Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Denk gelmeden herşeyi dinlemek zorundayız bu dönem...bizim vatandaşlık görevimiz...geleceğini çoluğunu çocuğunu düşünen her insanın görevi...

Chp hdp mhp akp olayı değil partiler üstü bir durum yaşadığımız...tartışma programlarını dinleyin siyasilerin hepsini dinleyin ekonomistleri köşe yazarlarını di leyin okuyun...sadece kendi görüşünüzdeki insanları dinlemekle olmaz...kafanızda en ufak bir soru işareti olursa üzerine gidip tekrar tekrar düşünün...bunu yapmazsak pişmanlığımızın dönüşü çok zor belki yok

Cevir kazı yanmasın

Ergenekon ve balyoz davalarında hukuk katliamı yaptırıp biz bu işin savcısıyız diyen adamlar sonra kandırıldık dediler.
Bütün paşaların itibarı, bütün TSK'nın itibarı yerle bir edildi.
Hoca efendi diye ayaklarına kapandığınız adamı ve müritlerini, ülke adaletini düzene sokmak vasfıyla HSYK'ya ve yargıtaya doldurdunuz, operasyonlar bilmem ne derken kandırıldık dediler,
DAEŞ IŞİD gibi terör örgütlerine, bir avuç kızgın çocuklar onlara terör örgütü diyemeyiz diye övgüler yağdırıp daha sonra Suriye politikamız yanlıştı kandırıldık dediler,
fetö, pyd örgütlerini bu ülkenin her zerresine yerleştirip sonrasında kandırıldık dediler.
Ya yine kandırılırsa bunlar?

Pkk ile oslo görüşmeleri yapan,
Habur'da davul zurnayla teröristleri karşılayan,
Öcalan, Türkiye'nin önünü açıyor diyen Yiğit Bulut
Sayın Öcalan demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkardık diyen Bülent Arınç,
HDP zor durumda iken onları biz güçlendirdik diyen Beşir Atalay
Pkk elebaşı Mustafa Karasu için övgüler yağdıran, dağda da olsa muhalefetten çok çözüm sunan diyerek yüceltme yapan ve “Sürekli Öcalan adına yalan söylüyorlar, ‘Öcalan başkanlık sistemine karşı, Öcalan AK Parti’yle koalisyona karşı…’ Külliyen bunlar yalan. Öcalan’ın adını kullanarak sürekli toplumu kandırıyorlar. diyen Akdoğan değil mi?

Cumhurbaşkanının neler söylediğini yazmama gerek yok. Bilirsiniz onları.

Şimdi tüm bunlar açıkça ortada iken kaz kim çeviren kim?

BOP'un eşbaşkanıyım diyen kim?

Dinlediğiniz tek adam var reis.
Dinlediğiniz tek parti var akp.

İnsan sürekli yandaş medya dinleyerek ne bir şey öğrenebilir ne de bilgi sahibi olabilir.

...
Koyun gibisin kardeşim,
gocuklu celep kaldırınca sopasını
sürüye katılıverirsin hemen
ve âdeta mağrur, koşarsın salhaneye.
Dünyanın en tuhaf mahlukusun yani,
hani şu derya içre olup
deryayı bilmiyen balıktan da tuhaf.
Ve bu dünyada, bu zulüm
senin sayende.
Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer
ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak
kabahat senin...

Son düzenleme:
Niye evet diyorsunuz
(%90'in verdiği cevap)

inadına evet
Su hayır diyor onun için evet
Reisin vardır bi bildiği
Akp yaparsa doğrudur
Çatlasanız da evet, patlasanız da evet
Düşünce özgürlüğü
Demokrasi var bee
Re re rö
Sanane be slk tabi ki evet dicem.
Hayır diyenler cok mantıksız.

Yani kısacası hüloooooooğ

Beyin bedava tabi ki evet dicek ayol anayasayı okuma ve anlama gereği duymuyor ki

AKP icraatlerinin guzel bir ozeti. Ama ne yazik ki gozler kor, kulaklar sagir.. Anlatabildiklerin, karsindakinin anladigi kadardir.

AKP icraatlerinin guzel bir ozeti. Ama ne yazik ki gozler kor, kulaklar sagir.. Anlatabildiklerin, karsindakinin anladigi kadardir.

İnsanların en zayıf tarafları, sormadan, araştırmadan, düşünmeden, kafalarını patlatmadan inanmak hususundaki hayret verici temayülleridir der Sabahattin Ali nasıl da güzel der.

Bize de bir digerlerinin yanlışlarını bir digerlerine anlatmak çağı düşmüş napalim.
Ne kadarının gözünü açsak kendi adımıza kar.

Ben artik yoruldum. Yillardir yazdim, cizdim, hala da ulkenin nerden ne hale gelisini izlemek zorunda kaldim. Avatarimdaki yaziyla yola cikmistim, avatarin altindaki yazi ile tukendim. Bayrak sende ve senin gibi genclerde artik..

Ben artik yoruldum. Yillardir yazdim, cizdim, hala da ulkenin nerden ne hale gelisini izlemek zorunda kaldim. Avatarimdaki yaziyla yola cikmistim, avatarin altindaki yazi ile tukendim. Bayrak sende ve senin gibi genclerde artik..

Öğreneceğimiz çok sey var.
Pes etmelik duruma düşmeyelim yeter.
Benim gibilerin çoğalması dileğiyle.

İnsana ümit bazen işkence gibi geliyor.
En az zararla atlatsak kafi.

inadına EVET,sonuna kadar EVET,bu vatan için,şehitlerimiz için EVET

keşke çok geçerli sebepleriniz olsaydı keşke madde madde sebeplerinizi yazsaydınız otursaydık tartışsaydık.

kimin inadına,mesela evet diyecek kardeşinin mi,arkadaşının mı,kuzeninin mi kimin inadına?

vatan derken kurtuluş savaşında mıyız hangi vatanın savunması için evet,vatana ne oluyor ki evet?

şehitler için peki niye evet? evet çıkınca terör bitecek mi? peki evetle terör bitecekse bu da çok iğrenç bir pazarlık değil mi bunun ucu çok farklı yerlere gitmez mi?

bakın lütfen iyi düşünün onun bunun inadına o bu istiyor diye yapmayın bunu.2010 yılında da cemaat ile birleşip oylar arttı ve o zaman da insanlar yapmayın etmeyin bu cemaate güvenmeyin dediler siz ak partili insanlar kulak tıkadınız.şimdi de diyoruz ki yapmayın etmeyin güvenmeyin yine aynı şey oluyor.geçmişten ders çıkarmak bu kadar mı zor?

darbede kandırıldık dediniz ülke rejimi elden gidince ne diyeceksiniz?

yine ak partili olun yine seçimlerde oy verin bu en doğal hakkınız ama lütfen biraz azıcık mantık yürütelim kendiniz ,için olmasa bile çocuklarınız için yapın bunu.

adam diyor ki hayır diyen teröristtir bu ne demek farkında mısınız? inanın sizin koyun bizim de terörist diye suçlanmamızdan bıktım!

gerçekten tüm içtenliğimle yazıyorum bunları.o kadar üzgün ve bıkkınım ki.

Kimin inadına evet diyoruz;mesela bu ulkenin musluman vatandaslarina en buyuk kotulukleri yapan,ezani turkce okutturan,yillarca universitelerde ve kamuda basortusunu yasaklayan,hatta daha dun benim ikamet ettigim muhitte minibuste bir basortulu bayanin basortusunu cekip cikaran, hakaret eden,vaktiyle camiyi ahıra çeviren,bu ülke ekonomisine,teknolojik ve bilimsel gelişmelere,köprü,hava alani yapimlarina hic bir katkisi olmayan,katkısı olmadiği gibi yapilan hizmetleri surekli engellemeye çalışan zihniyetin inadina evet diyoruz,
Mesela bu ülkeyi parçalamaya çalışan,yıllarca bu vatanın evlatlarinin kanini döken,terörle mücadeleye harcanan paralarla devletin milli varligini tuketen pkk nin inadina evet diyoruz,
Ve mesela bütün bu güçlerle işbirliği yaparak bu ülkeye en büyük ihaneti yapan,21. Yüzyılda 2016 yılında darbeye kalkisacak cüreti kendinde bulan,cumhurbaşkanımızi öldürmeye çalışan,ulkemizi suriyeye cevirmeyi,vatanimizi elimizden alip israil ve pkkya vermeyi amaclayan hain fetö ve mensuplarinin İNADINA VE ONLARLA AYNI SAFTA OLMAMAK İÇİN EVET DİYORUZ

ne içtin kuzum sen bu ne hiddet bu ne celal:))))

Allah'ım nasıl anlamıyorsunuz nasıl...
Fetö geçmişte kiminle kol kolaydı?
Kim ne istediler verdi onlara?
O darbe girişimi diğer partiler veya muhalefet yüzünden değil bu kadar güçlenmesine kim sebep olduysa onlar yüzünden oldu.
PKK ya da çözüm sürecinde fetoye yapılan hatalar yapıldı yine yollar ayrıldı yine aynı nedenlerle terör arttı.
Suçlusu inadına dediğimiz muhalefet değil.
Bunu neden anlamak istemiyorsunuz? Fetö darbesi o hainlerin kim besledi ve guclendirdiyse onun eseridir muhalefetin değil?

Kesinlikle ve sonuna kadar HAYIR, inşaAllah da HAYIR çıkar..
Evet diyecek olanlar neyi evet dediklerini keşke anlayabilseler...

Kesinlikle ve sonuna kadar HAYIR, inşaAllah da HAYIR çıkar..
Evet diyecek olanlar neyi evet dediklerini keşke anlayabilseler...
ne çıkarsa çıksın ülke ve insanlık için hayır lısı olsun

Saydigin sebepler icinde referanduma sunulan yeni anayasa hakkinda tek bir aciklama yok.. Sorun iste bu... Yeni anayasa saydiklarindan hangisini cozecek? Hangi maddeler getiriyor bu saydiklarini cozmek icin Simay? Sen saydigin sebeplere inat neye "evet" diyorsun Simay?

Yapilan hangi hizmet engellenmis bugune kadar, ne istemisler de yapamamislar, ne satmak istemis de satamamislar, bir tek ornek verebilir misin? hani sozlerin havada kalmasin diye yani..

Merak etmeyin benim sözlerim havada kalmaz.Ama siz kendi sözlerinize bi dikkatle bakın saydigim sebeplerin sadece tek birine itiraz edebilmissiniz.Demek oluyor ki diğerlerinin gercekliğini siz de kabul ediyorsunuz ve zaten aksini de ispat edemezsiniz.Cunku bu ulkenin gercekleri bunlar.
Yapilan hangi hizmet engellenmis,ne istemisler de yapamamislar diyorsunuz.
Malum zihniyet 3.kopruye karsi cikmadi mi?Kanalistanbul projesi ve insa edilecek iki sehir projesine karsi cikmadi mi?iktidarda bulunduğu uzun dönemlerde hiç bir proje ve yatirim uretmeyen bu zihniyet gecmiste de sağ iktidarlarin ortaya koyduğu barajlardan boğaz köprülerine,yatirim projelerine sonuna kadar karsi cikti.İsmet İnonu 1936 da Turkiye nin ilk ucak fabrikasini kapatti.1856 yılından beri süren demir yolu yapımı ise İnönü'nün tek parti iktidarının hüküm sürdüğü 1940'dan sonra bir daha başlamamak üzere durdu.
Allaha sukur 15 yildir ulkemizde bu zihniyetin butun karsi cikmalarina ragmen,ulkenin yararina olacak butun anayasa degisikliklerini anayasa mahkemesine tasimasina ragmen cok onemli hizmetler, yenilikler yapildi.Yapilmaya da devam edilmesi icin evet diyoruz zaten.
Ne istemisler de yapamamislar diyorsunuz yillarca universiteye basortusuyle girmek isteyen kizlari engellemediler mi,yillarca bu haklarini ellerinden almadilarmi,insanlarin geleceklerini, hayallerini ellerinden almadilar mi?siz bi insanin geleceginin yok edilmesinin ne demek oldugunu biliyor musunuz?
Saydigim sebeplere inat neye evet diyorum biliyor musunuz? Butun bu sebeplerin faili olan zihniyetin bir daha iktidara gelebilmeyi ruyasinda bile goremeyecek olmasina evet diyorum!
Bu ulkeyi 50 yil geriye goturen koalisyon hukumetlerinin bir daha kurulamamasina evet diyorum
Askeri vesayetin ve darbe anayasalarinin son bulmasina evet diyorum
Egemenligin tam olarak milletin eline gecmesine evet diyorum
TÜRKIYENIN CIFT BASLILIKTAN KURTULUP DAHA GUCLU BIR SEKILDE ILERLEMESINE EVET DIYORUM

Neye itiraz etmemisim yav.. Indir bindir her birinizin tek soyleyebildigi zaten basortusu.. 500 defa konusulmus konu.. Iyi ki Apo vermedi size bu hakki, bebek katilini yere goge koyamazdiniz, hayattaki tek gaileniz basinizdaki ortu den ibaret.. Aksi gibi en uzun yasakli olusunuz da sag parti iktidarlari ve de tam bu iktidar zamanina denk geliyor, iyi mi.. Bu iktidar dediysem, AKP ve Erbakan'dan once bu yasagi universitelerde delip geciyordu cocuklar.. 9 sene delemediler, bu ikili sayesinde..
Malum zihniyet 3. kopruye karsi cikmis diyorsun da, 3. kopru yapilamadi, acilamadi mi? Hani engel? Kanal Istanbul projesi onaylanamadi mi? Paralari bitti herhalde yapamadilar daha.. Muhalefetin sucu ne?

Inonu 'nun 1936 da kapatti dedigin Ucak fabrikasi 1939da THK alimlarini durdurup ABD"den beles yardim ucaklarini almayi tercih edene dek uretimini surdurmustur. Fabrikanin kanun ile resmi kapanisi 1950. Ayni sene Menderes geldi basa, yil 1950, 10 yil basta idi, neden acmamis? Neden yenisini kurmamis? Boyle mi icraat yapmis?

Ne yenilik yapilmis 15 senede? Yol yapilmis, kopru yapilmis.. 1., 2. koprulerin yanina bir ucuncusu yapilmis, cok buyuk basari. Yaptiklari yolda bir yerden bir yere kac saatte gidiyorsunuz? Istanbulda pazar gunu sabahin korunde 20 dakikada varabildigim Ataturk havalimanina hafta ici trafikte varisim 2 saat.. Bu mudur icraat? 50 sene geridesiniz hanfendi, begenmediginiz eski yollar ile 1990larda ayni yolu ben hafta ici yarim saatte yapiyordum. Carpik sehirlesme aynen duruyor, ilaveler gelmis, sehirlerde adim atilacak hal kalmamis, yol yapmislar ama ne.. Yola cikamiyorsun ki.. Kopru yapmislar, gecemiyorsun ki.. Fiyatlari el yakiyor.. Bu mudur halka hizmet? Kendinize layik gordugunuz hayat bu mu?

Evet ile egemenligin halka filan gectigi yok, tamamen tek adamin eline geciyor, donemin cb kim ise ona.. Bugun 65 yasindaki Tayyip'e, yarin belki daha farkli fikirde birine, hatta belki de tam korktugun gibi birine... REjim degisiyor, bundan sonra bu anayasa gecerse sana soran bile olmayacak bir daha maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…