisip degistirilmemesine karar verecekler. Iktidar bu yuzden neden evet'leri abuk sabuk Kilicdaroglu hikayeleri ile, yol, kopru, teroristler hayir diyor ondan gibi propogandalar ile aciklayabiliyor, sanki partiler arasinda bir secim yapilacakmis sadece gibi lanse ediyorlar, sanki AKPyi secin der gibi.. Anayasa cevresinde donemez, gercegi aciklayamaz, evetin anayasada neleri degistirdigini anlatamazlar, referandum propogandalarini yeni anayasa maddelerini aciklayarak surduremezler, cunki hic kimse bunu kabul etmez.

Sen bir kez de kuvvetler ayriligi nedir, hangi ulkelerde vardir, ne getirir, ne goturur diye arastir, anayasadaki maddeleri bir de o gozle oku ve anlamaya calis. Bu yolun donusu olmaz, bu referandum Turkiyenin kaderini belirleyecek. Ya Avrupa gibi medeni demokratik bir hukuk devleti olarak yolumuza devam edecegiz, ya da diktatorlukle yonetilen bir Ortadogu ulkesi olacagiz. Bu siradan bir secim degil, ulkeyi hangi partinin yonetecegine karar vermeyecegiz diger secimlerde oldugu gibi. Turkiye bir donum noktasinda, bu referandum ulkenin kaderini belirleyecek ve bunun geriye donusu yok.
peki sunu da aciklar misin siz baya bilgi edinmissiniz bu konuda herhangi bir konu oldugunda cumhurbaskani da yargilanacak deniyor biz bu yuzden korkmadik evet diyelim dedik eger boyleyse basa gelen kisi kendi borusunu otturur milleti kimse umursamaz

peki sunu da aciklar misin siz baya bilgi edinmissiniz bu konuda herhangi bir konu oldugunda cumhurbaskani da yargilanacak deniyor biz bu yuzden korkmadik evet diyelim dedik eger boyleyse basa gelen kisi kendi borusunu otturur milleti kimse umursamaz

Partili cumhurbaşkanının yargılanabilmesi, Yüce Divan'a gönderilebilmesi için mecliste 3'te 2'lik bir çoğunluk aranıyor yani 400 milletvekilinin onaylaması gerekiyor bu da bulunması çok zor bir sayı Myrah. Cumhurbaşkanının yargılanması şimdikinden daha da zorlaştırılıyor. Bu 400 milletvekillik çoğunluk mecliste bulunması imkansız bir sayı, hatta bu çoğunluğu bırak cumhurbaşkanını suçlamak için dahi TBMM üye tamsayısının salt çoğunluğu (Eğer 600 kişilik meclis oluşursa 301 kişi demek bu) gerekiyor ki fiilen mecliste bu sayıyı bulmak çok zor. Başımıza bir deli gelse ne yargılanabilecek ne de denetlenebilecek yani. Aslında getirilen değişiklik cumhurbaşkanını neredeyse yargılanamaz kılıyor. Kaldı ki, yargılamayı yapacak olan Yüce Divan da Anayasa Mahkemesidir ve anayasa değişikliği referandumda kabul edilirse yargılamayı yapacak olan 15 AYM üyesinden 12'si cumhurbaşkanı tarafından seçilmiş durumda olacak.

peki arkadaslar herseyi gecelim turkiyenin borclarinin bitmesi rahata kavusmasi gibi.durumlar akp hukumeti zamaninda oldu sizce baska bir parti hukumetin basinda olsaydi turkiyenin durumu ayni olurmuydu. bunu teror harici durumlar icij soruyorum sizler ne dusunuyorsunuz ju konuda (hos terorun ne durumda oldugu belli)

Partili cumhurbaşkanının yargılanabilmesi, Yüce Divan'a gönderilebilmesi için mecliste 3'te 2'lik bir çoğunluk aranıyor yani 400 milletvekilinin onaylaması gerekiyor bu da bulunması çok zor bir sayı Myrah. Cumhurbaşkanının yargılanması şimdikinden daha da zorlaştırılıyor. Bu 400 milletvekillik çoğunluk mecliste bulunması imkansız bir sayı, hatta bu çoğunluğu bırak cumhurbaşkanını suçlamak için dahi TBMM üye tamsayısının salt çoğunluğu (Eğer 600 kişilik meclis oluşursa 301 kişi demek bu) gerekiyor ki fiilen mecliste bu sayıyı bulmak çok zor. Başımıza bir deli gelse ne yargılanabilecek ne de denetlenebilecek yani. Aslında getirilen değişiklik cumhurbaşkanını neredeyse yargılanamaz kılıyor. Kaldı ki, yargılamayı yapacak olan Yüce Divan da Anayasa Mahkemesidir ve anayasa değişikliği referandumda kabul edilirse yargılamayı yapacak olan 15 AYM üyesinden 12'si cumhurbaşkanı tarafından seçilmiş durumda olacak.
cvp icin tesekkurler. bunlari.tabiki arastiriyoruz ama burada konusulmasi bir ayri

peki arkadaslar herseyi gecelim turkiyenin borclarinin bitmesi rahata kavusmasi gibi.durumlar akp hukumeti zamaninda oldu sizce baska bir parti hukumetin basinda olsaydi turkiyenin durumu ayni olurmuydu. bunu teror harici durumlar icij soruyorum sizler ne dusunuyorsunuz ju konuda (hos terorun ne durumda oldugu belli)
Bu parti seçimi değil arkadaşım hükümet seçimi olsa bu söylediklerini konuşalım..Ama bi anayasa ve ülkenin kaderi oylanıyor Ya Cumhuriyet demokrasi yada başkanlık ve tek adam olay bu...Yaptığı hizmetleri genel ve yerel seçimde anlatsın anlarım da bu bi Anayasa ve ülkenin sistemi oylanıyor bunda...

Başörtülü arkadaşlarım lisede de vardı üniversitede vardı hep başörtüsü yasağına karşı geldim..Üniversitede yurtta bile kız yurdunda bile başı açık gezsin istiyorlardı..Kaçkez tartıştım...Aslında bu yanlıştan dönüldü sonunda Herkes başörtüsüyle okuyor çalışıyor bunda bi sorun yok çünkü biz hep birlikte Türk Kadınıyız..Yeterki başörtünüz hertürlü olayın üstünü örtmesin..Bu ülkede çok şeyin üstünü örttü..Türbanı başörtüsünü erkekler daha çok slogan yaptı dimi?Bu bi hükümet AKP CHP seçimi değil hükümet yine Akp cumhurbaşkanı yine Tayyip Erdoğan niye başkanlık niye bu kadar yetki...HAYIR...
basortusu neyin uzerini ortebilirki?

IMG-20170413-WA0006.jpg
Bir elin nesi var 2 elin sesi var diye atasözümüz var bizim Tek kişi herşeyi bilemez Tek kişi herşeye karar veremez...

Bu parti seçimi değil arkadaşım hükümet seçimi olsa bu söylediklerini konuşalım..Ama bi anayasa ve ülkenin kaderi oylanıyor Ya Cumhuriyet demokrasi yada başkanlık ve tek adam olay bu...Yaptığı hizmetleri genel ve yerel seçimde anlatsın anlarım da bu bi Anayasa ve ülkenin sistemi oylanıyor bunda...
bunu biliyorum ama gel gorki.parti icin oy veren cok arkadas var ne dusunuluyor bu konuda merak etmiyor degilim.

basortusu neyin uzerini ortebilirki?
Demek istediğim şu farkındaysan arkadaşım sorun yıllar önce çözüldü Tamam Akparti çözdü bu işi kabul ama herşeyde bayanların başörtüsüne sarılmak ne kadar doğru..her seçimde başörtüsünü kullanmak dini sömürmek...Artık çoğu kadında bundan sıkıldı başörtülü dindar akpli başörtüsüz kadın dinsiz chp li ayrımından hepimiz bıktık biz kadınlar olarak...Türbanı hep hükümet yetkileleri erkekler konuştu dimi?

Türkiyenin borcu bitti mi ?

cvp icin tesekkurler. bunlari.tabiki arastiriyoruz ama burada konusulmasi bir ayri

Bu arada hukuk mezunuyum Myrah yani değişikliğe hakimim, seni herhangi bi siyasi görüşe dayalı olarak yönlendirmiyorum bir hukukçu olarak yorumluyorum maddeleri, güvenebilirsin :)

Back