Parti kur oy verelimOğlunuzu tebrik ederim sizi de, bırakın kendi değerlendirsin, etkilenmesin kimseden, bizler anneleri olabiliriz ama onların üzerinde baskı oluşturmaya hiçbir hakkımız yok, sözü gelmişken hangi parti olursa olsun ben minicik görüyorum 4-5, 8-10 yaşındaki çocukları parti kongrelerine, mitinglerine götürüp parti logolu bandanalar taktırıyorlar, ben bunu hiç doğru bulmuyorum.
Bir anım geldi aklıma, kız ufak demek ki 1997-98-99 yılları falan, yerel seçimler olacak partilerin otobüsleri sokaklarda bangır bangır müzikle geçiyor, belediye başkan adayı ismini söylüyor, kızım Ali büdüt tunaaaa diye diye oynardı müziği duyunca:)) çocuğun tüm siyasi görüşü şarkıyla oynayıp Ali büdüt tunaaa diye bağırmaktan ibarettibüdüt tunayı anlamışsınızdır sanırım
Bende genel ele alıyorum, bak yine laf lafı açıyor misal pkk çocukların beynini yıkıyor dağa çıkartıyor diye kızıyoruz değil mi? Terör hepimizin lanetlediği birşey, hdp 18 yaşındaki çocuğu vekil yapacak, kusura bakılmasın benim hdpye bakış açık belli, anlatabiliyor muyum durumun vehametini, bu maddeleri oylamamızı isteyen parti şu an bize sempatik gelebilir ama sırf maddeleri çıkartmak isteyen parti üzerinden değerlendirilmez bu konu, ya ben hayatımda atacağım bir adım için bile enine boyuna düşünürüm, artıları eksileri, getiri ve götürüleri, riskleri herşeyi değerlendiririm, ki adımım hatalı da olsa sadece beni yakar ama milletçe atacağımız bu adım öyle bir adım ki sadece beni, seni değil, gelecekte torunlarımızı etkileyecek, günün şartlarına veya partizanlığına göre değerlendirmemek lazım.
Şu yazdıklarım mantıksızsa mantıksız deyin bende düşüncemi yeniden gözden geçireyim, bugünkü Cumhurbaşkanı Başkan olmuş ne çıkar diyelim ama yarın Başkan olacak kişinin yapacaklarını bilmiyorum ki.
Çıktı tuhaf biri Başkan oldu, hadi bakalım yasa çıkardım herkes bundan sonra bir incir yaprağı taksın sağına soluna kıyafet yasağı getirdim dese, çok uç ama dedi ya keyfinin kahyası mısın? Kim yargılayacak, kim onu başkanlıktan alacak? Seçmek zor evet, öyleyse iyi düşünmemiz lazım, kaldı ki Başkan olunca bugün oylanacak maddeler iyice değişir de seçmenin tüm yolları kapatılırsa görsen curcunayı.
Ben bunları düşününce kötü insan olmuyorum, üstelik yine kusura bakılmasın ama ben bu konuya partiler olarak bakmıyorum, vebal alırsam Allah'ın huzuruna nasıl çıkarım diye bakıyorum, bugün savunulan herkes fani, Allah'ın kulu, yalansa yalan deyin, hata yapmazlar diye düşünülüyorsa kalbinize yönelin lütfen.
En sonunda kurdurtacaklar bana bir parti:))) ben hayatımın içinden bakıp değerlendiriyorum siyaseti, belki ondandır, partileri de ölümüne savunmam, yanlışsa yanlış doğruysa doğru, mesela doğaseverimdir, akp ağaçları kesti istediği kadar vatandaş olarak beni ikna etmek için şu sebepten desin, yerine ağaç diktim desin ikna edemez, sonuna kadar eleştirdim eleştiririm, aynı şeyi Yalova'da CHP yaptı, onu da eleştirdim, berbat etti Yalova'da üst geçit vb yapacağım diye, eleştirsinler partileri, ne yaparsa güzeldir demesinler, Ankara'da altın kapılar yapıldı, transformerslar dikildi eleştirdim, bizim böyle şeylere verecek paramız yok, yapsana aşevi, okul, huzurevi, altyapı sorunun var onu çözsene o paralarla, 3-5 km'lik metro hattını yapamadın devlete yıktın devlet bile bozuk attı, avmler, bir yerde 5-10 cami varken yeni camiler şart mı? Değil, bunu ifade etmem beni inançsızda yapmıyor, ben oruç tutarken yanımdalar mı?
Aynı bende öyle chp liyim kendi partimin yanlışlarını da yaptıklarını da herzaman eleştiririm..Genel başkan Kılıçdaroğlu saygı duyarım ama eleştiririm de...Partimin içinde yanlışlık olur onu da eleştiririm...Ayrıca benim dinim bana senin ki sana anlayışındayım...Yazılacak çok şey var senin gibi yazamıyorum yazmayı da sevmiyorum fazla konuşmak olsa çene çokta...En sonunda kurdurtacaklar bana bir parti:))) ben hayatımın içinden bakıp değerlendiriyorum siyaseti, belki ondandır, partileri de ölümüne savunmam, yanlışsa yanlış doğruysa doğru, mesela doğaseverimdir, akp ağaçları kesti istediği kadar vatandaş olarak beni ikna etmek için şu sebepten desin, yerine ağaç diktim desin ikna edemez, sonuna kadar eleştirdim eleştiririm, aynı şeyi Yalova'da CHP yaptı, onu da eleştirdim, berbat etti Yalova'da üst geçit vb yapacağım diye, eleştirsinler partileri, ne yaparsa güzeldir demesinler, Ankara'da altın kapılar yapıldı, transformerslar dikildi eleştirdim, bizim böyle şeylere verecek paramız yok, yapsana aşevi, okul, huzurevi, altyapı sorunun var onu çözsene o paralarla, 3-5 km'lik metro hattını yapamadın devlete yıktın devlet bile bozuk attı, avmler, bir yerde 5-10 cami varken yeni camiler şart mı? Değil, bunu ifade etmem beni inançsızda yapmıyor, ben oruç tutarken yanımdalar mı?
Ben bu ülkede çocukların iyi bir eğitim almasını istiyorum, çocukların ücretsiz gideceği aktivite alanları spor alanları olsun istiyorum, ben bu ülkede elhamdulillah müslümanım diyeninde ben ateistim diyeninde eşit haklara sahip olmasını ve insanca yaşamasını istiyorum, ben bu ülkede fakirlik işsizlik olmasın istiyorum, 20 yaşında tüyü bitmemiş oğlanın bir hain terörist elinde can vermemesini istiyorum.
Ben bu ülkede bir başsavcı vekili parmak sallayıp şu görüşü savunmuyorsan diye tehdit etmesin istiyorum, çok şey mi? Değil.
İlave yapayım, eğitim süper sanıyorsunuz ama değil, geçen İsrailli bir adamı dinledim, adam hobi olarak amatör telsizci, Rus'la Rusça, Alman'la Almanca, İngiliz'le İngilizce, Japon'la Japonca, Türk'le Türkçe konuştu.
Ben İngilizceyi bile doğru dürüst bilmiyorum.
Bende hem yazma hem çene, yazınca duramıyorum, konuşunca susamıyorum mübarekAynı bende öyle chp liyim kendi partimin yanlışlarını da yaptıklarını da herzaman eleştiririm..Genel başkan Kılıçdaroğlu saygı duyarım ama eleştiririm de...Partimin içinde yanlışlık olur onu da eleştiririm...Ayrıca benim dinim bana senin ki sana anlayışındayım...Yazılacak çok şey var senin gibi yazamıyorum yazmayı da sevmiyorum fazla konuşmak olsa çene çokta...
ooo bende de var :)) Çene çok mübarek hiç susmam yazmaya gelince sıkılıyorum ne bileyim :)) Senin bu halini seviyordur herkes eminim :)) o yüzden sabıra ne gerek var:)))Bende hem yazma hem çene, yazınca duramıyorum, konuşunca susamıyorum mübarekdaha küçüklükten belliymişim cırcır böceği gibi hiç durmazmışım, annemin illallah dediği tek çocuğu benim, çok çekti kadın benden, hala da her gece katlanmak zorunda kalıyor, aramızda km'ler var diye her gece bir telefon açıyorum 1 saat anneme ve çevreme sabır dileyebilirsiniz
Asıl sen yapma lütfen.
Sadece eğitim aldık diye olur mu o işler?
Vasıf gerekmiyor mu?
Misal Bilal Erdoğanın eğitimi ile ilgili fikrim yok. Ama olsa da onda yeterli donanım yok kanaatimce.
Eğitim gerekli ama yeterli değil.
tabi ki emine erdoğan latifeydi,ironiden anlamayan nesile aşina değilim,kusura bakma. ama damadı,ve kızı konusunda şaka yapmadım,çok ciddiyim.
Bu kadar hafife almayın isterseniz halkı."Bizde bundan sonra cumhurbaskanligi babadan ogula gececek, terorist olmayan tum inananlar evet der" dese Erdogan, AKPlilerin buyuk cogunlugu sirf o istedi diye evet der gene.. Basortusu davasi hatirlatilaraktan.. O yuzden degil Emine Erdogan, veya Bilal erdogan, torunlari bile 18'lerine geldiklerinde baskan olabilir bu ulkede..
Pkk hayır demiyor evet diyor evet. O hafife almayacagımız halk, bunu bi anlasa önceBu kadar hafife almayın isterseniz halkı.
7 Haziran seçimlerini hatırlatırım size.Ak parti iktidar olmasın diye oyunuzu HDP ye verin kampanyasını ,ve de verenleri hatırlatırım.PKK hayır diyor diye oyunu evet veren halk cahil,Ak parti iktidar olamasın diye HDPye veren halk haklı gözünüzde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?