• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
daxi daxi bana göre normalde genel ve yerel seçimlerde lider seçimi değildir aslında, lidere değil vaadedilen icraatlere göre aklımıza yatan görüşü yakın olan birine oy veririz ama epeydir yakın hissettiğimiz lider kimi neyi işaret etmişse onu kabul ediyoruz, yine eskilerden bahsedeceğim ama örnek veriyorum insanlar herhangi bir partiyi kendine yakın bulsa da ilçe belediye başkan adaylarına bir göz atar falanca partiden aday olan x hanım veya bey falanca görevde de bulunmuştu, başarılıydı ben bu sefer ona oy vereceğim denirdi.
Şimdi öyle birşey kalmadı, takım tutar gibi parti tutuluyor doğru da yapsa eğri de yapsa ona oy veriliyor, adayı iyiymiş değilmiş bakılmıyor, muhtarı bile a partisi mi destekliyor b partisi mi destekliyor ona bakılıyor artık.

Keza referandum da öyle, bu bir yarış değil kazanan taraf diye birşey yok, bakarsınız maddeleri incelersiniz aklınıza yatmışsa evet dersiniz yatmamışsa hayır dersiniz, evetçi olunca iyi hayırcı olunca kötü olmazsınız.

Umuyor ve diliyorum sonuç ne çıkarsa çıksın liderler ekran karşısına çıkıp düşmana karşı zafer kazanmış tarzında bir konuşma yapmazlar, bugüne kadar yaptıkları siyasi söylemleri toparlamak ve tüm halkı rahatlatacak birlik beraberlik konuşmaları yaparlar ve bu konuşmalar sözde kalmaz inşaallah.

Dün internette bazı çok bilindik forum sitelerinin 7 8 yıl önceki tartışmalarına baktım yine. Başka site linki eklemek yasak ve koyamadım. Özet su:

Mesela Fetullah Gülen Hocaefendi yazın ve mesela o meşhur memur sitesinin adını yazın. Çıkan konularda iktidar yanlısı kesimin nasıl hocaefendiyi övdüğünü okuyun tekrar. Yok Türkçe olimpiyatı, yok yurt dışında Türkleri temsili, yok dindar olması, harika kitapları, cennetlik olması. Ve yine zavallı muhaliflerin fetönün gerçek yüzünü anlatma çabası, bunların maske olduğu devlete sızma planları, haksızlıkları ve. Ne olmuş malum kesim asla inanmıyor ve oblari vatan haini ilan ediyor. Keza sözlük sitesinde de fetullah gülen başlığı altında 2011 öncesi girdiler de ayni terane. Kim haklı çıkmış?? Bakın hala orada konular.

Sonra ergenekon davası, toprak altından çıkan silahlar, hapse atılan asker ve gazeteciler. Bunlari yazin google'a e forumlara haberlere bakin. Yine malum kesin tamamen inanmış ve bu kişilere PKKlı diyor, içeri atanlara ellerine sağlık diyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyor ve muhalifler ne diyor. Kumpas bu resmen vatanseverler içeri atılıyor, toprak altına nasıl bomba silah gömülür nasıl inanıyorsunuz diyor, askerler içeri atılıp yerine feto adam dolduruyor diyor. Karşılığında bu kişiler vatan haini ilan ediliyor. Bunlarda hep forumlarda var 2010 öncesi konular orada. 15 temmuz sebebi içeri atılan askerlerin yerlerine gelenler degilmi? Sonra Ergenekonun kumpas olduğu kanıtlanıyor. Silivri'de ölen askerler, intihar edenler, Türkan Saylan ölduguyle kalıyor. Hele ki Türkan Saylan için yazılan o iğrenç şeyler. Ama o da masummus. Kim haklı çıkmış?

Sonra barış süreci yazın google a, o forumlarda konulara bakın. Yine iktidar yanlıları ve hdp lilerin elele barışı nasıl delice savunduğuna bakın. Muhalifler olur mu PKK ile masaya oturulmaz, kafayimi yediniz derken karşı taraf siz PKK bitsin istemiyorsunuz, siz savaş istiyorsunuz diyor. Imrali ile masaya oturmaya karşı çıkan Kilicdaroglu hain muamelesi görüyor. Hatta bir konuda bir muhalif şunu demiş nasıl bir öngörü dedim şok etti beni. Barış süreci PKK'nin daha çok silah depolaması ve ilerde daha çok asker öldürmesi, bomba patlatması demek demiş. Kendisini takdir ettim olayi ozetlemis. Ama o şahıs da alaya alınmış. PKK bitecek görürsünüz demişler. Şimdiki gibi hep o bitecek bu bitecek. Üzerinden 7 yıl falan geçmis haaaa o konuların ustunden herşey ortada. PKK bittimi? Kim haklı çıkmış kim?

Sonra 2010 KPSS skandalı iktidar yanlıları susmuş ya da yalan demiş. Muhalifler fetoyu suçluyor, şike ile kendi adamlarını yerleştiriyor diye bağırıyor. Ama ne yargılanan var ne dava açılıyor. 2015 yılında 2010 KPSS davası ile soruların çalındığı kanıtlanıyor. Kim haklı çıkmış?

Şimdi diyorum ki belli kesime birşey anlatmak zor, hep denenmiş bu, hep yanlıştan dönün gerçekleri görün denmiş ama 10 yıldır karşılık hep bizim dinsiz, imansız, vatan haini olduğumuz şeklinde. Muhalefet 10 yıldır gerçekleri anlatırken karşı taraf hep 3 maymun olmuş. Hakkı çıktıkları bi konu yok.

O yuzden boşverin laf anlatmayın. Onlar mutlu, onlar geçmişe dönup bakmaz unuturlar anında. Siz anlattiginizla kalırsınız.

Anlama özürlüler zaten de işte insan bu kadar olmaz diye anlatmaya çalışıyor.

Bu arada 2011 YGS yi de eklemek isterim.Modemadian skandalı.

O yılın mağdurlarından biride biziz.Matematik hocalarının tam çözemediği soruları 1800 zeka küpü!!!!

çocuğumuz tam çözmüştü.Modemadian mesajları gezmiş çocukların arasında.Ama onlardan olmayan

çocuklar matematik konusu zannedip o konudan soru çıkacak diye düşünmüşler.2 gün sonra anladık.

oy pusulasi.jpg

Bir de gene aklıma geldi "her ne olursa olsun, evet veya hayır ne çıkarsa çıksın çıkan sonuca saygı duyacak mısınız ?"

Misal hayır çıktı, Hayır'ı savunanları veya evet çıktı evete oy verenleri tebrik edecek misiniz ?

Unutmayın bu seçim AKP, CHP veya MHP seçimi değil. Burada oylanan "Anayasa değişikliği"

Son düzenleme:
O kadar yazdınız çizdiniz, referanduma 1 hafta kala ;

- Kaç kişi oyunu değiştirdi ? Yani evet verecek iken hayır veren veya hayır iken evete dönen ?

Oyunuzu sormuyorum yazılanlardan dolayı fikri değişen var mı ?
Şahsım adına baştan tam bir fikrim yoktu kararsız ne yapacağını bilmeyen taraftaydım, maddeleri tam okumamıştım, okuduklarımı da yarım yamalak anlamıştım, madde madde defalarca okudum, artık bir fikrim var diyebilirim.

daxi daxi bana göre normalde genel ve yerel seçimlerde lider seçimi değildir aslında, lidere değil vaadedilen icraatlere göre aklımıza yatan görüşü yakın olan birine oy veririz ama epeydir yakın hissettiğimiz lider kimi neyi işaret etmişse onu kabul ediyoruz, yine eskilerden bahsedeceğim ama örnek veriyorum insanlar herhangi bir partiyi kendine yakın bulsa da ilçe belediye başkan adaylarına bir göz atar falanca partiden aday olan x hanım veya bey falanca görevde de bulunmuştu, başarılıydı ben bu sefer ona oy vereceğim denirdi.
Şimdi öyle birşey kalmadı, takım tutar gibi parti tutuluyor doğru da yapsa eğri de yapsa ona oy veriliyor, adayı iyiymiş değilmiş bakılmıyor, muhtarı bile a partisi mi destekliyor b partisi mi destekliyor ona bakılıyor artık.

Keza referandum da öyle, bu bir yarış değil kazanan taraf diye birşey yok, bakarsınız maddeleri incelersiniz aklınıza yatmışsa evet dersiniz yatmamışsa hayır dersiniz, evetçi olunca iyi hayırcı olunca kötü olmazsınız.

Umuyor ve diliyorum sonuç ne çıkarsa çıksın liderler ekran karşısına çıkıp düşmana karşı zafer kazanmış tarzında bir konuşma yapmazlar, bugüne kadar yaptıkları siyasi söylemleri toparlamak ve tüm halkı rahatlatacak birlik beraberlik konuşmaları yaparlar ve bu konuşmalar sözde kalmaz inşaallah.

Sizinle yaşlarımız yakın.Sizin bahsettiğiniz dönemleri çok iyi biliyorum.Ama şuan yaşı buna yetmeyenler hep bugünkü gibi zannediyorlar.

Devlet makamındakiler mahalle kabadayısı edasında.Artık liderler önde.Şu referandumda bile neyi oyladığının farkında değil insanlar.

Lider peşindeler.Unutulan o liderlerin ölümlü TC nin ölümsüz olduğu.

Sizinle yaşlarımız yakın.Sizin bahsettiğiniz dönemleri çok iyi biliyorum.Ama şuan yaşı buna yetmeyenler hep bugünkü gibi zannediyorlar.

Devlet makamındakiler mahalle kabadayısı edasında.Artık liderler önde.Şu referandumda bile neyi oyladığının farkında değil insanlar.

Lider peşindeler.Unutulan o liderlerin ölümlü TC nin ölümsüz olduğu.

Eskinin olumsuzlukları örnek gösteriliyor hep, yaşınız benle yakın olduğuna göre çok iyi bilirsiniz eskiden olumsuzluklar vardı belki ama bu kadar siyaset odaklı yaşamıyorduk, medya televizyonun bu kadar yaygın olmamasından da değil, siyaseti ayrıştırıcı unsur olarak görmediğimizdendi.

Evet son cümlenize kesinlikle katılıyorum, siyasiler değişir ama vatan ve halkın varlığı daimdir.

Bir de gene aklıma geldi "her ne olursa olsun, evet veya hayır ne çıkarsa çıksın çıkan sonuca saygı duyacak mısınız ?"

Misal hayır çıktı, Hayır'ı savunanları veya evet çıktı evete oy verenleri tebrik edecek misiniz ?

Unutmayın bu seçim AKP, CHP veya MHP seçimi değil. Burada oylanan "Anayasa değişikliği"

Kendi adıma dürüstçe cevap vermek istiyorum.
Bu bir parti seçimi olsaydı Evetçilerin istediği yönde bir seçim sonucu çıksaydı saygı duyar tebrik ederdim.
Fakat kendi düşüncelerime göre; bu seçim Cumhuriyetin devamı ya da yıkılması anlamına geldiğinden dolayı Cumhuriyetin yıkılmasına sebebiyet verecek en ufacık şeyi tebrik etmem mümkün değil. Ama bu benim düşüncem dediğim gibi böyle düşündüğümden dolayı ilk gece sonucun belirlenmesi durumunda kimseye saldıracak ya da hakaret edecek halim yok. Sistem gelincede ertesi gün Cumhuriyet rejimi elbette değişmeyecek, değişemez ama buna zemin hazırlanmasına dahi müsade edemem.

Eskinin olumsuzlukları örnek gösteriliyor hep, yaşınız benle yakın olduğuna göre çok iyi bilirsiniz eskiden olumsuzluklar vardı belki ama bu kadar siyaset odaklı yaşamıyorduk, medya televizyonun bu kadar yaygın olmamasından da değil, siyaseti ayrıştırıcı unsur olarak görmediğimizdendi.

Evet son cümlenize kesinlikle katılıyorum, siyasiler değişir ama vatan ve halkın varlığı daimdir.

Olumsuzluk her zaman var ve olacak.Ama eskiden siyasetin bir adabı vardı.Beğenelim ya da beğenmeyelim

birbirlerine hakaret etmezlerdi.Eskiden çıkıp bir siyasetçi şehide kelle(bu örnek çoğaltılabilir) demezdi.

Demeye cesaret edemezdi, dese siyaset hayatı biter kitlesinden destek bulamazdı.

Aynı adabsızlık tabana da yayılıyor.Sosyal medyada küfürün binibir para gidiyor.

Balık baştan kokar.

%60 evet %40 hayır diyecek gibiyim. Daha tam kararimi veremedim. Son dakikaya kadar dusunurum ben herhalde.

O kadar yazdınız çizdiniz, referanduma 1 hafta kala ;

- Kaç kişi oyunu değiştirdi ? Yani evet verecek iken hayır veren veya hayır iken evete dönen ?

Oyunuzu sormuyorum yazılanlardan dolayı fikri değişen var mı ?

Fikrim değişmedi. Daha da güçlendi diyebilirim. Bunu kimseyi aşağılamak için söylemiyorum. Şöyle ki neden evet sorularıma genel olarak oyunlar, dış mihraplar, güçlü türkiye ya da 2010 referandumunda da söylenilen tam bağımsız türkiye gibi cevaplar aldım. Başkanlık sistemi isteyen kişilerden de genelde tek bayrak (sanki şuan 2 tane var gibi ) tek millet (sanırım bu da %50 kısım oluyor, benim milletim olunca ) bir de eyyy Kılıçdaroğlu gibi cümleler duydun genelde. Mesela ben gen soru hakkında, meclisi fesih etme yetkisi hakkında pek de bir şey duymadım hani. Bu yüzden halka da gerçeklerin anlatılmadığını mesela 16 maddeye saklanan eyalet kurma yetkisini bilen birini göremedim evetçilerde. 18 madde adı altında değişecek olan ve değişmeye zemin hazırlayacak olan maddeleri Anayasa değişikliği isteyenlerden duyamadım ne yazık ki. Oysa bana göre Anayasa'nın değişmesine oy verecek bir kimsenin Hayırcılardan bir tık daha anayasa maddelerini bilmesi ve çok iyi açıklayabilmesi gerekirdi. Bunu göremediğim için Hayır'ın çok daha hayırlı olacağını anladım.

HDP bin ne dediği face de 3 milyonluk sayfaları var baka bilirsiniz. Face yoksa saraylım adlı üyeye sorabilirsiniz HDP nin neden hayır dediğini net şekilde açıkladı.
Baktim da bir kac yerde beni anmissin. Hatirladigim kadari ile bana gecen yillarda birgun senarist de demistin. Daha Ankara, Istanbul patlamalari olmadan cok once "bu is dogu ile sinirli kalmayacak, her tarafa terorist doldurdular, yakinda Istanbul'da Ankara'da da bombalar patlamaya baslayacak" dedigim icin, hatirladin mi? Ben hakli ciktim, persembenin gelisi carsambadan belliydi, bunu gorebildigim icin hayalperest senarist ilan ettiniz beni. Daha da beter olacak.. Su sandiktan bir evet cikmasina bakar. Kendinizi Ortadogu cehennemi icinde bulacaksiniz, oyle yazip cizip fikirlerinizi beyan edebileceginiz bir sosyal medyaniz da kalmayacak ustelik. Organize olamayasiniz, bir daha hic koltuktan indirilme tehlikesi kalmasin diye hem sosyal medya, hem Sozcu, Halk Tv gibi kiyida kosede kalmis bir kac muhalif medya kurulusu sonsuza dek kapatilacak, yoneticileri calisanlari bir karis hucrelere atilacak. Daha ic ve dis savaslari yazmadim bile.. Super senaryo, he mi? Bekle ve gor.

Hangi madde de eyaletlere bölünme yazıyor ?

Yeni Anayasa Madde 104: Üst kademe kamu yöneticilerini atar, görevlerine son verir ve bunların atanmalarına ilişkin usul ve esasları Cumhurbaşkanı kararnamesi ile düzenler.

Yani istedigi kisiyi vali kaymakam, bolge muduru vb. atayabilir. Kimseden izin almasina gerek yok. Buzdolabina kaldirdik dedikleri rafta bir Kurt Acilimi antlasmasi duruyor, bilmem hatirlar misin? Orada PKK'nin istedigi ozerklik icinde Apo'nun vali olarak Dogu'da kurulacak ozerk eyalete atanmasi da acilimin bir uzantisi. Apo bu yuzden baskanligi hevesle bekliyor. Barzani kurdugu Kurdistan'a Turkiyeden de toprak ekleyebilecegi gunlerin hayali ile Dogu'da "evet" propogandalari yapiyor. Yoksa sen Barzani de Tayyip sevdalisi mi sandin? Herkes bu ulke topraklarini paylasmanin telasinda, sizler de buna canak tutuyorsunuz.

Uzgunum ama zaman gene beni hakli cikartacak.

%60 evet %40 hayır diyecek gibiyim. Daha tam kararimi veremedim. Son dakikaya kadar dusunurum ben herhalde.

Sizi etkilemek istemem çünkü futbol takımı tutar gibi oylama yapmayacağınız en azından son dakikaya kadar düşünürüm demenizden de anlaşılıyor. Önerebileceğim tek şey her iki tarafı da dinlemek. Mesela A haber, kanal 24 ya da beyaz tv gibi hükümete çok çok yakın kanalları önce izleyin. Sonra muhalefet olan Halk tv ve Ulusal gibi kanalları da izleyin. Bunu bilgisayardan yapabilirsiniz. Referandumla ilgili yapılan konukların neden evet neden hayır dediklerini izleyin tabi. Sonra Chp ya da herhangi bir muhalif partineden Evet diyecek olanları dinleyin ben var mı bilmiyorum isim öneremeyeceğim ondan. Sonra Akp'li olup Hayır diyecek olan kişileri dinleyin.. Bildiklerim Ali Tarakçı var mesela bugün hale Akp2li yazar olarak tanınıyor kendisi de Akp'li olduğunu farklı bir yöne kaymadığını ifade edip Hayır diyeceğini ifade etmişti.7

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/y...il-akpnin-yuzde-10u-hayir-diyecek-157527h.htm

Baktim da bir kac yerde beni anmissin. Hatirladigim kadari ile bana gecen yillarda birgun senarist de demistin. Daha Ankara, Istanbul patlamalari olmadan cok once "bu is dogu ile sinirli kalmayacak, her tarafa terorist doldurdular, yakinda Istanbul'da Ankara'da da bombalar patlamaya baslayacak" dedigim icin, hatirladin mi? Ben hakli ciktim, persembenin gelisi carsambadan belliydi, bunu gorebildigim icin hayalperest senarist ilan ettiniz beni. Daha da beter olacak.. Su sandiktan bir evet cikmasina bakar. Kendinizi Ortadogu cehennemi icinde bulacaksiniz, oyle yazip cizip fikirlerinizi beyan edebileceginiz bir sosyal medyaniz da kalmayacak ustelik. Organize olamayasiniz, bir daha hic koltuktan indirilme tehlikesi kalmasin diye hem sosyal medya, hem Sozcu, Halk Tv gibi kiyida kosede kalmis bir kac muhalif medya kurulusu sonsuza dek kapatilacak, yoneticileri calisanlari bir karis hucrelere atilacak. Daha ic ve dis savaslari yazmadim bile.. Super senaryo, he mi? Bekle ve gor.

Şu dediklerine net imzamı atarım. Evet çıkarsa o tek bayrak tek millet masalları buzdolabına kaldırılacak bu defa. Evet çıkması tam olarak Ortadoğu cehennemidir. Bugün dış mihrapların oyunu Hayır için çalışıyor diyenler o zaman Evet için çalışmış olduğunu çok önceden planlanmış bir proje olduğunu anlayacak. Ama bu sefer Fetö'ye kontrollü darbeye benzemeyecek iş. Bu sefer Evetçileri Hayırcılar da kurtaramayacak. Yani ülkemin cehenneme dönmeden önce son görevimi yapıyorum ve HAYIR diyorum.

İnsan aklına hakaret gibi geliyor bana. Çıkıyor kürsüden '' yeni anayasada başkanın fesih yetkisi yok

ispatlasınlar istifa ederim'' diyor.Ortalık ayağa kalkınca bakanı çıkıyor''fesih yetkisi yok meclisi

yenileme yetkisi var'' diyor.

Ha Ali Veli, ha Veli Ali.

Bu sadece bir örnek.Hep bi laf canbazlığı, hep bi etrafından dolanmaca.

Back