Ben mi?Sen niye herkesi tahrik edip duruyorsun?
Kızlar gevşeyin ya
Hamile kalamayan koyun
Adamın birinin çok sevdiği bir koyunu varmış. Bu koyun hiç gebe kalamıyormuş. Adam, komşu köyde birinin koçu olduğunu ve hangi koyunla çiftleşirse hamile bıraktığını duymuş. Bunun üzerine koyununu el arabasına koymuş, çıkmışlar yola, köye vardıklarında selam verip adamın yanına yaklaşmış.
-Yahu gardaş senin koçun methini duydum koştum geldim. Hele bizim koyuna da bir çare.
-Aman gardaş lafımı olur. Amma 30 liranı alırım.
-Tamam.
Neyse çiftleşme gerçekleşiyor ve adam koyunu tekrar el arabasına koyup giderken koçun sahibine soruyor:
-Hamile kalıp kalmadığını nereden anlayacağız?
-Yarım sabah ahıra girince bak. Koyun eğer yatıyorsaaa hamiledir. Yok ayaktaysa hamile değildir.
Neyse sabah oluyor adam bir heyecanla ahıra koşuyor. Bakıyor ki koyun ayakta.
Ulan diyor yine tutmadı.
Karısı demiş ki bi daha götür.
Adamın ki de bir ümit koyunu tekrar el arabasına bindirip gitmiş.
Bu sefer 40 lira alıyor koç sahibi.
Ertesi sabah adam koşa koşa ahıra gidiyor ki bi de ne görsün koyun yine ayakta.
Adam iyice sinirleniyor. Neredeyse koyunu kesecek.
Karısı adamı sakinleştirip koyunu tekrar götürmesi için adamı ikna ediyor.
Adam koyunu götürüyor ama koç sahibi adam bu sefer 50 lira alıyor. Adam daha da sinirleniyor söylene söylene eve geliyor.
Koyunu ahıra atıp gidiyor.
Sabah ise yatağına uzanmış umutsuz ve sinirli bi şekilde karısına:
-Hele git şu koyuna bak. Oturuyor mu ayakta mı.
Kadın gidip bakıp geliyor ve diyor ki:
-Koyun ne oturmuş ne de ayakta bey. Arabaya binmiş seni bekliyor :)
Eki Görüntüle 1965095
Kızlar gevşeyin ya
Hamile kalamayan koyun
Adamın birinin çok sevdiği bir koyunu varmış. Bu koyun hiç gebe kalamıyormuş. Adam, komşu köyde birinin koçu olduğunu ve hangi koyunla çiftleşirse hamile bıraktığını duymuş. Bunun üzerine koyununu el arabasına koymuş, çıkmışlar yola, köye vardıklarında selam verip adamın yanına yaklaşmış.
-Yahu gardaş senin koçun methini duydum koştum geldim. Hele bizim koyuna da bir çare.
-Aman gardaş lafımı olur. Amma 30 liranı alırım.
-Tamam.
Neyse çiftleşme gerçekleşiyor ve adam koyunu tekrar el arabasına koyup giderken koçun sahibine soruyor:
-Hamile kalıp kalmadığını nereden anlayacağız?
-Yarım sabah ahıra girince bak. Koyun eğer yatıyorsaaa hamiledir. Yok ayaktaysa hamile değildir.
Neyse sabah oluyor adam bir heyecanla ahıra koşuyor. Bakıyor ki koyun ayakta.
Ulan diyor yine tutmadı.
Karısı demiş ki bi daha götür.
Adamın ki de bir ümit koyunu tekrar el arabasına bindirip gitmiş.
Bu sefer 40 lira alıyor koç sahibi.
Ertesi sabah adam koşa koşa ahıra gidiyor ki bi de ne görsün koyun yine ayakta.
Adam iyice sinirleniyor. Neredeyse koyunu kesecek.
Karısı adamı sakinleştirip koyunu tekrar götürmesi için adamı ikna ediyor.
Adam koyunu götürüyor ama koç sahibi adam bu sefer 50 lira alıyor. Adam daha da sinirleniyor söylene söylene eve geliyor.
Koyunu ahıra atıp gidiyor.
Sabah ise yatağına uzanmış umutsuz ve sinirli bi şekilde karısına:
-Hele git şu koyuna bak. Oturuyor mu ayakta mı.
Kadın gidip bakıp geliyor ve diyor ki:
-Koyun ne oturmuş ne de ayakta bey. Arabaya binmiş seni bekliyor :)
Eki Görüntüle 1965095
Evet yalan. Ona buna iftira atma. Kibleri mi görüyorsunda yorum yapiyorsun? Millete laf atinca tahrik etmiyorsun da neden diye sorunca ben mi etmis oluyorum?Ben mi?
Yorum bile yazmıyorum sabahtan beriolanı söyledim yalan mı?Sen şimdi tahrik etmek istiyorsun da uğraşamam
Anladım ekşın istiyorsun da olmaz dedimEvet yalan. Ona buna iftira atma. Kibleri mi görüyorsunda yorum yapiyorsun? Millete laf atinca tahrik etmiyorsun da neden diye sorunca ben mi etmis oluyorum?
Hadi canim hadiiiiiii
bilip bilmeden millet uzerine millet hakkinda suizanda bulunan sensin eksin isteyen benim. Yine gunah aliyorsun.Anladım ekşın istiyorsun da olmaz dedim
Özal zamani biraz daha iyi olabilir belki ama ondan sonraki donemlerde baski yoktu diyemezsiniz.Ozellikle mutedeyyin insanlar neler neler cektiler 28 subat ve sonraki donemlerde.Basortusu siyasi simge olarak gorulmedi mi?Cumhurbaskanimiza sirf siir okudu diye yillarca siyasi yasak getirilmedi mi?Özal zamanını yaşadınız mı? Ben yaşadım, 80 çocukluğumdu ama Özal zamanı genç kızlığımdı, gayette serbestti insanlar, Özal ve sonrası dönemlerde de bir baskı yoktu, benim yazdığımı anlamamışsınız, insanlar siyasi görüşleri yüzünden birbirini ötekileştirmezdi vurgu yaptığım kısım bu, komşular birbirine şucusun bucusun demezdi, şimdiyse kardeş kardeşi düşman görüyor.
Bahsettiğim konuları tekrar objektif olarak okumanızı isterim şahsen, zira yazdıklarım çok başka birşeyden bahsediyor.
Peki. Yorumunuz için teşekkür ederim.Özal zamani biraz daha iyi olabilir belki ama ondan sonraki donemlerde baski yoktu diyemezsiniz.Ozellikle mutedeyyin insanlar neler neler cektiler 28 subat ve sonraki donemlerde.Basortusu siyasi simge olarak gorulmedi mi?Cumhurbaskanimiza sirf siir okudu diye yillarca siyasi yasak getirilmedi mi?
Otekilestirme konusuna gelince ben bir evetci olarak hayirci olan ya da oy kullanmayan hic kimseyi otekilestirmiyorum.Herkesin fikrine saygim var.Oy kullanmayan ya da hayir veren tanidiklerim ve arkadaslarim da var.Hepsiyle de iliskim gayet iyi.Evetcilerin buyuk bir kismi da otekilestirmiyor zaten.Ama aksine hayircilarin cogu bize sirf gorusumuzden dolayi saygisizlik edebiliyor,otekilestiriyor.Mesela ben bi akrabamin yaninda onun sevdigi siyasi lidere asla olumsuz bir sey soylemem sirf akrabama saygimdan dolayi.Ama onlar bizim sevdigimizi bildikleri siyasi lidere bile bile ortada hic bir siyasi konu konusulmazken durduk yere hakaret edebiliyorlar.Bu otekilestirmeyi bazen davranislariyla da ortaya koyanlar oluyor mesela universitedeki bazi hocalarimiz oyle yapiyor.
Bu ülkede 15 yılda ne yükseldi, ne yükseldiAma sonuc olarak halkin siyaset konusmasi asla kotu bir sey degildir ve cok gereklidir.Herkesin fikrini soyleyebilmesi karsisindakini elestirebilmesi demokrasinin de geregidir zaten.İnsanlar boylelikle kendilerini gelistirirler.Dunya ve ulke meselelerine yabanci kalmazlar.Bu ulkede son 15 yildir bu bilinc yukseldi.Daha oncesinde bu kadar yuksek degildi.Zaten malum zihniyet te bu bilincin yukselmesinden hep rahatsiz olmustur.
Yanlis tesbit. 15 yil once insanlar cok daha duyarli idi. Bir devlet yoneticisinin adi skandallara, yolsuzluklara karistiginda halk tepki gosterir, adi cikan istifa etmek zorunda kalirdi. Bakiniz: Kardesi hakkinda ihalede kolaylik sagladigi iddia edildiginde hem disisleri bakanligindan, hem de parti baskanligindan istifa eden Mesut Yilmaz. Bir belalti kaseti ile parti baskanligini birakan Deniz Baykal. Bugun ise yolsuzluklar dunya capinda unlu oldu, tapeler internetin heryerinde, duymayan kalmamis, kimi icin kimileri bakanliktan alinmis, kimileri icin etkisiz eleman olmus, adamina gore muamele.. Ar damarlari catlamis.. Yasanan rezillikler Avrupa ulkelerinde, Amerikada alay konusu haline gelmis, adamlar acik acik kufredip hakaret ediyorlar hem devlet baskanlarina, hem de onlari bu halleri ile kabul edip baslarina getiren bu halka. Kimsenin yuzu kizarmiyor, "bizi kiskaniyorlar" diyorlar, kiskanilacak neremiz kaldiysa, ya da "caliyorlar ama calisiyorlar" diyorlar, yeter ki baslari secdeye degen bir liderleri olsun.. Islamda "gunah isleme ozgurlugu" varmis, onu da ogrenmis olduk iktidarin yolsuzluklari savunan bir milletvekili sayesinde.. Midem bulaniyor, eski Turkiyede yasamis biri olarak bugunleri gordukce.. Iste bu Yeni Turkiye...Ama sonuc olarak halkin siyaset konusmasi asla kotu bir sey degildir ve cok gereklidir.Herkesin fikrini soyleyebilmesi karsisindakini elestirebilmesi demokrasinin de geregidir zaten.İnsanlar boylelikle kendilerini gelistirirler.Dunya ve ulke meselelerine yabanci kalmazlar.Bu ulkede son 15 yildir bu bilinc yukseldi.Daha oncesinde bu kadar yuksek degildi.Zaten malum zihniyet te bu bilincin yukselmesinden hep rahatsiz olmustur.
Eski zamanlari ve 80 sonrasini yasamis biri olarak dediklerinin hic birine katilmiyorum. O zamanlar gazetecilerimiz siyaseti hergun elestirebilir, hatta kitaplar yazabilir, ne tutuklanir, ne de baslarina birsey gelirdi, bir kac Ataturkcu gazetecinin sinsice yobazlar tarafindan katledilmesi disinda, Ugur Mumcu gibi. Ozal hakkinda kitaplar yazan oldu bu ulkede, hem de o devletin tepesinde iken, "Turgut nereden kosuyor" gibi.. Demirel'in unlu bir lafi vardi "yuruyun, yurumekle yollar asinmaz" diye.. Yururduk hosumuza gitmeyen uygulamalari protesto icin, kimyasal sularla yakilmadan, gozlerimizin cikarilma tehllikesi olmadan.. Kimse 5 senede bir sandikta konusursun ancak diyemezdi bize, dedirtmezdik.Eski zamanlarda ve 1980 olaylarinda bile halkin bu kadar siyaset konustuguna sahit olmadim demissiniz. O donemlerde halk susturulmus,pıstırılmıstı zaten,gorusunu aciklayani hapse atiyorlardi.Halk nereye konussun?Bugunku gibi internet,sosyal medya yoktu,kitle iletisim araclari bu kadar gelismemisti.Bu yuzden halkin buyuk bir kisminin da siyasi konulardan bu kadar haberi olmuyordu.Siyasi bilinc bu kadar gelismemisti.Insanlarin egitim duzeyi bu kadar yuksek degildi,okuma yazma orani bile simdiki gibi degildi.Asker darbe yapiyordu halkin sabahleyin haberi oluyordu.Tepki gosteremiyordu.Ama artik her sey cok degisti,halk bilinclendi.Bilinclendigi icin bu kadar cok siyaset konusuyor.Hem Bilinclendigi icin hem de internetle,tv ile kisacasi gelisen teknolojiyle 15 temmuzda bu kadar kisa surede cumhurbaskaninin darbeye karsi sokaga cikin cagrisini duydu ve darbeye karsi durabildi.1980 de ise insanlar darbeye boyun egerek,onca zulumlerle,onca yasaklarla,50 yil geriye gitmis ulkelerinde hayatini surdurmeye devam etmek zorunda kaldilar.
Tsk da basortulu bir bayanin gorev yapmasindan rahatsiz mi oldunuz?
Öyle ise yaşasin halkların Teknolojililiği.15 temmuzda bu kadar kisa surede cumhurbaskaninin darbeye karsi sokaga cikin cagrisini duydu ve darbeye karsi durabildi.1980 de ise insanlar darbeye boyun egerek,onca zulumlerle,onca yasaklarla,50 yil geriye gitmis ulkelerinde hayatini surdurmeye devam etmek zorunda kaldilar.
Hak veriyorum evet ben daha once bu kadar elestrilen bir siyaset donemi hatirlamiyorum.Muhalefet hukumetten daha cok konusuyor ve bos konusuyorAma sonuc olarak halkin siyaset konusmasi asla kotu bir sey degildir ve cok gereklidir.Herkesin fikrini soyleyebilmesi karsisindakini elestirebilmesi demokrasinin de geregidir zaten.İnsanlar boylelikle kendilerini gelistirirler.Dunya ve ulke meselelerine yabanci kalmazlar.Bu ulkede son 15 yildir bu bilinc yukseldi.Daha oncesinde bu kadar yuksek degildi.Zaten malum zihniyet te bu bilincin yukselmesinden hep rahatsiz olmustur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?