- 20 Mart 2008
- 141.603
- 213.142
- 1.423
- 60
Hangi maddeye dayanarak böyle dediğini neden diyemiyor.Söylesemde halk anlamaz diye üstü örtülüyor.Sen anlat da biz anlayalım veya anlamayalım o bizim sorunumuz.
Ben hiçbir zaman Fethullah Gülene hoca demedim .15 Temmuz olaylarından önce Fethullah Gülenin okulunun kime zararı olmuş ki diye hayır cephesinden savunan vardı.Paralel yazsa bir üye herşeyi paralele bağlıyorsunuz diye karşı çıkanlar oluyordu.
Zaten ben de Erdoğandan sonrası için güvenim tam değil.Kendisi CB lığı görevini yapmadan önce Abdullah Güle verdi görevini mesela.Bir zamanlar Bülent Arınçla samimiydiler.Şimdi evet kampanyasında dava arkadaşım dediği kimseler yanında değil.Sonrasında da ne olacağı belli değil.Hayır demeyeceğimi biliyorum ama kesinlikle evet de diyemiyorum.
Haaa yani Evet diyince muhalefet falan hikaye tek başına özgürce her kararı alacağını itiraf ediyorsun.
Bir sonraki seçim bir ihtimalde olsa HDP başkan çıkarırsa (kaldıki Suriyeliler ilerde HDP'ye oy verirse şaşırmam çünkü azınlık muhabbeti ve geçmişteki kalleş tavırları) ve o başkan özgürce ve ölümsüzce (tövbe haşa ne demekse bu da) Kürdistan kurarsa kırıp dizinizi oturursunuz. O zaman vah biz ne ettik, nen bu Tayyip ölümsüz değilmiş, yerine başka patide gelebilirmiş falan demeyin. Gerçi demezsiniz de siz çünkü ne zaman geçmişinizden ders çıkarıp yanlış seçimlerinizi üstünüze aldınız ki??? O zaman da eminim bizi suçlarsınız, en iyi bildiğiniz şey bu zaten...
Hangi maddeye dayanarak böyle dediğini neden diyemiyor.Söylesemde halk anlamaz diye üstü örtülüyor.Sen anlat da biz anlayalım veya anlamayalım o bizim sorunumuz.
Ben hiçbir zaman Fethullah Gülene hoca demedim .15 Temmuz olaylarından önce Fethullah Gülenin okulunun kime zararı olmuş ki diye hayır cephesinden savunan vardı.Paralel yazsa bir üye herşeyi paralele bağlıyorsunuz diye karşı çıkanlar oluyordu.
Zaten ben de Erdoğandan sonrası için güvenim tam değil.Kendisi CB lığı görevini yapmadan önce Abdullah Güle verdi görevini mesela.Bir zamanlar Bülent Arınçla samimiydiler.Şimdi evet kampanyasında dava arkadaşım dediği kimseler yanında değil.Sonrasında da ne olacağı belli değil.Hayır demeyeceğimi biliyorum ama kesinlikle evet de diyemiyorum.
Terör örgütlerinin ne düşündüğü açıklamalardan ,videolardan belli değil mi?
Peki siz MHPnin %80 hayır dediğinden nasıl eminsiniz?
Bizi çok iyi anladığınız için çok çok basit bir şekilde yukarıda tam olarak neler yaşadığımızı yazdınız. Evet tam olarak bunları yaşıyorum. İşçilik hakkımız 12 saat çalışıp yalnızca o da yeni 1400 tl almak mıdır? Ama alamıyorum söz hakkım yok çıkarsan çık senin gibi kapıda iş bekleyen çok diyen bir istemin tam olarak içerisindeyim. İstediğim mesleği yapamıyorum Çünkü atamalarım 2023 yılına ertelendi. Öğretmenler için farklı mesleklere yönelsinler canım denildi mesela. Gittiğim okullarda din kültürü öğretmeni benim dersime çok kolay bir şekilde girebiliyor şuan. Yayıncılık Habercilik anlayışı nerede var? Yandaş medya da mı? Tutuklu gazetecilerden haberiniz yok sanırım. Vergi alan Trt'nin yalnızca hükümete hizmet edip diğer siyasi partilere konuşma hakkı vermediğinden. Ya da pek çok kanal ve gazetenin yalnızca yandaş haberler yapıp görüşlerini ifade eden habvercilerin meslekten kovulduğundan. Sizler nasış bir Türkiye2de yaşıyorsunuız bilmiyorum ama evt GERÇEKTEN BUNLARI YAŞIYORUM? Peki siz bunlara bir şey yağıyor tepki gösteriyor musunuz? Hayırın fazla çıkması kazanmak anlamına gelmez. Hala bunu anlayamadınız. Kazanmak kaybetmek meselesi olarak göremezsiniz bunu. Hayır çıkması yalnızca Hayırcılar için değil Evetçiler içinde HAYIRLIDIR. Neyse size hayırlı günler.
Terör örgütlerinin ne düşündüğü açıklamalardan ,videolardan belli değil mi?
Peki siz MHPnin %80 hayır dediğinden nasıl eminsiniz?
Bahçeli benim görüşüm 15 Temmuzdan sonra değişti.Ben şüphe etmiyorum kendisinden .Çünkü MHP kesimi genelde öğretmen, polis falandır. Ya da en azından tanıdığım 1000 MHPlinin %80'i öyleydi. Onlar da kafa çalıştırıp Bahçeli'nin omurgasız olduğunu gördü. Bahçeli milliyetçi değil, milliyetçiliği bitirme projesidir. Şu an 10-15 yıl önceki azılı MHPli gençlik nerede? Ülkü ocakları neden kaldırıldı?
Deynep ya Bahçeli daha 1 yıl önce başkanlık için ağzına ne gelirse sayan adamdı, sıkı Hayırcıydı. Hiç mi mideniz bulanmıyor ya bu adam neden Evet'e döndü, geçen sene saymadığını bırakmıyordu, nasıl bir çıkar oluştu diye. Abi herşeyi son sürat kabul edebilme, dün cici olana bugün ögkk, dün öggk olana bugün cici deme hızınıza hayret ediyorum yeminle ya. Hiç mi sorgulamaz insanlar, hiç mi ne oluyor lan bu söylemler neden süratle değişiyor demez.
Ben merak ediyorum ya, yarın Barzani ile el sıkışma sonucu doğuda Kürdistan eyaleti kurunca ona da başgan diyorsa bi bildiği vardır diyecek misiniz? Ben söyliyeyim evet onu da kabul edeceksiniz. Çünkü başganlık=eyalet sistemi. Şu yazımda şurda dursun dicem ama o zamanda bahaneleriniz olacak ve Kürdistanlı eyalet sistemine güzellemeler yapacaksınız tıpış tıpış ve o zaman biz yine hain olacağız...................
Emin ol çoğumuz yaşıyoruz yaşadığınıAhanda ben bu yüzden takılmıyorum buraya,tansiyon cort gene
Bırakında benim için neyin hayırlı olup olmadığına ben karar vereyim .
Siz bu insanlar neler yaşadı kimler neler uğruna öldü bu VATAN neden bölündü ne pazarlar dönüyor Ülkemize ne oyunlar oynanıyor dış mihraplar benden daha mı çok düşünüyor Milletimi Vatanı mı ki fikrini HAYIR olarak beyan ediyor.
Ben bilirim ben ben biirim neler yaşadık ben bilirim hastanede rehin tutulan abimi .Ben bilirim parası olmasına rağmen sıvı yağ almayan hatta kuyrukta dövülen babamı.Ben bilirim yıllar önceki darbede kendi suçlarına kılıf bulmak için suçsuz gühahsız ticaret yapan dayımın infazını.
Ben bilirim eczane deposu olan hastanede saatlerce kuyrukta bekleyen kardeşimi.
Ben bilirim ilaca ve hastaneye parası yetmediği için hastaneye alınamayan küçük kardeşimin veremden ölümünü.
Ben bilirim 3 kuruş para kazanacağım diye tarlaca başına güneş geçene kadar orak sallamalarını ve banyoda kan kusarken yakaladığım Annnemi.
Ben bilirim sırf imamhatip okuyorum diye puanımın 80 den 50 ye düşürüldüğünü.
Ben bilirim saçımdan sürünerek medreselerden atıldığımı.
Ben bilirim okulda rencide edilerek inancım gereği örttüğüm örtünün çıkarılıp üstüne basılmasını.
Ben bilirim okulu birincilikle bitirip belgemin verilmediğini.
Ben bilirim dedemin ey benim canım kızım şimdi bolluk var biz bir zeytin bile bulamazdık sözünü.
Ben bilirim ben ben Amerika Almanya İngiltere İsrail değil.
Sadece bu yüzden bile onların ak dediklerine kara derim .
Ben size evet deyin sizin için hayırlı diyor muyum ?
Sizin yaşıyorum dediklerinizin 10 katını biz zamanında kendi ÜLKEMİZ de yaşamıştık siz sesinizi çıkarttınız mı biz neden tepki gösterelim ki ?
Ben memnunum Yeni ANAYASADANDA verilen kararlardanda .
Sıkıntını BİMER e yaz emin ol bir muhatap bulursun.
Ülkemiz gelişti artık eski cehaletler yok.
Siz bu insanlar neler yaşadı kimler neler uğruna öldü bu VATAN neden bölündü ne pazarlar dönüyor Ülkemize ne oyunlar oynanıyor dış mihraplar benden daha mı çok düşünüyor Milletimi Vatanı mı ki fikrini HAYIR olarak beyan ediyor.
Ben bilirim ben ben biirim neler yaşadık ben bilirim hastanede rehin tutulan abimi .Ben bilirim parası olmasına rağmen sıvı yağ almayan hatta kuyrukta dövülen babamı.Ben bilirim yıllar önceki darbede kendi suçlarına kılıf bulmak için suçsuz gühahsız ticaret yapan dayımın infazını.
Ben bilirim ilaca ve hastaneye parası yetmediği için hastaneye alınamayan küçük kardeşimin veremden ölümünü.
Ben bilirim 3 kuruş para kazanacağım diye tarlaca başına güneş geçene kadar orak sallamalarını ve banyoda kan kusarken yakaladığım Annnemi.
Ben bilirim okulda rencide edilerek inancım gereği örttüğüm örtünün çıkarılıp üstüne basılmasını.
Ben bilirim dedemin ey benim canım kızım şimdi bolluk var biz bir zeytin bile bulamazdık sözünü.
Sizin yaşıyorum dediklerinizin 10 katını biz zamanında kendi ÜLKEMİZ de yaşamıştık siz sesinizi çıkarttınız mı biz neden tepki gösterelim ki ?
Emin ol çoğumuz yaşıyoruz yaşadığını
Tamam işte o zaman CHP de hayır dememiş mi o anayasaya.O zaman hayır dedikleri beğenmedikleri anayasa değişiyor zaten ,şu an evet demeleri gerekmez mi?İşte geçmiştekiler de aynı rengin açığı ya da koyusu. Biz geçmişi de sevmezdik, geçmişte başa geçenleri de, yaptıklarını da, darbeleri de. Burada Hayırcıları bunlarla vuramazsınız. O zaman o adamları başa geçirenler de şimdi bu adamları başa geçirdi. Şimdinin Evetçisi, bundan önceki adamların müsebbibi.
Kusura bakma da Evren'in anayasasını da halk %90 la kabul etmişti. Şimdi o anayasa gökten inmiş gibi yaaa pis anayasa, darbe anayasası, değişmesi için Evet diyelim diyorsunuz. O anayasayı da halk Evet'le kabul etmişti. Gökten zembille inmedi. 20 yıl sonra da gelip 2017 anayasası ve başkanlık sistemi, tek adamlık değişmeli bunun için Evet, tek adamla bu işi yürümez, böyle siyaset olmaz o yüzden anayasa değişimine Evet diyeceksiniz. Hatta bu hükümetten dem vurup, yeni seçtiğinizi öveceksiniz. Çünkü zamanın sıkı Demirelcisi, şimdi Demirel'e ateş püskürüyor, RTE güzelliyor. Eskiden sağlık kötüydü madem neden Demirel'e, Özal'a, Çiller'e akın akın oy verdin ey sağcı kardeşim????
Tamam işte o zaman CHP de hayır dememiş mi o anayasaya.O zaman hayır dedikleri beğenmedikleri anayasa değişiyor zaten ,şu an evet demeleri gerekmez mi?
Geçen gün Erdoğan bahsetti evet çıksa da kasım 2019 tarihiydi galiba görevde olacağım diye.Yani o zamana kadar ekonomide ,terör yine aynı mı olacak diye düşündüm.Ama ben referandumdan sonra erken seçim yapacaklarını düşünüyorum.Kararsız kaldın anladığım kadarıyla,bak ben kararsız arkadaşlarıma hep şunu diyorum ki biliyosundur sende, anayasa zaten şimdi oylansa ve evet çıksa dahi 2 seneye yürürlüğe girecek, ama hayır dediğini varsay, ya kardeşim ben meseleyi tam anlamadım karar veremedim hayır dicem dedin, hayır desen de 17 Nisan sabahı akp gene iktidar Erdoğan gene Cumhurbaşkanı olacak, tabi bir de 10 sene sonrayı düşünmek lazım, Erdoğandan sonra ne olacak bu sistem, hadi onu sevdin beğendin diyelim, kişi 60 yaşında falan bir bu kadar daha yaşamayacak, çoluk çocuğumuzun ilerisini düşünmek zorundayız
Tamam işte o zaman CHP de hayır dememiş mi o anayasaya.O zaman hayır dedikleri beğenmedikleri anayasa değişiyor zaten ,şu an evet demeleri gerekmez mi?
Zaten size göre de şu an en tepedeki adam bağımsız değil ,taraflı farkeder mi?Yerine daha beteri geliyorsa neden evet desin Allah aşkına ya?
Keşke güzel bir şey olsa, gerçek çözümler üretse, aksaklıklarla ilgili reformalar olsa da biz de evet desek.
MV sayısı 600 olacak, başkanlık gelecek ve en tepedeki adam bağımsız değil, taraflı ve partili olacak, yargı yolları tamamen kapanacak. İşte bir kaç tane de abuk subuk gereksiz ekleme çıkarma. Ben buna neden evet diyeyim??????
Sanki eski anayasa değişsin yeterki de daha beteri olsa da olur diyoruz. Tee Allahım..
Ülkemizi tek adamın kurtardığına, kurduğuna inananlar şimdi tek adamlığa karşı çıkıyor. İlginç..Deynepcim,o zaman 82 anayasında tek adamlık varmıydı yoktu..
Şu an neden evet desinler,evet çıkarsa herşey değişecek bunları anlatmayaçalışıyoruz..
Denetim mekanızması ortadan kalkacak,her şeye tek olarak kendisi karar verecek..
Geçen gün Erdoğan bahsetti evet çıksa da kasım 2019 tarihiydi galiba görevde olacağım diye.Yani o zamana kadar ekonomide ,terör yine aynı mı olacak diye düşündüm.Ama ben referandumdan sonra erken seçim yapacaklarını düşünüyorum.
Zaten size göre de şu an en tepedeki adam bağımsız değil ,taraflı farkeder mi?
Sorsan kimse şu anki yargıyı ,alınan kararları beğenmiyor ama değişmesi neden istenmiyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?