- 3 Aralık 2013
- 771
- 484
- 73
Saraylim sivillerin sokaga çıkmasına her daim karsiydim yakinlarimizi da uyardık. Sabah haberini aldik esimin kuzeni Sarachanede vefat etmis. Seker gibi adamdi bir kizi vardi.Onun evinde yas varken sarkili dombrali kornali havai fisekli demokrasi nöbetleri yapiliyordu.
İnsanlarin o gece sokaklara çağırılmasini asla anlayamadım. Madem bu emir komuta zinciri olmayan bir kalkismaydi ordunun geri kalani emniyet mensuplari köprüdeki 300 askeri alt edemez miydi? Ya da sokaklarda dolasan darbeden haberi olmayan erleri polisler toplayamaz miydi? O geceyle alakali kafamda o kadar cok soru isareti var ki.
Haa bu arada Feto teror orgutudur. Yardaklacilari da sucludur.
Bunun da sucunu 40 yila yayiyorlar ama yemezler. Ne istedilerse verenler en buyuk sucludur. Ama birak suclanmayi bir bedel odemeyi adami Baskan yapmaya uğraşıyorlarişte ben de bunları gördüm.birsürü insan ölmüş,millet sokaklarda,eğlence yapıyor.neymiş,vatanı, demokrasiyi kurtarmışlar.vatan caddesine indiğim de göbek atan,çarşaflı kadınlar gördü bu gözler.lüks arabalarının içinde,müziği son ses açıp,eğlenen insanları gördü bu gözler.benim de davalarına,haklılıklarına inanmamı bekliyorlar.çok beklerler.
fetönün terör örgütü olduğunu bizlerde kabul ediyoruz.peki kim besledi,palazlandırdı?kandırıldınız değil mi?biz de yedik.
Tebrik ederim. Vatani kurtardiniz demek ki.. 600,00 kisilik silahli Turk ordusu ve 250,000 silahli emniyet mensubu polis koruyamadiklari vatani ve bagimsizligimizi kurtardiginiz icin siz silahsiz sivillere minnettar..
Laf arasinda, iyi gosteriydi..
Senin niyetini bilmem.. Ama birileri 250 kisinin canindan oldugu gece basin aciklamasini bu sekilde yapti, ve maalesef Turkiye'nin kaderini onlarin niyetleri belirliyor.:
Bu kadarla da kalmadi. Tum dunya taziye mesajlari gonderirken, maclarda bile yasimiza saygi duruslari yapilirken, acilisi ertelemek yerine balonlarla, konfetilerle gorkemli bir sekilde Osmangazi Koprusunu actilar, bir de o gunu bayram ilan etmekten de geri kalmadilar. Pek neseliydiler. Bayrammis o gun.. Yas gunu degil..
Yani orada o gun olenler diyorum, nicin olduklerini bile bilemeden gittiler... Empatiyi yanlis yerde ariyorsun, once ugrunda canini hice koyduklarindan bekleyeceksin. Dayini kaybettin, bir kisinin lafinin pesine.. Var mi acina empati bu guruhta? Gor bak, Kimin umurunda?
Saraylim sivillerin sokaga çıkmasına her daim karsiydim yakinlarimizi da uyardık. Sabah haberini aldik esimin kuzeni Sarachanede vefat etmis. Seker gibi adamdi bir kizi vardi.Onun evinde yas varken sarkili dombrali kornali havai fisekli demokrasi nöbetleri yapiliyordu.
İnsanlarin o gece sokaklara çağırılmasini asla anlayamadım. Madem bu emir komuta zinciri olmayan bir kalkismaydi ordunun geri kalani emniyet mensuplari köprüdeki 300 askeri alt edemez miydi? Ya da sokaklarda dolasan darbeden haberi olmayan erleri polisler toplayamaz miydi? O geceyle alakali kafamda o kadar cok soru isareti var ki.
Haa bu arada Feto teror orgutudur. Yardaklacilari da sucludur.
evet ben de bunu anlamıyorum.türk siyasetinde bir klişedir"enkaz devraldık"her başa gelen,ayni argümanla geliyor.gelirken öyle demiyorlar ama,şöyle yapacağız,böyle yapacağız.seçildikten sonra da basiretsizleiklerine kılıf olarak ama enkaz devraldık diyorlar.
zorla mı getirdiler sizi başa,madem enkazdı.gelmeseydiniz.iktidara talip olmasaydınız.düzeltemeyecekseniz ne işiniz var?12 yılda,bir arpa boyu ilerleme yok.ülkede tarım kalmamış,ekonomi kötüye gidiyor,uluslarası ilişkiler hiç olmadığı kadar bozuk.hala diyorlar ki,önceden şöyleydi,böyleydi.bırakın kardeşim eskiyi.12 yılda ne yaptınız,onun hesabını verin millete.
eninde sonunda ucu onlara da dokunacak.konuşma ,yazma özgürlüğü kısıtlandı.basın susturuldu.insanlar korkuyor,düşüncelerini söylemeye.şimdi devir onların devri,istedikleri gibi,konuşsunlar.
ama bu düzen böyle gitmez,yarın birgün,başkan olarak,hiç istemedikleri birisi gelirse ki(,sanırım bu olasılığı da ortadan kaldırıp,babadan oğula(ya da damada)geçen bir hanedanlık getirecekler.)mağduruz diye ortalığa çıkacaklar.
demokrasi,çok seslilik,onlara da lazım olacak ama iş işten geçmiş olacak.
Hiç duymadığımız teröristler eklendi hayatımıza .Eskiden şehrin ortasında böyle bombalar patlamıyordu.Ne üdüğü belirsiz insanlar gelip canımıza kastediyor.Dolar Euro almış başını gidiyor hala daha bunlar neyin kafasını yaşıyor.
Damadını bakan yaptı bunuda gördük.
Yarında Bilalini getirirse şaşırmamak lazım.
Niyeti Cumhuriyeti yıkmak .Dava dava deyip durdukları meşhur davaları.Sözde halifeliğine de ilan eder .Atatürk Orman çiftliğine saray yaptırması,sabah akşam Osmanlı Abdulhamithan bilmem ne konuşmaları boşuna değil.Gazetelerde Abdülhamitin hayatı v.s anlatılıyor .
Başkanlık dedikleride bir nevi padişahlık zaten.Ultra yetkiler veriliyor.Aşama aşama amacına doğru gidiyor.
İlk defa tepki veren biri çıktı15 temmuzu ağzınıza almayın lütfen. insanlar kendi hür özgür iradeleriyle vatan için ( bakın sadece vatan için) dışarıya çıktılar.
Akp mhp chpli olarak değil vatan sever olarak çıktılar.her düşünceden insanlar vardı.şehit olanlar yüksek mertebe ulaştılar Rabbim bizlere de nasib etsin.
Onlara şimdi sorsak yine bugün darbe olsa yine çıkarmıydınız diye.eminim yine çıkardık diyecekler.gazilerimizin de dediği gibi.
Demokrasi bayramıydı o gün.büyük planlar vardı şükürler olsun milletimiz bu planları alt üst etti.
Demokrasi bayramında 1 gün önce evladı şehit olan anne de katıldı.o anlattı ben ağladım.başı dik gururlu gözünden bir damla yaş akmıyordu.
Empati bile kuramadım.ben olsam ayakta duramazdım.ama kadın karşımda iki evladım var.onlarıda vermeye hazırım diyordu.
Diyeceğim anlamak için uğraşmayın.
Vatanını seven dışardaydı o gün.
Gururla şehit oldular.
Arkalarından konuşmak onlara saygısızlık olur.
İlk defa tepki veren biri çıktı
Kimine göre düzmece kimine göre gerçek bunu anlarım da
Ölenler üzerinden siyaset yapıldı
Zavallı dendi o dendi bu dendi biride çıkıp tepki vermedi
İnsanların ölenede saygısı kalmamış
Kendi adıma teşekkür ederim
O gün hassas bir gündü.kimisi evde dizi gibi izlerken kimisi ağlıyordu.eşim beni dışarı çıkarmadı kendi gitti.heryerde selalar okunuyordu.benim hala kulaklarımda çınlıyor o sesler.dualar ettim sabaha kadar.
Eğer başarılı olsaydı kimse burda sesini çıkaramazdı.siyaset konuşma özgürlüğümüz olmucaktı.
Darbe başarılı olmadığı için üzülenleri gördük.başarılı olsaydı onların bayramı olucaktı o gün.
Yeterki cumhurbaşkanı yenilgiye düşsün.ülke kimin umurunda..
Sehide kelle sehit babasina vatan haini diyenleri baskan yapmak isteyenler var bu ülkede buna tepki gelmemis cok mu?İlk defa tepki veren biri çıktı
güçler ayrılığı ilkesinin, kısmetse gelecek olan rejimde tam uygulanabileceğini düşündüğüm için evet diyeceğim.
Seneler önce Erbakan 'ın söylediği kanlı mı olacak sözünü hatırlatacağınıza,daha yeni söylenmiş olan kan dökmeden başkanlık gelmez diyen Kılıçdaroğlu'nun sözlerini ele alın lütfen.tabi canım hepsi de farkında amacın ne olduğunun.istedikleri belli.kanlı mı olur,kansız mı ya getirdiler işi.ister "evet" dersiniz,terörü bitiririz,ister "hayır "dersiniz,kan dökülmeye devam eder.açıkça şantaj bu.
bunu sorunca,kimsenin sesi çıkmıyor .bana bu lafı yanlış anladığımı,aslında söylenmek istenenin farklı olduğunu yazan,açıklamasını yapan,bir allahın kulu çıkmadı. tek yazdıkları,12 yılda bu hale gelmedik.enkaz devraldık.
şimdi refah içinde yaşadığımız zannediliyor.geçmediğimiz köprümüz,otobanlarımız var ya.halkın neyine yetmiyor.
herkesin elinde,son model cep telefonları varmış.bak sen!!! nasıl alıyor, bu halk bunu?olmayan paramızla,bankalara borçlanarak,lüks telefonlar,lüks eşyalar alarak ölçüyoruz,refah düzeyini.
çoğu insan,kredi kartı borcunu öderken,asgari ödemeyi zor yapıyor ama tüketim çılgınlığı devam ediyor.bankalara olan borçların,iflasların,icraların ne kadar olduğundan haberleri var mı?yok.
ülkede herşey var evet ama,çoğu ithal.çoğu sağlıksız,kansorejen.gelişmiş ülkelerde yasaklanan ürünleri,bizim ülkemize satıyorlar.bizimkiler de"ama ülkemizde herşey var,eskisi gibi,kuyruklarda beklemiyoruz " diye,gerine gerine yazıyorlar.
o zaman onlara afiyet olsun,ama ben böyle" refah" seviyesini almayayım,eksik olsun.otobanları da köprüleri de onların olsun.
ben köprüsüz yaşarım ama özgürlüğüm olmadan,demokrasi olmadan yaşayamam.
Canım gece çok üzüldüm senin için.Okuduklarım karşısında ,sana yapılan yorumun acımasızlığı karşısında kanım dondu,yazdım yazdım sildim,ne yazarsam yazayım boşuna olduğunu düşündüm ,sonra keşke senin için ,destek için yazsaydım diye pişman oldum,affet beni,kendimi suçlu hissettim ,şimdi bu mesajını okuyunca.İlk defa tepki veren biri çıktı
Basbakan yardimcisi Numan Kurtulus " Referandumda buyuk oranda evet ciktiktan sonra terorun sesi cikmaz "demistir.24 ocak tarihinde.Kilicdaroglu bu sozlere cevap vermistir.Seneler önce Erbakan 'ın söylediği kanlı mı olacak sözünü hatırlatacağınıza,daha yeni söylenmiş olan kan dökmeden başkanlık gelmez diyen Kılıçdaroğlu'nun sözlerini ele alın lütfen.
Kim size yoldan ,köprüden bahsediyor bu topikte devamlı aynı geyik dönüyor anlamadım.
Basbakan yardimcisi Numan Kurtulus " Referandumda buyuk oranda evet ciktiktan
Erbakann'ın bahsettiği neydi peki.Öyle bir hava yaratılmış ki,iktidara gelme uğruna kan dökeceğiz gibisinden,nasıl ki Kılıçdaroğlununsözlerini çarpıtanlar olduysa aynen Erbakanın sözleri de çarpıtıldı,demek ki kan dökme o nedenle söylenemeyebiliyormuş.Basbakan yardimcisi Numan Kurtulus " Referandumda buyuk oranda evet ciktiktan sonra terorun sesi cikmaz "demistir.24 ocak tarihinde.Kilicdaroglu bu sozlere cevap vermistir.
Kandirilanlarin hazirladigi , kandirilanin tek adam olmamasi icin Hayir"li olsun diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?