• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Yahu bu adam yeni gelmedi ki bende onu diyorum madem liderlik özelliği vardı 15 yıldr neyi bekledik? Aynı ülkede yaşamıyor muyuz? %50'lik bir kesimin yönetimden memnun olmadığı bir ülkede nasıl lider ilan edilebilir ki? Çok başlılık 15 yıldır tek başına yönetilen bir iktidarda mı vardı? Yapmayın lütfen (tatlım). Muhalefetlerin ortadan kalkmasını iyi bir şey olacak göremezsin çünkü bir yerde bir yanlış var ise ona yanlış diyecek biri olmalı ki doğrular bulunsun. Yarın bir gün senin istemediğin fikirlerini benimsemeyip özgürlüklerini kısıtlayan birinin gelmesine aynı cevabı verebilip çok başlılık istemiyorum o ne isterse yapsın diyebilecek misin? Yoksa hayır olmaz mı diyeceksin? Hayır olmaz diyorsan en büyük muhalif sen olacaksın ve bugün şikayet ettiğin muhaliflik o gün en çok ihtiyaç duyduğun şey olacak. Bu kadar önemli kararlar bir kişinin peşinden sürüklenerek verilmez. YANLIŞ.

Muhalif kim ? Muhalefet eden kim ? Kim kaldı ki ALLAH AŞKINA ?
Anlamadığınız bir şey var sanırım BAŞBAKAN da olsa CUMHUR BAŞKANI da olsa sınırlı yetkileri var bu kurumun. Yani öyle her kararı dilediği gibi alamaz bunu yok etmek değil mi amaç.
Sizde haklı olabilirsiniz özgürlükleriniz kısıtlanıyor,sokaklarda yürüyemiyorsunuz ,fikirlerinizi savunamıyorsunuz,tehdit ediliyorsunuz, dışlanıyorsunuz ,sürekli suçlanıyorsunuz,dilediğiniz gibi giyinemiyor,dilediğiniz mesleklere sahip olamıyorsunuz,dilediğiniz dili konuşamıyorsunuz.
Bazen toplumda yobazlıkla,bazen cahillikle suçlanıyorsunuz.
Savunduklarınızın peşinden gidemiyorsunuz,istediğiniz gibi haklarını savunamıyorsunuz.
Grev yapamıyor ,işçilik haklarınızı talep edemiyorsunuz.
Dilediğiniz okullara alınmıyor,kurumsal toplantılardan ve seminerlerden kovuluyorsunuz.
Yayıncılık ve habercilik haklarınız diye birşey yok zaten.
Bunların hepsini yaşıyor musunuz gerçekten?
Ama biz yaşadık hemde çok acı şekilde yaşadık artık yaşamamak için EVET diyoruz.
Herkesin fikri kendine değil mi ?
Belkide HAYIR fazlalıkla çıkacak siz kazanacaksınız.
Kimseyi etkilemeye gerek yok ,sen HAYIR de yine aynı şekilde hayatımıza devam edelim ben EVET diyeceğim yaşayıp göreceğim :super:

Muhalif kim ? Muhalefet eden kim ? Kim kaldı ki ALLAH AŞKINA ?
Anlamadığınız bir şey var sanırım BAŞBAKAN da olsa CUMHUR BAŞKANI da olsa sınırlı yetkileri var bu kurumun. Yani öyle her kararı dilediği gibi alamaz bunu yok etmek değil mi amaç.
Sizde haklı olabilirsiniz özgürlükleriniz kısıtlanıyor,sokaklarda yürüyemiyorsunuz ,fikirlerinizi savunamıyorsunuz,tehdit ediliyorsunuz, dışlanıyorsunuz ,sürekli suçlanıyorsunuz,dilediğiniz gibi giyinemiyor,dilediğiniz mesleklere sahip olamıyorsunuz,dilediğiniz dili konuşamıyorsunuz.
Bazen toplumda yobazlıkla,bazen cahillikle suçlanıyorsunuz.
Savunduklarınızın peşinden gidemiyorsunuz,istediğiniz gibi haklarını savunamıyorsunuz.
Grev yapamıyor ,işçilik haklarınızı talep edemiyorsunuz.
Dilediğiniz okullara alınmıyor,kurumsal toplantılardan ve seminerlerden kovuluyorsunuz.
Yayıncılık ve habercilik haklarınız diye birşey yok zaten.
Bunların hepsini yaşıyor musunuz gerçekten?
Ama biz yaşadık hemde çok acı şekilde yaşadık artık yaşamamak için EVET diyoruz.
Herkesin fikri kendine değil mi ?
Belkide HAYIR fazlalıkla çıkacak siz kazanacaksınız.
Kimseyi etkilemeye gerek yok ,sen HAYIR de yine aynı şekilde hayatımıza devam edelim ben EVET diyeceğim yaşayıp göreceğim :super:

Bizi çok iyi anladığınız için çok çok basit bir şekilde yukarıda tam olarak neler yaşadığımızı yazdınız. Evet tam olarak bunları yaşıyorum. İşçilik hakkımız 12 saat çalışıp yalnızca o da yeni 1400 tl almak mıdır? Ama alamıyorum söz hakkım yok çıkarsan çık senin gibi kapıda iş bekleyen çok diyen bir istemin tam olarak içerisindeyim. İstediğim mesleği yapamıyorum Çünkü atamalarım 2023 yılına ertelendi. Öğretmenler için farklı mesleklere yönelsinler canım denildi mesela. Gittiğim okullarda din kültürü öğretmeni benim dersime çok kolay bir şekilde girebiliyor şuan. Yayıncılık Habercilik anlayışı nerede var? Yandaş medya da mı? Tutuklu gazetecilerden haberiniz yok sanırım. Vergi alan Trt'nin yalnızca hükümete hizmet edip diğer siyasi partilere konuşma hakkı vermediğinden. Ya da pek çok kanal ve gazetenin yalnızca yandaş haberler yapıp görüşlerini ifade eden habvercilerin meslekten kovulduğundan. Sizler nasış bir Türkiye2de yaşıyorsunuız bilmiyorum ama evt GERÇEKTEN BUNLARI YAŞIYORUM? Peki siz bunlara bir şey yağıyor tepki gösteriyor musunuz? Hayırın fazla çıkması kazanmak anlamına gelmez. Hala bunu anlayamadınız. Kazanmak kaybetmek meselesi olarak göremezsiniz bunu. Hayır çıkması yalnızca Hayırcılar için değil Evetçiler içinde HAYIRLIDIR. Neyse size hayırlı günler.

Neresi mantıksız? Kanunla veya Cumhurbaşkanı kararı ile ne demek mesela? Kanunla koyulur neden denilmiyor. Yahu şunu anlamıyorsunuz. RTE ölümsüz değil. Yarın bir gün tıpkı fetö gibi öncelikle iyi niyetli olarak yaklaşıp millete sızan adamın biri bu hakka sahip olursa oy alana kadar Fetullah gülen efendi hocanız oy aldıktan sonra Fetö olabilir. O zamanda vermiş olduğunuz haklar nedeni ile bu adam ülkeni isterse satar. Sen dersin ki onu yapamaz millet var 15 Temmuzdaki gibi çıkarız. Ee çıkalım nolavak öldükten parçalandıktan sonra değişse ne olacak önemli olan oralara gelmeden önce dur demek. Parti ise gene git Akp'ye ver Hayır çıkınca Akp gitmiyor korkma.

Milli iradenin terini darbelerin soğuk nefesine gark etmek isteyenleri sevindirmeyeceğim. “ Evet” diyeceğim.

Şerefi Elif , namusu Elif, vatana imanı Elif gibi dimdik adamın yüzünde, Menderes’in son bakışını görmek isteyenleri sevindirmeyeceğim. “Evet” diyeceğim.

Kalleşliğin kalabalığında kardeşliğin yalnızlığına sırıtan dağ vampirlerini sevindirmeyeceğim “Evet” diyeceğim.

Bir cerahat liderinin saldığı ateşe odun atmak isteyenler değil, İbrahim’in imanına kefil karıncalar, Nemrut’un zalimliğine şahit kahramanlar sevinsin diye “Evet” diyeceğim.

Bu topraklarda babasıyla aynı kaptan şehadet şerbeti içecek evlatlar hazır lakin benim ecdadıma ait namluyu bana hançer diye doğrultan hainleri, cerahat kuklalarını sevindirmeyeceğim “Evet” diyeceğim.

Bu topraklarda cennetim diye sarıldığı 5 yaşındaki evladının arkasından “ Onu babasıyla beraber gömün korkar” diyen anne feryatlarına alışmamak için Evet diyeceğim.

Özgürlüğe ve insanca yaşamaya özlemi gökyüzü renginde olan masumlar aşkına oğul sevecek kolları darbe parmaklıklarında yıllanmış masumlar aşkına, Evren’e mesaj gönderiyorum “ Evet” diyorum.

Sırtını terörle kaşıyıp dağa dayayanları sevindirmemek için Evet bu topraklardaki kardeşlik secdesine başımı dayayıp kalleşleri bertaraf etmek için “Evet” diyorum.

Darbeleri ihanetleri görmüş kalbi nasırlı hacı ninelerin duasına amin demek için “Evet” diyorum.

Düşman mızraklarına karşı mihraklar bizimdir demek için Evet diyorum.

Annelerin kucaklarına sadece ayaklarında benlerinden tanıyacakları ve son kez öpecekleri Yasin bedenler bırakılmasın diye Evet diyorum.

Faili meçhul ihaneti aşikar cinayetlerle acıya aşina olmamak için Evet diyeceğim.

Yağmurdan sonraki suskunluğuna, rüzgardan sonraki dirayetine iman ettiğim bu topraklarda beni kardeşime vurdurmaya hazırlanan şerefsizler karşısında “hayır” barışın yanında Evet’im.

Bana Evet dedirten, Konformistlerin, el İtlerin kahve köpüğü sayarak bu topraklara burun kıvırmaları değil, bana Evet dedirten pusudaki köpeklerin bileğini büken Muhammetlerin Mehmetlerin niyazıdır.

Aşık Veysel’in toprağına sadık kalmak için Evet diyeceğim.

Akif’in İstiklaline dimdik Mısra olan 15 Temmuz şehadeti aşkına Evet diyeceğim.

Halep’in Gazze’nin Arakan’ın hicret eden mazlumlarına Veda Tepesinde Ensar olmak için Evet.

Teröristler için yere izmarit bile atmıyorlar diyen gazetecilere “izmarit atmadılar ama ateş düşürmeyi çok iyi biliyorlar” demenin yolu EVET’leri yüzsüzlüklerine utanmazlıklarına çarpmaktır. Yetimlerin babasız kalplerini teskin için Evet diyeceğim.

Saflarımızdaki sıklığı ölümle, terörle, kanla, iç savaşla, dışardaki kan kuklalarıyla seyreltmek isteyen kim varsa onların yüzlerine yüzlerine haykırarak EVET diyeceğim.

İşin içine dini katıp şiir yazınca çok etkili oluyor gerçekten ya. Evet diyen dindar, vatan sever, Hayır diyen hain, dinsiz. Yok yaaa, ben vatanseverin önde gideni, Allah aşkıyla yanıp kavrulan bir Hayırcıyım ve benim gibi milyonlar var bunu bilesin. Allah'ı, Peygamberleri, Aşık Veysel'i tapulamışçasına şiir yazınca ve bunu mantıksızca Evet'e bağlayınca ne oluyor yani? Aşık Veysel'in ailesi de en son bizi şiirlerinize alet etmeyin, Aşık Veysel siyasete alet olamaz demişti ısrarla adamı işin içine sokuyorsunuz. :D Adamlar AKP'ye malzeme olmak istemiyoruz dediler çünkü Aşık Veysel yaşasa yüzde binbeşyüz Hayır diyecek görüşte bir adamdı...

Bir de Halep, Gazne, Arakan için ne yaptınız bi anlatın hele ya. Halep, Gazne, Arakan senin Evet oyunla ne gibi bir refaha erebilir? Erdirseydiniz keşke 15 yıldır bi el uzatıp. Gidip Arakan'a ağlamakla olmuyor din kardeşliği.

Ya bir de Allah, Peygamber diyorsun ama Evrene mesaj gönderiyorsun evet diye. Bak sana diyim evrene mesaj göndermenin yani secret'ın şirk koşmak olduğunu söylediydi sizin Cübbeli. Bi bak istersen damardan gireyim derken şirkin kucağına düşme...

Evet diyenlerin neden evet dedikleri kadar ,terör örgütlerinin neden hayır dediği de merak ediliyor mu acaba?

Terör örgütleri ile bir bağlantınız mı var? Açıkça Hayır diyeceklerinden bu kadar eminsiniz. Özerklik eyalet söz konusu ise bu durumda Evet garantidir merak etmeyin. Leyla Zana'nın Evet dediğini biliyoruz. Kerkğkten haberiniz vardır umarım. Sesiniz neden çıkmıuyor çünkü Barzani Evet diyor. Kusura bakmayn da bu karalama kampanyanız da tutmaz. Tutsaydı Mhop'nin %80inden fazlası Hayır demezdi.

İşte sorunun cevabını sen verdin tatlım .
Çok başlılık çok farklılıklar ,verilen kararlara edilen muhalefetleri ortadan kaldırıp özgürlüğün ve ölümsüzlüğün kapılarını aralamak için tek liderle tek kalple yürüyeceğiz.
Şundan hiç korkunuz olmasın bugün bir lider gider yarın bir lider gelir ama şükür ki tüm liderleri millet seçer.
Bugün benim benimsediğim yarın senin benimsediğin olur.
Fark etmez Bu topraklar için üzerinde binlerce şehit kanıyla boyanmış al bayrağım için hak için kim içinse kim için yalnızca milleti için savaşan her lidere EVET.

Haaa yani Evet diyince muhalefet falan hikaye tek başına özgürce her kararı alacağını itiraf ediyorsun.

Bir sonraki seçim bir ihtimalde olsa HDP başkan çıkarırsa (kaldıki Suriyeliler ilerde HDP'ye oy verirse şaşırmam çünkü azınlık muhabbeti ve geçmişteki kalleş tavırları) ve o başkan özgürce ve ölümsüzce (tövbe haşa ne demekse bu da) Kürdistan kurarsa kırıp dizinizi oturursunuz. O zaman vah biz ne ettik, nen bu Tayyip ölümsüz değilmiş, yerine başka patide gelebilirmiş falan demeyin. Gerçi demezsiniz de siz çünkü ne zaman geçmişinizden ders çıkarıp yanlış seçimlerinizi üstünüze aldınız ki??? O zaman da eminim bizi suçlarsınız, en iyi bildiğiniz şey bu zaten...

Neresi mantıksız? Kanunla veya Cumhurbaşkanı kararı ile ne demek mesela? Kanunla koyulur neden denilmiyor. Yahu şunu anlamıyorsunuz. RTE ölümsüz değil. Yarın bir gün tıpkı fetö gibi öncelikle iyi niyetli olarak yaklaşıp millete sızan adamın biri bu hakka sahip olursa oy alana kadar Fetullah gülen efendi hocanız oy aldıktan sonra Fetö olabilir. O zamanda vermiş olduğunuz haklar nedeni ile bu adam ülkeni isterse satar. Sen dersin ki onu yapamaz millet var 15 Temmuzdaki gibi çıkarız. Ee çıkalım nolavak öldükten parçalandıktan sonra değişse ne olacak önemli olan oralara gelmeden önce dur demek. Parti ise gene git Akp'ye ver Hayır çıkınca Akp gitmiyor korkma.
Hangi maddeye dayanarak böyle dediğini neden diyemiyor.Söylesemde halk anlamaz diye üstü örtülüyor.Sen anlat da biz anlayalım veya anlamayalım o bizim sorunumuz.
Ben hiçbir zaman Fethullah Gülene hoca demedim .15 Temmuz olaylarından önce Fethullah Gülenin okulunun kime zararı olmuş ki diye hayır cephesinden savunan vardı.Paralel yazsa bir üye herşeyi paralele bağlıyorsunuz diye karşı çıkanlar oluyordu.
Zaten ben de Erdoğandan sonrası için güvenim tam değil.Kendisi CB lığı görevini yapmadan önce Abdullah Güle verdi görevini mesela.Bir zamanlar Bülent Arınçla samimiydiler.Şimdi evet kampanyasında dava arkadaşım dediği kimseler yanında değil.Sonrasında da ne olacağı belli değil.Hayır demeyeceğimi biliyorum ama kesinlikle evet de diyemiyorum.

İşin içine dini katıp şiir yazınca çok etkili oluyor gerçekten ya. Evet diyen dindar, vatan sever, Hayır diyen hain, dinsiz. Yok yaaa, ben vatanseverin önde gideni, Allah aşkıyla yanıp kavrulan bir Hayırcıyım ve benim gibi milyonlar var bunu bilesin. Allah'ı, Peygamberleri, Aşık Veysel'i tapulamışçasına şiir yazınca ve bunu mantıksızca Evet'e bağlayınca ne oluyor yani? Aşık Veysel'in ailesi de en son bizi şiirlerinize alet etmeyin, Aşık Veysel siyasete alet olamaz demişti ısrarla adamı işin içine sokuyorsunuz. :KK70: Adamlar AKP'ye malzeme olmak istemiyoruz dediler çünkü Aşık Veysel yaşasa yüzde binbeşyüz Hayır diyecek görüşte bir adamdı...

Bir de Halep, Gazne, Arakan için ne yaptınız bi anlatın hele ya. Halep, Gazne, Arakan senin Evet oyunla ne gibi bir refaha erebilir? Erdirseydiniz keşke 15 yıldır bi el uzatıp. Gidip Arakan'a ağlamakla olmuyor din kardeşliği.

Ya bir de Allah, Peygamber diyorsun ama Evrene mesaj gönderiyorsun evet diye. Bak sana diyim evrene mesaj göndermenin yani secret'ın şirk koşmak olduğunu söylediydi sizin Cübbeli. Bi bak istersen damardan gireyim derken şirkin kucağına düşme...

+1 :KK5:

Yok o değil de hayırdan neden korkuyorlar anlamıyorum :kahve:

Kendilerince sebebleri varda ondan.
Yol su elektrik gibi..:ıslık:

Oy vermişim açıkça da deklare etmek isterim oyum hayır

Hızlı karar almak iyi bişey değildir hele ki zırt pırt yanıldım kandırıldım diyorsan, çok elzemse neden 2 sene sonra yürürlüğe girecek diye de düşünüyorum

Bir diğer nokta tüm maddeler mecliste tek tek oylanırken milletin önüne ya hepsine evet ya hepsine hayır diyeceksiniz şeklinde sunulması, velev ki 18 yaş mv için ay pek güzel dedim, demiyorum da hadi dedim,sadece ona evet demek için neden tüm pakete evet diyorum

Yetmez ama evet dediniz sonu kandırıldık oldu şimdi bir de tüm kalbimle evet çıktı, kalbiniz kurur yapmayın.

Terör örgütleri ile bir bağlantınız mı var? Açıkça Hayır diyeceklerinden bu kadar eminsiniz. Özerklik eyalet söz konusu ise bu durumda Evet garantidir merak etmeyin. Leyla Zana'nın Evet dediğini biliyoruz. Kerkğkten haberiniz vardır umarım. Sesiniz neden çıkmıuyor çünkü Barzani Evet diyor. Kusura bakmayn da bu karalama kampanyanız da tutmaz. Tutsaydı Mhop'nin %80inden fazlası Hayır demezdi.
Terör örgütlerinin ne düşündüğü açıklamalardan ,videolardan belli değil mi?
Peki siz MHPnin %80 hayır dediğinden nasıl eminsiniz?

En azından neden Evet diyeceğinizi kendi adınıza açıklamışsınız. Öncelikle bunun için sizi tebrik ederim. En azından bir düşünceniz var. Ama şunu merak ediyorum? Yazılarınızın hepsini okudum da ben bahsettiğiniz Evetler ile Anayasa'da yapılan değişmeler ve bunların getirecekleri arasında bir şey göremedim ? Yani terörü bitirmek mümkün ise neden 15 yılda yapılmadı 17'sinden sonra Evet çıkarsa olacak. Madem parlementer sistem ile terör bitemez bunun için neden 15 yıl beklendi o zaman sizcede çelişkili değil mi? Çok çok daha iyi günler görmek Başkanlık ile mümkün iken neden 15 yıl bekledik ?

Arasında bişey yok zaten, insan hayret ediyor o Evetlerin bir kısmı pkk ya bir kısmı fetöye atıf, da evet dediğiniz kişi Hocaefendi diye fetöyü açılım diye de pkk yı yağladı balladı yıllarca derler adama

Hangi maddeye dayanarak böyle dediğini neden diyemiyor.Söylesemde halk anlamaz diye üstü örtülüyor.Sen anlat da biz anlayalım veya anlamayalım o bizim sorunumuz.
Ben hiçbir zaman Fethullah Gülene hoca demedim .15 Temmuz olaylarından önce Fethullah Gülenin okulunun kime zararı olmuş ki diye hayır cephesinden savunan vardı.Paralel yazsa bir üye herşeyi paralele bağlıyorsunuz diye karşı çıkanlar oluyordu.
Zaten ben de Erdoğandan sonrası için güvenim tam değil.Kendisi CB lığı görevini yapmadan önce Abdullah Güle verdi görevini mesela.Bir zamanlar Bülent Arınçla samimiydiler.Şimdi evet kampanyasında dava arkadaşım dediği kimseler yanında değil.Sonrasında da ne olacağı belli değil.Hayır demeyeceğimi biliyorum ama kesinlikle evet de diyemiyorum.
O zaman siz evet dersiniz hayırlı olsun :spor:

Terör örgütlerinin ne düşündüğü açıklamalardan ,videolardan belli değil mi?
Peki siz MHPnin %80 hayır dediğinden nasıl eminsiniz?

Bu videoların gerçekliğinden emin olmamanı salık veririm yıllarca g.doğuda yaşamış az çok nabız tutmuş biriyim, bu algı yönetimi

Back