Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Ben ülker firmasına güvendiğim için demiyorum ki.Açık açık kendilerini deşifre edip yaparlar mı ,onun mantıksızlığını anlatmaya çalışıyorum.Yoksa firmanın sahibini de ,çalışanlarının da düşüncelerini bilmiyorum.

Ben de emin değilim ama belki bu kadar kolay yakalanacağını düşünmediler. Reklam mesaj vermedi diyelim, millet uydurdu ama yine de berbat bir reklam. Çocuklar için oluşturulmuş bir marka ve o reklam filmi.

Bir de saf ayağına yatılması, haberim yoktu bilmem ne. O da saçma, nasıl haberin olmaz, münkün değil ya bir reklam filminin onay almadan yayınlanması.

Neyse konu dışı olmayah kız neden o konuda yazmıyon Allah seni şey etmeye. Banlanayım mı istiyon AKPli Evetçi Deyno... Bir Hayırcı gitsin diye kendini de mi feda ediyon...

ben evet diyecek birisi olacak devamlı halk tv yi ve ulusal kanalı dinliyorum özellikle seçim zamanlarında ilk başta hoşuma gitmişti (muhalifleri mutlaka dinlemek lazım ne yapıyorlar ne diyorlar) ama sonra baktım hep aynı şeyi söylüyorlar tıpkı eleştirdikleri diger kanallar gibi ve bir konuda zeynebe katılıyorum niye evet veya niye hayır herkes biliyor aslında insanlarla dalga geçmek hele garip imojilerle hiç hoş degil heleki böylesine ciddi bir konuda
evet diyende hayır diyende bu ülkenin çok saygıdeger vatandaşıdır hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun tekrar söylüyorum hepimiz aynı gemideyiz birbirimizi aşagılarken görüşümüz yücelmiyor

Sen devlete derin bakiyorsan kimin eli nerelere yetiyor da hukumetin basini ya da cumhurbaskanini teroru engellemekten alakoyuyor sen soyleyiver.. Bu ulkede bugun Taayyip'in ustunde bir kuvvet mi var? Hangisi? Baska bir yetki makami mi var? Neresi? Gorunmez ikinci bir amir, reis, biri var da o yukardan emirleri verip engelliyor mu?
Buradaki Tayyip'in cokbasliliktan kasti basbakan, derin devlet filan degil. O varsa onu basbakani yok etmekle bitiremezsiniz.

Senin hersey kisa yoldan halledilecek dedigin sey nedir, ne olabilir diye hic dusundun mu? Kopru, yol, hastane yapmak mi? Para bulursa bunlari yapmada engel zaten yok. Neyde engel var? Ormanlari, sit alanlarini imara acip satmakta, kendi basina savas tezkeresi cikartmakta, kendi basina OHAL ilan etmekte, kendi basina butce cikartmakta engel var.. Engel adalette, hukukta, kanunlarda, denetimde, kalkacak olan engeller de bunlar.

Bu yeni anayasa ile engellenen TBMM. TBMM'nin, cb ve bakanlari denetlemesi, halkin menfaatleri aleyhine olan durumlarda yanlisi durdurabilmesi (cogunluk AKPde oldugu icin zaten durduramiyordu) hakki getirilen duzenlemeyle tamamen engelleniyor. Yani 550 den 600 e cikarttiklari mv leri maas alip partili cumhurbaskanin emrettigi yone parmak kaldirmaktan baska bir ise yaramayacak. Yani padisah gibi her istedigini yapacak. Istedigin boyle bir yonetim ise ona artik Cumhuriyet degil diktatorluk deniliyor. Degisen iste bu, rejim.

Denetimsiz yonetim, emniyet sibopsuz kalorifer kazani gibidir. Gorunuste gayet guzel isitir, ama her an patlayip evinizi basiniza yikabilir.

Evet diyenleri denize dökücem demedi ki adam...Emperyalistleri ve yerli işbirlikçilerini denize dökeriz yine olsa yine yaparız demek istemiş..twitterda olay abartılıp troller tarafından gündeme getirildi...

Referanduma bu kadar kısa süre kala yanlış bir söylem yine de
Birkaç başlık aşağıda Erdoğanın açıklaması "Biz kimseyi denize dökmeyiz" olmuş
Bu şekilde koz verecek laflar etmemeliler
Bugüne kadar muhalefetten mağdur edebiyatına izin verecek cümleler sarf edilmedi, sakin kalındı ki çok takdir ediyorum
Bir farkları olmalı iktidardan
Ki bu fark benim gözümde sert, ayrıştırıcı, insanları dışlayan bir muhalefet olmamasıdır
Bu yüzden muhalefete daha yakın hissediyorum zaten

Son düzenleme:

Yapanlar konusunda farklı spekülasyonlar var.
FETÖ, Işid gibi ki buna şaşırmam.

Dediğiniz gibi ben de inanmazdım ama ülkede öyle şeyler, kaotik olaylar yaşanıyor ki ihtimal vermemek elde değil.

Üstelik ihtimali de geçtim twitterda ülker sorumlusunun attığı özür dileyen tweet ve ülkerin kendi sitesinde kamuoyuna yaptığı açıklama artık ihtimal olduğunu değil ortada bir şey olduğunu gösteriyor. (Girip ikisini de kontrol ettim kendim, bakabilirsiniz siz de)

Ancak nasıl olur da bu reklam onaydan geçip TVde yayınlanana kadar kimse bunu fark etmez onu anlamıyorum.

Zaten reklamdaki cümleler de anlamsızdı. Demek ki bir mesaj yerleştirebilmek adınaydı bu anlamsızlık.

Hükümetin bu reklamı oluşturduğuna dair iddialar var, faydalanmak için ancak ülker neden kendisini böyle bir riske soksun, neden adını karalayacak bir şeyin altına girsin.

Of, bilmiyorum, kafamda deli sorular

Neden dinlemeyeyim ki. Evet dinledim doğru bulmadım, yanlış
Sürekli kandırılan birini lider olarak görmüyorum.
Kılıçdaroğlu Hayır diyorsa onun için hayır vermiyorum.
Parti seçimi olmadığını idrak edebiliyorum.
Cumhurbaşkanının taraflı (aynı zamanda başbakan çünkü) olmasını doğru bulmuyorum.
Peki sen Kılıçdaroğlu da Başkanlık isteseydi oy verecek miydin? hayır. O zaman partiniz vermiyor diye vermiyorsun demeye hakkın yok.
Ben kim olursa olsun, tek kişinin yönetimine HAYIR diyorum.
Ülkesini seven, onu korumak ve üstün seviyelere çıkarmak isteyen parlementer sistemi geliştirerek de bir şeyler yapabilir. Dinledim, izledim, okudum düşündüm. HAYIR!

Yurtdışında yaşayıp oy kullanacak olan var mı? Oylar değiştirilir korkusu var da...

He yurtdışında yaşayıp niye bura için oy kullanılıyor diyecek olana da şimdiden cevap vereyim. Yurtdışında da yaşasam benim memleketim de Türkiye. Böylesi rejim değişikliğinde söz söyleme hakkım var. Kaç yıldır kesin dönüş planıyla yaşadım ama şimdi ülkenin halinden dolayı değil kesin dönüş, tatile bile gelmeye korkar oldum. İşte bu yüzden oy kullanacağım. Benim yurdum diye kullanacağım. Önceden bir ayağım Türkiye'deyken, şimdi kendi ülkeme ayak basmaya bile korktuğumun tepkisi olsun diye kullanacağım. Yurtdışında yaşamaya mahkum olmayayım, dönmek istersem geride yaşanilabilir bir ülkem olsun diye kullanacağım. Yarın birgün çoluk çocuğa karışırsam, çocuklarımı korkmadan, güvenle ülkeme getirip gösterebilmek için oy kullanacağım. Türkiye benim hayatımın yarısının geçtiği ülke, artık benim için karanlıkta kalmış, bir daha görmeyi unutmam gereken bir yer olmasın diye kullanacağım. Niçin yaşamadığım halde oy kullanacağımı yeteri kadar açıkladım.

Neye oy vereceğimi de açıklayayım. Tek adam rejimine, demokrasinin ölmesine hayır dediğim için HAYIR.

Türkiye sevdalisiyiz
kararımız EVET
Anayasa değişikliği için EVET

Ne anladınız anayasa değişikliğinden? Bu değişiklik neleri getiriyor? Bir Türkiye sevdalısı herhalde oylayacağı anayasa değişikliğinin içeriğinden bihaber olamaz, mutlaka araştırmış olmanız lazım Türkiye sevdalısı olarak.

Arastirmak ?

Ama canım onlar değişerek gelişti,öyle demişti

Gerçi sürekli dediklerini inkar edip ben demedim diyor kendisi. Recep demişse Tayyip demiştir diyor, Tayyip demişse Erdoğan dememiştir falan... kendi içerisinde büyük çelişki yaşayan birisi :)

Türkiye sevdalisiyiz
Allah'a şükürler olsun hamdolsun
Daha güçlü TÜRKİYE için
Kararımız EVET

Türkiye sevdalisiyiz
Allah'a şükürler olsun hamdolsun
Daha güçlü TÜRKİYE için
Kararımız EVET

valla çok komiksin ha iyiki yazıyorsun sayende baya güldüm Bu mesajıma cevap Türkiye sevdalısıyız yaz nolur :) Bir de şey karamınız evet yaz

Sevgil hayircilar bosuna laf anlatiyorsunuz, kimsenin fikrini degistirebileceginiz yok. Daha once yazmistim neden evet dediklerini, bosuna ugrasiyorsunuz. Gidin kahve icin, disari cikin, burada harcadigimiz zamana yazik. Bu teklifi herhangi baska bir parti veya Erdogan disinda biri getirmis olsaydi hayir diyeceklerdi ama Erdogan isin icinde oldugu icin cogu insan evet diyor. Hayirlisi olsun bakalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…