• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Evet terör bitecekde hep bu eski anayasa yüzünden bitmiyor.
Mesela anayasanın 4635373838. Ciii maddesi terörle mücadele değil müzakere edin dediği için yapamıyorlar.
Aynı maddenin 294637 fıkrası diyorki, teröristlerin düğünlerine bilezik gönderin,
028726 fıkrası valilerinize söyleyin teröristler kırlarda koşarken aman ha sakın dokunmasınlar,
5737373 fıkrası diyokiii gidin el ele göz göze biji biji dansı yapın:deli:
işte bu yüzden anayasa değişmeli ve boşkonlok gelmeli:KK53: yoksa terör bitmiiiiy.
:süslü::süslü: hay ağzına sağlık :olamaz:

Yorumlarda Cb dinleyin demişler dinliyorum Eyy Almanya Eyy Hollanda Ey Kılıçdaroğlu....Hala Neye EVET şu 18 maddeyi anlatamadı ne o Ne de Sn.Yıldırım Sanki 15 yıldır kendileri değil Chp yönetiyor bu ülkeyi dinliyorum dinliyorum inanın ki kendi İstikballeri için...Halk için hiçbir madde yok.... Bu halk nasıl olsa inanır bu düzen böyle sürer derdindeler daha güçlenelim bize hiçbir yasa hiçbir kurum dokunamasın derdindeler...Bir 15 Temmuz Türküsü Tutturmuşlar sanırsın sadece 15 Temmuzda mı şehit verdi sadece bu ülke?Diğer ölenler bizim şehidimiz değil mi?Terör bitecek niye bitmedi bitirmediniz ben mi iktidarım siz mi?Fırat operasyonuna gidiyoruz gitti askerimiz dönüyoruz 71ŞEHİT...Ne uğruna ne oldu niçin?EVET diyecekler sorun sorgulayın Niye Niçin Neden Sorularını sorun artık...Başkanlığın sana bi faydası var mı?Ekonomi düzelecek mi?Tarım gelişecek mi?Terör bitecek mi?Ayrımcılık bitecek mi?Çok güzel şarkılar Türküler seçmişler şarkıyla türküyle arada da dini patlattığı zaman Sela okuyor Sayın Cb sesindenTüm dertlerimizi unutuveriyoruz...Milli dini duygularımızı sömürtmemeliyiz....yeter artık .HAYIR da Vatan için memleket için geleceğin için HAYIR var...

ben haber izliyorumda hep penguen kanallarınınkini izlemiyorum..
köprü,yol,kavşak bağ bahçeden örnek vermek sıkıcı olmuyor mu artık?
he pardon lale de dikiyorlar görsel olarakta gelişiyoruz zaar..

ne bileyim üretimden falanda mı bahsetseniz zira gelişmenin tek emaresi otobanlar olamaz değil mi?
mesela tarım ülkesiyken domatesin tohumunu neden israilden aldığımızı ben çok merak ediyorum..
mesela neden apar topar vakfa devredilen devlet kurumlarının aynı süratle şu meşhur dış mihraklara satıldığınıda merak ediyorum..
bu dış mihraklar bize savaş açsa kaç cephede savaşabileğimizi merak ediyorum.. hani biz bir yarımadayız ya..

adamın derdine gelince vatan olmadığı kesin..
Dur anlatayim sana canim zamaninda taaa zamaninda ama tayyipten once yapan yapti bu ulkeye yapacagini ve israil tohumlarini kullandi turkiye, neden? Bir tohumdan birsuru domates aldi ama suan durum ne nerak edersen arastirirsan eger devlet kendi tohumunu uretmeye basladi suan %50 diyebiliriz antalyada uretimi yapiliyor canim. Haaa dersenizki neden hala %50 , %100 degil okadar duzeltilecek sey vardiki tayyip basa geldiginde ancak duzeliyor. Bilmem anlatabildimmi. Buarada yollar bir ulkenin medeniyetidir. Ampulans helikopterler dronlar vs bunlarda geriligin isareti degildir heralde. Sizde lutfen kendi cesitli mecralarda arastirin bir leke atacaksaniz tarim isleri gibi sonucunuda ogrenin. Ha bu arada devlet koylerden eski misir tohumlarini bile topluyor kendi uretimi olsun diye . Antalyayida arastirin bi;)

Ya
Yorumlarda Cb dinleyin demişler dinliyorum Eyy Almanya Eyy Hollanda Ey Kılıçdaroğlu....Hala Neye EVET şu 18 maddeyi anlatamadı ne o Ne de Sn.Yıldırım Sanki 15 yıldır kendileri değil Chp yönetiyor bu ülkeyi dinliyorum dinliyorum inanın ki kendi İstikballeri için...Halk için hiçbir madde yok.... Bu halk nasıl olsa inanır bu düzen böyle sürer derdindeler daha güçlenelim bize hiçbir yasa hiçbir kurum dokunamasın derdindeler...Bir 15 Temmuz Türküsü Tutturmuşlar sanırsın sadece 15 Temmuzda mı şehit verdi sadece bu ülke?Diğer ölenler bizim şehidimiz değil mi?Terör bitecek niye bitmedi bitirmediniz ben mi iktidarım siz mi?Fırat operasyonuna gidiyoruz gitti askerimiz dönüyoruz 71ŞEHİT...Ne uğruna ne oldu niçin?EVET diyecekler sorun sorgulayın Niye Niçin Neden Sorularını sorun artık...Başkanlığın sana bi faydası var mı?Ekonomi düzelecek mi?Tarım gelişecek mi?Terör bitecek mi?Ayrımcılık bitecek mi?Çok güzel şarkılar Türküler seçmişler şarkıyla türküyle arada da dini patlattığı zaman Sela okuyor Sayın Cb sesindenTüm dertlerimizi unutuveriyoruz...Milli dini duygularımızı sömürtmemeliyiz....yeter artık .HAYIR da Vatan için memleket için geleceğin için HAYIR var...
Yazinizi okuma gereksinimi duymadim ama terr bitmedi demissiniz... canim benim nedemisti teror bitecek inlerine inecegiz dedi degilmi asil baslarini hep oldurmedilermi kac aydir varmi canli bomba vs. Hergun hafta sehit verirken suan ki durumu neden girmek istemiyorsunuz acaba ama yok sizin bakis aciniz belli . Chp gelsr basa ne yapacak vallahi biliyorum adam arkasini toplayamiyor yalan dolan akli cantada gezdiriyor ben o adama liderim bile demem yakistiramam kendime yani . Tercih meselesi tabi;)

Avrupa
Ya

Yazinizi okuma gereksinimi duymadim ama terr bitmedi demissiniz... canim benim nedemisti teror bitecek inlerine inecegiz dedi degilmi asil baslarini hep oldurmedilermi kac aydir varmi canli bomba vs. Hergun hafta sehit verirken suan ki durumu neden girmek istemiyorsunuz acaba ama yok sizin bakis aciniz belli . Chp gelsr basa ne yapacak vallahi biliyorum adam arkasini toplayamiyor yalan dolan akli cantada gezdiriyor ben o adama liderim bile demem yakistiramam kendime yani . Tercih meselesi tabi:KK66:
Ha buarada azicik okuyun gezin degisik kanallar seyredin herseyden haberiniz olsun avrupaya guderseniz turkiyenin gucunu orada daha iyi gorursunuz nasil deger gordugunu saygiyla turklerin onunde egildiklerini .. bu nasil oldu peki bu devlet sayesinde ;)

Ya

Yazinizi okuma gereksinimi duymadim ama terr bitmedi demissiniz... canim benim nedemisti teror bitecek inlerine inecegiz dedi degilmi asil baslarini hep oldurmedilermi kac aydir varmi canli bomba vs. Hergun hafta sehit verirken suan ki durumu neden girmek istemiyorsunuz acaba ama yok sizin bakis aciniz belli . Chp gelsr basa ne yapacak vallahi biliyorum adam arkasini toplayamiyor yalan dolan akli cantada gezdiriyor ben o adama liderim bile demem yakistiramam kendime yani . Tercih meselesi tabi:KK66:
Beni alıntılamayın okuyun her görüşü okuyun okumaktan zarar gelmez...Hergün canlı bomba patlaması olurken Chp iktidarda değildi herhalde:))Hee ayrıca polimik sevmem ama CHP liler Lider için oy vermez bizde biat yok çünkü Lider saygımız vardır ama bi kurultayla gider demokrasi vardır Chp sinde...He sana bi soru sorayım hiç oturup sakin sakin Bu adam ne diyor diye izledin mi ?Hayır dimi?

Ya

Ulkede 3 milyondan fazla siginmaci var. Turkiye 90 yillik tarihinde hic canli bomba gormemis bir ulkeyken; canli bomba, bombali arac ile tanismis, iki yil icinde yuzlerce insani kaybetmis, bir de gelmis zerre utanc duymadan aylardir canli bomba yok diyorsunuz. Teror sorunumuz yokmus gibi bir de selefi teror ulkeye bulasti, siz de "alice harikalar diyarinda" gibi yasayin.

Avrupa

Ha buarada azicik okuyun gezin degisik kanallar seyredin herseyden haberiniz olsun avrupaya guderseniz turkiyenin gucunu orada daha iyi gorursunuz nasil deger gordugunu saygiyla turklerin onunde egildiklerini .. bu nasil oldu peki bu devlet sayesinde :KK66:
Avrupaya rezil olmuşuz siz ne diyosunuz gülüyorum gerçekten..Ordaki Evet diyenlere şart koşulsa gidin Tr de yaşayın diye bakalım kaçı Evet der..Bana kalsa yurtdışında yaşayanlar oy kullanmasın ama..Yada bu ülkede söz hakkı sahibi olacaksa bu ülkenin şartlarında gelip yaşasın diyorum

Bu ülkede tek sorun lider sorunu onu anladım bu kadar yıldır alandayım her sorunumuz bitti sadece Lider sorunumuz var:))

Senin getirip koydugun capsi madde madde acikladim. Link de ilisikte, yeni ve eski maddeler, degisiklikler kirmizi ile belirtilmis.
1. Yargi zaten bagimsizdi, tarafsiz ibaresi eklemekle tarafsiz olmayacak, tam tersine Hakimler ve Savcilar Yuksek Kurulu uyelerinin yarisini cb, diger yarisini mecliste oy cogunlugu bulunan cb’nin partisi sececegi icin tam tersine tarafli olacak. Isterse olmasinlar, cb’ninin istemedigi bir hukmu veren savci veya hakimin gorevinde barinabilmesi mucize olur. Bu arada HSYK cb’ninin meclis icinden veya disindan atayacagi, istedigi an gorevine son verebilecegi Adalet Bakanligina bagli. Madde 159

2. MV sayisinin 550 den 600 e cikmasi daha cok yandasa milletvekilligi vaadi verilebilmesinden baska hangi ise yarayacak? 550 nin cozemedigi problemleri gelecek 50 kisi mi cozecek? Hazineye fazladan maas ve gider yuku.

3. Secilme yasi 25ten 18e indirilecek, boylece zengin cocuklarindan emekliligi garantilemek, askere gitmemek isteyenlerin onu acilacak. Miletvekilligi cok para harcanarak gelinen bir mevki, 18 yasinda ortadirekten vatandasin harci degil.

4. CB ve TBMM ayni partiden olsun diye secimi de ayni gun yapiliyor, boylece meclis cogunlugu cb ne isterse onu onaylayacak, onun istegi dogrultusunda.

5. Kanunlari zaten meclis yapiyordu, artik cb da KHKlerle kanun cikartabilecek, savas veya OHAL ilan edebilecek, meclis istesin veya istemesin.

6. TBMM denetlemeyi soru sorarak yapacak, soruya 15 gun icinde cevap alma garantisi ile, o kadar.. Madde 98. Bakanlar hakkinda ne guvenoyu aranacak, ne de gensoru verebilecek artik.. Yani hic bir islevi olmayan bir denetleme. Zaten meclisin bakanlari ve bakanlar kurulunu denetleme yetkisi de kaldirilmis bu kanun ile Madde 87

7. CB iki kere secilme sureti ile her birinde 5er yil gorev yapacak. Herhangi bir nedenle meclis erken secime giderse(mesela yeni kanunla kendisine verilen meclisi feshetme gibi) ucuncu bir bes yil da sozkonusu. Erdoganin 63 yasinda oldugu gozonune alinirsa belki de olene dek dokunulmazlik zirhinda cb olarak kalmasinin onu aciliyor.

8. Evet, CB herseyin tek yetkilisi oluyor. Yurutme eski anayasaya gore cb ve bakanlar kuruluna ait iken yeni anayasada sadece cb yetkisinde. Madde 104 Istedigini bakan olarak atar, istediginde gorevden alir. Ayni sekilde ust kademe kamu yoneticilerini de cb atar, istediginde gorevlerine son verir. Mesela YSK de bir kamu kurulusu, bilmem anlatabildim mi? Bu arada ordunun da baskomutani olacagi icin orduda da patron o olacak.

9. Cumhurbaskani eski anayasada da yargilanabiliyordu, fazla sorumlulugu olmadigi icin sadece vatan hainliginden.. Simdi butun yetki ve sorumlulugu aldigi icin herhangi bir suclama olur ve meclis sorusturmasindan da firesiz gecerse yargilanabiliyor. 400 milletvekilinin oyu ile kendi ve partisinin uyelerini atadigi anayasa mahkemesi tarafindan. Yani havada bulut, sen yargilanmayi unut.. madde 105

10. Evet, mv bakan olarak atanirsa milletvekilligi dusecek. Oraya yeni bir madde eklenmis, cb caninin istedigi sayida kisiyi disardan da bakan atayabilecek, onlar da gelip mv gibi yemin okuyacaklar mecliste. Yani isterse oglunu bile bakan yapabiliyor, mv olmasi sart degil. Yani sizin secmis ve meclise hizmet icin gondermis olmaniz gerekmiyor, kisiler cb istegine gore bakan yapilabiliyor. Boylece disardan kisiler bakan olunca dokunulmazlik zirhindan da yararlanabiliyor. Madde 106

11. Cb meclisi feshederse kendi gorevi de sona erer ve yeniden 5 yilligina secimle gelebiliyor bu durumda, ikinci donem icinde dahi olsa. Madde 116

12. Cumhurbaskani OHAL gerektirecek sartlar olustugunda (TBMMnin OHAL ilan etmesi icin belirtilen sartlar) 104uncu maddede yazili sinirlamalara tabi olmadan cumhurbaskani kararnamesi ile OHAL ilan edebilir. Madde 119

13. Askeri mahkemeler kapatiliyor, orduyu artik HSYKye bagli normal mahkemeler yargilayacak.

14. Aynen koydugun capsteki gibi AYM ve HSK uyeleri cb ve cogunlugu olusturan partili milletvekillerinin oyu ile secilecek. 1. Maddede acikladigim gibi, tarafsiz nasil oluyor artik iddia eden aciklar herhalde.

15. Butceyi de cb yapacak, gelir gider nereye ne harcaniyorsa hangi bakanlik az, hangi bakanlik cok hsrcirah alacak, kime jet, kime Mercedes parasi ayrilacak, hepsine o karar verecek. Partisinin cogunlugundaki meclise de soz dinleyip onaylamak kaliyor. Dusuncelerini soyleyebilirler, ancak gelir-gider ve harcamalar hakkinda oneri yapma yetkisi TBMMden alinmis. Madde 161

16. Basbakana gerek yokmus ya, butun gorevini ve fazlasini, tum yetkileri zaten bir kisi ustlenecek.

17. Secim tarihi bu

18. CB ve partisi ulkeyi tek parti gibi yonetecekler, devlet parti devleti olacak, mecliste sandalyesi olan diger partiler tamamen islevsiz kaliyor. CB ve partisi % 40-50 oy ile % 100 adina is yapacaklar. Yani %40 ne karar verirse %100 istemese bile uygulayacak. Sectigi bakanlarin olusturdugu bakanlar kurulunun butun yetkileri yeni anayasada tek basina cumhurbaskanina devredilmis Madde 117-118-127-131.

Devlet denetleme Kurulu cumhurbaskanligina baglanmis, uyelerini de cb atiyor. YOK rektorleri ve uyelerini de universitelere cumhurbaskani atiyor.Dis piyasalar, ic piyasalar, ekonomi, vergilerde artis veya kimi malda vergi muafiyeti hersey cumhurbaskaninin yetkisine veriliyor. Hukumetin de bir islevi yok. Madde 166-167

Off yeter.. Isin kisasi hersey cumhurbaskanina baglanip onun yetkisine birakiliyor. Yurutme, yargi, ordu, universiteler, hazine, tum kamu kuruluslari. Icinde bu memlekete Yeni Anayasa ihtiyaci dogrultusunda getirilmis hic bir sey yok. Bir adami tek adam yapma kanunu sadece..

http://anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr/Anayasa_Degisikligi.aspx
Helal olsun.

Tek tek cevap veriyor. Şu Adam'ı bir dinleyin ya. Bu kadar irrite olmadan bir kulak verin. 18-24 yaş meselesini öyle güzel anlattı ki, -kaldı ki uzun anlatmaya değmeyecek bi konu bence- Avrupa'da %73 oranda bu yaş grubu varmış düşün. Biz de doldurmayacaz dmerak etmeyin diyo %5 olur bilemedin en fazla %10 olur.

Sizin uzun yazdıklarınızı ben mutmain bir şekilde biliyorum. Size yazmam boşa.
Lütfen bu kadar erdoğan nefreti olmasın.

Eki Görüntüle 1975776
Bu kadar madde icinde tek aciklayabildiginiz madde bu mu? "Avrupa da 18 yasinda secilme hakki veriyor, bizde de olsun". Avrupa da 18 yasinda secilenleri askerlikten muaf tutuyor mu? Bu madde ile esitsizlige Anayasal bir boyut kazandirirsiniz. FAkirsen 18 yasinda zaten mv secilemezsin, zengin cocugu isen babanin parasi ve nufuzu sayesinde hem secilir, hem askere gitmekten de yirtarsin. Zengine 2 senede kiyak emeklilik hakki, fakire askerde sehitlik. Bu kanun daha iyi tasarlanabilmeli idi, paldir kuldur birilerinin onunu acar gibi degil.
Erdogan ne guzel aciklamis, dinleyin diyorsunuz da, siz onun her soyledigine gonul rahatligiyla inanabiliyor musunuz? Ne malum yarin "ben oyle birsey demedim, boyle dedim" demeyecegi? O mutemadiyen dun soyledigini ertesi gun yalanlayan birisi, bu yuzden onu hic dinlemiyorum, dinleyip de kafami karistirmiyorum.

O maddeleri gayet iyi bilerek gene de bu yasaya gonul rahatligiyla evet mi diyorsunuz yani?:KK57: O maddeleri herkes iyice bilse bu ulkeden "hayir" %99 orani ile cikardi.
Anayasa maddeleri icin yazdigim maddelere bir itiraziniz varsa, surasi yanlis aciklama diyorsaniz madde madde tartisabiliriz. Ama yazdigim onca aciklamali madde numarali yazima boyle "Erdogan dusmanligi" diyerek kestirip atmanin ne size ne de buradaki okuyan arkadaslara bir getirisi var. Siradan, leke atmaktan baska hic bir ise yaramayan, kacamak bir cevap olmus. Klasik Erdoganci taktigi. Cevap yerine m.k at yola devam.. Nereye kadar?

Tayyip'e oy vermiyoruz deyip durumunuza "Temmuza sahitler için EVET." yazmaniz ayri bir ironi.
Hahah brn tayyibe de o
Yolla köprüyle medeniyet olduğunu düşünen bi kitleyle uğraşıyoruz bu devirde...Köprü yü yolları sanki kendi maaşından yapıyor adamlar anlatamamak çok zor...O köprülerin parası kaç yıl ödenecek yükü senin benim sırtımda..el insaf...Havuz medyası ezberi bunlar hep...
Ayy ne degisijsiniz yeminle imza atarken sen mi vardin ozmn is yapnasinlar borcu olmayavcaksa. Bu sizinkiler gibi cebine atmiyor yemiyor madem bizim kafa basmiyir sizinki cok calisiyor sizin lidercikler neden civi cakmadi bu ulkeye yediler ictiler . Onlarin zamaninda belediyeye bile girilmezdi belediyeyi birak simdi cumhurbaskanligi kulliyesi halkin ama siz genis gozlemleyemeyen insanlarsiniz. Gozunuzu nefret burumus . Ha bedense hem begenmezsiniz hemde hertirlu nimetinden faydalanirsiniz buda abesle istigal .

Avrupaya rezil olmuşuz siz ne diyosunuz gülüyorum gerçekten..Ordaki Evet diyenlere şart koşulsa gidin Tr de yaşayın diye bakalım kaçı Evet der..Bana kalsa yurtdışında yaşayanlar oy kullanmasın ama..Yada bu ülkede söz hakkı sahibi olacaksa bu ülkenin şartlarında gelip yaşasın diyorum
Hahahah komiksiniz gercekten emin olun dedigim gibi kafanizi yormayin boyle seylere cok :) guzel gunlere gisiyoruz biz calisiriz sizde faydalanirsiniz nimetlerden simdiki gibi :)

Hahahah komiksiniz gercekten emin olun dedigim gibi kafanizi yormayin boyle seylere cok :) guzel gunlere gisiyoruz biz calisiriz sizde faydalanirsiniz nimetlerden simdiki gibi :)

Hahah brn tayyibe de o

Ayy ne degisijsiniz yeminle imza atarken sen mi vardin ozmn is yapnasinlar borcu olmayavcaksa. Bu sizinkiler gibi cebine atmiyor yemiyor madem bizim kafa basmiyir sizinki cok calisiyor sizin lidercikler neden civi cakmadi bu ulkeye yediler ictiler . Onlarin zamaninda belediyeye bile girilmezdi belediyeyi birak simdi cumhurbaskanligi kulliyesi halkin ama siz genis gozlemleyemeyen insanlarsiniz. Gozunuzu nefret burumus . Ha bedense hem begenmezsiniz hemde hertirlu nimetinden faydalanirsiniz buda abesle istigal .
Her türlü nimetinden faydanalanırım tabii ki çünkü benim vergilerimle yapılıyor :))İktidarda hangi parti olursa ülkeye bişeyler yapar ama ilk önce yaşam standartlarımızı yükseltir işsizlik maaş vs..Cb külliyesi demeniz çok komik bildiğin 1100 odalı SARAY...Gemiye gemicik dediler saraya da külliye mi diyosunuz aranızda:))))Gözümüzü nefret bürüdüğünü sanıyorsunuz yanılıyorsunuz bu parti meselesi değil maalesef değil...

Avrupa

Ha buarada azicik okuyun gezin degisik kanallar seyredin herseyden haberiniz olsun avrupaya guderseniz turkiyenin gucunu orada daha iyi gorursunuz nasil deger gordugunu saygiyla turklerin onunde egildiklerini .. bu nasil oldu peki bu devlet sayesinde :KK66:

Hahah brn tayyibe de o

Hahahahahaa keske troll olsan ama degilsin ne yazik ki:)) 2x2 kac eder bil bakalim?:))):KK70::KK70: Bugun gunlerden ne? ona kadar sayabiliyor musun?:)))) bunlari cevaplarsan seni ikinci sinifa gecirecegim; orada 100 den geriye 7ser 7ser sayma var, azicik daha zor:))) Sana temel sorular sorma ihtiyaci duydum cunku gerceklikten kopmussun iyice. Muhtemelen derslerinde kotuydu okul hayatin boyunca. Cocugun falan varsa, arada takil beraber, soyle kitaplarina goz gezdir:-)

Back