• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
bişey diyimi ben Cumhurbaşkası çağrısı gelene kadar ne darbesi vatanımı yedirtmem diye bir Allah'ın kulunu sokakta görmedim. Ha ben çıktım çağrı falan gelmeden önce ne darbesi ya bu çağda falan bir ortalığa bakmaya.. Akp'ye yıllardır oy veren komşularımız bir anda içeri girip perde çekti mesela o sırada. Bu arada o zihniyetten utandığını söylüyorsun ya.. Mesela otobüste sizi öleceksiniz az kaldı diyen kadından da utanıyor musun? Ya da silahlandık diye ortalıkta gezip Hayırcılara göz dağı veren zihniyetten.. Hayırcıları terörist ilan eden zihniyetten?? Bak üstte arkadaş ne güzel fotoğraflı paylaşmış vicdanında o yorumlara sizden utanıyorum yazabilir misin ?
Bende eşimde direk disari çıktık kendi adına konuştun herhalde? sokaklardan akın akın çıktı herkes .. evet Cumhurbaşkanı nimiz çağrıda bulunmus vatan sever olarak daima devlet millet bir aradaydik.. Türkiye mizi bölmeye çalışanlara bırakmadık dış güçlerin oyununu bozduk hamdolsun şükürler olsun vatan uğruna Ogün kaç şehit verildi kaç kişi gazi oldu

15 Temmuzda hiç dışarı çıkmadım neden?Ben vatan hainimiyim?İlk akşam ne oluyor ne bitiyor diye tv başında olayı anlamaya çalıştım..Sonra Uçaktan bağlanan bi cumhurbaşkanı halkını itidale sakinliğe çağıracağı yerde sokaklara döktü...Sokakta ise ne olacağı meçhulken sokağa çıkın çağrıları camiilerden okunan selalarla halkın galyana getirilmesi çok tuhaftı..Sokakta köprüde ankarada kan gövdeyi götürdü zaten.Sayın Cb havaalanında karşılama mesajları gelmeye başladı cep telefonlarına bu daha olayı garipleştirdi..2 saat sonra havaalanında toplanan insanlara Akp şovu yaptırıldığı an 15 Temmuz benim için bitti...2.3. akşam havai fişekler heryerden çalan dombra marşları parti şovları beni zaten olaydan iyice soğuttu..Hee bi de dağıtılan sucuk ekmeğe bedava çaya 1.5 km oluşturulan kuyruklar abesle iştigaldi..Sokaklarda elbise şort giyenlerin bacaklarına bakarak namaz kılanları gördüm o meydanlarda..1.5 km sucuk ekmek kuyrukları işte bu darbe teşebbüsü benim gözümde böyleydi...Ne şehittir ne gazilere Allahtan Rahmet Dilerim...

yol yaptılar neden yol yapmadılar diyorsunuz ki hayırcılar anlamadım.
Ama evetçiler de şunu kabullensinler, zaten çalmak için bir şeyler yapmanız lazım.
Öyle sonuçta hazineye gidip cebinizi doldurup çıkamıyorsunuz, önce ihale açıyorsunuz, mantıklı olarak 100 milyona yapılacak işi 200 milyona yaptırıyorsunuz, fark olan 100 milyonu aranızda kırışıyorsunuz.
O yüzden daha fazla şey yapmanız gerekiyor, ama tabi bu yaptıklarınızın illa kaliteli olmasına veya vatandaşın tam ihtiyacı olan şey olmasına gerek yok, hatta mümkünse kalitesiz olsun ki yine yeniden ihale açıp yaptırabilesiniz.

Ama evet demeliyiz ki bu yükten de kurtaralım yöneticilerimizi, böylece hazineye gidip cebini doldurup çıkabilsinler.
En azından düşünecek çok fazla yaptılar yapmadılar sorunumuz olmaz.

iyide çalıyorlar ama çalışıyor diyorlar bunu ne yapıcaz?

"evet" diyecek olmama katkı sağlayan hayırcılar, sağolsunlar.

Tüm sebeplerim bir kenara, o gün evet diyeceksem, burdaki ve her yerdeki hayırcılar bunda ufak da olsa rol oynadı resmen. :KK31:
Ne güzel :KK36:
*EVET* diyorum En Büyük TÜRKİYE

Tüm sebeplerim bir kenara, o gün evet diyeceksem, burdaki ve her yerdeki hayırcılar bunda ufak da olsa rol oynadı resmen. :KK31:
Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki kanlı bıçaklı düşmanız,ne kadar da bölünmüş,parçalanmışız milletçe,ne kadar da birbirimize nefret doluymuşuz meğer üzüldüm.

Ben şimdi öyle bir cümle kursam,desem ki buradaki evet diyen arkadaşlar evet diyorsa demek ki benim hayır demem lazım,ne anlarsınız bu cümleden?Nasıl böyle herkesi kapsayan aşağılayıcı bir cümle kurabiliyorsunuz?

Ben şimdi evet desem bunu siz evet'çileremi bağlamam lazım..
Yanlış bir düşünce içindesin,senin kararın ne olursa olsun bunu biz hayır diyenlere mal etmemen lazımdı..

Çok doğru bir noktaya değinmişsin bak.
Zaten evet diyeceklerin yüzde 80i neye evet dediğini bilmeden, sırf hayır diyenlere inat evet diyorlar.
Hmm gılıçdar hayır diyor öyleyse eveeettt
Hmm dış mihraklar hayır diyecekmiş öyleyse eveeetttt

Hatta bir de sey vardı bak. Fatih portakal ve ismail küçükkayanın seçim sonrası anlık bir surat değişiminin fotosunu paylaşıp, sırf bunların suratını yeniden böyle görmek için eveettttt

Öyle küçük hesaplar, öyle çocuk çocuk seyler işte.
Ne güzel.

Suriyeliler gibi afganlar gibi kapıda kalmamak ve kucagımızda bebeklerimizle, kendimize bir vatan ararken tekme yememek için hayıııır
IMG_1986.jpg

"Hayır" ne vaat ediyor:
Son 93 yılda, 65 tane hükümet kurulmuş. İyi mi bu?
Daha iyi tabii.. Halk begenmedigi hukumeti indirebilmis. Yerine yenisini getirebilmis. Simdi ne oluyor? Yoilsuzluk, hirsizlik tapeleri havalarda ucusuyor, hic bir sey yapamiyorsun. Arastiran savci ve emniyet mensuplari suruluyor, iceri atiliyor. Herseyin ustu bir emirle ortuluyor. Binlerce sehit veriyorsun, hukumet basta ama sorumluluk almiyor, hesap soramiyorsun. Dolar 2 tl den 4 tl ye cikiyor, sirketler iflas ediyor, insanlar issiz kaliyor hesap soramiyorsun. Devletin ordunun basina FETO'yu sariyorlar, hesap soramiyorsun, hic biri sorumluluk ustlenmeyip sanki 15 yildir ulkeyi baskalari yonetiyormus gibi sucu ona buna yikmaya calisiyorlar. Yetmiyor, halki cezalandiriyorlar. Izin verdikleri okullara cocuklarini kaydedenleri suclu gorup cezalandiriyor, kendilerini masum addediyorlar. Hesap soramiyorsun. Yetmezmis gibi hesap sorulmasinin onunu tamamen kapatmak icin bakanlara, geriye donuk olarak onceki 4 bakani da kapsayacak sekilde "gensoru veremezsin" yasasi gecirmeye calisiyorlar. Bu isleri yapmis veya yapmaya devam edecek olan hic kimseyi biz istemedikten sonra yargilayamazsin yasasi gecirmeye ugrasiyorlar.

Bu yasa gectikten sonra halk butun yetkisini devretmis, egemenligini kaybetmis olacak. Egemenlik tek adama devredilmis, onundeki engel, yani: SEN ekarte edilmis olacaksin. Sorgulayamayacaksin, asla hesap soramayacaksin. Simdiye dek meclis cogunlugundan dolayi ezip gectikleri yasalari, anayasayi istedikleri, uyguladiklari hale getirip bu gune dek isledikleri anayasa suclarini kanununa uydurmaya yardim etmis olacaksin. Iste o yuzden sen bir daha hukumetleri begenmediginde gonderemeyeceksin. Iste o yuzden istesen de bir daha koalisyon hukumeti kurulamayacak. Cunki bunlar ne suc islerse islesin, o koltuklardan onlari indirmenin bir yolu kalmayacak. Isredigin bu mu?

Sunu bir anlasaniz: Ortadan kaldirmaya calistiklari engel sizsiniz! Sizin milletvekillerinizin verdigi gensorular, onergeler, kimi zaman madenler hakkinda, kimi zaman yolsuzluk ve rusvetler hakkinda, kimi zaman Agaoglu gibi bu hukumetin zengin ettigi mutahitlere peskes cekilen orman ve sit alanlarinin imara acilmasini durdurmak adina.. Bu gensorularin, arastirma onergelerinin hepsi bugune dek zaten reddediliyordu. Simdi artik "verilmesin bile" diye ugrasiyorlar. Danistaya biz hukmedelim, halka miras birakilmis ormanin ortasina diktigimiz kacak saraylarimizi gormesin, sesi cikmasin diye ugrasiyorlar. Sizin kurumlarinizin, sizin sesinizi kesmeye ugrasiyorlar, hakkinizi sizin adiniza korumaya kalkisacak kimsse kalmasin, engel kalmasin yapacaklarina diye, anlasaniza, engel sizsiniz!

Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki kanlı bıçaklı düşmanız,ne kadar da bölünmüş,parçalanmışız milletçe,ne kadar da birbirimize nefret doluymuşuz meğer üzüldüm.

Ben şimdi öyle bir cümle kursam,desem ki buradaki evet diyen arkadaşlar evet diyorsa demek ki benim hayır demem lazım,ne anlarsınız bu cümleden?Nasıl böyle herkesi kapsayan aşağılayıcı bir cümle kurabiliyorsunuz?
Estağfurullah, asla aşağılamak için yazmadım.
Sadece çok çok farklı düşüncelerdeyim hayır diyenlerle.
Ve düşünceleri bana öylesine terski, öyle saldırganca tutumlar varki, çok tartıştım farklı sayfalarda. Bunlardan dem vurdum. Neden aşağılayım.
Ne sonuç çıkarsa çıksın, bizler yine içiçe yaşamaya devam etmicek miyiz.

Son düzenleme:
Ben şimdi evet desem bunu siz evet'çileremi bağlamam lazım..
Yanlış bir düşünce içindesin,senin kararın ne olursa olsun bunu biz hayır diyenlere mal etmemen lazımdı..

Çok doğru bir noktaya değinmişsin bak.
Zaten evet diyeceklerin yüzde 80i neye evet dediğini bilmeden, sırf hayır diyenlere inat evet diyorlar.
Hmm gılıçdar hayır diyor öyleyse eveeettt
Hmm dış mihraklar hayır diyecekmiş öyleyse eveeetttt

Hatta bir de sey vardı bak. Fatih portakal ve ismail küçükkayanın seçim sonrası anlık bir surat değişiminin fotosunu paylaşıp, sırf bunların suratını yeniden böyle görmek için eveettttt

Öyle küçük hesaplar, öyle çocuk çocuk seyler işte.
Ne güzel.

Bakın mesajımda belirttiğim cümleleri neden gözardı ediyorsunuz?

"tüm sebeplerimi bir kenara bırakırsam" demişim.
Demekki sebeplerim var.
Sen, şu, bu hayır diyecek diye değil zaten evet diyeceğim için evet!
"ufak da olsa katkıları var" demişim.
Tamamen mal etmek mümkün değilki, en azından benim için. . Yüzde 1 bile olsa bir pay var evet, kim eleştirirse eleştirsin, saygı duyarım.

Ve evet sosyal medyadaki o küçük hesaplar, capsler, montajlı fotolar, alakasız bin türlü şey sizin de dediğiniz gibi küçük hesaplardır.
Oysa mesele büyük. Bu konuda hemfikiriz, sevinirim buna ;)

Bakın mesajımda belirttiğim cümleleri neden gözardı ediyorsunuz?

"tüm sebeplerimi bir kenara bırakırsam" demişim.
Demekki sebeplerim var.
Sen, şu, bu hayır diyecek diye değil zaten evet diyeceğim için evet!
"ufak da olsa katkıları var" demişim.
Tamamen mal etmek mümkün değilki, en azından benim için. . Yüzde 1 bile olsa bir pay var evet, kim eleştirirse eleştirsin, saygı duyarım.

Ve evet sosyal medyadaki o küçük hesaplar, capsler, montajlı fotolar, alakasız bin türlü şey sizin de dediğiniz gibi küçük hesaplardır.
Oysa mesele büyük. Bu konuda hemfikiriz, sevinirim buna :KK66:

Zaten kararının belliymiş,evet diyeceksin sonuçta..
Peki nedir o sebepler diye sorsak..

Biz neden hayır diyeceğiz dediğimiz zaman nedenleride yazıyoruz..

Kusura bakma da biz de Hayır diyorsak siz 14 yıldır Evet dediğiniz için zaten, 14 yıldır artık tahammülümüz kalmadığı içindir. Peki siz neden bize bakıp Evet diyorsunuz bi anlatsanız ya? Hani sizin seçiminiz 14 yıldır başta ve bizi etkiliyor da, bizim seçimimiz siz de nasıl bir etki yarattı merak etmiyor değilim.

Hayıra basarken şu mesajın aklıma gelecek ve daha kuvvetle basacağım, bi daha bi daha basacağım. Yere göğe hayır basasım var nedense.

Su sandiktan evet ciksin, bir daha degil ormanlari, sit alanlarini, yolsuzluklari, bilmem neyi onlemek, altinizdan donunuzu cekseler sikayet edecek, gidecek yeriniz kalmayacak. Eller havaya yapmis olacaksiniz. Adaleti tamamen adama teslim ediyorsunuz. Cok guveniyorsunuz, binlerceniz isten atilmis, binlerceniz bir karis hucrelerde, binlerce sehit verdik ama hala guveniyorsunuz, sinirlar yillarca bunlar tarafindan acik birakildi, butun Ortadogunun teror orgutleri iceri dolustu, her tarafta bombalar patladi, PKK davulla zurnayla karsilandi, yollara hepsinin gozunun icine baka baka bomba dosediler bunlarin sesi cikmadi, oldunuz be oldunuz! Hala cok guveniyorsunuz. Taa ki sira size de gelene kadar.. Babana bile guvenme demisler, siz babanizdan fazla ona guveniyor, elinizde ne kaldiysa teslim ediyorsunuz. Yetmez, daha cocuklarimiz bu guzel icraatlerinizi gormedi diyorsunuz. Hayat tekerrrurden ibarettir, gene yikilacaksiniz, ama aglayananiz bile olmayacak bu sefer..

Daha iyi tabii.. Halk begenmedigi hukumeti indirebilmis. Yerine yenisini getirebilmis. Simdi ne oluyor? Yoilsuzluk, hirsizlik tapeleri havalarda ucusuyor, hic bir sey yapamiyorsun. Arastiran savci ve emniyet mensuplari suruluyor, iceri atiliyor. Herseyin ustu bir emirle ortuluyor. Binlerce sehit veriyorsun, hukumet basta ama sorumluluk almiyor, hesap soramiyorsun. Dolar 2 tl den 4 tl ye cikiyor, sirketler iflas ediyor, insanlar issiz kaliyor hesap soramiyorsun. Devletin ordunun basina FETO'yu sariyorlar, hesap soramiyorsun, hic biri sorumluluk ustlenmeyip sanki 15 yildir ulkeyi baskalari yonetiyormus gibi sucu ona buna yikmaya calisiyorlar. Yetmiyor, halki cezalandiriyorlar. Izin verdikleri okullara cocuklarini kaydedenleri suclu gorup cezalandiriyor, kendilerini masum addediyorlar. Hesap soramiyorsun. Yetmezmis gibi hesap sorulmasinin onunu tamamen kapatmak icin bakanlara, geriye donuk olarak onceki 4 bakani da kapsayacak sekilde "gensoru veremezsin" yasasi gecirmeye calisiyorlar. Bu isleri yapmis veya yapmaya devam edecek olan hic kimseyi biz istemedikten sonra yargilayamazsin yasasi gecirmeye ugrasiyorlar.

Bu yasa gectikten sonra halk butun yetkisini devretmis, egemenligini kaybetmis olacak. Egemenlik tek adama devredilmis, onundeki engel, yani: SEN ekarte edilmis olacaksin. Sorgulayamayacaksin, asla hesap soramayacaksin. Simdiye dek meclis cogunlugundan dolayi ezip gectikleri yasalari, anayasayi istedikleri, uyguladiklari hale getirip bu gune dek isledikleri anayasa suclarini kanununa uydurmaya yardim etmis olacaksin. Iste o yuzden sen bir daha hukumetleri begenmediginde gonderemeyeceksin. Iste o yuzden istesen de bir daha koalisyon hukumeti kurulamayacak. Cunki bunlar ne suc islerse islesin, o koltuklardan onlari indirmenin bir yolu kalmayacak. Isredigin bu mu?

Sunu bir anlasaniz: Ortadan kaldirmaya calistiklari engel sizsiniz! Sizin milletvekillerinizin verdigi gensorular, onergeler, kimi zaman madenler hakkinda, kimi zaman yolsuzluk ve rusvetler hakkinda, kimi zaman Agaoglu gibi bu hukumetin zengin ettigi mutahitlere peskes cekilen orman ve sit alanlarinin imara acilmasini durdurmak adina.. Bu gensorularin, arastirma onergelerinin hepsi bugune dek zaten reddediliyordu. Simdi artik "verilmesin bile" diye ugrasiyorlar. Danistaya biz hukmedelim, halka miras birakilmis ormanin ortasina diktigimiz kacak saraylarimizi gormesin, sesi cikmasin diye ugrasiyorlar. Sizin kurumlarinizin, sizin sesinizi kesmeye ugrasiyorlar, hakkinizi sizin adiniza korumaya kalkisacak kimsse kalmasin, engel kalmasin yapacaklarina diye, anlasaniza, engel sizsiniz!
Abla senin sabrina, hic bikmadan usanmadan birşeyleri anlatabilmek için uzun uzun kendini paralamana hayranim....

Kusura bakma da biz de Hayır diyorsak siz 14 yıldır Evet dediğiniz için zaten, 14 yıldır artık tahammülümüz kalmadığı içindir. Peki siz neden bize bakıp Evet diyorsunuz bi anlatsanız ya? Hani sizin seçiminiz 14 yıldır başta ve bizi etkiliyor da, bizim seçimimiz siz de nasıl bir etki yarattı merak etmiyor değilim.

Hayıra basarken şu mesajın aklıma gelecek ve daha kuvvetle basacağım, bi daha bi daha basacağım. Yere göğe hayır basasım var nedense.
Bir kere basın da oyunuz geçerli olsun ;)

Benim seçimimin kim olduğunu bilemezsinizki şuanda.
Bu seçim değil,particilik değil. ben bunun farkında olarak kullanıcam oyumu.

Nedenlerimi saymıcam (sizin dalga konunuz olacağımı biliyorum,olsun)

Daha önce çok konuştum tartıştım burda.
Bugun tekrar girmemin nedeni ankete oy vermek, girmişken de yazmaktı.

Bunca zaman konuştum ama oy kullanmadım henüz, ondan.

Back