Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Anlamadığınız durum şu Belediye Başkan ı seçmiyoruz...Yaptığı yolla köprüyle övünülmez.Başkan yapmak ne demek ?Başkanlık gelince ne sonuçlar doğurur Düşündünüz mü?Türkiye Büyüdü nasıl büyüdü Dedenin köyünün yolu düzeldi Cebinden vergisiyle parası alınmadı mı?Türkiye büyüdü derken nasıl büyüdü ?Arkadaşım büyüyen refaha erişen tek bi kesim var Üst düzey kişiler sen ben halk büyümedik küçüldükçe küçüldük...Aldığın para sana yetiyor mu kart borçlarıyla boğuşuyormusun?Kira ödüyosan zorlanıyormusun?Ev alabiliyormusun astronomik rakamlarla??EEEE bizim neyimiz büyüdü pardon?

Canim yorma kendini Allahin izniyle 2 hafta sonra gorecekler . Onlarida bizide bekleyen guzel yillar olacak .
İnşallah canım benim inşallah inşallah
Sukadar söyleyeyim benim kızım kapalı YGS sınavına hiç sorunsuz girdi bugunlerimize hamdolsun önceden televizyonlar da neler seyrederdik başörtülü sınava girmek yasakti
Şimdi açık kapalı el ele sınava girdi
Yani kapalininda onu açılmış oldu kapalilari sokmuyorlardi Adıda gerici oldu bak şimdi eşit oldu açık + kapalı : EŞİT
Allah'ıma şükürler olsun hamdolsun

Canim yorma kendini Allahin izniyle 2 hafta sonra gorecekler . Onlarida bizide bekleyen guzel yillar olacak .
İki hafta sonra bişey görmeyeceğiz 2019 da bu ülke eyaletlere bölünürken biz ne yaptık diye siz görüceksiniz?Hepimizi güzel yıllar beklesin şu bölücü dilinizi ayrıştırıcı dilinizi değiştirin baştakine uymayın..Onlar bizler sizler yok..Biz varız...Türk Milleti..

Bu sorulara cevap alabilmek icin hukuk siyaset okumak ve bilmek lazim yada bir avukatla konusmak lazim kim.. prosedurleri bilelim lanunlara yasalar ustten altta kim nedir ne degildir yetkiler vs dimi ama?

söylediklerim atla deve değil..düz mantık soruları ..azıcık siyasetle gündemle ilgilenen birinin cevaplayabileceği şeyler..sadece size söylenene değil diğerlerinin söylediklerine kulak assanız bu çıkarımlara ulaşmanız mümkün.. biraz siyaset tarihi okusanız aslında kendiniz göreceksiniz ne oyunlar dönüyor ama, reisin masallarını dinlemekten fırsat olmuyordur tabi siz de haklısınız..
ülke yönetimi hakkında fikir sahibi olmak için avukat olmaya gerek yok.. o zaman sadece hukukçular oy kullansın.. neye ve niye oy verdiğinizi bilmek çocuklarımız için boynunuzun borcudur..

Çalışıyorumm alıyorum sıkmazsam alamam ee rahat yaşamak istersem hiçbirşey sahibi olamam parada yetişmez
Allah'a şükür borçla evimide aldım arabamida benim harcadigim parayı bır aksam da yer içer harcanirsa kusura bakma para yetişmez marka birşey almam indirimden alırım
Önemli olan sağlık sağlık hizmetleri alıyoruz hastaneye sabah 6 da gitmiyorum
Sağlık ocağına gidiyorummm vs
Hastaneden randevu alıyoruz saat 2 mı 1 bucukda ordayim işte hayatımız kolaylaştı
Allah razı olsun bu hizmeti bize sundular
İnşallah daha iyi olacak

rica ediyorum bu şekilde ayrıştırıcı bir dil kullanmayın.. yazım şeklinizden oldukça genç olduğunuzu zannediyorum önünüzdeki uzun geleceği, çocuklarımızın geleceğini siz ve biz olarak yaşamayın yaşatmayın..
bakın reisin ülkemize kattığı ulu değerlerden biride bu siz biz ayrımcılığı.. varmıydı yoktu..

Allah Razı olsun demek ne demek dilencimisin vatandaşsın bu ülkede bu senin hakkın.. t
Ülkeyi yönetmeye geldiler tabii ki yapacaklar yaptılarda bişey demiyorum alınan vergilerin diğer ülkelere oranını düşün ..Fetönün yıllarca bu partiye yaptığı maddi kaynağı düşün...İktidar olan onlar yol da yapacak köprüde sağlıktada yapmak durumundalar...Bak kardeşim bu hükümet seçimi değil sizin yani evet diyenlerin anlamadığı durum bu..Genel seçim olur Niye o partiye oy veriyosun diyemeyiz ...Bu seçim çok başka parti meselesi değil...Tek bir adamın ailecek herşeyden korunması kurtulması...İşimiz Allaha kalmamalı Allah bize akıl vermiş OKU demiiş...

Seviyesiz yorumlar yaparak üstün olduğunuzu değil,tam tersi seviyenizi gösterirsiniz.
Saygı çerçevesinde tartışın ki söylediklerinizin bir önemi olsun !!!

Şimdi yine okudum da sanırım küçük bi yerde yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla..Çünkü İstanbul un En kıytırık semtlerinde evler 500 bin 1 milyon arası değişiyor..Gece gündüz çalışsakta Alamayacağımız rakamlar...Küçük yerlerde yaşayınca Türkiye çok farklı görünüyor demekki...

Ne kadar derin güç varsa hepsiyle savaşıyor. Resmen ülke bağımsız olacak
Bu derin güçler kimler? Biraz bilgilendirirmisiniz?

Tayyip'e oy vermiyoruz bu seçimde.
Artı, o darbe yapan paşalar'ı kendisi atamadı. 70'lerden beri çöreklenmişler içeri.
Daha önce Fettulah'ın kulları Tüğrk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç ediliyordu, atılabiliyordu. Böylece Türk Silahlı Kuvvetleri kendi temizliğini yapabiliyordu.
Sonra namaz kılıyorlar,i abdest alıyorlar diye Pensylvania'daki yaratığın kulları Türk Silahlı Kuvvetleri'nden atılmasınlar diye Ergenekeon malazgirt Dumlupınar gibi sanal mahkemeler ortaya çıkarıldı.
Memur Sınavlarından sorular çalınarak Pensylvania daki yaratığın kulları devlet kadrolarına yerleştirildi. Ve ÖSYM deki Ali Demir neden görevden alınmıyor?
Bu konular hakkında da bilgi verir misin?

Halk iktidarda değil diyorsunuz, ama biz seçtik yine seçeceğiz, iktidara getirdik ve yine getireceğiz diyorsunuz. Paradoksun canlı halsiniz, farkında değilsiniz. İnsanın en tehlikelisi ; az bildiğinin farkında olmayıp çok bildiğini sanandır, Saraylim destan yazdı; tane tane, madde, madde açıkladı kadın. Bir tek karşı arguman yok, boş laf salatası. Gidip elinizd anayasa paketı alın, yanlıs söylüyorsunuz deyin, gerçeği böyleymiş deyin, insanlar da şaşırsın bir kez.

Utanmadan habire gelip cumhurıyete sallamayın. Bugün o çok sevdiğiniz partıye oy verebılyorsanız, mutamadiyen arkasından salvoladığınız cumhurıyete teşekkür edin.

Ne yapmış cumhuriyet ha. Daha ne yapsın sorması ayıp. 10% dan daha az okuma yazma oranı olan memleketin okuma yazma oranını %95 çıkarmış.
Marabalıktan başka bildiğini olmayan, toprağı bile olmayan, toprak ağalarının arazisinde karın tokluğuna çalışan köylüye toprak dağıtmış.
İlk defa eşit yurttaş olup, işçi Mehmet'in , okur yazar dahi olmayan Ahmet'in oğlunun; Başbakan ,Cumhurbaşkanı olabilmesini sağlamış.
Halkının yüzde 30unu, ve en yetenekli, sanatkar ve eğitimli kesimiyle beraber sermayesi de yok olan ülkeyi baştan, sıfırdan kurmaya çalışmış. Tabi ölen 6 milyon insan size az geliyor değil mi, mezarları bile yok bu insanların çoğunun.
Yetmemiş büyük buhran gelmiş çatmış kapıya, bütün dunya yokluk ve yoksullukla bogusuyor.
Yetmemiş ikinci dünya savaşı gelmiş kapıya, hala utanmadan o dönemleri " tüp kuyruğu vardı" diye anlatıyorsunuz. Yunanistan'ı işgal eden nazi ordusu, İstanbul'u işgal edemedi diye öfkeniz herhalde. Oturup İnönü hükümetine teşekkür edeceğiniz,işgal edilmediğimiz için şükredeceğiniz yerde.
Savaş biter bitmez Sovyetler'in toprak talebine karşı ne yapacagını bilemeyen Türkiye'yi gömmeye çok meraklısınız, demek ki ya alman postalı, ya Rus postalı istiyordunuz İstanbul da.
Bu arada o beğenmediğiniz cumhuriyet ; yatılı bölge okulları yapıyor, yurtdışına öğrenci yolluyor, bir yandan da Osmanlı'nın hayvanı borcunu ödüyordu. Okula gidebildiğiniz için herhalde bu öfkeniz cumhuriyete.
Arada unutmayalım Hatay da turkıye ye katılmayı kabul ediyor o arada,.
70ler geliyor, dünya öğrenci hareketleri ile sarsılıyor, Türkiye resmen bir iç savaş yaşıyor. Binlerce insan su dönemdeki şiddette hayatını kaybediyor. Ama ne olacak normal tabi, ne fenalık varsa hep bu ıkı bınlerde vardı, eskiler de güllük gulıstanllık , yer gök cayır çimen
Kıbrıs Barış harekatı , Bingo.bütün dünyaya karşı Kıbrıs'a çıkartma yapıyorsun, ambargo yıyorsun. AA unutmuşum siz size ne Kıbrıslılar dandeğil mi; siz yeter ki tüp kuyruklarında beklemeyin, yıllar sonra üzülmüş gibi yaparsınız.
80 darbesini söylemiyorum bile, kötülüğün daniskasıydı bu ülkeye ama bilin abakalım her siyasi görüşe bir şeyler oldu ama bir tanesine olması, hangisi acaba. Evet evet ülkenin gelecek 20 senesinde parlayacak olanlarına, Amerika iyi parlattı onları, tenks tu coni.

Allah razı olsun
Biz raziyiz rabbim korusun
16 nisan da kararım EVET

Seviyesiz yorumlar yaparak üstün olduğunuzu değil,tam tersi seviyenizi gösterirsiniz.
Saygı çerçevesinde tartışın ki söylediklerinizin bir önemi olsun !!!

Üstünüze vazife olmayan şeylere karışmayın! Hakem değilsiniz burada! Gölge gibi takılıp, " kendinizi ait hissettiğiniz " kamptan birine laf söylenince ortaya çıkmayın. İnsanların sizin savunmanıza da , terbiye vermenize de ihtıyacı yok,

Söylediklerimi de dinleseniz ne olur, dinlemeseniz ne olur. Önemli kabul edilse ne olur, edilmese ne olur. Umrumda değil sadece keyfimden yazıyorum buraya, fikriniz değiştirmek gibi bir hedefim yok.Rahat olun.

Üstüme vazife olup olmadığına siz mi karar vericeksiniz :)
Gerçekten komiksinizve acınıcak durumdasınız :)
Ben sizin gibi insanlarla tartışmayı çok uzun zaman önce bıraktım.uzaktan izleyip gülmek inan daha eğlenceli :)

taraf tuttuğum yok.saygısızlığınızı yüzünüze vurdum zorunuza gitti...

Alıntı yapmayın çünkü muhatabım olamazsınız şuuu seviyeyle

Feto hain'i 60-70'li yıllarda mankurtlarına, Kemalistlere cici görünün orduda namaz kılmayın-içki için karılarınız başörtü takmasın diye fetva vermiş. Fetö bir maşadır ama tam bir teşkilat içindedir.

Bakanımız Bekir Bozdağ Amerikan başkonsolosluğuna bir soru sordu:
Feto'nun darbecibaşısı Adil Öksüz'ü 21 Temmuz da neden telefonla aradınız? "İşte pasaportunu iptal ettirmek istiyormu falan diye"
Öyle mi, peki şimdiye kadar kaç tane Türk vatandaşını bu sebeple aradınız açıklar mısınız?
Cevap: ......

Acaba hangi eller saklıyor o tarihten beri bu köpeği?

Kardeşim, Erdoğan zaten cumhurbaşkanı. Daha nereye, Mars'a mı cumhurbaşkanı olacak?? Kendisi için is-te-mi-yor.

Neden HAYIR dediklerini bilmiyorlar diyenler olmuş. Hayır diyen biri olarak nedenlerim şu:

1-Bugün yürütme yetkisi Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu'nun elinde. Başkanlıkla bu yalnızca Cumhurbaşkanına devrediliyor. Zaten ortağı olduğu yürütmeyi neden yalnızca kendi üzerine almak istediğini Evet'çilerin açıklamasını bekliyorum

2- Bugün bakanlar Başbakan ve Cumhurbaşkanı kararı ile atanıyor.. Başkanlık sistemi ile yine buna karar verecek tek kişi Cumhurbaşkanı oluyor?

3- Bugün bakanlar kurulunu denetleme hakkı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne aittir. TBMM gen soru, meclis soruşturması yapma hakkına sahiptir. Gen Soru nedir? Gen soru TBMM'nin hükümeti denetleme yönetimini oluşturur. Yani başbakandan ya da bir bakanın izlemiş olduğu politikalarla ilgili açıklama istenmesidir. Mesela Bakanların yolsuzluk yapması durumunda açıklama ve ispat gerektirir. Başkanlık sistemi ile denetleme kurulu ortadan kaldırılıyor ve gen soru verilemiyor.. Bu sayede bakanlar hakkında soruşturma yapılmasının önüne en büyük engel koyuluyor. Evetçilere sorum : Siyaseti kötü emelleri için kullanan bakanların yolsuzluklarına nasıl karar verilecek?

4-Anayasa Mahkemesi üyelerinin sayısı 15'e düşecek ve bunun 12'sine Cumhurbaşkanı karar verecek. Nedir Anayasa Mahkemesinin en temel görevi "TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN KORUNMASI" . Sorum şu: 12'sine kendi karar veren Cumhurbaşkanı benim temel hak ve özgürlüklerim üzerinde hak sahibi olmayacak mı? Bu da benim özgürlüklerimin tek bir elde toplanması dolayısıyla da kısıtlanması anlamına gelmiyor mu?

5- Yasama, yürütme, yargı Tek bir elde toplanıyor. Bu da Kuvvetler Ayrılığını Ortadan Kaldırıyor. Kuvvetler Ayrılığı neden önemlidir? Çünkü yargı bağımsız olmalıdır. Yargının tek bir kişinin elinde toplanması haklı ve haksıza yalnızca bir kişinin karar vermesi anlamına gelmez mi? Baskı altında olan bir yargı ne derece bağımsız olabilir?

Hala NE TEK ADAMLIĞI diye soranların aklından şüphe ederim. Birini sevebilirsiniz, ama birine tüm haklarınızı devredemezsiniz. Seçmen kağıtları bile her ailede kişilere tek tek geliyorken, Annenize ya da babanıza bağlı olmadan hür iradeniz ile oy kullanma hakkı size veriliyorken bu kadar hakkı, özgürlüğü tek birine vermek ne kadar doğru?

Ben kimseyi kayırmıyorum. Her kim Pensylvania aki yaratığa yardım ettiyse Allah cezasını versin.
Bekir bozdağ daha yakın bir süre önce o yaratığa övgüler yağdırmıyor muydu?
Ne istedi de vermedik dediler. Peki neler verdiler ve niçin verdiler? Bunlar neden açıklanmıyor?
Daha önce aralarındaki çıkar ilişkisi neydi? Neden daha sonra bozuştular.

Şu şunu demiş, bu bunu demiş, Abdullah Gül mantıları yemiş ile kimse kendini aklayamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…