Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Oyum -EVET- olacak.

Burda 'hayır'cı arkadaşlar gibi 'evet'li manidar bir cümle kurmak isterdim ama fikrim gereği sebebini de hemen belirmek zorundayım;

Montesquieu, (fransız politik düşünürdür kendisi)
--De l'esprit des lois-- adlı kitabında(ki kendisi yıllarca üzerinde çalışmıştır bu kitabın)Fransızcası 'séparation des pouvoirs' olan güçler ayrılığı ilkesini öne sürmüş ve yasama, yürütme ve yargı'nın birbirlerinden ayrı olması gerektiğinin önemini anlatmıştır. Sevgili fransız edebiyatı hocam olan (kendisine selam olsun) Gül hocam sayesinde bu kitabın hem fransızcasını hem türkçesini okumuş ve benimsemiş bulunuyorum.
Montesquieu'nün son derece haklı olduğunu ve güçler ayrılığı ilkesinin, kısmetse gelecek olan rejimde tam uygulanabileceğini düşündüğüm için evet diyeceğim.
Nitekim bulunduğumuz cumhuriyet rejiminde bu ilkeyi doğru bir biçimde asla uygulamadık, uygulayamayacağız!

işte ben de bunları gördüm.birsürü insan ölmüş,millet sokaklarda,eğlence yapıyor.neymiş,vatanı, demokrasiyi kurtarmışlar.vatan caddesine indiğim de göbek atan,çarşaflı kadınlar gördü bu gözler.lüks arabalarının içinde,müziği son ses açıp,eğlenen insanları gördü bu gözler.benim de davalarına,haklılıklarına inanmamı bekliyorlar.çok beklerler.

fetönün terör örgütü olduğunu bizlerde kabul ediyoruz.peki kim besledi,palazlandırdı?kandırıldınız değil mi?biz de yedik.

Bunun da sucunu 40 yila yayiyorlar ama yemezler. Ne istedilerse verenler en buyuk sucludur. Ama birak suclanmayi bir bedel odemeyi adami Baskan yapmaya uğraşıyorlar

eninde sonunda ucu onlara da dokunacak.konuşma ,yazma özgürlüğü kısıtlandı.basın susturuldu.insanlar korkuyor,düşüncelerini söylemeye.şimdi devir onların devri,istedikleri gibi,konuşsunlar.

ama bu düzen böyle gitmez,yarın birgün,başkan olarak,hiç istemedikleri birisi gelirse ki(,sanırım bu olasılığı da ortadan kaldırıp,babadan oğula(ya da damada)geçen bir hanedanlık getirecekler.)mağduruz diye ortalığa çıkacaklar.

demokrasi,çok seslilik,onlara da lazım olacak ama iş işten geçmiş olacak.

Tebrik ederim. Vatani kurtardiniz demek ki.. 600,00 kisilik silahli Turk ordusu ve 250,000 silahli emniyet mensubu polis koruyamadiklari vatani ve bagimsizligimizi kurtardiginiz icin siz silahsiz sivillere minnettar..
Laf arasinda, iyi gosteriydi..

15 Temmuz gecesi Birinci Ordu Komutanı Ümit Paşa'nın açıklamaları olmasaydı; herşey çok kötü olurdu. Darbecilerin belini kıran Değerli komutan Ümit Paşa'nın açıklamaları olmuştur. Ama nedense Ümit Paşa'dan kimse bahsetmiyor.
Ümit Paşa basın organlarından açıklama yaparken; aklıma tarihteki başarısız bir darbe olan Talat Aydemir Darbesi gelmişti.

Ayrıca AKP'nin ,''Millet değiliz, ümmetiz'' gibi kötü açıklamaları olmuştu. Darbe gecesi ''Hadi milletim meydanlara inin'' diye çağırdılar. Ümmetsek Türkiye'den villa alan entarili Arapları neden çağırmadılar????
Bunlar kafama çok takılıyor.

Hiç duymadığımız teröristler eklendi hayatımıza .Eskiden şehrin ortasında böyle bombalar patlamıyordu.Ne üdüğü belirsiz insanlar gelip canımıza kastediyor.Dolar Euro almış başını gidiyor hala daha bunlar neyin kafasını yaşıyor.

Damadını bakan yaptı bunuda gördük.

Yarında Bilalini getirirse şaşırmamak lazım.

Niyeti Cumhuriyeti yıkmak .Dava dava deyip durdukları meşhur davaları.Sözde halifeliğine de ilan eder .Atatürk Orman çiftliğine saray yaptırması,sabah akşam Osmanlı Abdulhamithan bilmem ne konuşmaları boşuna değil.Gazetelerde Abdülhamitin hayatı v.s anlatılıyor .

Başkanlık dedikleride bir nevi padişahlık zaten.Ultra yetkiler veriliyor.Aşama aşama amacına doğru gidiyor.

Son düzenleme:

tabi canım hepsi de farkında amacın ne olduğunun.istedikleri belli.kanlı mı olur,kansız mı ya getirdiler işi.ister "evet" dersiniz,terörü bitiririz,ister "hayır "dersiniz,kan dökülmeye devam eder.açıkça şantaj bu.

bunu sorunca,kimsenin sesi çıkmıyor .bana bu lafı yanlış anladığımı,aslında söylenmek istenenin farklı olduğunu yazan,açıklamasını yapan,bir allahın kulu çıkmadı. tek yazdıkları,12 yılda bu hale gelmedik.enkaz devraldık.

şimdi refah içinde yaşadığımız zannediliyor.geçmediğimiz köprümüz,otobanlarımız var ya.halkın neyine yetmiyor.
herkesin elinde,son model cep telefonları varmış.bak sen!!! nasıl alıyor, bu halk bunu?olmayan paramızla,bankalara borçlanarak,lüks telefonlar,lüks eşyalar alarak ölçüyoruz,refah düzeyini.

çoğu insan,kredi kartı borcunu öderken,asgari ödemeyi zor yapıyor ama tüketim çılgınlığı devam ediyor.bankalara olan borçların,iflasların,icraların ne kadar olduğundan haberleri var mı?yok.

ülkede herşey var evet ama,çoğu ithal.çoğu sağlıksız,kansorejen.gelişmiş ülkelerde yasaklanan ürünleri,bizim ülkemize satıyorlar.bizimkiler de"ama ülkemizde herşey var,eskisi gibi,kuyruklarda beklemiyoruz " diye,gerine gerine yazıyorlar.

o zaman onlara afiyet olsun,ama ben böyle" refah" seviyesini almayayım,eksik olsun.otobanları da köprüleri de onların olsun.
ben köprüsüz yaşarım ama özgürlüğüm olmadan,demokrasi olmadan yaşayamam.

15 temmuzu ağzınıza almayın lütfen. insanlar kendi hür özgür iradeleriyle vatan için ( bakın sadece vatan için) dışarıya çıktılar.
Akp mhp chpli olarak değil vatan sever olarak çıktılar.her düşünceden insanlar vardı.şehit olanlar yüksek mertebe ulaştılar Rabbim bizlere de nasib etsin.

Onlara şimdi sorsak yine bugün darbe olsa yine çıkarmıydınız diye.eminim yine çıkardık diyecekler.gazilerimizin de dediği gibi.
Demokrasi bayramıydı o gün.büyük planlar vardı şükürler olsun milletimiz bu planları alt üst etti.
Demokrasi bayramında 1 gün önce evladı şehit olan anne de katıldı.o anlattı ben ağladım.başı dik gururlu gözünden bir damla yaş akmıyordu.
Empati bile kuramadım.ben olsam ayakta duramazdım.ama kadın karşımda iki evladım var.onlarıda vermeye hazırım diyordu.
Diyeceğim anlamak için uğraşmayın.
Vatanını seven dışardaydı o gün.
Gururla şehit oldular.
Arkalarından konuşmak onlara saygısızlık olur.

İlk defa tepki veren biri çıktı
Kimine göre düzmece kimine göre gerçek bunu anlarım da
Ölenler üzerinden siyaset yapıldı
Zavallı dendi o dendi bu dendi biride çıkıp tepki vermedi
İnsanların ölenede saygısı kalmamış
Kendi adıma teşekkür ederim

O gün hassas bir gündü.kimisi evde dizi gibi izlerken kimisi ağlıyordu.eşim beni dışarı çıkarmadı kendi gitti.heryerde selalar okunuyordu.benim hala kulaklarımda çınlıyor o sesler.dualar ettim sabaha kadar.
Eğer başarılı olsaydı kimse burda sesini çıkaramazdı.siyaset konuşma özgürlüğümüz olmucaktı.
Darbe başarılı olmadığı için üzülenleri gördük.başarılı olsaydı onların bayramı olucaktı o gün.
Yeterki cumhurbaşkanı yenilgiye düşsün.ülke kimin umurunda..

Ne istediler de vermediler? Peki neler istediler neler verdiler neden açıklanmıyor?
Neden darbe yapıyorlar? Bu darbe önceden neden belirlenemedi? Belirlenmiş ve biliniyorsa neden engellenmedi? Türk Silahlı Kuvvetleri neden nurcu otlağı merası haline getirildi? Evet hayır dan sonra Nakşibendi otlağı merası mı yapılacak? Kandık kandırıldık.
Peygamber Efendimiz buyurdular ki; ''Müslüman ne kanar ne de kandırır.''

15 Temmuzda sokaga çıkanlar Tayyip Bey icin çıktı bunu demokrasi vatan millet aşkına baglamamak lazım. Basta baska bir insan olsaydı bu çıkanların hicbiri çıkmayacaktı. Kendileri boyle soyluyor zaten

Her neyse konu bu değil. 15 Temmuz bana göre birçok karanlık noktasi olan bir olay. Açıkça yazamıyoruz aklimizdan gecenleri o yuzden pek deginmek istemiyorum. Malum en ufak bir seyden iceri girebiliriz. Darbe basarili olmasa da pek farki yok yani. Keske ozgurce düşündüklerimi yazabilsem

Sehide kelle sehit babasina vatan haini diyenleri baskan yapmak isteyenler var bu ülkede buna tepki gelmemis cok mu?

Sanatçı Meltem Cumbul Aydınlık bir Türkiye için Anayasa değişikliğine neden Hayır dediğini maddelerle anlattı.

İşte Cumbul'un sosyal medya hesabından paylaştığı 11 madde:

1-#HAYIR demezseniz ne olacak? Tek adam her şey olacak.Başkan seçilecek kişi hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme olacak.

2-#HAYIR demezseniz ne olacak? Başkan olan kişi aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. Ve senin hiç oy vermediğin bir parti olacak.

3-#HAYIR demezseniz ne olacak? Seçtiğin milletvekillerinin hiçbir hükmü kalmayacak. Sözünü kimse dinlemeyecek.

4-#HAYIR demezseniz ne olacak? Başbakan olmayacak.Bakanlar sadece Başkana karşı sorumlu olacak,Meclise karşı sorumlu olmayacak.

5-#HAYIR demezseniz ne olacak? Seçtiğin milletvekillerinin hiçbir hükmü kalmayacak.Sözünü kimse dinlemeyecek.

6-#HAYIR demezseniz ne olacak? Başkan kendini ve bakanlarını mahkemeye çıkarma girişiminde bulunan meclisi fesih edebilecek.

7-#HAYIR demezseniz ne olacak? Asgari ücreti,maaşları,işçi memur alımlarını,dernek,sendika kurulma ve kapatılmasını tek adam belirleyecek.

8-#HAYIR demezseniz ne olacak?Devlet parti devleti olacak. Başkan senin partinden değilse devlet kapısında yerin olmayacak.

9-#HAYIR demezseniz ne olacak? Başkan isterse devlet kurumlarını bölgelere ayırarak ülkenin bölünmesine neden olabilecek.

10#HAYIR demezseniz ne olacak? Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girecek. Buraların hepsi “Başkanın Partisine” göre düzenlenecek.

11-#HAYIR demezseniz ne olacak?Ekonomi tek adamın keyfine göre vereceği kararlara kurban edilecek.Kriz, iflaslar, işsizlik ve yoksulluk..

güçler ayrılığı ilkesinin, kısmetse gelecek olan rejimde tam uygulanabileceğini düşündüğüm için evet diyeceğim.

Aslında biz hayır diyenler de tam olarak güçler ayrılığı ilkesini ortadan kaldıracağı için hayır diyoruz.
Tam olarak nasıl yeni rejimde uygulanabileceğini düşündünüz ki?

hadi ben biraz daha net yazayım:

Hakimler ve Savcılar Kurulu 13 üyeden oluşacak. Cumhurbaşkanı Kurulun 6 üyesini (Adalet Bakanı, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve dört üyeyi) doğrudan belirleyecek. Kalan 7 üyeyi de parti başkanı sıfatıyla kontrol ettiği Meclis aracılığıyla seçtirecektir. Bütün yargı örgütünün başı olan kurul, böylece Cumhurbaşkanı ve onun siyasi anlayışına uygun oluşacaktır. (Teklif m.17; Anayasa m.159)

Gitti size yargının bağımsızlığı.

Cumhurbaşkanı yürütmeyi tek başına temsil ediyor. (Teklif m.9; Anayasa m.104) Bugünkü sistemde yürütme yetki ve görevi Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu (Başbakan ve bakanlar) tarafından paylaşılıyor. Hükümet etme sorumluluğu ise Bakanlar Kurulunda. Getirilen sistemde ise hükümet etme yetkisi Cumhurbaşkanına veriliyor. Devletin yönetimi tek başına Cumhurbaşkanına devrediliyor. (Teklif m.19; Anayasa m.8)

Gitti size yürütme.

Burada hem aday gösterme yetkisi nedeniyle milletvekillerini ismen belirleme imkânı olacak, hem de aynı anda yapılan seçimlerde seçmen, Cumhurbaşkanı ile onun partisine oy vereceğinden siyasi olarak da meclis çoğunluğuna hâkim olacak. Böylece seçilen Cumhurbaşkanı fi ilen yasama organının da çoğunluğunu belirleyip, kontrol edebilecek.

Gitti size yasama.

Şimdi siz de bana nasıl oluyor da bu yeni sistemde güçler ayrılığı güvence altında oluyor anlatır mısınız? Amerikada falan gördüğünüz başkanlık sistemi ile karıştırmayın rica ediyorum. Bu Türk tipi başkanlık sistemi ve maddeleri de okuyup anlayan herkese açık.

Son düzenleme:
Seneler önce Erbakan 'ın söylediği kanlı mı olacak sözünü hatırlatacağınıza,daha yeni söylenmiş olan kan dökmeden başkanlık gelmez diyen Kılıçdaroğlu'nun sözlerini ele alın lütfen.
Kim size yoldan ,köprüden bahsediyor bu topikte devamlı aynı geyik dönüyor anlamadım.

Canım gece çok üzüldüm senin için.Okuduklarım karşısında ,sana yapılan yorumun acımasızlığı karşısında kanım dondu,yazdım yazdım sildim,ne yazarsam yazayım boşuna olduğunu düşündüm ,sonra keşke senin için ,destek için yazsaydım diye pişman oldum,affet beni,kendimi suçlu hissettim ,şimdi bu mesajını okuyunca.
Demiş ya Ak partililer tankların üstündeydi ,sokaklardaydı diye.O halde darbeyi yapanlar da Ak partiliydi o zaman .Erdoğan başkan olsun diye vatan haini damgası yemek,ailesine ,çevreye karşı rezil olmak,hapis yatmak ta Erdoğan'ı sevdiklerindendi bu mantıkla.

Basbakan yardimcisi Numan Kurtulus " Referandumda buyuk oranda evet ciktiktan sonra terorun sesi cikmaz "demistir.24 ocak tarihinde.Kilicdaroglu bu sozlere cevap vermistir.
Kandirilanlarin hazirladigi , kandirilanin tek adam olmamasi icin Hayir"li olsun diyorum.

Basbakan yardimcisi Numan Kurtulus " Referandumda buyuk oranda evet ciktiktan
Erbakann'ın bahsettiği neydi peki.Öyle bir hava yaratılmış ki,iktidara gelme uğruna kan dökeceğiz gibisinden,nasıl ki Kılıçdaroğlununsözlerini çarpıtanlar olduysa aynen Erbakanın sözleri de çarpıtıldı,demek ki kan dökme o nedenle söylenemeyebiliyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…