Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Trt haber de biraz önce KILIÇTAROĞLU nu dinledim.
Hemde baya baya dinledim.
Yani mantıklı konuşmalarıda yok değil.
En azından bağıra bağıra mitinglerden sonra ilk defa kibar sesiyle dinledim.
Önümüz günlerde tüm liderler bir araya gelip neden evet neden hayır soru cevap şeklinde tartışacaklarmış.
Yani şükür diyorum.
Biz burda birbirimizi yemeden asıl muhataplar herkesi tatmin edecek konuları gündeme getirsin.
Artık tüm sorular cevap bulunca kim evet kim hayır tam kararla çıksın umarım.
Çünkü gerçek anlamda bu durum millete sağlam zarar veriyor.
Herkes birbirini ötekileştirdi.
Ben kimsenin fikrini yargılamıyorum.
Ne halimiz varsa görelim.

Dört gözle ülkemde böyle bir tv programını bekliyor olacağım..En demokratik olanı bu şekilde eskiden böyleydi devlet adamları yine böyle olması gerekir.gerçekten çok sevinirim eğer böyle bi program olursa tabii kii..

Kılıçdaroğlu hep dürüst ve mantıklıdır hani zaman zaman dinleyin tüm liderleri söylemlerini ama size uyar uymaz en azından farklı bir fikriniz olur
Bu konuda size katılıyorum bu durum halka zarar sadece bu seçim kanpanyasına harcanan para enerji bu halk için fazla lüx!

Ne yazdığımı iyice oku sonra cevap ver.
Allah akıl fikir verdi o konuda sıkıntı yok.

Tümünü okumaya gerek yok.Sadece ''dış mihraklar'' yetiyor.

O kadar akıl, fikir sahibisinizki ifadeleriniz yandaş tv klişeleri.Kendi anlatımınızla fikirlerinizi savunmaktan

acizsiniz.Papağan gibi hepinizin ağızında aynı ifadeler.

Hemfikiriz demek ki dini paylaşımlar konusunda, bende çok sıkıldım gerçekten, siyaset dediğin icraatlar üzerinden yapılmalıdır.
Eğitim, halkın refah düzeyi, üretim, ihracat, iç ve dış borç, terör, insan hak ve özgürlükleri, işsizlik bunlar konuşulmalıdır.

Bakın misal ygsde başarı oranı düşmüş, demek ki kavga edeceklerine din gibi müstakil değerler üzerinden çekişeceklerine eğitim reformlarını konuşsunlar dinleyelim, sınava 1 dakika geç kaldı diye intihar eden çocuklar var, üretimde hangi seviyedeyiz?

Bakın ABD Suriye'ye füze atıp duruyor, Rusya ABD'ye diş bilemeye başladı bile, burnumuzun dibinde yaşanan bu olaylar bizim ülke ekonomimize, halkın güvenliğine ne etki edecek?
ABD'nin bu hamlesi sonrası ülkeye daha kaç bin Suriye vatandaşı sığınacak, bunun ekonomiye etkisi ne olacak?

Rusya'yla ABD birbirine girse ve Ortadoğu hepten karışsa ne olacak ? Birkaç bomba sözüm ona yanlışlıkla bizim sınırlarımız içine düşse ne olacak? Siz burada kavga edip duruyorsunuz. Hepimize klavyeden kalp kırmak kolay ama birazda bütün olun bir olun, hadi olmadı bari birbirinizi düşman bilmeyin, yazarken bile içim daraldı.

Bunu ben başlattım özür dilerim bahsettiğim din değildi din sömürüsüydü...Laf lafı açıyor işte...Rusya tarih boyunca savaşlara sebebiyet verip elini ayağını çekmiş suya sabuna dokunmadan nemalanmaya çalışmıştır zaten Keza ABD de öyle yine aynı mantık 3.dünya Harbini Ortadoğu da çıkarma peşinde az biraz tarih bilgisi olan olayların nereye gittiğini nereye çekildiğini anlar...Ki Mustafa Kemal in 3.dünya harbi ile ilgili olan öngörüsü bile bunu anlamamız için yeterlidir..

Bakın bu söylediklerinizi tartışmak onların istediği sonucu getirmez.

Dini her yere sokuyorlar ki Allah adıyla korkutsunlar.

Bu ülkede kapı kapı gezip o şu partiye oy verecem diye insanlara Kurana el bastırıyorlar.

Düşünmeyen, sorgulamayan, eğitimsiz bir toplumu hurafelerle istediğiniz gibi yönetirsiniz.

Benim çocukluğumda bunlar konuşulmaz sorulmazdı, ayıptı.Herkes kapısını kapatır, etrafa gösteriş yapmadan

camisine gider ibadetini ederdi.

Bak hala efendiliğimi bozmadan yanıt veriyorum.
Otur bir düşün bak bu saatte senin yorumunu önemsiyorum,kolay kolay yapmam kıymetini bil.
Hepimiz aynı fikirde olduğumuz için aynı şeyi söylüyor olabilir miyiz??
Akıl almaz bir durum değil mi sanki atom parçalıyoruz.
Ben sana yaww he he diyorum.
Laf söylemek için laf söyleme, karşıt fikirde olanlarda hep savunduğu şeyler hakkında fikrini beyan ediyor.
Sende et karışan mı var.
Farkındaysan kimseyle fikrim yüzünden veya fikirleri yüzünden tartışmıyorum.
Gerek duymuyorum aklımı kullanıyorum karar veriyorum beyin bedava.
Tartışmalara girmeyin hele benimle hiç.

Herkesin kararına saygım sonsuz
Herkes kafasının içindeki beyni kullansın hak olan kazansın.

Özürlük birşey yok, sonuçta ben sizi veya bir başkasını hedeflemedim, sözüm inanç boyutunu yazan herkeseydi.
Ortadoğu her bakımdan kıymetli bir yer, şimdi mi olur sonra mı olur bilemem ama bir harp çıkacaktır yeraltı ve üstü kaynaklar ve buralarda hakimiyet kurma adına.

Neredeyse 20 yıldır diyeyim birçok tv programında sözü dinlenir insanların 3. dünya savaşı üzerine konuşmalarını dinledim gerçekten ürkütücü, biz burada birbirimizi yerken adamlar buralardaki suya, madenlere, petrole doğalgaza gözü dikmiş durumda.
Su savaşları çıkacak deniyor ki yeniden şekillenen dünya dengelerine bakılınca akla yatkın geliyor, adamlar tarım arazisi çoğaltıp duruyorlar, su ve gıda ellerinde olursa güçlü olacaklar.

Zaten şu bir hafta biran önce gelip geçsede ciddi anlamda normal hayata dönsek.
Anlattığınız gibi ve malesef dehşet derecede ciddi şeyler oluyor.
Asıl korktuğum biraz daha sürerse demokrasi isteyen ama asla demokrat olamayan bizler yüzünden iç savaş çıkacak.
Bence artık herkes susmalı ve diğer konulara yönelmeli.
Anlaşılan oki ne kadar konuşulsa bile kimsenin fikrinin değişeceği yok.
Biz sadece saygısızca birbirimize saldırdığımiz ilişkilerimizi zedelediğîmizle kalıyoruz.
İyi geceler herkese

Öyle oluyor maalesef ve Allah muhafaza iç savaş falan çıkmasın, vatansızlık nasıl birşey Suriye halkı gözümüzün önünde canlı örnek, görüyoruz işte.
Tek tip olmamızı kimse istemiyor, çok renkli olalım ama bir arada saygıyla yaşamayı da bilelim, vatan başka birşey, şimdi şükür ki rahatız yazması kolay oluyor ama ya gecemiz gündüzümüze karışsaydı, canımızdan, çoluğumuz çocuğumuzun hayatından endişe etseydik?
Zor işler vesselam, Allah kimseyi vatansız bırakmasın, keşke siyasilere bunu hatırlatsanız durun yahu biz halkız diyebilseniz, umarım o günlerde gelir, halkız diyebiliriz yeniden.

Bende sükuneti çok özledim.
Ülke 2 ye bölündü ve inanılmaz rahatsızım.
Saygısız bir ötekileştirme başladı.
Önceden ne güzel gizli oynamalar yapılır kimse kimsenin siyasi fikrini bilmez sorgulamazdı mutlu mesut hep birlikte yaşardık.
Ne oldu bize böyle çıldırmamak içten değil.
Ya ne olacaksa olsunda artık önümüze bakalım şaka bir yana kalbim çok karanlık bu saate kadar siyaset dinliyorum.
Ölen bebekleri seyrediyorum ve gelecekten korkuyorum.
Hangi karar çıkarsa çıksın olan sanırım bizim bölünmez kardeşliğimize olacak

Gülüm, eğriye eğri derim doğruya doğru, buna sebep siyasilerdir, hepsi bir ucundan tuttu çekiştirdi, halkı seçim yapmaya zorladılar, şöyleysen bizden değilsin, böyleysen bizdensin, bunlar bizden, şunlar ötekilerden, yahu bunlar kim şunlar kim, hepsi halk, sizin ailelerinizde hiç mi farklı görüşten kimse yok?
Benim teyzem ayrı düşünüyor annem ayrı, aynı kandan aynı babanın evlatları, biri örtülü diğeri örtüsüz, insanlar artık siyasi görüş ayrılığı yüzünden eşten boşanmaya kadar geldi, bir oturup düşünün rica ediyorum, böyle mi yapmalıyız biz?

Ben hiçbir partili değilim, hep belirttim, ama kayınpederim partizandır, teyzem desen öyle, amcam başka bir partili, yeğenim bambaşka bir partili, kan bağımı yok mu sayayım, insanlar birbirini sosyal hesaplardan çıkarıyor şaka gibi.

Yoktu gülüm bundan 20-30 sene önce bu kadar boşanmaya kadar getirilen siyasi görüş ayrılıkları, yaşım 45 ne oluyoruz diyorum artık, ne oluyoruz ben ölür giderim evladım gelecekteki torunlarım ne olur diye düşünür oldum.
Her dakika siyaset, tv açıyorsun her kanalda, dışarı çıkıyorsun her köşe başında, kafam allak bullak oldu, hepimizin kafası bu halde, ondan oluyor bunlar, şöyle rutin sakin hayatımıza bir geri dönemiyoruz, hele benim gibi partisizler iyice izole hayat yaşıyor, ben her siyasi görüşle kardeşim arkadaş, millet olmak demek bu demek benim için, ya bizim gibiler ortalığı toparlamayı değerlerimize yeniden sarılmayı hatırlatmayı başaracak ya da özür dilerim ama sizlerin tüm keskin uçlu siyasi görüşler için diyorum sizler derken, sizlerin arasında yok olup gidecek, bizler gibiler yok olunca ne yaptık denirse ne ala.

Verdigin butun bilgiler yanlis. Halihazirda yururlukteki degistirilmeye ugrasilan ve tek adamlik getiren yasa, 12 Eylul yasasidir. Orada bu yetkiler zaten olsa idi degistirilmesine gerek olmazdi bugun, yaniliyor muyum? Bosuna mi referandum yapiyorlar bunlar? Madem cb yetkileri zaten cok genis, oyle ise cb'nin hangi anayasayi cignediginden bahsediliyor?
TBMM fesh edildiginde hangi uygulama yapilir? Memleket bos TBMM ile mi yonetilir? Tabii ki secime gidilir, kelime oyunlari yaparak insanlari aptal yerine koymaya gerek yok. Yeni anayasada he fesh edilir yazmis, ha secime gidilir yazmis, ikisi de ayni kapiya cikar.

Eski sistemde cb yurutmenin, yarginin, ordunun basi degildi, o yuzden sadece vatan hainligi ile yargilanabilirdi. Yeni getirilen anayasada herseyin basi ve yetkilisi cb olacagi icin yapacagi herseyden yargilanabilmesi elzemdir. Ancak gene de yargilanabilmesi mucizelere baglanmistir bu yeni anayasada. Partisinin cogunliugu ve kendisi mecliste iken meclis cogunlugunun onerisi ile yargilanmasi talep edilebilecek, 600 milletvekilinden 400 unun yargi yolunu acmasi sartiyla, kendi adamlarini yerlestirdigi Anayasa mahkemesi tarafindan hem de.. Bunun olasilik orani yuzde kac?

Dönüp bölünmekten şikayet edenler görüldüğü üzere bölenlerin tarafı.Eski liderler benim millettim diye konuşurdu.

Kendi taraftarı olmayanı aşağılamaz,ötekileştirmezdi.Şuan hiçbir liderin tarafı değilim.Zaten bu refarandum da

lider seçimi değil.Ama bunu bile anlamaktan aciz insanlar bu ülkede.Cumhurunbaşı meydanlarda toplu açılış

törenlerinde kaldırım açarken siyaset yapıyor.

Biraz daha sakin konuşmalı başta siyasetçiler bunu yapmalı. En önce başımızdaki Cumhurbaşkanımızın öncelikle ötekileştirmeden, bir tarafı önce terörist ilan edip daha sonra aldığı tepkilerle ben öyle demedim şöyle dedim demesiyle. Demokrasilerde protesto hakkı vardır. Yönetimden memnun olmayan halk toplu bir şekilde istediklerini dile getirir. Ama sen evde tutulan %50 dersen ortaya palalı saldırganlar çıkar. Ortaya milletvekillerine bıçak çeken esnaflar çıkar. mafya adamları meydanlarda olacağız diye göz dağı vermeye çalışır. Silahlandık diye aklınca göz dağı vermeye çalışanlar çıkar. Şimdi bu seçimin Evet ya da Hayır çıkması iyi şeyler getirmeyecek. Öfke, kin insanların içine yerleşti. Evet çıkarsa ne mi olacak ülke düşman işgalinden çıkmış havasında "bak sizi naısl da yendik" diye futbol galibiyeti sanan kişilerle dolacak. Bir aşağılama falan filan her seçimin ertesi gibi senden olmayanı millet olarak görmeme sevdaları.. Hayır çıkarsa ne mi olacak? Hazmedemeyenler saldırmaya başlayacak. Allah sonumuzu Hayr etsin. Hayır çıkması durumunda sayın cumhurbaşkanında buna saygı duyduğuna dair ortamı yumuşatacak bir konuşma yapması gerekir. Ufacık sert bir söylem milleti ciddi tehlikelere sokabilir. Ayrışma asıl o zaman gelir. Bugün bile insanlar bize bsey olmaz hazırız derken bir takım da ne olur ne olmaz diye silahlansak mı bunlar bize saldırır diye düşünmüyor değil. İç savaş oyunlarına gelmeyiz umarım. Bırakalm dış mihrap oyunlarını da içimizdeki oyunları görelim

Her iki taraflar için sükunet olsun dilerim.
Sana katılıyorum.

Dün internette bazı çok bilindik forum sitelerinin 7 8 yıl önceki tartışmalarına baktım yine. Başka site linki eklemek yasak ve koyamadım. Özet su:

Mesela Fetullah Gülen Hocaefendi yazın ve mesela o meşhur memur sitesinin adını yazın. Çıkan konularda iktidar yanlısı kesimin nasıl hocaefendiyi övdüğünü okuyun tekrar. Yok Türkçe olimpiyatı, yok yurt dışında Türkleri temsili, yok dindar olması, harika kitapları, cennetlik olması. Ve yine zavallı muhaliflerin fetönün gerçek yüzünü anlatma çabası, bunların maske olduğu devlete sızma planları, haksızlıkları ve. Ne olmuş malum kesim asla inanmıyor ve oblari vatan haini ilan ediyor. Keza sözlük sitesinde de fetullah gülen başlığı altında 2011 öncesi girdiler de ayni terane. Kim haklı çıkmış?? Bakın hala orada konular.

Sonra ergenekon davası, toprak altından çıkan silahlar, hapse atılan asker ve gazeteciler. Bunlari yazin google'a e forumlara haberlere bakin. Yine malum kesin tamamen inanmış ve bu kişilere PKKlı diyor, içeri atanlara ellerine sağlık diyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyor ve muhalifler ne diyor. Kumpas bu resmen vatanseverler içeri atılıyor, toprak altına nasıl bomba silah gömülür nasıl inanıyorsunuz diyor, askerler içeri atılıp yerine feto adam dolduruyor diyor. Karşılığında bu kişiler vatan haini ilan ediliyor. Bunlarda hep forumlarda var 2010 öncesi konular orada. 15 temmuz sebebi içeri atılan askerlerin yerlerine gelenler degilmi? Sonra Ergenekonun kumpas olduğu kanıtlanıyor. Silivri'de ölen askerler, intihar edenler, Türkan Saylan ölduguyle kalıyor. Hele ki Türkan Saylan için yazılan o iğrenç şeyler. Ama o da masummus. Kim haklı çıkmış?

Sonra barış süreci yazın google a, o forumlarda konulara bakın. Yine iktidar yanlıları ve hdp lilerin elele barışı nasıl delice savunduğuna bakın. Muhalifler olur mu PKK ile masaya oturulmaz, kafayimi yediniz derken karşı taraf siz PKK bitsin istemiyorsunuz, siz savaş istiyorsunuz diyor. Imrali ile masaya oturmaya karşı çıkan Kilicdaroglu hain muamelesi görüyor. Hatta bir konuda bir muhalif şunu demiş nasıl bir öngörü dedim şok etti beni. Barış süreci PKK'nin daha çok silah depolaması ve ilerde daha çok asker öldürmesi, bomba patlatması demek demiş. Kendisini takdir ettim olayi ozetlemis. Ama o şahıs da alaya alınmış. PKK bitecek görürsünüz demişler. Şimdiki gibi hep o bitecek bu bitecek. Üzerinden 7 yıl falan geçmis haaaa o konuların ustunden herşey ortada. PKK bittimi? Kim haklı çıkmış kim?

Sonra 2010 KPSS skandalı iktidar yanlıları susmuş ya da yalan demiş. Muhalifler fetoyu suçluyor, şike ile kendi adamlarını yerleştiriyor diye bağırıyor. Ama ne yargılanan var ne dava açılıyor. 2015 yılında 2010 KPSS davası ile soruların çalındığı kanıtlanıyor. Kim haklı çıkmış?

Şimdi diyorum ki belli kesime birşey anlatmak zor, hep denenmiş bu, hep yanlıştan dönün gerçekleri görün denmiş ama 10 yıldır karşılık hep bizim dinsiz, imansız, vatan haini olduğumuz şeklinde. Muhalefet 10 yıldır gerçekleri anlatırken karşı taraf hep 3 maymun olmuş. Hakkı çıktıkları bi konu yok.

O yuzden boşverin laf anlatmayın. Onlar mutlu, onlar geçmişe dönup bakmaz unuturlar anında. Siz anlattiginizla kalırsınız.

Ta yıllar önce seçimde söylenmişti: ''Ya taraf olursunuz ya da bertaraf olursunuz'' diye. Bu durumdan da akp seçmeni zevkten 4 değil 8 köşe oluyor.

Olan bitenden ve su ana dek burada yorum yazan evetcilerin dediklerinden de anladigim sudur ki, onlar tek adamliga bilerek ve isteyerek oy veriyorlar. 90 yillik enkaz dedikleri Cumhuriyetin yikilip yerine padisahligin gelmesidir amac. Iste Fransa'da niyeti daha da belli eden, oy vermeye dahi Osmanli kiyafetleri ile gitmis evetci secmenler:

O yuzden, biz burada havanda su dovuyoruz yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…